گوناگون

بازگشت «داعش» با چرخش به سوی تاکتیک‌های پارتیزانی

بازگشت «داعش» با چرخش به سوی تاکتیک‌های پارتیزانی

پارسینه: تروریست های داعش با استفاده از هرج و مرج امنیتی میان نیروهای امنیتی عراق، با تاکتیک های پارتیزانی برای تضعیف دولت مرکزی تلاش می کنند.

بازگشت «داعش» با چرخش به سوی تاکتیک‌های پارتیزانی
به گزارش خبرنگار « پارسینه »، مقامات نظامی، اطلاعاتی و دولتی عراق به رویترز گفته اند با مرگ رویای داعش برای تشکیل خلافت، اکنون این گروه تروریستی برای تضعیف دولت مرکزی به حملات «بزن در رو» یا پارتیزانی روی آورده است.

عراق از زمان برگزاری انتخابات در ماه می، شاهد افزایش آدم ربایی و قتل به ویژه در استان‌های کرکوک، دیاله و صلاح الدین بوده است که نشان می‌دهد دولت زیر فشار بیشتری از این گروه تروریستی قرار خواهد گرفت که زمانی یک سوم خاک کشور را در دست داشت.

به گفته هشام الهاشمی، کارشناس مسائل داعش که به دولت عراق مشاوره می‌دهد، ماه گذشته در این سه استان دست کم ۸۳ مورد آدم ربایی، قتل یا هر دو رخ داده است که بیشتر ان‌ها در بزرگراه بین بغداد و کرکوک بوده است. در ماه می‌تعداد حملات این چنینی ۳۰ مورد و ماه مارس تنها ۷ مورد بوده است.

در یک مورد که ۱۷ ژوئن رخ داد، ۳ مرد شیعه توسط عناصر داعش که در لباس پلیس یک ایست بازرسی ایجاد کرده بودند ربوده شدند. ده روز بعد جسد تکه تکه شده آن‌ها در حالی کشف شد که به یک تله انفجاری متصل شده بودند. یکی از بستگان قربانیان که از عدم همکاری نیرو‌های امنیتی گلایه دارد می‌گوید به سربازانی که خودروی به رگباربسته شده را پیدا کرده بودند التماس می‌کرد تا آدم ربا‌ها را تعقیب کنند، اما آن‌ها توجهی نکردند.

در مورد دیگر هم که شش شهروند عراقی ربوده شده بودند، ربایندگان هر روز با «خدیر» تماس گرفتند و او هم به دولت اطلاع داد، اما هیچ یک از نهاد‌های اطلاعاتی حاضر نشدند محل تماس گیرندگان را ردیابی کنند. ده روز بعد آدم ربا‌ها به او خبر داددند که بستگانش را کشته اند.
علی الدانی، رئیس شورای استان دیاله، می‌گوید داعش در حال حاضر دست بالا را دارد و اضافه می‌کند: «تروریست‌ها اکنون در گروه‌های کوچک حرکت می‌کنند که ردیابیشان سخت است. همکاری اطلاعاتی لازم است».

احمد الکریم، رئیس شورای استان دیاله، هم می‌گوید: «وضعیت گیج کننده است و علت آن آشفتگی در نیرو‌های امنیتی است. برای تامین امنیت در این استان یک فرماندهی وجود ندارد. این باعث تقویت داعش می‌شود».

به گفته منابع نظامی، اطلاعاتی، پلیس و مقامات محلی این بی نظمی در میان نیرو‌های امنیتی به داعش فرصت بازگشت داده است.

آن‌ها می‌گویند هماهنگی ضعیف، پشتیبانی ناچیز از سوی دولت مرکزی، و وجود فرهنگ مسئولیت گریزی باعث شده است تا تلاش‌ها برای عقب راندن داعش ناکام بمانند.

بزن در رو

شبه نظامیان داعش در محدوده رشته کوه «حمرین» در شمال شرق عراق که از استان دیاله شروع می‌شود و با گذر از صلاح الدین و کرکوک به مرز ایران می‌رسد و بر بزرگراه اصلی عراق اشراف دارد، مستقر شده اند. مقامات از این منطقه با عنوان «مثل مرگ» یاد می‌کنند.

هاشمی تعداد این افراد را ۱۰۰۰ نفر برآورد می‌کند و می‌گوید نزدیک به ۵۰۰ نفر هم در بیابان‌ها و دیگر مناطق کوهستانی حضور دارند.

عید خلف، معاون رئیس پلیس استان صلاح الدین، اگرچه آن‌ها به مسلسل، سلاح‌های ضد تانک و مین مجهز هستند، اما دیگر نمی‌توانند به شهر‌ها نفوذ کنند چرا که از حمایتی که زمانی در میان مردم داشتند، دیگر برخوردار نیستند.

او گفت: «آن‌ها نمی‌توانند غذا و سلاح از مردم بگریند. عملیات هایشان ابتدایی است و نمی‌توانند خودروی بمبگذاری شده به شهر بفرستند».
ژنرال مظهر العزاوی، فرمانده عملیات استان دیاله تعداد افراد هر گروه را بین سه تا پنج نفر ذکر می‌کند و می‌گوید بیشتر از ۷۵ نفر داعشی در این استان حضور ندارند.

او می‌گوید: «آن‌ها در کوهستان پنهان می‌شوند که پیدا کردنشان را دشوار می‌کند. از جاگذاری مواد انفجاری، تاکتیک‌های بزن در رو، و تک تیرانداز‌ها استفاده می‌کنند و برای آدم ربایی ایست بازرسی‌های دروغین برپا می‌کنند».

اختلاف میان بغداد و اقلیم کردستان هم باعث ایجاد خلاء امنیتی در مناطق مورد اختلاف شده است. یک مقام امنیتی کردستان می‌گوید: «آیا انتظار دارند به دیاله برویم به آن‌ها کمک کنیم که منطقه را پاکسازی کنند و دوباره عقب نشینی کنیم؟ ما در این مناطق مورد حمله قرار نگرفته ایم، نیرو‌های عراقی هستند. ما آنجا نیستیم، آن‌ها ما را بیرون کردند».
علی نواف، رهبر یکی از قبال اهل سنت عراق که در مبارزه با داعش نقش داشتند، از حمله‌ای که عناصر داعش به یک روستا داشتند و ۳۰ مرد را ربودند خبر می‌دهد. به گفته او فردای آن روز جسد هشت نفر از این مردان که دستان و چشم هایشان بسته شده بود پیدا شد.

نواف می‌گوید: «ما اینجا را بهتر از نیرو‌های امنیتی می‌شناسیم و دست کم ۲۸۰ نفر از افراد ما ربوده یا کشته شده اند. یا دولت نیرو‌های بیشتری می‌فرستد، یا ما پرچم را داعش را بلند می‌کنیم. اگر اکنون این مشکل را برطرف نکنیم، کل شهر‌ها سقوط خواهند کرد».

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار