پایان دور سوم مذاکرات روسیه و اوکراین/ بالا گرفتن نیرد نیروهای اوکراینی و روس در برخی شهرها + فیلم و تصاویر
پارسینه: همزمان با ادامه عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، دولتهای غربی در تدارک اعمال تحریم علیه صنایع نفت و گاز روسیه هستند.
به گزارش پارسینه ؛ جنگ روسیه با اوکراین در حالی وارد دوازدهمین روز خود شده است که آمریکا و ناتو درخواست دولت کییف برای برقراری پرواز ممنوع در آسمان اوکراین را رد کردهاند اما در حال بحث و رایزنی در زمینه ارسال جنگنده به اوکراین هستند.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین گفته، یا پرواز ممنوع برقرار کنید یا به ما جنگنده بدهید. از سوی دیگر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتوگوی تلفنی خود با رهبران جهان از جمله رئیس جمهور فرانسه تاکید کرده است که مسکو به اهدافش در اوکراین خواهد رسید با جنگ یا از طریق سیاسی. وی از اوکراین خواسته برای پایان دادن به جنگ شروط روسیه را بپذیرد.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
الجزیره/ دفتر رئیس مجلس عوام انگلیس اعلام کرد: رئیس جمهور اوکراین روز سهشنبه از طریق ویدئوکنفرانس با نمایندگان پارلمان انگلیس سخنرانی خواهد کرد.
الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه در سخنانی گفت: اروپا، آمریکا را به سمت تحریم تحویل گاز از طریق نورداستریم ۱ سوق میدهد، اما ما هنوز تصمیم نهایی را نگرفتهایم.
او در ادامه گفت: روسیه ۴۰ درصد گاز مورد نیاز اروپا را تامین میکند و همیشه شریک قابل اعتمادی بوده است.
الکساندر نواک تصریح کرد: دست رد به نفت روسیه به عواقب فاجعهباری برای بازار جهانی منجر خواهد شد و باعث افزایش قیمتها تا ۳۰۰ دلار در هر بشکه یا بیشتر خواهد شد.
شبکه سی ان ان اعلام کرد در بیانیه ای مهم چهار قانونگذار ارشد آمریکایی اعلام کردند لایحه ای را تنظیم خواهند کرد که روابط تجاری عادی با روسیه و بلاروس را تعلیق می کند و به کاخ سفید اختیار افزایش تعرفه ها بر روی واردات از این دو کشور را خواهد داد.
کاخ سفید اعلام کرد: سران آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در یک تماس ویدیویی بر عزم خود برای ادامه «افزایش هزینهها» برای روسیه به منظور تلافی عملیات نظامی این کشور در اوکراین تأکید کردند.
رویترز/ مجلس نمایندگان آمریکا در حال آماده شدن برای رای گیری در مورد قانون ممنوعیت واردات انرژی از روسیه و تعلیق روابط تجاری با روسیه است.
رئیس هیئت روسیه در مذاکرات اعلام کرد: هنوز زود است که درباره مذاکرات با هیئت اوکراینی مثبت صحبت کنیم. انتظارات ما امروز در مذاکرات برآورده نشد، اما به مذاکره ادامه خواهیم داد. ما متن توافقنامهها را به طرف اوکراینی ارائه کردیم، اما آنها آن را امضا نکرده و خواستار ارائه آن به سران اوکراین در کییف شدند. هیئت اوکراینی به همتایان روسی خود تضمین داده است که کریدورهای بشردوستانه از روز سه شنبه شروع به کار خواهند کرد.
اینترفکس/ سفارت روسیه در مینسک اعلام کرد: دور سوم مذاکرات اوکراین به پایان رسید.
اسپوتنیک/ مذاکره کننده اوکراینی اعلام کرد: در مذاکرات با روسیه درباره کریدورهای بشردوستانه پیشرفت کمی حاصل شده است.
آر تی/ هیئت مذاکره کننده اوکراین اعلام کرد رایزنیهای روسیه و اوکراین ادامه مییابد اما نتایج قابل توجهی از دور سوم مذاکرات حاصل نشده است.
یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرد: وزیر دفاع دستور اعزام ۵۰۰ نیروی اضافی برای تقویت جناح شرقی ناتو را صادر کرده است. نیروهای اضافی در اروپا پاسخی به وضعیت امنیتی پس از حمله روسیه به اوکراین است.
او همچنین مدعی شد: رئیس جمهور پوتین ۱۰۰ درصد نیروهای رزمی خود را به اوکراین آورده است. روسیه تاکنون ۶۲۵ موشک به سمت اهدافی در اوکراین شلیک کرده است. ما معتقدیم گزارشهایی مبنی بر اینکه روسیه به دنبال بکارگیری سوریها و خارجیها برای جنگ در اوکراین است، دقیق است.
سخنگوی بوئینگ اعلام کرد: به دلیل جنگ روسیه با اوکراین، خرید فلز تیتانیوم از روسیه را متوقف کردیم.
الجزیره/ استقلال طلبان دونتسک اعلام کردند: نیروهای اوکراینی آتشبس اعلام شده امروز برای تأمین امنیت خروج غیرنظامیان از ماریوپل را نقض کردند.
سازمان امنیت و همکاری اروپا از خارج کردن تمامی کارمندان بین المللی خود در هیئت اعزامی اش در اوکراین که تعدادشان به ۵۰۰ نفر میرسید، خبر داد.
وزیر دارایی مجارستان اعلام کرد: بوداپست از گسترش تحریمها علیه روسیه و شامل انرژی حمایت نخواهد کرد، زیرا این امر پول و اقتصاد مجارستان را تهدید میکند.
رسانه های خبری از اقدام کانادا در اعمال تحریم های بیشتر علیه شخصیت های روسیه خبر دادند.
کانادا تحریم هایی را علیه پسکوف، سخنگوی کرملین دریپاسکا و سیمونیان (الیگارشیهای روسیه)اعمال میکند.
الجزیره/ نبرد بین نیروهای روسیه و اوکراین در شهرهای بوچا و اربین بالا گرفته است.
المیادین اعلام کرد: آژیرهای خطر در شهر خملنیتسکی در غرب کییف به صدا درآمدند.
سی جی تی ان/ وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز دوشنبه گفت که چین به نقش سازنده خود در پیشبرد مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ادامه خواهد داد.
گلوبال تایمز/ وانگ یی به جوزپ بورل گفته است: اتحادیه اروپا و روسیه باید در مورد مسائل امنیتی این قاره با رعایت اصل امنیت اروپایی متعادل، موثر و پایدار مذاکرات جدی و کامل داشته باشند.
خبرگزاری اوکراین اعلام کرد: نیروهای روسی کنترل شهرهای بوچا، فورزل و هوستومیل در مرزهای پایتخت، کییف را در دست گرفتند.
نخست وزیر اوکراین در سخنانی گفت: ما به مبارزه علیه نیروهای روسیه ادامه میدهیم و هر کاری را برای حفاظت از جان غیرنظامیان انجام خواهیم داد. ما تصمیم گرفتیم قبوض گاز و برق را کاهش دهیم. ما تصمیم گرفتیم گرفتن مالیات از تجار و داوطلبان مقاومت را متوقف کنیم.
سی جی تی ان/ شارل میشل، رئیس شورای اروپا در سخنانی گفت: رهبران اتحادیه اروپا به زودی درباره عضویت اوکراین مذاکره خواهند کرد. حمایت، دوستی و کمک بی سابقه اتحادیه اروپا از اوکراین قاطعانه است و ما در چند روز آینده درباره درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا بحث خواهیم کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای جمهوری خلق لوهانسک کنترل شهرهای کودریاشوکا، ورونوفکو، میتلکینو، مدویجه، آسکورونوفکا، پتروفکا و الکساندروفکا را به دست گرفتند.
وزارت دفاع روسیه همچنین گفت: بودجه آمریکا برای آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین بیش از ۲۰۰ میلیون دلار است.
وزارت دفاع روسیه افزود: نازیهای اوکراینی در شهر ماریوپول نقاط تیراندازی را در خانه ها قرار می دهند و بعد نوشته هایی با مضمون اینکه : شلیک نکنید بچه ها اینجا هستند، می گذارند. این تاکتیک تروریست هاست.
بوریس جانسون، نخست وزیر هلند و نخست وزیر کانادا در یک نشست خبری درباره اوکراین حضور یافتند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از کمک 175 میلیون پوندی به اوکراین خبر داد. او گفت: یک دوره گذار برای پیدا کردن منابع جایگزین انرژی روسیه را باید طی کنیم و نمیتوان به طور ناگهانی وابستگی به انرژی و گاز روسیه را خاتمه داد. انگلیس در حال بررسی هزاران درخواست پناهندگی از مردم اوکراین است و این افراد بین کشورهای همسایه توزیع خواهند شد.
نخست وزیر هلند نیز اعلام کرد تهاجم روسیه بر اروپا سایه تاریکی انداخته است. ما در مورد تحریم های بخش انرژی روسیه بحث های زیادی داریم. باید وابستگی خود به روسیه را در زمینه انرژی کاهش دهیم.
خبرگزاری رویترز گزارش داد نمایندگان روسیه و اوکراین دور سوم گفتگوهای خود را در بلاروس آغاز کردند.
خبرگزاری اینترفکس روز دوشنبه و در دوازدهمین روز از آغاز حمله روسیه به اوکراین گزارش داد هیئتهای روسیه و اوکراین دور سوم گفتگوهای خود را در بلاروس آغاز کردند.
وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری با وزیر امور خارجه لتونی گفت: ما و متحدانمان کمکهای نظامی و پزشکی به اوکراین ارائه کردهایم و بیشتر نیز ارائه خواهیم کرد و آماده مقابله با هر نوع تهدیدی هستیم. ما و متحدانمان در ناتو آماده مقابله با هرگونه تهدیدی هستیم. ما با لتونی و کشورهای بالتیک برای تقویت امنیت انرژی کار میکنیم.
بلینکن ادامه داد من با دبیرکل ناتو درباره منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین صحبت کردم و تلاش ما برای پایان دادن به جنگ است.
اگر حملهای به خاک ناتو صورت گیرد، ما متعهد به دفاع از آن سرزمین هستیم. ما مرتباً وضعیت نیروهای خود در اروپا را بررسی میکنیم و هرگونه تحولی را در نظر میگیریم. البته پیام ما به پوتین این است که این جنگ را متوقف کند.
وزیر امور خارجه لتونی نیز در کنفرانس مطبوعاتی با همتای آمریکایی خود گفت: ما از آنچه در اوکراین اتفاق میافتد درس میگیریم، میبینیم که روسها چه میکنند و آگاه هستیم که باید دفاع خود را تقویت کنیم. ما برای کاهش روابط اروپا با منابع انرژی روسیه کار میکنیم و باید از دفاع ساحلی و سایبری خود حمایت کنیم.
نماینده رسمی وزارت دفاع روسیه تاکید کرد مسکو اقدام کشورها در ارائه فرودگاههای نظامی به کییف را به عنوان دخالت در مناقشه مسلحانه اوکراین در نظر خواهد گرفت.
ژنرال ایگور کوناشنکوف نماینده رسمی وزارت دفاع روسیه هشدار داد استفاده از شبکه فرودگاهی کشورهای همسایه برای استقرار هوانوردی نظامی اوکراین و استفاده از آنها علیه نیروهای مسلح روسیه را میتوان به عنوان دخالت این کشورها در مناقشه مسلحانه اوکراین تلقی کرد.
کوناشنکوف تصریح کرد تمام هواپیماهای آماده جنگ که اوکراین در اختیار داشت، عملا منهدم شده اند. در عین حال، ما از هواپیماهای جنگی اوکراینی که قبلا به رومانی و سایر کشورهای همسایه پرواز میکردند، کاملا آگاه هستیم. کشورها توجه داشته باشند که استفاده از شبکه فرودگاهی آنها برای استقرار نیروی هوایی نظامی اوکراین و استفاده از این زیرساختها علیه نیروهای مسلح روسیه میتواند به عنوان مشارکت این کشورها در مناقشه مسلحانه اوکراین قلمداد شود.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد حقایق نشان میدهد که روسای اوکراین کاملا کنترل کشور خود را از دست داده اند. میدانیم چرا رژیم کییف از خروج پناهجویان اوکراینی به روسیه جلوگیری میکند. مقامات کییف همچنان به دروغ میگویند که روسیه متعهد به تامین امنیت کریدورهای بشردوستانه نیست.
ناسیونالیستها در کییف همچنان ۱۵۰۰ شهروند خارجی را به عنوان گروگان و سپر انسانی نگه میدارند.
شبکه الجزیره گزارش داد نبردهای اصلی در حومه کییف در شهرهای بوچا، گوستومل و اربین متمرکز شده است.
اوکراین در برابر دیوان بین المللی دادگستری اتهام نسل کشی در لوهانسک و دونتسک را که دلیل عملیات روسیه بود را، رد کرد.
در همین حال، نماینده پارلمان اوکراین در مصاحبه العربیه گفت: روسیه نه فقط اوکراین را تهدید میکند، بلکه جهان را تهدید میکند. ما قادریم هرگونه حمله روسیه به کییف را دفع کنیم و اوضاع انسانی در پایتخت تحت کنترل است.
کاخ سفید اعلام کرد بایدن امروز با سران فرانسه، آلمان و انگلیس درباره وضعیت اوکراین کنفرانسی ویدئویی برگزار خواهد کرد. کاخ سفید اعلام کرد بایدن قرار است امشب با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس یک تماس ویدیویی برقرار کند. گفته میشود این تماس برای بررسی وضعیت اوکراین و هماهنگی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه خواهد بود.
این نشست در حالی برگزار میشود که بایدن تحت فشار فزاینده قانونگذاران برای اعمال تحریمهای نفتی علیه روسیه قرار دارد.
آلمان اعلام کرد یک سوم نفت ما از روسیه میآید و جایگزین کردن یک شبه آن غیرممکن است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم سابق آلمان نیز گفت: واردات انرژی از روسیه به اتحادیه اروپا در فهرست تحریمها ذکر نشده است، زیرا هیچ راه دیگری برای تضمین امنیت انرژی در اروپا وجود ندارد.
«پیتر استانو» سخنگوی امور خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت: چین یک پتانسیل برای صحبت با مسکو است، چون روابط خوبی میان دو کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: مشخص است که روابط خوب دو کشور روسیه و چین میتواند به پایان دادن جنگ اوکراین کمک کند. مایلیم که چین از این تاثیرش بر اعمال فشار بر روسیه برای آتش بس استفاده کند.
این سخنگو همچنین گفت: اتحادیه اروپا با تمامی شرکای بین المللی که میتوانند نقش میانجیگر بین کییف و مسکو ایفا کنند تا این درگیری پایان یابد، همکاری میکند.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه اظهار کرد: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و دمیترو کولبا، همتای اوکراینی او روز پنجشنبه مصادف با دهم مارس با میانجیگری کشور ما در آنتالیا حضور یافته و با هم مذاکره خواهند کرد.
چاووشاوغلو ادامه داد: من با همتایان روسی و اوکراینی در نشست سه جانبه در اجلاس دیپلماتیک آنتالیا دیدار خواهم کرد.
وزیر خارجه ترکیه در حساب رسمی خود در فیس بوک نوشت: «در پی تلاشهای رئیس جمهور کشورمان و تلاشهای فشرده دیپلماتیک ما، وزرای خارجه روسیه و اوکراین تصمیم گرفتند با مشارکت من در حاشیه مجمع آنتالیا دیدار کنند. ما امیدواریم این دیدار انجام و منجر به صلح و ثبات شود.»
وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که سرگئی لاوروف قرار است پنجشنبه در حاشیه اجلاس آنتالیا با حضور مولود چاووشاوغلو با همتای اوکراینی خود دمیترو کولبا دیدار کند.
بعد از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین وضعیت این کشور متشنج شده است، پوتین میگوید این عملیات را با هدف حمایت از ساکنان جمهوریهای دونتسک و لوهانسک که هشت سال در معرض کشتار جمعی بودهاند، آغاز کرده است.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان همچنین بار دیگر تاکید کرد که کشورش حکمی را منتشر کرده و گفته که هیچ نقل و انتقال تسلیحاتی از قلمروی مجارستان به سمت اوکراین صورت نمیگیرد.
این اظهارنظر از سوی نخست وزیر مجارستان در حالی مطرح شده که اخیر نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود، حدود ۱۴ هواپیمای ترابری بزرگ مجموعهای از موشکهای ضدتانک جاولین، راکتاندازها، تفنگ و مهمات و دیگر تجهیزات شامل موشکاندازهای ارائه شده از سوی هلندیها، موشکهای جاولین ارائه شده از سوی استونیاییها، موشکهای زمین به هوای استینگر ارائه شده از سوی آلمان، لهستان و لتونی و مسلسلها و تفنگهای تکتیرانداز ارائه شده از سوی جمهوری چک را منتقل میکنند.
اولکسی دنیلوف دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین در حالی این مساله را مطرح کرده که حمله مسکو به اوکراین ادامه دارد.
وی در فیسبوک خود نوشت: ما همه چیز و همه کس را به یاد میآوریم و هرگز کسی را فراموش نمیکنیم. شما نمیتوانید هیچ جایی مخفی شوید. نمیتوانید پشت حصارها و ویلاهای خود در میامی و در قایقهای تفریحی در جزایر سیشل و یا حتی در یک پناهگاه در کوههای اورال مخفی شوید.
وی ادامه داد: شما وارد سرزمین ما شدهاید و به ما حمله کردهاید. ما هم دنبال شما میآییم و علیه شما دست به تهاجم میزنیم.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه شب در مصاحبهای با کانال تلویزیونی فرانسه ۲ گفت: قطعا ضروری است که یک کانال ارتباطی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه حفظ کنیم. ما در جنگ علیه روسیه نیستیم، ما با اوکراینیها همبستگی داریم.
به درخواست شخصی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از پوتین، ارتش روسیه از ساعت ۱۰ صبح امروز (دوشنبه) به وقت محلی آتشبس اعلام کرد و کریدورهای بشردوستانه ای برای تخلیه غیرنظامیان از شهرهای کییف، سامی، خارکیف و ماریوپل باز کرد.
روسیه با استفاده از پهپادها بر این روند تخلیه نظارت و کنترل خواهد داشت تا از احتمال خرابکاری کییف در این روند جلوگیری کند.
ماکرون روز یکشنبه گفتوگوهای تلفنی جداگانهای با پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین داشت.
ماکرون در توییتی نوشت: با پوتین و زلنسکی صحبت کردم. ما در تلاشیم تا ایمنی و امنیت تاسیسات اتمی غیرنظامی اوکراین را حفظ کنیم و درخواستهایمان از روسیه از جمله آتشبس و حفاظت از غیرنظامیان را در اولویت قرار دهیم.
پوتین در گفتوگوی یک ساعت و نیمهاش با ماکرون، رئیس جمهور فرانسه را از اوضاع کنونی در رابطه با مذاکرات روسیه-اوکراین مطلع ساخت و آمادگی کشورش را برای ادامه گفتوگوها ابراز کرد. پوتین همچنین جزئیات اقدامات تحریکآمیز هفته گذشته نیروهای اوکراینی در نزدیکی نیروگاه اتمی زاپوریژیا را در اختیار همتای فرانسویاش قرار داد.
کرملین اعلام کرد، پوتین به ماکرون گفت که کییف از توافقات حاصل شده در مسکو درباره تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی پیروی نمیکند.
روسیه حضور در جلسه استماع دادگاه عالی سازمان ملل متحد را رد کرده است. این دادگاه با درخواست کییف و با آغاز تحقیقات دادستانهای دیوان کیفری بینالمللی برای رسیدگی به اتهامات مربوط به "جنایات جنگی" در اوکراین شروع شده است.
یک ردیف از صندلیهای اختصاص داده شده برای وکلای روسی در دادگاه بینالمللی دادگستری صبح امروز (دوشنبه) خالی ماند.
«جوآن داناهیو»، رئیس این دادگاه و قاضی آمریکایی گفت که سفیر روسیه در هلند به قضات اطلاع داده که دولت مسکو قصد شرکت در دادگاه را ندارد؛ با این حال جلسه بدون هیئت روسی برگزار شد.
همچنین این پرونده بر تفسیر معاهده ۱۹۴۸ در مورد جلوگیری از "نسلکشی" که توسط هر دو کشور امضا شده است، متمرکز است.
قاضی جوآن داناهیو، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری در این خصوص به خبرنگاران گفت: دادگاه از عدم حضور روسیه در جریان این رسیدگیهای شفاهی ابراز تأسف میکند.
وی همچنین یادآور شد که بنا به گفته سفیر روسیه در هلند، کشوری که مقر دیوان بینالمللی دادگستری در آن واقع شده، مسکو قصد ندارد نمایندگانی به این جلسات بفرستد.
یک عضو هیئت اوکراینی حاضر در جلسه دادگاه نیز گفت: «خالی بودن صندلیهای نمایندگان روسیه گویای خیلی چیزها است.»
وی افرود: «آنها اینجا در مقابل دادگاه حضور ندارند اما در میدان جنگ هستند و علیه کشور من تهاجمی به راه انداختهاند.»
کییف بیش از یک هفته پیش و تنها چند روز پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین درخواستی را برای رسیدگی به این این اقدام مسکو به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه ارائه کرده بود.
مقامات اوکراینی از بالاترین مرجع قضایی سازمان ملل متحد میخواهد تا پیش از تصمیمگیری در باره جزئیات و اتهامات مطرح در این پرونده که ممکن است سالها طول بکشد با صدور حکمی فوری، خواستار توقف تهاجم نظامی روسیه به کشورشان شدهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه در گفتوگو با سیانان مدعی شد ایالات متحده «گزارشهای بسیار معتبری از حملات عمدی [روسیه] به غیرنظامیان» در اوکراین مشاهده کرده است که معادل "جنایت جنگی" به شمار میآیند. او همچنین گفت کشورش مشغول رایزنی با متحدان اروپایی برای بررسی احتمال منع واردات نفت از روسیه برای زیر فشار گذاشتن بیشتر ولادیمیر پوتین است.
در همین حال، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل یکشنبه اعلام کرد، از زمان آغاز حمله روسیه بیش از ۳۶۰ غیرنظامی در حملات ارتش روسیه کشته و ۱۱۲۳ نفر هم زخمی شدهاند. این نهاد سازمان ملل گفت ارقام واقعی "احتمالا بسیار بیشتر" است.
ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین امروز (دوشنبه) از روسیه خواست با گشایش کریدورهای بشردوستانه و خروج مردم از خاک اوکراین موافقت کند.
پیش از این، نیروهای مسلح روسیه آتش بس اعلام کردند تا ساکنان شهرهای کییف، ماریوپل، خارکیف و سومی بتوانند شهرها را ترک کنند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در جریان عملیات ویژه در اوکراین شش کریدور بشردوستانه از جمله به سمت Zaporizhzhia و Poltava اوکراین باز کردند.
ورشچوک در یک نشست خبری گفت که تخلیه افراد از جمله شهروندان کشورهای خارجی و بیش از ۲۰۰۰ دانشجو باید منحصراً به شهرکهای واقع در خاک اوکراین انجام شود.
او از رهبران فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده خواست تا به باز کردن کریدورهای انسانی "واقعی" کمک کنند.
تاکنون دو تلاش برای باز کردن مسیری که به غیرنظامیان اجازه تخلیه از شهر ماریوپول در جنوب شرق اوکراین را بدهد، شکست خورد.
مقامات اوکراین دلیل شکست ایجاد مسیر خروج برای غیرنظامی در ماریوپول را ادامه بمباران این شهر توسط روسیه در طول ساعات آتشبس اعلام کرده بودند.
مقامات اوکراینی میگویند پیشنهاد مسکو برای باز کردن دالانهایی انسانی که خروجی آنها به خاک بلاروس و روسیه منتهی میشود کاملا غیراخلاقی است.
این واکنش در حالی مطرح میشود که وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه از بازگشایی چند دالان بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان از شهرهای کییف، خارکیف و ماریوپل خبر داده بود.
سخنگوی دولت اوکراین ضمن مخالفت با پیشنهاد مسکو برای تعیین نقطه خروجی این دالان در خاک بلاروس و روسیه تاکید کرده است که شهروندان کشورش باید از طریق خاک کشورشان به مکانهای امن تخلیه شوند.
معاون نخست وزیر اوکراین در این خصوص گفت که کی یف از پذیرش چنین دالانهای بشردوستانهای که وی آنرا «غیرقابل قبول» خواند، خودداری میکند.
اما جیمز کلورلی، از مدیران ارشد وزارت خارجه انگلیس، طرحهای روسیه برای یک آتشبس موقت برای دسترسی غیرنظامیان به کریدورهای بشردوستانه که به بلاروس یا روسیه منتهی میشود را "غیرقابل باور" خواند.
مدیرکل اروپا و آمریکای شمالی وزارت خارجه بریتانیا گفته است پیشنهاد خروج به سوی کشوری که در حال حاضر کشور شما را ویران میکند، بیهوده است.
وی بار دیگر دورنمای اعمال منطقه پرواز ممنوع ناتو بر فراز اوکراین را رد کرد و گفت که ولادیمیر پوتین در تلاش است ناتو را به درگیری بکشاند.
او گفت که بریتانیا کمک به اوکراینیها برای دفاع از خود را با حمایت اقتصادی و بشردوستانه ادامه خواهد داد.
برخلاف بسیاری از کشورهایی که تاکنون علیه روسیه تحریمهایی را اعمال کردهاند، قوانین موجود در نیوزیلند به آن اجازه نمیدهد تحریمهای معناداری را مگر اینکه بخشی از یک تلاش گستردهتر سازمان ملل باشد، اعمال کند. برخورداری روسیه از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل نیز به این ترتیب برای نیوزیلند در مسیر اعمال تحریم محدودیت ایجاد میکند.
جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند گفت که قانون جدیدی به دولتش اجازه میدهد تا افراد، شرکتها و داراییهای مرتبط با کسانی که در روسیه در این حمله دخیل هستند، از جمله الیگارشها را هدف قرار دهد. این به نیوزیلند اجازه میدهد تا داراییهای طرفهای هدف گرفته شده را مسدود کند و ورود قایقهای تفریحی یا هواپیماهای آنها را ممنوع کند.
آردرن گفت: لایحهای با این ماهیت هرگز به پارلمان ما ارائه نشده است، اما با توجه به وتوی تحریمها توسط روسیه در سازمان ملل، این لایحه ضروری است.
این لایحه هر چند مختص حمله به اوکراین مطرح شده است، اما میتواند به نیوزیلند اجازه دهد تا تحریمهایی را علیه کشورهایی مانند بلاروس که به نظر میرسد به روسیه کمک میکنند، اعمال کند.
آردرن بیان کرد در حال حاضر تنها مقدار کمی از پول روسیه در نیوزیلند سرمایهگذاری شده است، اما بدون قانون جدید، آن وضعیت میتواند در صورتی که الیگارشهای روسی به نیوزیلند به عنوان یک درب پشتی به جهت فرار از تحریمهای جاهای دیگر نگاه کنند به سرعت تغییر کند.
نانایا ماهوتا، وزیر امور خارجه نیوزیلند نیز گفت، این لایحه "سیگنال بسیار واضحی را ارسال خواهد کرد مبنی بر اینکه نیوزیلند پناهگاه امن کسانی که مایل به انتقال دادن سرمایههای خود به اینجا هستند، نخواهد بود."
لایحه مربوط به تحریمهای روسیه در نیوزیلند قرار است روز چهارشنبه توسط قانونگذاران بررسی شود و میتواند به سرعت در همان روز تصویب شود. آردرن گفت که امیدوار است قانونگذاران همه احزاب از آن حمایت کنند، هرچند که هنوز رای متفقالقول به تصویب آن تضمین نشده است.
ماهوتا گفت: در حالی که این قانون فراگیر است، به این معنا نیست که هر فردی که روس و ثروتمند است به طور خودکار هدف قرار خواهد گرفت.
نیوزیلند پیشتر صادرات به نیروهای ارتش و امنیتی روسیه را ممنوع کرده است.
همچنین بر اساس یک فهرست که امروز دوشنبه منتشر شد این کشور در یک فهرست که علنی شد سفر بیش از ۱۰۰ نفر را به نیوزیلند ممنوع کرده است. در صدر این فهرست، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه نیوزیلند امروز اعلام کرد که تحریمهایی علیه رهبران روسیه از جمله ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و میخائیل میشوستین، نخستوزیر روسیه اعمال کرده است که در مجموع فهرست این اهداف ۱۰۰ روس را شامل میشود.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند و نانایا ماهوتا، وزیر امور خارجه این کشور، ممنوعیتهای مسافرتی هدفمند علیه مقامات دولت روسیه و سایر افراد مرتبط با حمله روسیه به اوکراین را اعلام کردند. این فهرست همچنین شامل سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه و ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه و مقامات دیگر می شود.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین ابراز امیدواری کرد روسیه و اوکراین در دور سوم مذاکرات پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وانگ در یک کنفرانس مطبوعاتی سالانه گفت: «روسیه و اوکراین دو دور مذاکرات را برگزار کردهاند و ما امیدواریم که طرفین در دور سوم مذاکرات آتی به پیشرفتهای جدیدی دست یابند. برای صلح میانجیگری میکنیم، ما و روسیه به دنبال احیای جنگ سرد نیستیم.»
وی تاکید کرد: «حل مشکلات پیچیده به آرامش و عقلانیت نیاز دارد، نه دامن زدن به آتش.»
وانگ همچنین با بیان اینکه روابط روسیه و چین علیه هیچ کشور ثالثی نیست، تاکید کرد: «علیرغم هرگونه تغییر بینالمللی، دو کشور به توسعه روابط ادامه خواهند داد.»
او گفت: «هدف واقعی استراتژی هند و اقیانوس آرام، آمریکا ایجاد نسخه هند و اقیانوسیه ناتو است. هدف از این راهبرد حفظ یک سیستم هژمونیک تحت سلطه ایالات متحده است که ساختار همکاری منطقهای مبتنی بر همکاری در داخل آسهآن را تخریب میکند.»
وانگ یی همچنین گفت: «مسائل اوکراین و تایوان کاملاً متفاوت است و نمیتوان آنها را با هم مقایسه کرد. تفاوت اساسی این است که موضوع تایوان منحصراً یک موضوع داخلی چین است، زیرا این جزیره بخشی جداییناپذیر از خاک چین است، در حالی که مسئله اوکراین یک اختلاف بین کشورهاست.»
وزیر خارجه چین همچنین گفت که چین کمکهای بشردوستانه به اوکراین خواهد فرستاد. او روابط چین و روسیه را «مهمترین روابط دوجانبه جهان» توصیف کرد که «به صلح، ثبات و توسعه جهانی کمک میکند.»
وزیر امور خارجه چین به تعهدی که در سفر چند هفته پیش پوتین به پکن اعلام شد اشاره کرد و گفت: «به وضوح و بدون تردید شراکت و پیوند ما به جهان نشان میدهد» که هر دو کشور «به طور مشترک با احیای جنگ سرد و دامن زدن به تقابلهای ایدئولوژیک مخالف هستند».
این وزارتخانه جزئیات دقیقی را در این خصوص منتشر نکرد اما اعلام کرد که همان "اقدامات مشابهای" را که از پیش علیه روسیه اعمال کرده را انجام خواهد داد. همچنین وزارت خارجه سئول، مسکو را به دلیل حمله به اوکراین محکوم کرد.
ماه گذشته کره جنوبی از کنترلهای صادراتی در برابر روسیه با ممنوع کردن انتقالات کالاهای استراتژیک خبر داد و به حرکت کشورهای غربی برای تحریم بانکهای روسیه از طریق سیستم پرداخت بینالمللی سوئیفت پیوست.
در بیانیه این وزارت خارجه آمده است: دولت کره جنوبی تصمیم گرفته است تا اقدامات کنترلی صادرات را در برابر بلاروس نیز اعمال کند. چرا که بلاروس به "شکل موثری" از حمله روسیه به اوکراین حمایت میکند.
این در حالی است که روسیه اقدامات خود در اوکراین را "عملیات ویژه " نامیده است. ماه گذشته «آندری کولیک»، سفیر روسیه در کره جنوبی درباره وضع تحریمها علیه کشورش ابراز تاسف کرد و "فشار قدرتمند بیرونی" بر سئول از سوی آمریکا و شرکای غربیاش را در این باره مقصر دانست.
همچنین اسپوتنیک گزارش داد که وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده که این کشور به کشورهای غربی جهت اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه میپیوندد تا اقتصاد روسیه را مورد هدف قرار دهند.
این بیانیه متذکر شده است: علاوه بر تحریمهایی که در تاریخ اول مارس علیه اقتصاد روسیه اعمال شد، کره جنوبی در تاریخ ۷ مارس تصمیم گرفت تا تحریمهای بیشتری علیه روسیه از جمله هدف گیری بانک مرکزی این کشور را اعمال کند.
وزارت خارجه کره جنوبی تصریح کرد که لیست کامل این محدودیتها پس از مشورت با تمامی وزارتخانههای مربوطه اعلام خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای مدعی شد که نیروهای اوکراینی با بمب گذاری رآکتور مرکز ملی تحقیقات موسسه فن آوری و فیزیک خارکیف به دنبال انفجار آن و مقصر جلوه دادن نیروهای روسیه به پرتاب موشک به رآکتور تحقیقاتی مذکور هستند.
خبرگزاری تاس به نقل از بیانیه این وزارتخانه نوشت که خبرگاران خارجی دیروز (۱۵ اسفند) وارد خارکیف شدند تا پیامدهای این واقعه را ثبت کرده و روسیه را متهم به فاجعه ریست محیطی کنند.
چندی پیش سخنگوی نیروگاه "زاپوریژیا" اعلام کرده بود که این نیروگاه هستهای که بزرگترین نیروگاه در نوع خود در اروپا میباشد پس از گلوله باران نیروهای روسیه دچار آتش سوزی شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیروز طی تماسی با سناتورهای آمریکایی گفت که نیروهای روسیه اکنون دو نیروگاه هسته ای اوکراین را تصرف کرده اند و در حال پیشروی به سمت سومین نیروگاه هستند. این نیروگاه در میکولایف، واقع است؛ یکی از چندین شهری که روس ها روز شنبه سعی داشتند محاصره کنند.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، هم اکنون نیروگاه هستهای زاپوریژژیا در جنوب شرقی شهر انرهودار، که بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا محسوب می شود، در کنترل ارتش روسیه است. نیروگاه هسته ای چرنوبیل هم که فعال نیست، در دست روس هاست.
شورای شهرداری گوستومل مدعی شده است که ارتش روسیه شهردار این شهر را به همراه دو تن از همراهانش کشته است.
"اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از تشدید تحریمها علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین خبر داد. فون در لاین در گفتگو با سایت رادیو آلمان اعلام کرد که در این بین بیش از 40 کشور به تحریم ها علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیوسته اند. فون در لاین افزود: « پوتین نباید راهی برای تأمین مالی این جنگ وحشیانه داشته باشد».
به گفته فون در لاین سه بسته تحریمی قبلی اتحادیه اروپا بر اقتصاد روسیه تاثیر گذاشته است. وی افزود: پوتین اکنون باید به مردم خود توضیح دهد که چرا روسیه «کاملاً در جامعه جهانی منزوی شده است».
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که کشورهای ناتو برای تامین ناوشکن به اوکراین چراغ سبز نشان دادهاند.
وزیر امور خارجه چین امروز، دوشنبه اعلام کرد که پکن آمادگی دارد تا به نقش سازنده خود در پیشرفت مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ادامه دهد و در صورت لزوم، بین آنها میانجیگری کند.
وزیر خارجه چین همچنین اعلام کرد که دوستی میان این کشور و روسیه کاملا مستحکم است.
"کریستین لیندنر"، وزیر دارایی آلمان تحریم نفت و گاز روسیه را رد کرد. لیندنر در این باره گفت: "اگر ما بدون تامین گاز، نفت و زغال سنگ از روسیه عمل کنیم، به این معنی است که قیمت ها در اروپای غربی و در جهان به دلیل کمبودهای مورد انتظار افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی افزود: حتی اگر آلمان هزینه کند خرید زغال سنگ، گاز و نفت از جاهای دیگر آسان نخواهد بود. لیندنر هشدار داد: "در میان مدت ، نه اکنون و نه در تابستان، بلکه شاید در پاییز و زمستان آینده ما با تنگناهای شدید عرضه مواجه شویم و باید در مورد اقدامات بسیار موثر و قدرتمندانه بحث کنیم."
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم با اشاره به وابستگی بالای کشورش به زغال سنگ و انرژی روسیه در این باره گفت: توقف واردات انرژی از روسیه باید ماهها طول بکشد و به خوبی آماده سازی شود.
"ژان ایو لودریان"، وزیر امور خارجه فرانسه در گفتگویی تاکید کرد علیرغم تلفات سنگین معتقد است که اوکراین می تواند نیروهای متجاوز روسیه را شکست دهد. وی افزود: "من فکر میکنم اوکراین پیروز خواهد شد. آنچه در ده روز گذشته بسیار چشمگیر بوده است، شایستگی مقاومت بالای اوکراین است، تا حدی که کارشناسان نمی توانستند تصور کنند."
لودریان ابراز اطمینان کرد که تحریمهای غرب علیه روسیه در دراز مدت پوتین را از تجاوز بیشتر باز می دارد. وی همچنین گفت: ما بستههای تحریمی قابل توجهی وضع کردهایم که اثرات آن سنگین است و به نظر من سنگینتر و بیشتر خواهد شد. وی افزود: بهای جنگ غیرقابل تحمل خواهد شد و در مقطعی پوتین با دو انتخاب یا تأثیر عمده بر عملکرد روسیه یا وارد شدن به مذاکره مواجه خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد با وجود مانع تراشی ملی گرایان اوکراینی، بیش از ۱۴۰ تُن کمکهای بشردوستانهی روسیه به ساکنان خرسون اوکراین و مناطق همجوار تحویل داده شده است.
به گزارش روسیاالیوم ، بر اساس بیانیه این وزارتخانه، با کمک ارتش روسیه، بیش از ۱۴۰ تن کمکهای بشردوستانه از روسیه به ساکنان خرسون و روستاهای همجوار در جنوب اوکراین تحویل داده شد و هنگام ورود کاروان حامل محمولههای بشردوستانه به این شهر اوکراین، سربازان روسی امنیت حرکت و اطمینان از تحویل بستههای غذایی و سایر مایحتاج را تضمین کردند.
در این بیانیه تاکید شده است که همه میتوانند در مناطق مختلف شهر خرسون، از جمله در میدان نزدیک مدیریت منطقه، غذا تهیه کنند.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که شبه نظامیان ملیگرا در خرسون هنگام توزیع بستههای غذایی، تلاش کردند تا اقدامات تحریک آمیزی ترتیب دهند و از ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان محلی جلوگیری کنند، آنها همچنین به دنبال ترساندن افرادی بودند که برای دریافت غذا میآمدند.
سفارت جمهوری خلق چین در کییف صبح امروز، دوشنبه اعلام کرد که این کشور دیگر اکثریت قریب به اتفاق شهروندان خود را از اوکراین خارج کرده است.
سفارت چین یادآور شده که در حال حاضر در اوکراین درگیری نظامی همچنان ادامه داشته و احتمال تشدید اوضاع وجود دارد، بنابراین سفارت به طور مداوم به شهروندان باقی مانده در این کشور توصیه میکند که در اسرع وقت آنجا را ترک کنند.
پس از درخواست امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از ولادیمیر پوتین، نیروهای مسلح روسیه از ساعت 10 صبح امروز، رژیم سکوت و ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای خروج مردم غیرنظامی از برخی شهرهای اوکراین را اعمال می کنند.
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه طی سخنانی که روز یکشنبه انجام گرفت، با اشاره به جنگ روسیه در اوکراین که منجر به آوارگی احتمالی یک و نیم میلیون شهروند اوکراین شده است، گفت: تاکنون بیش از 20 هزار اوکراینی به ترکیه آمده اند. آنها روی سر ما جا دارند و ما مهمان نوازی خود را نشان خواهیم داد.
وی همچنین درباره تاثیرات این بحران بر ترکیه و کمبود مواد غذایی که باعث تحریک افکار عمومی این کشور شده نیز اظهار داشت: در فضای مجازی، برخی شروع به تحریک افکاری عمومی با اطلاعات غلط کردند که آنچه باید را درباره آنها انجام خواهیم داد. ترکیه در این خصوص هیچ کمبودی ندارد.
ترکیه طی روزهای گذشته با موضوع کمبود برخی اقلام خوراکی نظیر روغن نباتی روبرو شده و تصاویر منتشر شده از فروشگاههای این کشور نشان می دهد که مردم برای خرید این محصولات هجوم برده و یا در صفهای سهمیه بندی آن قرار دارند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین: روسیه در حال پیشروی در قلمرو اوکراین و بمباران مناطق غیرنظامی و نقض قوانین بینالمللی است.
خسارات وارده به روسیه بسیار زیاد است و نیروهای اوکراینی به عملیات برای جلوگیری از پیشروی روسها در تمامی مناطق ادامه میدهند.
وزارت خارجه روسیه: از تصمیم آلمان برای عرضه تسلیحات به اوکراین متأسفیم و نگرانیم این سلاحها به دست تروریستها بیفتد.
ارتش اوکراین گزارش کرده است که اولین گروه از داوطلبان انگلیسی برای مقابله با روسیه وارد اوکراین شدند.
با احتمال تحریم نفتی روسیه از سوی آمریکا و هم پیمانان اروپاییش، قیمت نفت در بازارهای جهانی به بالای ۱۳۰ دلار در هر بشکه رسید.
ستاد عملیات بشردوستانه روسیه اعلام کرد که به درخواست ماکرون از پوتین، نیروهای مسلح روسیه از ساعت ۱۰:۰۰ آتشبس را اعلام میکنند و کریدورهای بشردوستانه از کییف، ماریوپل، خارکف و سومی باز میشود.
تلاشهای کییف برای متهم کردن روسیه به اخلال در عملیات بشردوستانه این بار بی معنی است، کنترل این عملیات با کمک پهپادها انجام میشود.
خبرگزاری «اینترفکس» روسیه به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش کرد که به درخواست «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه کریدورهای امن از کییف،ماریوپل، خارکیف، سومی باز خواهد شد.
اینترفکس: ارتش روسیه در ساعت ۱۰:۰۰ صبح به وقت مسکو (۱۰:۳۰ به وقت تهران)، چندین کریدور امن و بشردوستانه در چندین شهر اوکراین باز خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از هنگ کنگ گزارش داد شاخص بورس هنگ کنگ در آغاز معاملات کاری روز دوشنبه بیش از ۳ درصد سقوط کرد.
شاخص بورس توکیو نیز در بحبوحه جنگ اوکراین و افزایش شدید بهای نفت، ۳ درصد سقوط کرد.
شبکه روسی راشاتودی با انتشار یک نوار ویدئویی به نقل از اوکراین گزارش کرد که بازار خارکیف با ادامه عملیات نظامی ویژه روسیه، مورد حملات خمپارهای قرار گرفته است.
خبرگزاری کیودو گزارش داد: دولت ژاپن در حال مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی بر سر امکان ممنوعیت واردات نفت روسیه است.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرده است که نیروهای روسیه از فرودگاههای بلاروس برای انجام حملات هوایی استفاده میکنند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین: شهر اربین به مدت سه روز است از آب و برق محروم است و نیروهای روسیه اجازه خروج ساکنان این شهر را نمیدهد
نیوزیلند اعلام کرد تحریم های جدیدی را علیه الیگارشی های روسیه اعمال کرد. همچنین این کشور لیستی یکصد نفره از مقامات روسی که حق سفر به این کشور ندارند را منتشر کرد.
رسانههای روسی با انتشار یک ویدئویی از وقوع انفجار در شهر «لوهانسک» خبر دادند.
رئیس جمهور سابق آمریکا شبانگاه یکشنبه به وقت تهران در اظهارات جنجالی خواستار بمباران روسیه با جنگندههای «اف-۲۲» ایالات متحده که بر روی آنها پرچم چین نقش بسته است، شد.
به گزارش روزنامه «هندوستان تایمز»، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا پیشنهاد کرده است که ایالات متحده باید جنگندههای اف-۲۲ خود را با پرچم چین منقوش کرده و مواضع روسیه را که در حال انجام عملیات نظامی در اوکراین است، بمباران کند.
دونالد ترامپ که در جمع کمککنندگان کمیته ملی جمهوریخواهان سخنرانی میکرد، گفت، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا باید از گفتن اینکه ایالات متحده به روسیه حمله نمیکند، دست بردارد. ترامپ در ادامه ناتو را «ببر کاغذی» خواند.
دونالد ترامپ، در توجیه سخنان خود در استفاده از پرچم چین بر روی جنگندههای اف-۲۲ آمریکا گفت، در صورت انجام این کار، چین و روسیه با هم دعوا میکنند و ایالات متحده نظارهگر دعوای این دو کشور خواهد بود.
رئیسجمهور سابق آمریکا اخیرا نیز گفت، چنانچه او رئیس جمهور بود کشورش با استفاده از تحریمهای نفتی علیه روسیه میتوانست در شرایط نفتی پول به دست آورد.
ترامپ که با شبکه «فاکسبیزنس» مصاحبه میکرد خواستار آن شدکه با توجه به حمله روسیه به اوکراین هیچ کشوری از روسیه نفت نخرد.
رئیسجمهور سابق آمریکا بار دیگر به تکرار این ادعا پرداخت که اگر رئیسجمهور بود، هرگز حمله به اوکراین رخ نمیداد. او در پاسخ به این سوال که ایا «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا باید بخش نفت روسیه را تحت تحریم قرار دهد گفت: «ما باید در ایالات متحده این فرصت را باز کنیم و کسی نباید نفت از روسیه بخرد.»
وی در ادامه گفت: «کشور ما در این وضعیت میتوانست کلی ثروت به دست بیاورد و بیش از هر زمان دیگر به پول دست پیدا کند.»
ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه تاکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فرانسه بر سر اوکراین با روسیه در جنگ نیستند. لودریان در مصاحبه با شبکه فرانس ۲ گفت: فرانسه و ناتو با روسیه در جنگ نیستند.
وی ادامه داد: ما با روسیه در جنگ نیستیم، ما با اوکراینیها همبستگی داریم.
لودریان بر اهمیت حفظ کانالهای ارتباطی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با توجه به وضعیت اوکراین و منطقه تاکید کرد.
رسانههای اوکراینی گزارش دادند که در نتیجه گلوله باران شهر ایرپین اوکراین توسط اشغالگران روسی، پاشا لی بازیگر مشهور اوکراینی کشته شد. او ۳۳ سال داشت.
این هنرمند به منظور مقابله با نیروهای ارتش روسیه به صفوف نیروهای دفاع سرزمینی نیروهای مسلح اوکراین پیوست.
پاشا لی بازیگر، خواننده و آهنگساز سرشناس سینما و دوبلور اوکراینی بود. او در تئاتر، فیلمها و تبلیغات بازی کرد. از آثار او در سینما میتوان به فیلمهای «اشتولنیا» (۲۰۰۶) و «سایههای اجداد فراموش نشده» (۲۰۱۳) اثر لیوبومیر لویتسکی، «زویچاینا اسپراوا» اثر والنتین واسیانوویچ (۲۰۱۲)، «قوانین مبارزه» اثر اولکسی شاپارف (۲۰۱) و «جلسه همکلاسی ها» توسط والنتین شپاکوف (۲۰۱۹) اشاره کرد.
اتحادیه ملی روزنامه نگاران اوکراین هم گزارش داد: از همان روزهای اول جنگ، او به نبرد برای اوکراین رفت و اکنون در ایرپین، جایی که نبردهای سختی با مهاجمان روسی در جریان است، جان باخت.
اسپوتنیک، محل اختفای «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در روزهای اخیر در هالهای از ابهام قرار گرفته است و این در حالی است که وی همچنان در اظهارات خود تاکید دارد که کی یف را ترک نخواهد کرد.
پیش از این، زلنسکی مدعی شده بود که او هدف شماره ۱ عملیات نظامی روسیه است و تهدیدی مستقیم برای جان او و خانواده اش وجود دارد.
با این حال به تازگی «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگویی اعلام کرده است که مقامات اوکراینی در صورت مرگ «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور این کشور در بحبوحه عملیات نظامی روسیه طرحی در دست دارند.
بلینکن به سی بی اس گفته است: «اوکراینیها برنامههایی دارند که من درباره آن صحبت نمیکنم یا وارد جزئیاتی نمیشوم تا مطمئن شوم که به هر طریقی دولت اوکراین تداوم خواهد داشت.»
بلینکن همچنین خاطرنشان کرد که رهبری زلنسکی در اوکراین از زمان وقوع جنگ قابل توجه بوده است و زلنسکی و کل دولت اوکراین نشان داده اند که آنها تجسم مردم فوق العاده شجاع اوکراین بوده اند.
بر اساس قانون اساسی اوکراین، اگر رئیس جمهور در زمان ریاست جمهوری فوت کند، رئیس پارلمان جای او را میگیرد و در حال حاضر «روسلان استفانچوک»، رئیس پارلمان اوکراین است.
داوید اراخامیا مذاکره کننده اوکراینی اعلام کرد که کی یف آماده گفت وگو با روسیه درباره صرف نظرکردن از پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
اراخامیا یکی از مذاکره کنندگان اوکراینی روز شنبه (به وقت محلی آمریکا) به شبکه خبری فاکس نیوز گفت که کی یف مایل به مصالحه در مورد حاکمیت ارضی خود در مذاکرات با روسیه نیست اما این کشور آماده گفت وگو در مورد "مدلهای غیر ناتو" برای آینده است.
اوکراین به عنوان همسایه غربی روسیه به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو بوده که هر دو این اقدامات مورد مخالفت مسکو قرار گرفت. ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را به عنوان تهاجم این ائتلاف نظامی به مسکو می داند.
اراخامیا تصریح کرد: پاسخی که ما از کشورهای ناتو می گیریم این است که آنها حتی آماده گفت وگو در مورد حضور ما در این پیمان برای پنج یا ۱۰ سال آینده نیستند.
او با اشاره به اینکه اوکراین مایل به صرف نظر از عضویت در ناتو است، تشریح کرد: ما آماده گفت وگو در مورد برخی مدل های غیر ناتو هستیم. برای مثال، ضمانت های مستقیمی می تواند توسط کشورهای مختلف مانند آمریکا، چین، انگلیس، شاید آلمان و فرانسه وجود داشته باشد. ما آماده گفت وگو در مورد چنین چیزهایی در یک چرخه بزرگتر، نه تنها در گفت وگوهای دوجانبه با روسیه، بلکه با دیگر شرکا هستیم.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که مقامات آمریکایی در سفر به ونزوئلا در مورد جایگزینی صادرات نفت روسیه گفت و گو می کنند.
به گزارش روز یکشنبه وال استریت ژورنال، منابع آگاه گفتند که دولت جو بایدن به دنبال کاهش تحریم های نفتی علیه ونزوئلا به عنوان بخشی از استراتژی گسترده ایالات متحده برای کاهش قیمت نفت است که به دلیل جنگ روسیه در اوکراین بشدت بالا رفت.
به گفته این منابع، مقامات ایالات متحده در روزهای شنبه و یکشنبه با مقامات ونزوئلا در کاراکاس دیدارهای رودرویی را آغاز کردند تا به نفت خام ونزوئلا اجازه بازگشت به بازار آزاد بینالمللی داده شود.
کاخ سفید میخواهد روسیه را از ونزوئلا به عنوان مهمترین متحد خود در آمریکای جنوبی، که تامینکننده ضروری نفت خام ایالات متحده است، دور کند.
پیشنهادهایی که در پایتخت ونزوئلا مورد بحث قرار میگیرد، تحریمها را برای مدتی محدود به خاطر امنیت ملی آمریکا کاهش میدهد. از زمانی که دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ تحریم های اقتصادی را علیه ونزوئلا آغاز و سپس تحریم های بخش نفت را در سال ۲۰۱۹ اعمال کرد. کاراکاس برای سرپا نگه داشتن بخش نفت خود به چین، روسیه و ایران تکیه کرده است. از سال ۲۰۲۰، پترولئوس د ونزوئلا شرکت نفت دولتی این کشور، حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز تولید می کرد.
به گفته افراد مطلع از سیاست دولت در این زمینه، با کاهش تحریمها اکنون ایالات متحده صادرات نفت ونزوئلا را به خارج از شبکه صادرات غیرشفاف به چین و به پالایشگاههای خلیج فارس که نفت خام سنگین تولید ونزوئلا را پردازش میکنند، هدایت می نماید.
کاخ کرملین اعلام کرد کشورهای غربی همانند راهزنان رفتار می کنند. با این حال، روسیه آنقدر بزرگ است که نمی توان آن را منزوی کرد. جهان امروز ما بسیار بزرگتر از آمریکا و اتحادیه اروپاست.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این باره گفت: کشورهای غربی در حال راهزنی اقتصادی علیه ما هستند و مسکو به این موضوع واکنش مناسب نشان خواهد داد. این امر بدان معنا نخواهد بود که روسیه منزوی شده است. کشورهای زیادی در جهان وجود دارد و دنیای ما به آمریکا و اتحادیه اروپا خلاصه نمی شود.
اولگ تیاپکین، یکی از مدیران دپارتمان اروپای وزارت خارجه روسیه گفت: ما بر این باور هستیم که در نتیجه اتفاقات جاری، روسی روابطی با کیفیتی جدید با کشورهای اروپایی و همچنین اتحادیه اروپا، آمریکا و پیمان ناتو داشته باشد.
روسیه در ۲۴ فوریه به عنوان کمک به جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک به اوکراین حمله نظامی کرد، حملهای که مسکو آن را "عملیات ویژه نظامی" نام نهاد. کرملین هدف از این حمله را خلع سلاح و "نازیزدایی" از اوکراین بیان کرده و تاکید میکند که قصد تصرف اوکراین را ندارد.
یک منبع آگاه روز یکشنبه به خبرگزاری روسی "نووستی" گفت: اوکراین از منطقه اطراف نیروگاه هسته ای چرنوبیل به عنوان میدانی برای تولید مهمات رادیواکتیو موسوم به "بمب کثیف" استفاده کرد.
این منبع افزود: اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد از منطقه اطراف ایستگاه آسیبدیده نیز برای استخراج پلوتونیوم استفاده میشده است و میزان بالای تشعشعات در این منطقه باعث می شد مسئولان این فعالیتها، آن را پنهان کنند.
به گفته این منبع، ایالات متحده فلز پلوتونیوم اوکراین را برای کمک به تولید تسلیحات هستهای تامین و اوکراین نیز در سالهای اخیر فعالیت خود را برای اکتشاف اورانیوم تشدید کرده بود.
وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی اوکراین و گردان ملی گرایان آزوف در حال برنامه ریزی برای منفجر کردن یک راکتور در مرکز تحقیقات ملی انستیتوی فیزیک و فناوری خارکف هستند تا پس از آن نیروهای مسلح روسیه را به پرتاب راکت به سمت این راکتور هستهای آزمایشی متهم کنند.
در این ارتباط، وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیهای گفته است که: «نیروهای امنیتی اوکراین به همراه شبه نظامیان گردان آزوف در حال طراحی یک اقدام تحریک آمیز با هدف آلودگی رادیواکتیو احتمالی در منطقه نزدیک شهر خارکف هستند و ملی گرایان یک راکتور را در سیستم آزمایشی هستهای واقع در مرکز تحقیقات ملی خارکف مین گذاری کردهاند.»
وزارت دفاع روسیه خاطرنشان کرد که از روز ۶ مارس، روزنامه نگاران خارجی برای ثبت پیامدهای این اقدام تحریک آمیز وارد خارکف شدهاند تا به دنبال وقوع این حادثه روسیه را به ایجاد یک فاجعه زیست محیطی متهم کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که ارتش روسیه 95 درصد نیروهای خود که در مرز مستقر کرده بود را به داخل اوکراین برده است.
این مقام ارشد نظامی آمریکا که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده در ادامه گفته، ما معتقد نیستیم که یک حمله آبی و خاکی به اودسا در سواحل دریای آزوف قریب الوقوع باشد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز یک شنبه گفته بود که نیروهای روسیه در حال آمادهشدن برای بمباران شهر جنوبی اودسا هستند.
رویترز به نقل از این مقام پنتاگون مدعی شد که ارتش روسیه از آغاز عملیات نظامی خود تا کنون 600 موشک به اهدافش در اوکراین شلیک کرده است. وی همچنین ادعا کرده است که ستون نظامی ارتش روسیه در شمال کی یف همچنان معلق باقی مانده است.
این مقام پنتاگون که رویترز اسمی از وی نیاورده است در ادامه گفته، نیروهای پیشتاز ارتش روسیه همچنان در خارج از مرکز کییف، خارکیف و چرنیهوف هستند و در حال تلاش برای تکمیل محاصره این مناطق هستند اما با مقاومت اوکراین مواجه هستند.
وی همچنین گفته که پنتاگون اوضاع در ماریوپول و درگیریها در این منطقه را زیر نظر دارد و آن را رصد میکند.
این مقام پنتاگون با بیان اینکه سامانههای دفاع هوایی و موشکی اوکراین همچنان موثر هستند افزود: ما نمیتوانیم استفاده ارتش روسیه از بمبهای خوشهای را تایید کنیم.
رویترز همچنین گزارش داده است که پنتاگون معتقد است اوکراینیها همچنان به اینترنت دسترسی دارند.
شبکه خبری اسکای، پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس در نامهای خطاب به اینترپل، خواستار تعلیق دسترسی روسیه به سامانههای این نهاد بینالمللی شد.
پاتل گفت: انگلیس شانه به شانه اوکراین میایستد. به دنبال درخواست اوکراین و در کنار همتایان از استرالیا، کانادا، نیوزلند و آمریکا، من نیز در نامهای خطاب به دبیرکل پلیس بینالملل خواستار تعلیق فوری دسترسی روسیه به سامانههای اینترپل از سوی این نهاد و کمیته اجرایی آن شدهام.
وزیر کشور انگلیس در ادامه مدعی شد: روسیه سابقه سواستفاده از این سامانهها را دارد و باید همین حالا برای حفاظت از شرافت اینترپل اقدام کنیم.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد روسیه از آغاز تهاجم خود تاکنون ۶۰۰ موشک به اوکراین شلیک کرده است.
رسانه های آمریکایی به نقل از این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که نامش را بیان نکرده اند، گفتند نیروهای روسی همچنان در تلاش برای محاصره کی یف، خارکیف، چرنیهف و ماریوپل هستند.
این مقام پنتاگون افزود این پیشروی ها با مقاومت شدید اوکراینیها مواجه شده و حمله روسیه را کند کرده است.
وی با بیان اینکه روسیه ۹۵ درصد قدرت رزمی خود را در داخل اوکراین جمع آوری کرده است، اضافه کرد، کاروان عظیم روسیه در شمال کییف متوقف مانده است.
این مقام پنتاگون ادامه داد معتقدیم که مردم اوکراین در اکثر نقاط کشور هنوز دسترسی به وسایل ارتباطی، اینترنت و رسانه ها را دارند.
این مقام وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد ایالات متحده حمله آبی خاکی را در نزدیکی اودسا مشاهده نکرده است و احتمال نمی دهند که یک حمله قریب الوقوع باشد.
رئیسجمهوری اوکراین گفته بود که نیروهای روسیه در حال آمادهشدن برای بمباران شهر جنوبی اودسا هستند.
به گزارش سی ان ان، این مقام وزارت دفاع آمریکا نمی تواند گزارش ها مبنی بر تیراندازی نیروهای روسیه به معترضان در کییف یا نقض توافقنامه آتش بس برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه را تایید کند.
وبسایت روزنامه گاردین، یک مشاور رئیس جمهوری اوکراین گفت: آخرین موج حملات موشکی همزمان با شروع شب، آغاز شد.
این مشاور گفت، خارکیف که دومین شهر بزرگ اوکراین بوده و در شمال شرقی این کشور واقع شده است، همچنان در حال مقابله با تهاجم روسیه بوده و تمامی مناطق شهر شمالی "چرنیهیف" نیز تحت حمله موشکی قرار دارد.
این مقام، وضعیت "فاجعه باری" را در مناطق "بوچا"، "هوستومل" و "ایرپین" در حومه کییف توصیف کرد، جایی که تلاشها برای تخلیه ساکنان در روز یکشنبه شکست خورد. این مقام افزود، دولت اوکراین تمام تلاش خود را برای از سرگیری تخلیهها انجام میدهد.
به گزارش رویترز، گروه لوکس پرادا مستقر در میلان، فعالیتهای خرده فروشی خود در روسیه را تعلیق کرده است.
پرادا اعلام کرد: نگرانی اصلی ما برای همه همکاران و خانوادههایشان است که در فاجعه اوکراین آسیب دیدهاند و به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اعلام کرد، سرورهای وب سایت روسی شبکه آر تی روسیه از خارج از این کشور مورد حمله سایبری قرار گرفته و گفته می شود که منبع اصلی این حمله از خاک آمریکا صورت گرفته است.
ژان-ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه شامگاه یکشنبه در یک برنامه خبری تلویزیونی اعلام کرد این کشور برای محافظت از شهروندان در برابر حادثه احتمالی اتمی در جریان جنگ اوکراین به این کشور محمولههای مواد دارویی و از جمله یدُ فرستاده است.
پیش از این سفیر فرانسه در اوکراین هم از ارسال ۲/۵ میلیون تن قرص یُد به اوکراین برای مقابله با خطر حوادث اتمی خبر داده بود.
سخنگوی نظامیان جمهوری خلق دونتسک، اعلام کرد که تاکنون ۱۰۴ سرباز اوکراینی سلاحهای خود را زمین گذاشته و تسلیم نیروهای دونتسک شده اند.
«ولادیمیر پوتین» در گفتوگوی تلفنی با «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه، خواستههای خود در اوکراین را تکرار کرد و گفت که اوکراین باید به آنها پاسخ دهد وگرنه جنگ ادامه مییابد.
سخنگوی کاخ ریاست جمهوری فرانسه، «الیزه» نیز در یک نشست خبری با خبرنگاران گفت که ماکرون صبح روز یکشنبه به مدت یک ساعت و ۴۵ دقیقه با پوتین صحبت کرده است تا خواستههای جوامع بینالمللی برای توقف خصومتها و همچنین تضمین امنیت غیرنظامیان و اجازه فعالیت سازمانهای بشردوستانه در اوکراین را تکرار کند.
سخنگوی الیزه گفت: رئیسجمهور پوتین در این گفتگو بار دیگر اعلام کرد که تمام اهداف خود را از طریق مذاکره یا جنگ به دست میآورد.
همچنین گفته شده که پوتین در گفتگو با رئیس جمهور فرانسه بار دیگر خواستههای خود را شامل موارد زیر تکرار کرد:
نازی زدایی اوکراین، خنثی سازی و بی طرف شدن اوکراین و عدم پیوستن به ناتو و خلع سلاح شدن اوکراین
پوتین در این گفتگو همچنین تاکید کرده که اگر اوکراین از پذیرش این درخواستها خودداری کند، عملیات نظامی ادامه خواهد یافت. هرچند همزمان رئیس جمهور فرانسه درخواستهای روسیه را غیرقابل قبول عنوان کرده و خواستار توقف عملیات نظامی روسیه در اوکراین شده است.
به گزارش الجزیره، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدعی شد:
ما ملتی هستیم که شکست نمیخوریم، شکسته نمیشویم و بخشیده نمیشویم.
میدانیم چه کسی برای این جنگ آماده شد و میدانیم که واکنش چگونه خواهد بود.
غیرنظامیان باید بتوانند از مکانهایی که آتش تیراندازی در آنها هست، خارج شوند.
ما در مورد کمکهای بشردوستانه میشنویم و هیچ کدام از آنها را نمیبینیم.
جسارت متجاوز نشانه روشنی برای غرب است که تحریمها علیه روسیه کافی نیست.
خبرگزاری اینترفاکس گزارش داد، شرکت «گازپروم» روسیه به طور منظم به انتقال گاز از طریق اوکراین ادامه میدهد.
گازپروم (Gazprom) شرکت نفتوگاز روسی است، که تمرکز اصلی آن بر استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی معطوف میباشد. این شرکت با تولید روزانه بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده گاز جهان شناخته میشود.
وزارت دفاع اوکراین مدعی شد: در یک پاتک در «ماریوپول»، ۳ تانک روسی را منهدم کردیم و حدود ۳۰ سرباز ارتش روسیه را کشتیم.
سخنگوی شورای پناهندگان نروژ در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره اعلام کرد:
لهستان نمیتواند به تنهایی از پس پناهندگان اوکراینی برآید.
۲۰ درصد از پناهندگانی که به لهستان میآیند به پایتخت ورشو رفتند.
پناهندگان از ملیتهای مختلف از اوکراین آمدهاند.
تلاشهایی برای استقبال از همه پناهندگان صرف نظر از ملیت آنها وجود دارد.
سازمان ملل خواستار افزایش کمکهای کشورها به پناهندگان شده است.
ما از پناهندگان حمایت مادی و روانی میکنیم.
پناهندگان همه چیز را در اوکراین پشت سر گذاشتند.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، با ادعای تلاش واشنگتن و متحدانش برای دفاع از اوکراین دربرابر حملات روسیه، اعلام کرد که اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ارسال جنگنده به کییف موافقت کردند.
بلینکن در مصاحبه با شبکه خبری سیبیاس آمریکا گفت: «اعضای ناتو مجوز ارسال جتهای جنگنده به اوکراین را دارند، زیرا واشنگتن و متحدانش به تلاشهای خود برای کمک به اوکراین برای دفاع از خود در برابر تهاجم روسیه ادامه میدهند.»
همچنین او اعلام کرد: «آمریکا در حال حاضر با دوستان لهستانی خود در مورد این صحبت میکند که اگر بخواهند جتهای جنگنده را در اختیار اوکراینیها قرار دهند، ما چه کمکی میتوانیم برای تامین نیازهای آنها انجام دهیم.»
بلینکن در بخش دیگری از سخنانش گفت: «اوکراین برنامهای احتمالی در صورت ترور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در جریان حمله روسیه دارد. اوکراینیها برنامههایی دارند که من در مورد آن صحبت نمیکنم یا وارد جزئیاتی از آن نمیشوم تا مطمئن شوم که به هر طریقی آن را تداوم دولت بنامیم؛ و اجازه دهید آن را کنار بگذارم.»
در ادامه بلینکن زلنسکی را به خاطر آنچه پایداری در ۱۰ روز گذشته پس از عملیات روسیه می خواند، تحسین کرد و گفت: «رهبری که رئیس جمهور زلنسکی از خود نشان داد و کل دولت اوکراین نشان داده است، قابل توجه است، آنها مظهری از مردم فوق العاده شجاع اوکراین بودهاند.»
اظهارات بلینکن در حالی بیان شده است که سخنگوی کاخ سفید نیز به شبکه سیبیاس نیوز گفت که دولت بایدن در حال ارزیابی تواناییهایی است که میتواند برای ارائه جت به لهستان در صورت تصمیم به انتقال هواپیما به اوکراین ارائه کند.
مقامهای مرزبانی لهستان اعلام کردند شمار پناهجویان اوکراینی که از زمان حمله به روسیه وارد خاک این کشور شدهاند عصر یکشنبه از یک میلیون نفر گذشت
گارد مرزی لهستان با انتشار یک پیام توییتری این موج پناهندگان را «یک میلیون تراژدی انسانی» توصیف کرد.
پیش از این سازمان ملل متحد شمار کل پناهجویان اوکراینی که این کشور را برای پیدا کردن سرپناه به مقصد کشورهای همسایه ترک کرده اند بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر تخمین زده بود./یورونیوز
رسانههای اسرائیلی میگویند که رئیسجمهور روسیه در دیدارش با نفتالی بنت گفته که از محل اختفای ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود مطلع است، اما نمیخواهد او را به قتل برساند.
رسانههای اسرائیلی ضمن افشای جزئیات بخشی از گفتوگوی اخیر بنت و پوتین اعلام کردند که رئیس جمهور روسیه محل اختفای رئیس جمهور اوکراین را میداند.
المیادین به نقل از رسانههای اسرائیلی نوشت: رئیسجمهور روسیه به نفتالی بنت گفته که وی میداند زلنسکی دقیقا کجا مخفی شده است، اما نمیخواهد او را بکشد.
نفتالی بنت دیروز شنبه برای دیدار با رئیس جمهور روسیه به مسکو رفت و امروز یکشنبه هم با وی تماس تلفنی برقرار کرد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت اخیر همچنین سه بار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تماس گرفته است./انتخاب
«فیلیپو گراندی»کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد در طول ۱۰ روز حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۱.۵ میلیون پناهجو از اوکراین به کشورهای همسایه رفتهاند.
طبق گزارش شبکه خبری سیانان، گراندی در پیامی توییتری این هجوم پناهجویان اوکراینی را «سریعترین رشد بحران پناهجویان در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم» خواند.
در همین حال، وزارت کشور آلمان به سیانان گفت که از آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، نزدیک به ۳۸ هزار نفر از اوکراین وارد آلمان شدهاند.
سخنگوی وزارت کشور آلمان به این خبرگزاری گفت که پلیس فدرال آلمان تا روز یکشنبه ۳۷ هزار و ۷۸۶ پناهجو از اوکراین را ثبت کرده است و افزود: «با توجه به عدم وجود بازرسیهای مرزی بین لهستان و آلمان، تعداد واقعی افراد ورودی میتواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد.»
«نانسی فایزر» وزیر کشور آلمان نیز به روزنامه آلمانی «بیلد ام زونتاگ» گفت: آلمان میزبان پناهجویان فراری از جنگ اوکراین صرف نظر از ملیت آنها خواهد بود.»
به گزارش الجزیره، وزارت کشور اوکراین مدعی شد: ۱۳۳ هزار نفر ظرف ۲۴ ساعت گذشته مرزهای ما در غرب کشور را ترک کردند که بیشتر آنها به لهستان رفتند.
وزارت کشور اوکراین مدعی شد: ۲۴ نفر مظنون به دست داشتن در فعالیتهای شناسایی و خرابکاری را دستگیر کردهایم. در بمباران روسیه در یک منطقه مسکونی در «کراماتورسک» چندین نفر کشته و ۴ ساختمان ویران شدند.
الجزیره/ دفتر رئیس مجلس عوام انگلیس اعلام کرد: رئیس جمهور اوکراین روز سهشنبه از طریق ویدئوکنفرانس با نمایندگان پارلمان انگلیس سخنرانی خواهد کرد.
الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه در سخنانی گفت: اروپا، آمریکا را به سمت تحریم تحویل گاز از طریق نورداستریم ۱ سوق میدهد، اما ما هنوز تصمیم نهایی را نگرفتهایم.
او در ادامه گفت: روسیه ۴۰ درصد گاز مورد نیاز اروپا را تامین میکند و همیشه شریک قابل اعتمادی بوده است.
الکساندر نواک تصریح کرد: دست رد به نفت روسیه به عواقب فاجعهباری برای بازار جهانی منجر خواهد شد و باعث افزایش قیمتها تا ۳۰۰ دلار در هر بشکه یا بیشتر خواهد شد.
شبکه سی ان ان اعلام کرد در بیانیه ای مهم چهار قانونگذار ارشد آمریکایی اعلام کردند لایحه ای را تنظیم خواهند کرد که روابط تجاری عادی با روسیه و بلاروس را تعلیق می کند و به کاخ سفید اختیار افزایش تعرفه ها بر روی واردات از این دو کشور را خواهد داد.
کاخ سفید اعلام کرد: سران آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس در یک تماس ویدیویی بر عزم خود برای ادامه «افزایش هزینهها» برای روسیه به منظور تلافی عملیات نظامی این کشور در اوکراین تأکید کردند.
رویترز/ مجلس نمایندگان آمریکا در حال آماده شدن برای رای گیری در مورد قانون ممنوعیت واردات انرژی از روسیه و تعلیق روابط تجاری با روسیه است.
رئیس هیئت روسیه در مذاکرات اعلام کرد: هنوز زود است که درباره مذاکرات با هیئت اوکراینی مثبت صحبت کنیم. انتظارات ما امروز در مذاکرات برآورده نشد، اما به مذاکره ادامه خواهیم داد. ما متن توافقنامهها را به طرف اوکراینی ارائه کردیم، اما آنها آن را امضا نکرده و خواستار ارائه آن به سران اوکراین در کییف شدند. هیئت اوکراینی به همتایان روسی خود تضمین داده است که کریدورهای بشردوستانه از روز سه شنبه شروع به کار خواهند کرد.
اینترفکس/ سفارت روسیه در مینسک اعلام کرد: دور سوم مذاکرات اوکراین به پایان رسید.
اسپوتنیک/ مذاکره کننده اوکراینی اعلام کرد: در مذاکرات با روسیه درباره کریدورهای بشردوستانه پیشرفت کمی حاصل شده است.
آر تی/ هیئت مذاکره کننده اوکراین اعلام کرد رایزنیهای روسیه و اوکراین ادامه مییابد اما نتایج قابل توجهی از دور سوم مذاکرات حاصل نشده است.
یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرد: وزیر دفاع دستور اعزام ۵۰۰ نیروی اضافی برای تقویت جناح شرقی ناتو را صادر کرده است. نیروهای اضافی در اروپا پاسخی به وضعیت امنیتی پس از حمله روسیه به اوکراین است.
او همچنین مدعی شد: رئیس جمهور پوتین ۱۰۰ درصد نیروهای رزمی خود را به اوکراین آورده است. روسیه تاکنون ۶۲۵ موشک به سمت اهدافی در اوکراین شلیک کرده است. ما معتقدیم گزارشهایی مبنی بر اینکه روسیه به دنبال بکارگیری سوریها و خارجیها برای جنگ در اوکراین است، دقیق است.
سخنگوی بوئینگ اعلام کرد: به دلیل جنگ روسیه با اوکراین، خرید فلز تیتانیوم از روسیه را متوقف کردیم.
الجزیره/ استقلال طلبان دونتسک اعلام کردند: نیروهای اوکراینی آتشبس اعلام شده امروز برای تأمین امنیت خروج غیرنظامیان از ماریوپل را نقض کردند.
سازمان امنیت و همکاری اروپا از خارج کردن تمامی کارمندان بین المللی خود در هیئت اعزامی اش در اوکراین که تعدادشان به ۵۰۰ نفر میرسید، خبر داد.
وزیر دارایی مجارستان اعلام کرد: بوداپست از گسترش تحریمها علیه روسیه و شامل انرژی حمایت نخواهد کرد، زیرا این امر پول و اقتصاد مجارستان را تهدید میکند.
رسانه های خبری از اقدام کانادا در اعمال تحریم های بیشتر علیه شخصیت های روسیه خبر دادند.
کانادا تحریم هایی را علیه پسکوف، سخنگوی کرملین دریپاسکا و سیمونیان (الیگارشیهای روسیه)اعمال میکند.
الجزیره/ نبرد بین نیروهای روسیه و اوکراین در شهرهای بوچا و اربین بالا گرفته است.
المیادین اعلام کرد: آژیرهای خطر در شهر خملنیتسکی در غرب کییف به صدا درآمدند.
سی جی تی ان/ وانگ یی، وزیر امور خارجه چین روز دوشنبه گفت که چین به نقش سازنده خود در پیشبرد مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ادامه خواهد داد.
گلوبال تایمز/ وانگ یی به جوزپ بورل گفته است: اتحادیه اروپا و روسیه باید در مورد مسائل امنیتی این قاره با رعایت اصل امنیت اروپایی متعادل، موثر و پایدار مذاکرات جدی و کامل داشته باشند.
خبرگزاری اوکراین اعلام کرد: نیروهای روسی کنترل شهرهای بوچا، فورزل و هوستومیل در مرزهای پایتخت، کییف را در دست گرفتند.
نخست وزیر اوکراین در سخنانی گفت: ما به مبارزه علیه نیروهای روسیه ادامه میدهیم و هر کاری را برای حفاظت از جان غیرنظامیان انجام خواهیم داد. ما تصمیم گرفتیم قبوض گاز و برق را کاهش دهیم. ما تصمیم گرفتیم گرفتن مالیات از تجار و داوطلبان مقاومت را متوقف کنیم.
سی جی تی ان/ شارل میشل، رئیس شورای اروپا در سخنانی گفت: رهبران اتحادیه اروپا به زودی درباره عضویت اوکراین مذاکره خواهند کرد. حمایت، دوستی و کمک بی سابقه اتحادیه اروپا از اوکراین قاطعانه است و ما در چند روز آینده درباره درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا بحث خواهیم کرد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای جمهوری خلق لوهانسک کنترل شهرهای کودریاشوکا، ورونوفکو، میتلکینو، مدویجه، آسکورونوفکا، پتروفکا و الکساندروفکا را به دست گرفتند.
وزارت دفاع روسیه همچنین گفت: بودجه آمریکا برای آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین بیش از ۲۰۰ میلیون دلار است.
وزارت دفاع روسیه افزود: نازیهای اوکراینی در شهر ماریوپول نقاط تیراندازی را در خانه ها قرار می دهند و بعد نوشته هایی با مضمون اینکه : شلیک نکنید بچه ها اینجا هستند، می گذارند. این تاکتیک تروریست هاست.
بوریس جانسون، نخست وزیر هلند و نخست وزیر کانادا در یک نشست خبری درباره اوکراین حضور یافتند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از کمک 175 میلیون پوندی به اوکراین خبر داد. او گفت: یک دوره گذار برای پیدا کردن منابع جایگزین انرژی روسیه را باید طی کنیم و نمیتوان به طور ناگهانی وابستگی به انرژی و گاز روسیه را خاتمه داد. انگلیس در حال بررسی هزاران درخواست پناهندگی از مردم اوکراین است و این افراد بین کشورهای همسایه توزیع خواهند شد.
نخست وزیر هلند نیز اعلام کرد تهاجم روسیه بر اروپا سایه تاریکی انداخته است. ما در مورد تحریم های بخش انرژی روسیه بحث های زیادی داریم. باید وابستگی خود به روسیه را در زمینه انرژی کاهش دهیم.
خبرگزاری رویترز گزارش داد نمایندگان روسیه و اوکراین دور سوم گفتگوهای خود را در بلاروس آغاز کردند.
خبرگزاری اینترفکس روز دوشنبه و در دوازدهمین روز از آغاز حمله روسیه به اوکراین گزارش داد هیئتهای روسیه و اوکراین دور سوم گفتگوهای خود را در بلاروس آغاز کردند.
وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری با وزیر امور خارجه لتونی گفت: ما و متحدانمان کمکهای نظامی و پزشکی به اوکراین ارائه کردهایم و بیشتر نیز ارائه خواهیم کرد و آماده مقابله با هر نوع تهدیدی هستیم. ما و متحدانمان در ناتو آماده مقابله با هرگونه تهدیدی هستیم. ما با لتونی و کشورهای بالتیک برای تقویت امنیت انرژی کار میکنیم.
بلینکن ادامه داد من با دبیرکل ناتو درباره منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین صحبت کردم و تلاش ما برای پایان دادن به جنگ است.
اگر حملهای به خاک ناتو صورت گیرد، ما متعهد به دفاع از آن سرزمین هستیم. ما مرتباً وضعیت نیروهای خود در اروپا را بررسی میکنیم و هرگونه تحولی را در نظر میگیریم. البته پیام ما به پوتین این است که این جنگ را متوقف کند.
وزیر امور خارجه لتونی نیز در کنفرانس مطبوعاتی با همتای آمریکایی خود گفت: ما از آنچه در اوکراین اتفاق میافتد درس میگیریم، میبینیم که روسها چه میکنند و آگاه هستیم که باید دفاع خود را تقویت کنیم. ما برای کاهش روابط اروپا با منابع انرژی روسیه کار میکنیم و باید از دفاع ساحلی و سایبری خود حمایت کنیم.
نماینده رسمی وزارت دفاع روسیه تاکید کرد مسکو اقدام کشورها در ارائه فرودگاههای نظامی به کییف را به عنوان دخالت در مناقشه مسلحانه اوکراین در نظر خواهد گرفت.
ژنرال ایگور کوناشنکوف نماینده رسمی وزارت دفاع روسیه هشدار داد استفاده از شبکه فرودگاهی کشورهای همسایه برای استقرار هوانوردی نظامی اوکراین و استفاده از آنها علیه نیروهای مسلح روسیه را میتوان به عنوان دخالت این کشورها در مناقشه مسلحانه اوکراین تلقی کرد.
کوناشنکوف تصریح کرد تمام هواپیماهای آماده جنگ که اوکراین در اختیار داشت، عملا منهدم شده اند. در عین حال، ما از هواپیماهای جنگی اوکراینی که قبلا به رومانی و سایر کشورهای همسایه پرواز میکردند، کاملا آگاه هستیم. کشورها توجه داشته باشند که استفاده از شبکه فرودگاهی آنها برای استقرار نیروی هوایی نظامی اوکراین و استفاده از این زیرساختها علیه نیروهای مسلح روسیه میتواند به عنوان مشارکت این کشورها در مناقشه مسلحانه اوکراین قلمداد شود.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد حقایق نشان میدهد که روسای اوکراین کاملا کنترل کشور خود را از دست داده اند. میدانیم چرا رژیم کییف از خروج پناهجویان اوکراینی به روسیه جلوگیری میکند. مقامات کییف همچنان به دروغ میگویند که روسیه متعهد به تامین امنیت کریدورهای بشردوستانه نیست.
ناسیونالیستها در کییف همچنان ۱۵۰۰ شهروند خارجی را به عنوان گروگان و سپر انسانی نگه میدارند.
شبکه الجزیره گزارش داد نبردهای اصلی در حومه کییف در شهرهای بوچا، گوستومل و اربین متمرکز شده است.
اوکراین در برابر دیوان بین المللی دادگستری اتهام نسل کشی در لوهانسک و دونتسک را که دلیل عملیات روسیه بود را، رد کرد.
در همین حال، نماینده پارلمان اوکراین در مصاحبه العربیه گفت: روسیه نه فقط اوکراین را تهدید میکند، بلکه جهان را تهدید میکند. ما قادریم هرگونه حمله روسیه به کییف را دفع کنیم و اوضاع انسانی در پایتخت تحت کنترل است.
کاخ سفید اعلام کرد بایدن امروز با سران فرانسه، آلمان و انگلیس درباره وضعیت اوکراین کنفرانسی ویدئویی برگزار خواهد کرد. کاخ سفید اعلام کرد بایدن قرار است امشب با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان و بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس یک تماس ویدیویی برقرار کند. گفته میشود این تماس برای بررسی وضعیت اوکراین و هماهنگی برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه خواهد بود.
این نشست در حالی برگزار میشود که بایدن تحت فشار فزاینده قانونگذاران برای اعمال تحریمهای نفتی علیه روسیه قرار دارد.
آلمان اعلام کرد یک سوم نفت ما از روسیه میآید و جایگزین کردن یک شبه آن غیرممکن است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم سابق آلمان نیز گفت: واردات انرژی از روسیه به اتحادیه اروپا در فهرست تحریمها ذکر نشده است، زیرا هیچ راه دیگری برای تضمین امنیت انرژی در اروپا وجود ندارد.
«پیتر استانو» سخنگوی امور خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت: چین یک پتانسیل برای صحبت با مسکو است، چون روابط خوبی میان دو کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: مشخص است که روابط خوب دو کشور روسیه و چین میتواند به پایان دادن جنگ اوکراین کمک کند. مایلیم که چین از این تاثیرش بر اعمال فشار بر روسیه برای آتش بس استفاده کند.
این سخنگو همچنین گفت: اتحادیه اروپا با تمامی شرکای بین المللی که میتوانند نقش میانجیگر بین کییف و مسکو ایفا کنند تا این درگیری پایان یابد، همکاری میکند.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه اظهار کرد: سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و دمیترو کولبا، همتای اوکراینی او روز پنجشنبه مصادف با دهم مارس با میانجیگری کشور ما در آنتالیا حضور یافته و با هم مذاکره خواهند کرد.
چاووشاوغلو ادامه داد: من با همتایان روسی و اوکراینی در نشست سه جانبه در اجلاس دیپلماتیک آنتالیا دیدار خواهم کرد.
وزیر خارجه ترکیه در حساب رسمی خود در فیس بوک نوشت: «در پی تلاشهای رئیس جمهور کشورمان و تلاشهای فشرده دیپلماتیک ما، وزرای خارجه روسیه و اوکراین تصمیم گرفتند با مشارکت من در حاشیه مجمع آنتالیا دیدار کنند. ما امیدواریم این دیدار انجام و منجر به صلح و ثبات شود.»
وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که سرگئی لاوروف قرار است پنجشنبه در حاشیه اجلاس آنتالیا با حضور مولود چاووشاوغلو با همتای اوکراینی خود دمیترو کولبا دیدار کند.
بعد از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین وضعیت این کشور متشنج شده است، پوتین میگوید این عملیات را با هدف حمایت از ساکنان جمهوریهای دونتسک و لوهانسک که هشت سال در معرض کشتار جمعی بودهاند، آغاز کرده است.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان همچنین بار دیگر تاکید کرد که کشورش حکمی را منتشر کرده و گفته که هیچ نقل و انتقال تسلیحاتی از قلمروی مجارستان به سمت اوکراین صورت نمیگیرد.
این اظهارنظر از سوی نخست وزیر مجارستان در حالی مطرح شده که اخیر نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود، حدود ۱۴ هواپیمای ترابری بزرگ مجموعهای از موشکهای ضدتانک جاولین، راکتاندازها، تفنگ و مهمات و دیگر تجهیزات شامل موشکاندازهای ارائه شده از سوی هلندیها، موشکهای جاولین ارائه شده از سوی استونیاییها، موشکهای زمین به هوای استینگر ارائه شده از سوی آلمان، لهستان و لتونی و مسلسلها و تفنگهای تکتیرانداز ارائه شده از سوی جمهوری چک را منتقل میکنند.
اولکسی دنیلوف دبیر شورای امنیت و دفاع ملی اوکراین در حالی این مساله را مطرح کرده که حمله مسکو به اوکراین ادامه دارد.
وی در فیسبوک خود نوشت: ما همه چیز و همه کس را به یاد میآوریم و هرگز کسی را فراموش نمیکنیم. شما نمیتوانید هیچ جایی مخفی شوید. نمیتوانید پشت حصارها و ویلاهای خود در میامی و در قایقهای تفریحی در جزایر سیشل و یا حتی در یک پناهگاه در کوههای اورال مخفی شوید.
وی ادامه داد: شما وارد سرزمین ما شدهاید و به ما حمله کردهاید. ما هم دنبال شما میآییم و علیه شما دست به تهاجم میزنیم.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه شب در مصاحبهای با کانال تلویزیونی فرانسه ۲ گفت: قطعا ضروری است که یک کانال ارتباطی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه حفظ کنیم. ما در جنگ علیه روسیه نیستیم، ما با اوکراینیها همبستگی داریم.
به درخواست شخصی امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از پوتین، ارتش روسیه از ساعت ۱۰ صبح امروز (دوشنبه) به وقت محلی آتشبس اعلام کرد و کریدورهای بشردوستانه ای برای تخلیه غیرنظامیان از شهرهای کییف، سامی، خارکیف و ماریوپل باز کرد.
روسیه با استفاده از پهپادها بر این روند تخلیه نظارت و کنترل خواهد داشت تا از احتمال خرابکاری کییف در این روند جلوگیری کند.
ماکرون روز یکشنبه گفتوگوهای تلفنی جداگانهای با پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین داشت.
ماکرون در توییتی نوشت: با پوتین و زلنسکی صحبت کردم. ما در تلاشیم تا ایمنی و امنیت تاسیسات اتمی غیرنظامی اوکراین را حفظ کنیم و درخواستهایمان از روسیه از جمله آتشبس و حفاظت از غیرنظامیان را در اولویت قرار دهیم.
پوتین در گفتوگوی یک ساعت و نیمهاش با ماکرون، رئیس جمهور فرانسه را از اوضاع کنونی در رابطه با مذاکرات روسیه-اوکراین مطلع ساخت و آمادگی کشورش را برای ادامه گفتوگوها ابراز کرد. پوتین همچنین جزئیات اقدامات تحریکآمیز هفته گذشته نیروهای اوکراینی در نزدیکی نیروگاه اتمی زاپوریژیا را در اختیار همتای فرانسویاش قرار داد.
کرملین اعلام کرد، پوتین به ماکرون گفت که کییف از توافقات حاصل شده در مسکو درباره تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی پیروی نمیکند.
روسیه حضور در جلسه استماع دادگاه عالی سازمان ملل متحد را رد کرده است. این دادگاه با درخواست کییف و با آغاز تحقیقات دادستانهای دیوان کیفری بینالمللی برای رسیدگی به اتهامات مربوط به "جنایات جنگی" در اوکراین شروع شده است.
یک ردیف از صندلیهای اختصاص داده شده برای وکلای روسی در دادگاه بینالمللی دادگستری صبح امروز (دوشنبه) خالی ماند.
«جوآن داناهیو»، رئیس این دادگاه و قاضی آمریکایی گفت که سفیر روسیه در هلند به قضات اطلاع داده که دولت مسکو قصد شرکت در دادگاه را ندارد؛ با این حال جلسه بدون هیئت روسی برگزار شد.
همچنین این پرونده بر تفسیر معاهده ۱۹۴۸ در مورد جلوگیری از "نسلکشی" که توسط هر دو کشور امضا شده است، متمرکز است.
قاضی جوآن داناهیو، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری در این خصوص به خبرنگاران گفت: دادگاه از عدم حضور روسیه در جریان این رسیدگیهای شفاهی ابراز تأسف میکند.
وی همچنین یادآور شد که بنا به گفته سفیر روسیه در هلند، کشوری که مقر دیوان بینالمللی دادگستری در آن واقع شده، مسکو قصد ندارد نمایندگانی به این جلسات بفرستد.
یک عضو هیئت اوکراینی حاضر در جلسه دادگاه نیز گفت: «خالی بودن صندلیهای نمایندگان روسیه گویای خیلی چیزها است.»
وی افرود: «آنها اینجا در مقابل دادگاه حضور ندارند اما در میدان جنگ هستند و علیه کشور من تهاجمی به راه انداختهاند.»
کییف بیش از یک هفته پیش و تنها چند روز پس از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین درخواستی را برای رسیدگی به این این اقدام مسکو به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه ارائه کرده بود.
مقامات اوکراینی از بالاترین مرجع قضایی سازمان ملل متحد میخواهد تا پیش از تصمیمگیری در باره جزئیات و اتهامات مطرح در این پرونده که ممکن است سالها طول بکشد با صدور حکمی فوری، خواستار توقف تهاجم نظامی روسیه به کشورشان شدهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه در گفتوگو با سیانان مدعی شد ایالات متحده «گزارشهای بسیار معتبری از حملات عمدی [روسیه] به غیرنظامیان» در اوکراین مشاهده کرده است که معادل "جنایت جنگی" به شمار میآیند. او همچنین گفت کشورش مشغول رایزنی با متحدان اروپایی برای بررسی احتمال منع واردات نفت از روسیه برای زیر فشار گذاشتن بیشتر ولادیمیر پوتین است.
در همین حال، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل یکشنبه اعلام کرد، از زمان آغاز حمله روسیه بیش از ۳۶۰ غیرنظامی در حملات ارتش روسیه کشته و ۱۱۲۳ نفر هم زخمی شدهاند. این نهاد سازمان ملل گفت ارقام واقعی "احتمالا بسیار بیشتر" است.
ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین امروز (دوشنبه) از روسیه خواست با گشایش کریدورهای بشردوستانه و خروج مردم از خاک اوکراین موافقت کند.
پیش از این، نیروهای مسلح روسیه آتش بس اعلام کردند تا ساکنان شهرهای کییف، ماریوپل، خارکیف و سومی بتوانند شهرها را ترک کنند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه در جریان عملیات ویژه در اوکراین شش کریدور بشردوستانه از جمله به سمت Zaporizhzhia و Poltava اوکراین باز کردند.
ورشچوک در یک نشست خبری گفت که تخلیه افراد از جمله شهروندان کشورهای خارجی و بیش از ۲۰۰۰ دانشجو باید منحصراً به شهرکهای واقع در خاک اوکراین انجام شود.
او از رهبران فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده خواست تا به باز کردن کریدورهای انسانی "واقعی" کمک کنند.
تاکنون دو تلاش برای باز کردن مسیری که به غیرنظامیان اجازه تخلیه از شهر ماریوپول در جنوب شرق اوکراین را بدهد، شکست خورد.
مقامات اوکراین دلیل شکست ایجاد مسیر خروج برای غیرنظامی در ماریوپول را ادامه بمباران این شهر توسط روسیه در طول ساعات آتشبس اعلام کرده بودند.
مقامات اوکراینی میگویند پیشنهاد مسکو برای باز کردن دالانهایی انسانی که خروجی آنها به خاک بلاروس و روسیه منتهی میشود کاملا غیراخلاقی است.
این واکنش در حالی مطرح میشود که وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه از بازگشایی چند دالان بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان از شهرهای کییف، خارکیف و ماریوپل خبر داده بود.
سخنگوی دولت اوکراین ضمن مخالفت با پیشنهاد مسکو برای تعیین نقطه خروجی این دالان در خاک بلاروس و روسیه تاکید کرده است که شهروندان کشورش باید از طریق خاک کشورشان به مکانهای امن تخلیه شوند.
معاون نخست وزیر اوکراین در این خصوص گفت که کی یف از پذیرش چنین دالانهای بشردوستانهای که وی آنرا «غیرقابل قبول» خواند، خودداری میکند.
اما جیمز کلورلی، از مدیران ارشد وزارت خارجه انگلیس، طرحهای روسیه برای یک آتشبس موقت برای دسترسی غیرنظامیان به کریدورهای بشردوستانه که به بلاروس یا روسیه منتهی میشود را "غیرقابل باور" خواند.
مدیرکل اروپا و آمریکای شمالی وزارت خارجه بریتانیا گفته است پیشنهاد خروج به سوی کشوری که در حال حاضر کشور شما را ویران میکند، بیهوده است.
وی بار دیگر دورنمای اعمال منطقه پرواز ممنوع ناتو بر فراز اوکراین را رد کرد و گفت که ولادیمیر پوتین در تلاش است ناتو را به درگیری بکشاند.
او گفت که بریتانیا کمک به اوکراینیها برای دفاع از خود را با حمایت اقتصادی و بشردوستانه ادامه خواهد داد.
برخلاف بسیاری از کشورهایی که تاکنون علیه روسیه تحریمهایی را اعمال کردهاند، قوانین موجود در نیوزیلند به آن اجازه نمیدهد تحریمهای معناداری را مگر اینکه بخشی از یک تلاش گستردهتر سازمان ملل باشد، اعمال کند. برخورداری روسیه از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل نیز به این ترتیب برای نیوزیلند در مسیر اعمال تحریم محدودیت ایجاد میکند.
جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند گفت که قانون جدیدی به دولتش اجازه میدهد تا افراد، شرکتها و داراییهای مرتبط با کسانی که در روسیه در این حمله دخیل هستند، از جمله الیگارشها را هدف قرار دهد. این به نیوزیلند اجازه میدهد تا داراییهای طرفهای هدف گرفته شده را مسدود کند و ورود قایقهای تفریحی یا هواپیماهای آنها را ممنوع کند.
آردرن گفت: لایحهای با این ماهیت هرگز به پارلمان ما ارائه نشده است، اما با توجه به وتوی تحریمها توسط روسیه در سازمان ملل، این لایحه ضروری است.
این لایحه هر چند مختص حمله به اوکراین مطرح شده است، اما میتواند به نیوزیلند اجازه دهد تا تحریمهایی را علیه کشورهایی مانند بلاروس که به نظر میرسد به روسیه کمک میکنند، اعمال کند.
آردرن بیان کرد در حال حاضر تنها مقدار کمی از پول روسیه در نیوزیلند سرمایهگذاری شده است، اما بدون قانون جدید، آن وضعیت میتواند در صورتی که الیگارشهای روسی به نیوزیلند به عنوان یک درب پشتی به جهت فرار از تحریمهای جاهای دیگر نگاه کنند به سرعت تغییر کند.
نانایا ماهوتا، وزیر امور خارجه نیوزیلند نیز گفت، این لایحه "سیگنال بسیار واضحی را ارسال خواهد کرد مبنی بر اینکه نیوزیلند پناهگاه امن کسانی که مایل به انتقال دادن سرمایههای خود به اینجا هستند، نخواهد بود."
لایحه مربوط به تحریمهای روسیه در نیوزیلند قرار است روز چهارشنبه توسط قانونگذاران بررسی شود و میتواند به سرعت در همان روز تصویب شود. آردرن گفت که امیدوار است قانونگذاران همه احزاب از آن حمایت کنند، هرچند که هنوز رای متفقالقول به تصویب آن تضمین نشده است.
ماهوتا گفت: در حالی که این قانون فراگیر است، به این معنا نیست که هر فردی که روس و ثروتمند است به طور خودکار هدف قرار خواهد گرفت.
نیوزیلند پیشتر صادرات به نیروهای ارتش و امنیتی روسیه را ممنوع کرده است.
همچنین بر اساس یک فهرست که امروز دوشنبه منتشر شد این کشور در یک فهرست که علنی شد سفر بیش از ۱۰۰ نفر را به نیوزیلند ممنوع کرده است. در صدر این فهرست، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت امور خارجه نیوزیلند امروز اعلام کرد که تحریمهایی علیه رهبران روسیه از جمله ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و میخائیل میشوستین، نخستوزیر روسیه اعمال کرده است که در مجموع فهرست این اهداف ۱۰۰ روس را شامل میشود.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند و نانایا ماهوتا، وزیر امور خارجه این کشور، ممنوعیتهای مسافرتی هدفمند علیه مقامات دولت روسیه و سایر افراد مرتبط با حمله روسیه به اوکراین را اعلام کردند. این فهرست همچنین شامل سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه و ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه و مقامات دیگر می شود.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین ابراز امیدواری کرد روسیه و اوکراین در دور سوم مذاکرات پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وانگ در یک کنفرانس مطبوعاتی سالانه گفت: «روسیه و اوکراین دو دور مذاکرات را برگزار کردهاند و ما امیدواریم که طرفین در دور سوم مذاکرات آتی به پیشرفتهای جدیدی دست یابند. برای صلح میانجیگری میکنیم، ما و روسیه به دنبال احیای جنگ سرد نیستیم.»
وی تاکید کرد: «حل مشکلات پیچیده به آرامش و عقلانیت نیاز دارد، نه دامن زدن به آتش.»
وانگ همچنین با بیان اینکه روابط روسیه و چین علیه هیچ کشور ثالثی نیست، تاکید کرد: «علیرغم هرگونه تغییر بینالمللی، دو کشور به توسعه روابط ادامه خواهند داد.»
او گفت: «هدف واقعی استراتژی هند و اقیانوس آرام، آمریکا ایجاد نسخه هند و اقیانوسیه ناتو است. هدف از این راهبرد حفظ یک سیستم هژمونیک تحت سلطه ایالات متحده است که ساختار همکاری منطقهای مبتنی بر همکاری در داخل آسهآن را تخریب میکند.»
وانگ یی همچنین گفت: «مسائل اوکراین و تایوان کاملاً متفاوت است و نمیتوان آنها را با هم مقایسه کرد. تفاوت اساسی این است که موضوع تایوان منحصراً یک موضوع داخلی چین است، زیرا این جزیره بخشی جداییناپذیر از خاک چین است، در حالی که مسئله اوکراین یک اختلاف بین کشورهاست.»
وزیر خارجه چین همچنین گفت که چین کمکهای بشردوستانه به اوکراین خواهد فرستاد. او روابط چین و روسیه را «مهمترین روابط دوجانبه جهان» توصیف کرد که «به صلح، ثبات و توسعه جهانی کمک میکند.»
وزیر امور خارجه چین به تعهدی که در سفر چند هفته پیش پوتین به پکن اعلام شد اشاره کرد و گفت: «به وضوح و بدون تردید شراکت و پیوند ما به جهان نشان میدهد» که هر دو کشور «به طور مشترک با احیای جنگ سرد و دامن زدن به تقابلهای ایدئولوژیک مخالف هستند».
این وزارتخانه جزئیات دقیقی را در این خصوص منتشر نکرد اما اعلام کرد که همان "اقدامات مشابهای" را که از پیش علیه روسیه اعمال کرده را انجام خواهد داد. همچنین وزارت خارجه سئول، مسکو را به دلیل حمله به اوکراین محکوم کرد.
ماه گذشته کره جنوبی از کنترلهای صادراتی در برابر روسیه با ممنوع کردن انتقالات کالاهای استراتژیک خبر داد و به حرکت کشورهای غربی برای تحریم بانکهای روسیه از طریق سیستم پرداخت بینالمللی سوئیفت پیوست.
در بیانیه این وزارت خارجه آمده است: دولت کره جنوبی تصمیم گرفته است تا اقدامات کنترلی صادرات را در برابر بلاروس نیز اعمال کند. چرا که بلاروس به "شکل موثری" از حمله روسیه به اوکراین حمایت میکند.
این در حالی است که روسیه اقدامات خود در اوکراین را "عملیات ویژه " نامیده است. ماه گذشته «آندری کولیک»، سفیر روسیه در کره جنوبی درباره وضع تحریمها علیه کشورش ابراز تاسف کرد و "فشار قدرتمند بیرونی" بر سئول از سوی آمریکا و شرکای غربیاش را در این باره مقصر دانست.
همچنین اسپوتنیک گزارش داد که وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده که این کشور به کشورهای غربی جهت اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه میپیوندد تا اقتصاد روسیه را مورد هدف قرار دهند.
این بیانیه متذکر شده است: علاوه بر تحریمهایی که در تاریخ اول مارس علیه اقتصاد روسیه اعمال شد، کره جنوبی در تاریخ ۷ مارس تصمیم گرفت تا تحریمهای بیشتری علیه روسیه از جمله هدف گیری بانک مرکزی این کشور را اعمال کند.
وزارت خارجه کره جنوبی تصریح کرد که لیست کامل این محدودیتها پس از مشورت با تمامی وزارتخانههای مربوطه اعلام خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای مدعی شد که نیروهای اوکراینی با بمب گذاری رآکتور مرکز ملی تحقیقات موسسه فن آوری و فیزیک خارکیف به دنبال انفجار آن و مقصر جلوه دادن نیروهای روسیه به پرتاب موشک به رآکتور تحقیقاتی مذکور هستند.
خبرگزاری تاس به نقل از بیانیه این وزارتخانه نوشت که خبرگاران خارجی دیروز (۱۵ اسفند) وارد خارکیف شدند تا پیامدهای این واقعه را ثبت کرده و روسیه را متهم به فاجعه ریست محیطی کنند.
چندی پیش سخنگوی نیروگاه "زاپوریژیا" اعلام کرده بود که این نیروگاه هستهای که بزرگترین نیروگاه در نوع خود در اروپا میباشد پس از گلوله باران نیروهای روسیه دچار آتش سوزی شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیروز طی تماسی با سناتورهای آمریکایی گفت که نیروهای روسیه اکنون دو نیروگاه هسته ای اوکراین را تصرف کرده اند و در حال پیشروی به سمت سومین نیروگاه هستند. این نیروگاه در میکولایف، واقع است؛ یکی از چندین شهری که روس ها روز شنبه سعی داشتند محاصره کنند.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، هم اکنون نیروگاه هستهای زاپوریژژیا در جنوب شرقی شهر انرهودار، که بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا محسوب می شود، در کنترل ارتش روسیه است. نیروگاه هسته ای چرنوبیل هم که فعال نیست، در دست روس هاست.
شورای شهرداری گوستومل مدعی شده است که ارتش روسیه شهردار این شهر را به همراه دو تن از همراهانش کشته است.
"اورزولا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از تشدید تحریمها علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین خبر داد. فون در لاین در گفتگو با سایت رادیو آلمان اعلام کرد که در این بین بیش از 40 کشور به تحریم ها علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیوسته اند. فون در لاین افزود: « پوتین نباید راهی برای تأمین مالی این جنگ وحشیانه داشته باشد».
به گفته فون در لاین سه بسته تحریمی قبلی اتحادیه اروپا بر اقتصاد روسیه تاثیر گذاشته است. وی افزود: پوتین اکنون باید به مردم خود توضیح دهد که چرا روسیه «کاملاً در جامعه جهانی منزوی شده است».
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که کشورهای ناتو برای تامین ناوشکن به اوکراین چراغ سبز نشان دادهاند.
وزیر امور خارجه چین امروز، دوشنبه اعلام کرد که پکن آمادگی دارد تا به نقش سازنده خود در پیشرفت مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین ادامه دهد و در صورت لزوم، بین آنها میانجیگری کند.
وزیر خارجه چین همچنین اعلام کرد که دوستی میان این کشور و روسیه کاملا مستحکم است.
"کریستین لیندنر"، وزیر دارایی آلمان تحریم نفت و گاز روسیه را رد کرد. لیندنر در این باره گفت: "اگر ما بدون تامین گاز، نفت و زغال سنگ از روسیه عمل کنیم، به این معنی است که قیمت ها در اروپای غربی و در جهان به دلیل کمبودهای مورد انتظار افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی افزود: حتی اگر آلمان هزینه کند خرید زغال سنگ، گاز و نفت از جاهای دیگر آسان نخواهد بود. لیندنر هشدار داد: "در میان مدت ، نه اکنون و نه در تابستان، بلکه شاید در پاییز و زمستان آینده ما با تنگناهای شدید عرضه مواجه شویم و باید در مورد اقدامات بسیار موثر و قدرتمندانه بحث کنیم."
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان هم با اشاره به وابستگی بالای کشورش به زغال سنگ و انرژی روسیه در این باره گفت: توقف واردات انرژی از روسیه باید ماهها طول بکشد و به خوبی آماده سازی شود.
"ژان ایو لودریان"، وزیر امور خارجه فرانسه در گفتگویی تاکید کرد علیرغم تلفات سنگین معتقد است که اوکراین می تواند نیروهای متجاوز روسیه را شکست دهد. وی افزود: "من فکر میکنم اوکراین پیروز خواهد شد. آنچه در ده روز گذشته بسیار چشمگیر بوده است، شایستگی مقاومت بالای اوکراین است، تا حدی که کارشناسان نمی توانستند تصور کنند."
لودریان ابراز اطمینان کرد که تحریمهای غرب علیه روسیه در دراز مدت پوتین را از تجاوز بیشتر باز می دارد. وی همچنین گفت: ما بستههای تحریمی قابل توجهی وضع کردهایم که اثرات آن سنگین است و به نظر من سنگینتر و بیشتر خواهد شد. وی افزود: بهای جنگ غیرقابل تحمل خواهد شد و در مقطعی پوتین با دو انتخاب یا تأثیر عمده بر عملکرد روسیه یا وارد شدن به مذاکره مواجه خواهد شد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد با وجود مانع تراشی ملی گرایان اوکراینی، بیش از ۱۴۰ تُن کمکهای بشردوستانهی روسیه به ساکنان خرسون اوکراین و مناطق همجوار تحویل داده شده است.
به گزارش روسیاالیوم ، بر اساس بیانیه این وزارتخانه، با کمک ارتش روسیه، بیش از ۱۴۰ تن کمکهای بشردوستانه از روسیه به ساکنان خرسون و روستاهای همجوار در جنوب اوکراین تحویل داده شد و هنگام ورود کاروان حامل محمولههای بشردوستانه به این شهر اوکراین، سربازان روسی امنیت حرکت و اطمینان از تحویل بستههای غذایی و سایر مایحتاج را تضمین کردند.
در این بیانیه تاکید شده است که همه میتوانند در مناطق مختلف شهر خرسون، از جمله در میدان نزدیک مدیریت منطقه، غذا تهیه کنند.
وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد که شبه نظامیان ملیگرا در خرسون هنگام توزیع بستههای غذایی، تلاش کردند تا اقدامات تحریک آمیزی ترتیب دهند و از ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان محلی جلوگیری کنند، آنها همچنین به دنبال ترساندن افرادی بودند که برای دریافت غذا میآمدند.
سفارت جمهوری خلق چین در کییف صبح امروز، دوشنبه اعلام کرد که این کشور دیگر اکثریت قریب به اتفاق شهروندان خود را از اوکراین خارج کرده است.
سفارت چین یادآور شده که در حال حاضر در اوکراین درگیری نظامی همچنان ادامه داشته و احتمال تشدید اوضاع وجود دارد، بنابراین سفارت به طور مداوم به شهروندان باقی مانده در این کشور توصیه میکند که در اسرع وقت آنجا را ترک کنند.
پس از درخواست امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از ولادیمیر پوتین، نیروهای مسلح روسیه از ساعت 10 صبح امروز، رژیم سکوت و ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای خروج مردم غیرنظامی از برخی شهرهای اوکراین را اعمال می کنند.
سلیمان سویلو وزیر کشور ترکیه طی سخنانی که روز یکشنبه انجام گرفت، با اشاره به جنگ روسیه در اوکراین که منجر به آوارگی احتمالی یک و نیم میلیون شهروند اوکراین شده است، گفت: تاکنون بیش از 20 هزار اوکراینی به ترکیه آمده اند. آنها روی سر ما جا دارند و ما مهمان نوازی خود را نشان خواهیم داد.
وی همچنین درباره تاثیرات این بحران بر ترکیه و کمبود مواد غذایی که باعث تحریک افکار عمومی این کشور شده نیز اظهار داشت: در فضای مجازی، برخی شروع به تحریک افکاری عمومی با اطلاعات غلط کردند که آنچه باید را درباره آنها انجام خواهیم داد. ترکیه در این خصوص هیچ کمبودی ندارد.
ترکیه طی روزهای گذشته با موضوع کمبود برخی اقلام خوراکی نظیر روغن نباتی روبرو شده و تصاویر منتشر شده از فروشگاههای این کشور نشان می دهد که مردم برای خرید این محصولات هجوم برده و یا در صفهای سهمیه بندی آن قرار دارند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین: روسیه در حال پیشروی در قلمرو اوکراین و بمباران مناطق غیرنظامی و نقض قوانین بینالمللی است.
خسارات وارده به روسیه بسیار زیاد است و نیروهای اوکراینی به عملیات برای جلوگیری از پیشروی روسها در تمامی مناطق ادامه میدهند.
وزارت خارجه روسیه: از تصمیم آلمان برای عرضه تسلیحات به اوکراین متأسفیم و نگرانیم این سلاحها به دست تروریستها بیفتد.
ارتش اوکراین گزارش کرده است که اولین گروه از داوطلبان انگلیسی برای مقابله با روسیه وارد اوکراین شدند.
با احتمال تحریم نفتی روسیه از سوی آمریکا و هم پیمانان اروپاییش، قیمت نفت در بازارهای جهانی به بالای ۱۳۰ دلار در هر بشکه رسید.
ستاد عملیات بشردوستانه روسیه اعلام کرد که به درخواست ماکرون از پوتین، نیروهای مسلح روسیه از ساعت ۱۰:۰۰ آتشبس را اعلام میکنند و کریدورهای بشردوستانه از کییف، ماریوپل، خارکف و سومی باز میشود.
تلاشهای کییف برای متهم کردن روسیه به اخلال در عملیات بشردوستانه این بار بی معنی است، کنترل این عملیات با کمک پهپادها انجام میشود.
خبرگزاری «اینترفکس» روسیه به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش کرد که به درخواست «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه کریدورهای امن از کییف،ماریوپل، خارکیف، سومی باز خواهد شد.
اینترفکس: ارتش روسیه در ساعت ۱۰:۰۰ صبح به وقت مسکو (۱۰:۳۰ به وقت تهران)، چندین کریدور امن و بشردوستانه در چندین شهر اوکراین باز خواهد کرد.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از هنگ کنگ گزارش داد شاخص بورس هنگ کنگ در آغاز معاملات کاری روز دوشنبه بیش از ۳ درصد سقوط کرد.
شاخص بورس توکیو نیز در بحبوحه جنگ اوکراین و افزایش شدید بهای نفت، ۳ درصد سقوط کرد.
شبکه روسی راشاتودی با انتشار یک نوار ویدئویی به نقل از اوکراین گزارش کرد که بازار خارکیف با ادامه عملیات نظامی ویژه روسیه، مورد حملات خمپارهای قرار گرفته است.
خبرگزاری کیودو گزارش داد: دولت ژاپن در حال مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی بر سر امکان ممنوعیت واردات نفت روسیه است.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرده است که نیروهای روسیه از فرودگاههای بلاروس برای انجام حملات هوایی استفاده میکنند.
ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین: شهر اربین به مدت سه روز است از آب و برق محروم است و نیروهای روسیه اجازه خروج ساکنان این شهر را نمیدهد
نیوزیلند اعلام کرد تحریم های جدیدی را علیه الیگارشی های روسیه اعمال کرد. همچنین این کشور لیستی یکصد نفره از مقامات روسی که حق سفر به این کشور ندارند را منتشر کرد.
رسانههای روسی با انتشار یک ویدئویی از وقوع انفجار در شهر «لوهانسک» خبر دادند.
رئیس جمهور سابق آمریکا شبانگاه یکشنبه به وقت تهران در اظهارات جنجالی خواستار بمباران روسیه با جنگندههای «اف-۲۲» ایالات متحده که بر روی آنها پرچم چین نقش بسته است، شد.
به گزارش روزنامه «هندوستان تایمز»، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا پیشنهاد کرده است که ایالات متحده باید جنگندههای اف-۲۲ خود را با پرچم چین منقوش کرده و مواضع روسیه را که در حال انجام عملیات نظامی در اوکراین است، بمباران کند.
دونالد ترامپ که در جمع کمککنندگان کمیته ملی جمهوریخواهان سخنرانی میکرد، گفت، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا باید از گفتن اینکه ایالات متحده به روسیه حمله نمیکند، دست بردارد. ترامپ در ادامه ناتو را «ببر کاغذی» خواند.
دونالد ترامپ، در توجیه سخنان خود در استفاده از پرچم چین بر روی جنگندههای اف-۲۲ آمریکا گفت، در صورت انجام این کار، چین و روسیه با هم دعوا میکنند و ایالات متحده نظارهگر دعوای این دو کشور خواهد بود.
رئیسجمهور سابق آمریکا اخیرا نیز گفت، چنانچه او رئیس جمهور بود کشورش با استفاده از تحریمهای نفتی علیه روسیه میتوانست در شرایط نفتی پول به دست آورد.
ترامپ که با شبکه «فاکسبیزنس» مصاحبه میکرد خواستار آن شدکه با توجه به حمله روسیه به اوکراین هیچ کشوری از روسیه نفت نخرد.
رئیسجمهور سابق آمریکا بار دیگر به تکرار این ادعا پرداخت که اگر رئیسجمهور بود، هرگز حمله به اوکراین رخ نمیداد. او در پاسخ به این سوال که ایا «جو بایدن»، رئیسجمهور فعلی آمریکا باید بخش نفت روسیه را تحت تحریم قرار دهد گفت: «ما باید در ایالات متحده این فرصت را باز کنیم و کسی نباید نفت از روسیه بخرد.»
وی در ادامه گفت: «کشور ما در این وضعیت میتوانست کلی ثروت به دست بیاورد و بیش از هر زمان دیگر به پول دست پیدا کند.»
ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه تاکید کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و فرانسه بر سر اوکراین با روسیه در جنگ نیستند. لودریان در مصاحبه با شبکه فرانس ۲ گفت: فرانسه و ناتو با روسیه در جنگ نیستند.
وی ادامه داد: ما با روسیه در جنگ نیستیم، ما با اوکراینیها همبستگی داریم.
لودریان بر اهمیت حفظ کانالهای ارتباطی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با توجه به وضعیت اوکراین و منطقه تاکید کرد.
رسانههای اوکراینی گزارش دادند که در نتیجه گلوله باران شهر ایرپین اوکراین توسط اشغالگران روسی، پاشا لی بازیگر مشهور اوکراینی کشته شد. او ۳۳ سال داشت.
این هنرمند به منظور مقابله با نیروهای ارتش روسیه به صفوف نیروهای دفاع سرزمینی نیروهای مسلح اوکراین پیوست.
پاشا لی بازیگر، خواننده و آهنگساز سرشناس سینما و دوبلور اوکراینی بود. او در تئاتر، فیلمها و تبلیغات بازی کرد. از آثار او در سینما میتوان به فیلمهای «اشتولنیا» (۲۰۰۶) و «سایههای اجداد فراموش نشده» (۲۰۱۳) اثر لیوبومیر لویتسکی، «زویچاینا اسپراوا» اثر والنتین واسیانوویچ (۲۰۱۲)، «قوانین مبارزه» اثر اولکسی شاپارف (۲۰۱) و «جلسه همکلاسی ها» توسط والنتین شپاکوف (۲۰۱۹) اشاره کرد.
اتحادیه ملی روزنامه نگاران اوکراین هم گزارش داد: از همان روزهای اول جنگ، او به نبرد برای اوکراین رفت و اکنون در ایرپین، جایی که نبردهای سختی با مهاجمان روسی در جریان است، جان باخت.
اسپوتنیک، محل اختفای «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در روزهای اخیر در هالهای از ابهام قرار گرفته است و این در حالی است که وی همچنان در اظهارات خود تاکید دارد که کی یف را ترک نخواهد کرد.
پیش از این، زلنسکی مدعی شده بود که او هدف شماره ۱ عملیات نظامی روسیه است و تهدیدی مستقیم برای جان او و خانواده اش وجود دارد.
با این حال به تازگی «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگویی اعلام کرده است که مقامات اوکراینی در صورت مرگ «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور این کشور در بحبوحه عملیات نظامی روسیه طرحی در دست دارند.
بلینکن به سی بی اس گفته است: «اوکراینیها برنامههایی دارند که من درباره آن صحبت نمیکنم یا وارد جزئیاتی نمیشوم تا مطمئن شوم که به هر طریقی دولت اوکراین تداوم خواهد داشت.»
بلینکن همچنین خاطرنشان کرد که رهبری زلنسکی در اوکراین از زمان وقوع جنگ قابل توجه بوده است و زلنسکی و کل دولت اوکراین نشان داده اند که آنها تجسم مردم فوق العاده شجاع اوکراین بوده اند.
بر اساس قانون اساسی اوکراین، اگر رئیس جمهور در زمان ریاست جمهوری فوت کند، رئیس پارلمان جای او را میگیرد و در حال حاضر «روسلان استفانچوک»، رئیس پارلمان اوکراین است.
داوید اراخامیا مذاکره کننده اوکراینی اعلام کرد که کی یف آماده گفت وگو با روسیه درباره صرف نظرکردن از پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
اراخامیا یکی از مذاکره کنندگان اوکراینی روز شنبه (به وقت محلی آمریکا) به شبکه خبری فاکس نیوز گفت که کی یف مایل به مصالحه در مورد حاکمیت ارضی خود در مذاکرات با روسیه نیست اما این کشور آماده گفت وگو در مورد "مدلهای غیر ناتو" برای آینده است.
اوکراین به عنوان همسایه غربی روسیه به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو بوده که هر دو این اقدامات مورد مخالفت مسکو قرار گرفت. ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه عضویت احتمالی اوکراین در ناتو را به عنوان تهاجم این ائتلاف نظامی به مسکو می داند.
اراخامیا تصریح کرد: پاسخی که ما از کشورهای ناتو می گیریم این است که آنها حتی آماده گفت وگو در مورد حضور ما در این پیمان برای پنج یا ۱۰ سال آینده نیستند.
او با اشاره به اینکه اوکراین مایل به صرف نظر از عضویت در ناتو است، تشریح کرد: ما آماده گفت وگو در مورد برخی مدل های غیر ناتو هستیم. برای مثال، ضمانت های مستقیمی می تواند توسط کشورهای مختلف مانند آمریکا، چین، انگلیس، شاید آلمان و فرانسه وجود داشته باشد. ما آماده گفت وگو در مورد چنین چیزهایی در یک چرخه بزرگتر، نه تنها در گفت وگوهای دوجانبه با روسیه، بلکه با دیگر شرکا هستیم.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که مقامات آمریکایی در سفر به ونزوئلا در مورد جایگزینی صادرات نفت روسیه گفت و گو می کنند.
به گزارش روز یکشنبه وال استریت ژورنال، منابع آگاه گفتند که دولت جو بایدن به دنبال کاهش تحریم های نفتی علیه ونزوئلا به عنوان بخشی از استراتژی گسترده ایالات متحده برای کاهش قیمت نفت است که به دلیل جنگ روسیه در اوکراین بشدت بالا رفت.
به گفته این منابع، مقامات ایالات متحده در روزهای شنبه و یکشنبه با مقامات ونزوئلا در کاراکاس دیدارهای رودرویی را آغاز کردند تا به نفت خام ونزوئلا اجازه بازگشت به بازار آزاد بینالمللی داده شود.
کاخ سفید میخواهد روسیه را از ونزوئلا به عنوان مهمترین متحد خود در آمریکای جنوبی، که تامینکننده ضروری نفت خام ایالات متحده است، دور کند.
پیشنهادهایی که در پایتخت ونزوئلا مورد بحث قرار میگیرد، تحریمها را برای مدتی محدود به خاطر امنیت ملی آمریکا کاهش میدهد. از زمانی که دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۷ تحریم های اقتصادی را علیه ونزوئلا آغاز و سپس تحریم های بخش نفت را در سال ۲۰۱۹ اعمال کرد. کاراکاس برای سرپا نگه داشتن بخش نفت خود به چین، روسیه و ایران تکیه کرده است. از سال ۲۰۲۰، پترولئوس د ونزوئلا شرکت نفت دولتی این کشور، حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز تولید می کرد.
به گفته افراد مطلع از سیاست دولت در این زمینه، با کاهش تحریمها اکنون ایالات متحده صادرات نفت ونزوئلا را به خارج از شبکه صادرات غیرشفاف به چین و به پالایشگاههای خلیج فارس که نفت خام سنگین تولید ونزوئلا را پردازش میکنند، هدایت می نماید.
کاخ کرملین اعلام کرد کشورهای غربی همانند راهزنان رفتار می کنند. با این حال، روسیه آنقدر بزرگ است که نمی توان آن را منزوی کرد. جهان امروز ما بسیار بزرگتر از آمریکا و اتحادیه اروپاست.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در این باره گفت: کشورهای غربی در حال راهزنی اقتصادی علیه ما هستند و مسکو به این موضوع واکنش مناسب نشان خواهد داد. این امر بدان معنا نخواهد بود که روسیه منزوی شده است. کشورهای زیادی در جهان وجود دارد و دنیای ما به آمریکا و اتحادیه اروپا خلاصه نمی شود.
اولگ تیاپکین، یکی از مدیران دپارتمان اروپای وزارت خارجه روسیه گفت: ما بر این باور هستیم که در نتیجه اتفاقات جاری، روسی روابطی با کیفیتی جدید با کشورهای اروپایی و همچنین اتحادیه اروپا، آمریکا و پیمان ناتو داشته باشد.
روسیه در ۲۴ فوریه به عنوان کمک به جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک به اوکراین حمله نظامی کرد، حملهای که مسکو آن را "عملیات ویژه نظامی" نام نهاد. کرملین هدف از این حمله را خلع سلاح و "نازیزدایی" از اوکراین بیان کرده و تاکید میکند که قصد تصرف اوکراین را ندارد.
یک منبع آگاه روز یکشنبه به خبرگزاری روسی "نووستی" گفت: اوکراین از منطقه اطراف نیروگاه هسته ای چرنوبیل به عنوان میدانی برای تولید مهمات رادیواکتیو موسوم به "بمب کثیف" استفاده کرد.
این منبع افزود: اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد از منطقه اطراف ایستگاه آسیبدیده نیز برای استخراج پلوتونیوم استفاده میشده است و میزان بالای تشعشعات در این منطقه باعث می شد مسئولان این فعالیتها، آن را پنهان کنند.
به گفته این منبع، ایالات متحده فلز پلوتونیوم اوکراین را برای کمک به تولید تسلیحات هستهای تامین و اوکراین نیز در سالهای اخیر فعالیت خود را برای اکتشاف اورانیوم تشدید کرده بود.
وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی اوکراین و گردان ملی گرایان آزوف در حال برنامه ریزی برای منفجر کردن یک راکتور در مرکز تحقیقات ملی انستیتوی فیزیک و فناوری خارکف هستند تا پس از آن نیروهای مسلح روسیه را به پرتاب راکت به سمت این راکتور هستهای آزمایشی متهم کنند.
در این ارتباط، وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیهای گفته است که: «نیروهای امنیتی اوکراین به همراه شبه نظامیان گردان آزوف در حال طراحی یک اقدام تحریک آمیز با هدف آلودگی رادیواکتیو احتمالی در منطقه نزدیک شهر خارکف هستند و ملی گرایان یک راکتور را در سیستم آزمایشی هستهای واقع در مرکز تحقیقات ملی خارکف مین گذاری کردهاند.»
وزارت دفاع روسیه خاطرنشان کرد که از روز ۶ مارس، روزنامه نگاران خارجی برای ثبت پیامدهای این اقدام تحریک آمیز وارد خارکف شدهاند تا به دنبال وقوع این حادثه روسیه را به ایجاد یک فاجعه زیست محیطی متهم کنند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که ارتش روسیه 95 درصد نیروهای خود که در مرز مستقر کرده بود را به داخل اوکراین برده است.
این مقام ارشد نظامی آمریکا که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده در ادامه گفته، ما معتقد نیستیم که یک حمله آبی و خاکی به اودسا در سواحل دریای آزوف قریب الوقوع باشد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز یک شنبه گفته بود که نیروهای روسیه در حال آمادهشدن برای بمباران شهر جنوبی اودسا هستند.
رویترز به نقل از این مقام پنتاگون مدعی شد که ارتش روسیه از آغاز عملیات نظامی خود تا کنون 600 موشک به اهدافش در اوکراین شلیک کرده است. وی همچنین ادعا کرده است که ستون نظامی ارتش روسیه در شمال کی یف همچنان معلق باقی مانده است.
این مقام پنتاگون که رویترز اسمی از وی نیاورده است در ادامه گفته، نیروهای پیشتاز ارتش روسیه همچنان در خارج از مرکز کییف، خارکیف و چرنیهوف هستند و در حال تلاش برای تکمیل محاصره این مناطق هستند اما با مقاومت اوکراین مواجه هستند.
وی همچنین گفته که پنتاگون اوضاع در ماریوپول و درگیریها در این منطقه را زیر نظر دارد و آن را رصد میکند.
این مقام پنتاگون با بیان اینکه سامانههای دفاع هوایی و موشکی اوکراین همچنان موثر هستند افزود: ما نمیتوانیم استفاده ارتش روسیه از بمبهای خوشهای را تایید کنیم.
رویترز همچنین گزارش داده است که پنتاگون معتقد است اوکراینیها همچنان به اینترنت دسترسی دارند.
شبکه خبری اسکای، پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس در نامهای خطاب به اینترپل، خواستار تعلیق دسترسی روسیه به سامانههای این نهاد بینالمللی شد.
پاتل گفت: انگلیس شانه به شانه اوکراین میایستد. به دنبال درخواست اوکراین و در کنار همتایان از استرالیا، کانادا، نیوزلند و آمریکا، من نیز در نامهای خطاب به دبیرکل پلیس بینالملل خواستار تعلیق فوری دسترسی روسیه به سامانههای اینترپل از سوی این نهاد و کمیته اجرایی آن شدهام.
وزیر کشور انگلیس در ادامه مدعی شد: روسیه سابقه سواستفاده از این سامانهها را دارد و باید همین حالا برای حفاظت از شرافت اینترپل اقدام کنیم.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد روسیه از آغاز تهاجم خود تاکنون ۶۰۰ موشک به اوکراین شلیک کرده است.
رسانه های آمریکایی به نقل از این مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا که نامش را بیان نکرده اند، گفتند نیروهای روسی همچنان در تلاش برای محاصره کی یف، خارکیف، چرنیهف و ماریوپل هستند.
این مقام پنتاگون افزود این پیشروی ها با مقاومت شدید اوکراینیها مواجه شده و حمله روسیه را کند کرده است.
وی با بیان اینکه روسیه ۹۵ درصد قدرت رزمی خود را در داخل اوکراین جمع آوری کرده است، اضافه کرد، کاروان عظیم روسیه در شمال کییف متوقف مانده است.
این مقام پنتاگون ادامه داد معتقدیم که مردم اوکراین در اکثر نقاط کشور هنوز دسترسی به وسایل ارتباطی، اینترنت و رسانه ها را دارند.
این مقام وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد ایالات متحده حمله آبی خاکی را در نزدیکی اودسا مشاهده نکرده است و احتمال نمی دهند که یک حمله قریب الوقوع باشد.
رئیسجمهوری اوکراین گفته بود که نیروهای روسیه در حال آمادهشدن برای بمباران شهر جنوبی اودسا هستند.
به گزارش سی ان ان، این مقام وزارت دفاع آمریکا نمی تواند گزارش ها مبنی بر تیراندازی نیروهای روسیه به معترضان در کییف یا نقض توافقنامه آتش بس برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه را تایید کند.
وبسایت روزنامه گاردین، یک مشاور رئیس جمهوری اوکراین گفت: آخرین موج حملات موشکی همزمان با شروع شب، آغاز شد.
این مشاور گفت، خارکیف که دومین شهر بزرگ اوکراین بوده و در شمال شرقی این کشور واقع شده است، همچنان در حال مقابله با تهاجم روسیه بوده و تمامی مناطق شهر شمالی "چرنیهیف" نیز تحت حمله موشکی قرار دارد.
این مقام، وضعیت "فاجعه باری" را در مناطق "بوچا"، "هوستومل" و "ایرپین" در حومه کییف توصیف کرد، جایی که تلاشها برای تخلیه ساکنان در روز یکشنبه شکست خورد. این مقام افزود، دولت اوکراین تمام تلاش خود را برای از سرگیری تخلیهها انجام میدهد.
به گزارش رویترز، گروه لوکس پرادا مستقر در میلان، فعالیتهای خرده فروشی خود در روسیه را تعلیق کرده است.
پرادا اعلام کرد: نگرانی اصلی ما برای همه همکاران و خانوادههایشان است که در فاجعه اوکراین آسیب دیدهاند و به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اعلام کرد، سرورهای وب سایت روسی شبکه آر تی روسیه از خارج از این کشور مورد حمله سایبری قرار گرفته و گفته می شود که منبع اصلی این حمله از خاک آمریکا صورت گرفته است.
ژان-ایو لو دریان، وزیر امور خارجه فرانسه شامگاه یکشنبه در یک برنامه خبری تلویزیونی اعلام کرد این کشور برای محافظت از شهروندان در برابر حادثه احتمالی اتمی در جریان جنگ اوکراین به این کشور محمولههای مواد دارویی و از جمله یدُ فرستاده است.
پیش از این سفیر فرانسه در اوکراین هم از ارسال ۲/۵ میلیون تن قرص یُد به اوکراین برای مقابله با خطر حوادث اتمی خبر داده بود.
سخنگوی نظامیان جمهوری خلق دونتسک، اعلام کرد که تاکنون ۱۰۴ سرباز اوکراینی سلاحهای خود را زمین گذاشته و تسلیم نیروهای دونتسک شده اند.
«ولادیمیر پوتین» در گفتوگوی تلفنی با «امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه، خواستههای خود در اوکراین را تکرار کرد و گفت که اوکراین باید به آنها پاسخ دهد وگرنه جنگ ادامه مییابد.
سخنگوی کاخ ریاست جمهوری فرانسه، «الیزه» نیز در یک نشست خبری با خبرنگاران گفت که ماکرون صبح روز یکشنبه به مدت یک ساعت و ۴۵ دقیقه با پوتین صحبت کرده است تا خواستههای جوامع بینالمللی برای توقف خصومتها و همچنین تضمین امنیت غیرنظامیان و اجازه فعالیت سازمانهای بشردوستانه در اوکراین را تکرار کند.
سخنگوی الیزه گفت: رئیسجمهور پوتین در این گفتگو بار دیگر اعلام کرد که تمام اهداف خود را از طریق مذاکره یا جنگ به دست میآورد.
همچنین گفته شده که پوتین در گفتگو با رئیس جمهور فرانسه بار دیگر خواستههای خود را شامل موارد زیر تکرار کرد:
نازی زدایی اوکراین، خنثی سازی و بی طرف شدن اوکراین و عدم پیوستن به ناتو و خلع سلاح شدن اوکراین
پوتین در این گفتگو همچنین تاکید کرده که اگر اوکراین از پذیرش این درخواستها خودداری کند، عملیات نظامی ادامه خواهد یافت. هرچند همزمان رئیس جمهور فرانسه درخواستهای روسیه را غیرقابل قبول عنوان کرده و خواستار توقف عملیات نظامی روسیه در اوکراین شده است.
به گزارش الجزیره، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدعی شد:
ما ملتی هستیم که شکست نمیخوریم، شکسته نمیشویم و بخشیده نمیشویم.
میدانیم چه کسی برای این جنگ آماده شد و میدانیم که واکنش چگونه خواهد بود.
غیرنظامیان باید بتوانند از مکانهایی که آتش تیراندازی در آنها هست، خارج شوند.
ما در مورد کمکهای بشردوستانه میشنویم و هیچ کدام از آنها را نمیبینیم.
جسارت متجاوز نشانه روشنی برای غرب است که تحریمها علیه روسیه کافی نیست.
خبرگزاری اینترفاکس گزارش داد، شرکت «گازپروم» روسیه به طور منظم به انتقال گاز از طریق اوکراین ادامه میدهد.
گازپروم (Gazprom) شرکت نفتوگاز روسی است، که تمرکز اصلی آن بر استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی معطوف میباشد. این شرکت با تولید روزانه بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده گاز جهان شناخته میشود.
وزارت دفاع اوکراین مدعی شد: در یک پاتک در «ماریوپول»، ۳ تانک روسی را منهدم کردیم و حدود ۳۰ سرباز ارتش روسیه را کشتیم.
سخنگوی شورای پناهندگان نروژ در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره اعلام کرد:
لهستان نمیتواند به تنهایی از پس پناهندگان اوکراینی برآید.
۲۰ درصد از پناهندگانی که به لهستان میآیند به پایتخت ورشو رفتند.
پناهندگان از ملیتهای مختلف از اوکراین آمدهاند.
تلاشهایی برای استقبال از همه پناهندگان صرف نظر از ملیت آنها وجود دارد.
سازمان ملل خواستار افزایش کمکهای کشورها به پناهندگان شده است.
ما از پناهندگان حمایت مادی و روانی میکنیم.
پناهندگان همه چیز را در اوکراین پشت سر گذاشتند.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، با ادعای تلاش واشنگتن و متحدانش برای دفاع از اوکراین دربرابر حملات روسیه، اعلام کرد که اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ارسال جنگنده به کییف موافقت کردند.
بلینکن در مصاحبه با شبکه خبری سیبیاس آمریکا گفت: «اعضای ناتو مجوز ارسال جتهای جنگنده به اوکراین را دارند، زیرا واشنگتن و متحدانش به تلاشهای خود برای کمک به اوکراین برای دفاع از خود در برابر تهاجم روسیه ادامه میدهند.»
همچنین او اعلام کرد: «آمریکا در حال حاضر با دوستان لهستانی خود در مورد این صحبت میکند که اگر بخواهند جتهای جنگنده را در اختیار اوکراینیها قرار دهند، ما چه کمکی میتوانیم برای تامین نیازهای آنها انجام دهیم.»
بلینکن در بخش دیگری از سخنانش گفت: «اوکراین برنامهای احتمالی در صورت ترور ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در جریان حمله روسیه دارد. اوکراینیها برنامههایی دارند که من در مورد آن صحبت نمیکنم یا وارد جزئیاتی از آن نمیشوم تا مطمئن شوم که به هر طریقی آن را تداوم دولت بنامیم؛ و اجازه دهید آن را کنار بگذارم.»
در ادامه بلینکن زلنسکی را به خاطر آنچه پایداری در ۱۰ روز گذشته پس از عملیات روسیه می خواند، تحسین کرد و گفت: «رهبری که رئیس جمهور زلنسکی از خود نشان داد و کل دولت اوکراین نشان داده است، قابل توجه است، آنها مظهری از مردم فوق العاده شجاع اوکراین بودهاند.»
اظهارات بلینکن در حالی بیان شده است که سخنگوی کاخ سفید نیز به شبکه سیبیاس نیوز گفت که دولت بایدن در حال ارزیابی تواناییهایی است که میتواند برای ارائه جت به لهستان در صورت تصمیم به انتقال هواپیما به اوکراین ارائه کند.
مقامهای مرزبانی لهستان اعلام کردند شمار پناهجویان اوکراینی که از زمان حمله به روسیه وارد خاک این کشور شدهاند عصر یکشنبه از یک میلیون نفر گذشت
گارد مرزی لهستان با انتشار یک پیام توییتری این موج پناهندگان را «یک میلیون تراژدی انسانی» توصیف کرد.
پیش از این سازمان ملل متحد شمار کل پناهجویان اوکراینی که این کشور را برای پیدا کردن سرپناه به مقصد کشورهای همسایه ترک کرده اند بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر تخمین زده بود./یورونیوز
رسانههای اسرائیلی میگویند که رئیسجمهور روسیه در دیدارش با نفتالی بنت گفته که از محل اختفای ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود مطلع است، اما نمیخواهد او را به قتل برساند.
رسانههای اسرائیلی ضمن افشای جزئیات بخشی از گفتوگوی اخیر بنت و پوتین اعلام کردند که رئیس جمهور روسیه محل اختفای رئیس جمهور اوکراین را میداند.
المیادین به نقل از رسانههای اسرائیلی نوشت: رئیسجمهور روسیه به نفتالی بنت گفته که وی میداند زلنسکی دقیقا کجا مخفی شده است، اما نمیخواهد او را بکشد.
نفتالی بنت دیروز شنبه برای دیدار با رئیس جمهور روسیه به مسکو رفت و امروز یکشنبه هم با وی تماس تلفنی برقرار کرد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت اخیر همچنین سه بار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تماس گرفته است./انتخاب
«فیلیپو گراندی»کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد در طول ۱۰ روز حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۱.۵ میلیون پناهجو از اوکراین به کشورهای همسایه رفتهاند.
طبق گزارش شبکه خبری سیانان، گراندی در پیامی توییتری این هجوم پناهجویان اوکراینی را «سریعترین رشد بحران پناهجویان در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم» خواند.
در همین حال، وزارت کشور آلمان به سیانان گفت که از آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، نزدیک به ۳۸ هزار نفر از اوکراین وارد آلمان شدهاند.
سخنگوی وزارت کشور آلمان به این خبرگزاری گفت که پلیس فدرال آلمان تا روز یکشنبه ۳۷ هزار و ۷۸۶ پناهجو از اوکراین را ثبت کرده است و افزود: «با توجه به عدم وجود بازرسیهای مرزی بین لهستان و آلمان، تعداد واقعی افراد ورودی میتواند به طور قابل توجهی بیشتر باشد.»
«نانسی فایزر» وزیر کشور آلمان نیز به روزنامه آلمانی «بیلد ام زونتاگ» گفت: آلمان میزبان پناهجویان فراری از جنگ اوکراین صرف نظر از ملیت آنها خواهد بود.»
به گزارش الجزیره، وزارت کشور اوکراین مدعی شد: ۱۳۳ هزار نفر ظرف ۲۴ ساعت گذشته مرزهای ما در غرب کشور را ترک کردند که بیشتر آنها به لهستان رفتند.
وزارت کشور اوکراین مدعی شد: ۲۴ نفر مظنون به دست داشتن در فعالیتهای شناسایی و خرابکاری را دستگیر کردهایم. در بمباران روسیه در یک منطقه مسکونی در «کراماتورسک» چندین نفر کشته و ۴ ساختمان ویران شدند.
ارسال نظر