گوناگون

مخالفت ترکیه با ایده آلمان درباره سوریه

مخالفت ترکیه با ایده آلمان درباره سوریه

پارسینه: وزیر امور خارجه ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای آلمانی خود در آنکارا طرح وزیر دفاع آلمان برای ایجاد منطقه امن بین المللی در شمال سوریه را واقع بینانه ندانسته و آن را رد کرد.

"مولود چاووش اغلو"، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با همتای آلمانی اش "هایکو ماس" در آنکارا پیشنهاد "آنگرت کرامپ-کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان برای تاسیس یک منطقه امن بین المللی در شمال سوریه را واقع بینانه ارزیابی نکرد و گفت: ابتدا باید در آلمان توافقی در این باره حاصل شود؛ در این کشور در این باره نظرات مختلفی وجود دارد.

وزیر دفاع آلمان روز پنج شنبه این ایده خود درباره سوریه را به شرکایش در ناتو ارائه کرد، اما با واکنش محتاطانه آن‌ها مواجه شد. وزیر دفاع آمریکا از این طرح وزیر دفاع آلمان استقبال کرده، اما اعلام کرد که نیرویی را برای این منظور به منطقه اعزام نمی‌کند. در بین دیگر اعضای ناتو هم هنوز حمایت آشکاری برای این منظور وجود نداشته است.

البته پارلمان اروپایی با اکثریت قاطع به این طرح وزیر دفاع آلمان رای مثبت داده و از آن حمایت کرده است. وزیر دفاع آلمان همچنین از حمایت حزب سوسیال دموکرات در دولت ائتلافی برخوردار نیست.

حزب سوسیال دموکرات آلمان با دید انتقادی به این پیشنهاد وزیر دفاع آلمان نگاه می‌کند.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تاکید کرد که "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه ایده تشکیل یک منطقه حفاظت شده بین المللی در شمال سوریه را سا ل. هاست که از جمله با صدر اعظم آلمان مطرح کرده است، اما حالا ما با آمریکا و روسیه همکاری کرده ایم و بازیگران در منطقه تغییر کرده اند.

"هایکو ماس" در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک بار دیگر از پیشنهاد وزیر دفاع آلمان درباره سوریه فاصله گرفته و گفت: همه جا به ما گفته می‌شود که این یک پیشنهاد غیر واقع بینانه است.

وی افزود: ما در حال حاضر برای چیز‌هایی که به صرت تئوری هستند زمان نداریم، چرا که برای مردم سوریه فرصت بحث‌های تئوری وجود ندارد.

البته وزیر دفاع ترکیه پیش از این در مصاحبه‌ای در حاشیه دیدار وزرای دفاع ناتو در بروکسل از پیشنهاد وزیر دفاع آلمان درباره سوریه استقبال کرده بود.

هایکو ماس همچنین در آنکارا مجددا خواستار یک آتش بس دائمی در شمال سوریه شده و اعلام کرد که حضور نظامی ترکیه نمی‌تواند همواره در این منطقه وجود داشته باشد.

وی با نگاهی به توافق سوچی بین روسیه و ترکیه اعلام کرد که برای ما مهم است که اطمینان حاصل شود که آتش بس مورد توافق حفظ و تمدید شود. من از تمایل زیادی که در این باره در ترکیه وجود دارد استقبال می‌کنم.

به گزارش هفته نامه اشپیگل آلمان می‌تواند برای عملیات بین المللی احتمالی در شمال سوریه ۲۵۰۰ نیرو را به منطقه اعزام کند. نظامیان آلمانی از سناریویی سخن به میان آورده اند که بر اساس آن چنین منطقه‌ای به بخش‌هایی در حدود ۴۰ کیلومتر عرض و ۳۰ کیلومتر عمق تقسیم می‌شود. در یکی از این بخش‌ها آلمانی‌ها می‌توانند رهبری یک گروه بین المللی را بر عهده بگیرند و سه یگان در آن مستقر کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار