دختر ۱۰ساله که فرزندانش را اجاره میدهد!
پارسینه: ضو شورای اسلامی شهر تهران بر ضرورت وجود NGOهای قوی برای حمایت از کودکان کار و خیابان تاکید کرد و گفت: باید به بلوغ گفتگو در متصدیان امور برسیم تا هماهنگیهای بین بخشی اتفاق بیفتد و امر ساماندهی کودکان کار و خیابان پیش برود.
به نقل از فرارو، فاطمه دانشور در سومین جلسه شورای عالی ساماندهی کودک کار و خیابان که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه حال کودکان کشور خوب نیست و برای ساماندهی کودکان کار و خیابان کم کار کردهایم گفت: شاید سیاست گذاریهای اجتماعی ما در بعد کلان به درستی و شفافیت انجام نشده است و این مسئله باعث میشود نتوانیم برنامههای جامعی داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما کارهای بسیاری انجام میدهیم اما هماهنگ کار نمیکنیم و چون هماهنگ کار نمیکنیم اثر بخش نیستیم و یک سوی مهم این ماجرا NGOها و سازمانهای مردم نهاد هستند. متاسفانه داستان کودکان کار و خیابان همانند بردهای است که چند ارباب دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید به بلوغ گفتگو در متصدیان امور برسیم تا هماهنگی بین بخشی اتفاق بیفتد، به عملکرد سازمان بهزیستی اشاره و عنوان کرد: بهزیستی یک سازمان ضعیف است و باید تقویت شود. باید نیروهای متخصص و کارآمد در بهزیستی فعالیت کنند. این در حالی است که نیروهای سازمان بهزیستی حقوق بسیار کمی دریافت میکنند و ما نمیتوانیم نیروهای متخصص و کارآمد را در بهزیستی نگه داریم.
دانشور با بیان اینکه در حوزه پیشگیری هم بسیار کم کار شده است، اظهار کرد: دختر 10 ساله ای را میشناختم که دو کودک به دنیا آورده بود که آنها را اجاره میداد. این که یک دختر 10 ساله دو کودک به دنیا آورده است جای تاسف و تامل بسیاری دارد. او عنوان میکرد چون پدرش به زندان افتاده و مادرش از عهده مخارج برنیامده و به گرفتاریهایی دچار شده است کارش به اینجا رسیده پس چرا از خانواده مردی که به زندان میافتد حمایت نمیشود؟.
وی ادامه داد: متاسفانه هر روز شاهد تولد کودکان بیهویت هستیم که این آمار بیشتر میشود و برای آن راهکاری نداریم. کمیته امداد کجاست؟ کمیته امداد معتقد است از محرومان حمایت میکند اما به آسیبهای اجتماعی ورود پیدا نمیکند. باید کمیته امداد در ماموریتهایش بازنگری کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه درصد بالایی از کودکان کار اتباع افغانی هستند که مدارک هویتی ندارند گفت: در قوانین ضعف داریم و موضوع کودکان افغان دست به دست میشود. در شهرداری تهران هم کارهای بسیاری انجام شده اما شهرداری هم گرفتاریهای خاص خودش را دارد.
دانشور ادامه داد: وضعیت به گونهای است که در یک دولت جرات نمیکنید درباره کودکان کارخیابانی سخن بگویید اما در دولتی این مسئله به جدیت بررسی میشود و اجازه صحبت هست. تضمینی وجود ندارد که در دولتهای آینده هم بتوان درباره این موضوع صحبت کرد. به همین خاطر باید NGO ها تقویت شوند. امروز باید مراکزی چون کهریزک و محک شکل بگیرند تا مشکلات حل شود. باید برای کودکان کار و خیابان نیز NGOهای قوی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید مددکاران اجتماعیمان مداخله گر، متخصص و دارای قدرت باشند اظهار کرد: لازم است لایحهای را به مجلس ببریم که در آن مددکاران ما قدرت مداخله داشته باشند. در کشورهای خارجی کارت مددکاری مانند کارت پلیس است و مددکاری اجتماعی باید به دل مدارس برود و پیگیری کند چرا یک صندلی خالی مانده و دانش آموز به مدرسه نمیرود؟.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در حال حاضر منطقهای چون کریم آباد زاهدان، مدرسه دخترانه ندارد. استان سیستان و بلوچستان احتیاج به نهضت مدرسه سازی دارد. در برخی شهرها هست که حتی جایی نیست که کودکانشان را واکسینه کنند. نامههای بسیاری به دستم میرسد مبنی بر اینکه خانوادههای افغانی پول ثبت نام فرزندشان را ندارند و حتی نمیتوانند 300 هزار تومان پرداخت کنند و از ما میخواهند که این مبلغ را بپردازیم. آموزش و پرورش باید به این مسئله توجه کند.
دانشور در پایان به مغایرت آمار ثبت احوال در زمینه کودکان اشاره و عنوان کرد: آماری که ثبت احوال از کودکان متولد شده ارائه میدهد با آمار کودکان واقعی که متولد میشوند تفاوت دارد و گرفتاریهای ما بیشتر مربوط به کودکان بیهویت است.
وی افزود: متاسفانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ادغام شده مناسب نیست و ما به وزارت رفاه و تامین اجتماعی نیاز داریم. مگر میشود مسائل اجتماعی کشور در یک معاونت وزارت خانه حل و بررسی شود؟ لذا باید وزارت رفاه از کار جدا شود.
منبع: فضای مجازی خبرگزاری میزان
ارسال نظر