زلنسکی روسیه را به استفاده از گاز فسفر متهم کرد / تسلیم شدن هزار سرباز اوکراینی در ماروپول / آمادگی واشنگتن برای کمک تسلیحاتی ۷۵۰ میلیون دلاری به اوکراین + فیلم و تصاویر
پارسینه: رئیسجمهور روسیه تأکید کرد مسکو بیش از این تحمل نسلکُشی در دونباس را نداشت؛ رئیسجمهور بلاروس هم گفت گریزی از این درگیری وجود نداشت.
به گزارش پارسینه ؛ چهلونهمین روز حمله نظامی روسیه به اوکراین از راه رسید و این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز گذشته (سهشنبه) تأکید کرد اهداف عملیات نظامی در اوکراین بیتردید محقق خواهد شد؛ پوتین با اشاره به اینکه مسکو بیش از این تحمل نسلکُشی در دونباس را نداشت، از عملکرد نیروهای روسیه در اوکراین تمجید کرد.
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهور بلاروس نیز تأکید کرد اگر عملیات نظامی روسیه مدت کوتاهی به تأخیر میافتاد، اوکراین ضربه شدیدی به خاک روسیه میزد. امروز روشن است که گریزی از این درگیری وجود نداشت و اگر عملیات نظامی به تأخیر میافتاد، پیامدهای بسیار بدتری داشت.
پیشتر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر اینکه هدف غرب تبدیل اوکراین به پایگاه سرکوب روسیه است، گفت کییف به دنبال اقدامات تحریکآمیز است. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که کمک های نظامی و امنیتی به اوکراین تا اواسط ماه میلادی جاری به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
میخائیل پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اظهارات اخیر پوتین را رد کرد و گفت که مذاکرات با روسیه به بنبست نرسیده است. وزارت امور خارجه ژاپن اما دیروز اعلام کرد توکیو در پی حمله روسیه به اوکراین تحریمهایی را علیه ۳۹۸ شخص و ۲۸ سازمان روسیه تصویب کرد. رئیس بانک مرکزی روسیه اعلام کرد مسکو قبل از جنگ اوکراین، سهم ارز آمریکا در ذخایر ارزهای خارجی خود را کاهش داده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین درخواست فرانک والتر اشتاین مایر، همتای آلمانی خود برای سفر به کییف به همراهی دیگر سیاستمداران اروپایی را رد کرد.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک روز سهشنبه اعلام کرد این سازمان توانایی تأمین کسری عرضه ناشی از تحریم های روسیه به بازار را ندارد. اعمال تحریمهای فعلی و افزایش آن در آینده قطعاً میتواند یکی از بدترین شوکها را به بازار جهانی نفت وارد کند. همچنین کلاس مولر، رئیس شبکه فدرال که مسئول تنظیم گاز و برق در آلمان اعلام کرد در صورت که روسیه گاز رو قطع کند، این کشور تنها تا اوایل پاییز گاز خواهد داشت.
از سوی دیگر نشریه بلومبرگ نوشت با افزایش قیمت مواد غذایی ناشی از اختلال در زنجیره تأمین، بحران گرسنگی در جهان افزایش مییابد. دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرد بحران غذایی ناشی از درگیریها در اوکراین، ۸ تا ۹ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و قحطی گسترده به بار میآورد. همچنین جنگ اوکراین باعث افزایش قیمت کالاها در جهان شده که این امر امنیت غذایی جهان را تهدید کرده است.
اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
خبرگزاری آرتی گزارش داد، همسر رهبر اپوزیسیون (مخالفان) اوکراینی از رئیسجمهور ترکیه خواست برای آزادی «ویکتور مدودچوک» که توسط سرویسهای امنیتی اوکراین در بازداشت است، کمک کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت کشورش نیازمند سلاح، سامانه پدافند هوایی و تسلیحات سنگین برای جلوگیری از پیشروی روسیه است.
او همچنین گفت: روسیه توانایی حمله را دارد و لهستان، مولداوی و کشورهای حوزه بالتیک در صورت شکست ما در رویارویی با روسیه، اهداف بعدی خواهند بود.
خبرگزاری اینترفکس گزارش داد، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد بندر دریایی تجاری «ماریوپل» تحت کنترل کامل است.
به گزارش آرتی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن انتقاد از تصمیم اخیر لهستان برای واگذاری اموال مسکو به اوکراین، گفت: «این نقض آشکار قوانین بینالمللی است، آیا شما تا این حد فقیر هستید که شروع به سرقت از دیگران میکنید؟»
به گزارش رویترز، جانت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، از چین و سایر کشورها خواست تا به پایان «جنگ فجیع» روسیه در اوکراین کمک کنند و هشدار داد که کسانی که به دنبال تضعیف تحریمهای غرب هستند با عواقب آن مواجه خواهند شد.
خبرگزاری تیآرتی نوشت، سخنگوی وزارت خارجه روسیه میگوید مذاکرات با اوکراین به صورت آنلاین ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از ۲۴ فوریه امسال تاکنون، بیش از چهار میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از مردم اوکراین آواره و پناهنده شده اند.
به طور دقیقتر ۴,۶۵۶,۵۰۹ تا به امروز از مردم اوکراین آواره یا به دیگر کشورهای جهان پناهنده شده اند. این رقم حدود ۴۰ هزار و ۶۷۹ نفر از آماری که در روز شنبه این هفته ارائه شده بود بیشتر است.اروپا از جنگ جهانی دوم به بعد تاکنون شاهد چنین هجوم پناهندگانی نبوده است.
حدود ۹۰ درصد از کسانی که از اوکراین فرار کرده اند زن و کودک هستند و مقامات اوکراین اجازه خروج مردان در سن نظامی را نمیدهند.بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، حدود ۲۱۰۰۰۰ غیر اوکراینی نیز از اوکراین گریخته اند و گاهی اوقات برای بازگشت به کشور مبدا خود با مشکلاتی مواجه شده اند.
بر اساس آمار سازمان بین المللی مهاجرت که در پنجم آوریل منتشر شد، سازمان ملل همچنین تعداد آوارگان داخلی را هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نفر تخمین زد.بنابراین، در مجموع، تقریبا ۱۲ میلیون نفر، یعنی بیش از یک چهارم جمعیت، مجبور به ترک خانه و کاشانه خود یا با عبور از مرز برای رسیدن به کشورهای همسایه یا با یافتن پناهگاه در سایر نقاط اوکراین شده اند.
تا قبل از این درگیری، جمعیت اوکراین یعنی در سرزمینهای تحت کنترل کییف بالغ بر ۳۷ میلیون نفر بود. این رقم جمعیت ساکن شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴، به خاک روسیه ضمیمه شد همچنین مناطق شرقی تحت کنترل جداییطلبان طرفدار روسیه از همان سال نمیشود.
سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور در حال حاضر با ممنوعیت اعمال شده توسط اتحادیه اروپا بر نفت روسیه مخالفت کرده است و به مخالفت خود با پرداخت هزینههای انرژی روسیه به روبل نیز ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تهدید کرده است که در صورتی که خریداران خارجی، هزینهها را به روبل پرداخت نکنند، تامین گاز را متوقف خواهد کرد.
پوتین تلاش میکند تا در برابر تحریمهای غرب علیه بانکها، شرکتها، تجار و افراد مرتبط با کرملین، اقدام کند.
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در این باره گفت شرکتهای آلمانی به پرداخت هزینه گاز روسیه به یورو ادامه میدهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، کرملین اظهارات جو بایدن را که پوتین را به نسل کشی در اوکراین متهم کرده است، غیرقابل قبول خواند.
سایه جنگ اوکراین بر بخش های صنعت و اقتصاد جهان سایه افکنده و اقدام کشورهای غربی در تحریم روسیه بر این موضوع شدت بخشیده، اکنون پس از ایجاد بحران در بخش نفت و بحران سوخت، غول هواپیماسازی اروپا از پیامد این تحریم ها بیمناک و از رهبران اروپا خواست تا از تحریم تیتانیوم روسیه خودداری ورزند.
خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: ایرباس از رهبران اروپا خواست تا از ممنوعیت و تحریم وارادات تیتانیوم از روسیه خودداری کنند، چرا که اعمال این تحریم ها بر این ماده استراتژیک تنها بر اقتصاد روسیه لطمه نمی زند بلکه آسیبی بر صنعت هوانوردی خواهد بود.
رویترز درادامه گزارش داد: «گیوم فاوری» (Guillaume Faury) مدیر اجرایی ایرباس در نشست سالانه سهامداران گفت اعمال تحریم بر این ماده مهم که در ساخت هواپیما و موتورهای جت مورد استفاده است، کار چندان مطلوب و مناسبی نیست.
این رسانه انگلیسی افزود: اما این درحالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به کرات از دولت های غربی خواسته است تا تحریم های بیشتر و شدیدتر اقتصادی علیه روسیه اعمال کنند.
این گزارش می افزاید: اتحادیه ا روپا ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ اعلام کرد که تحریم های بیشتری علیه روسیه را جزو گزینه های این اتحادیه در نظر گرفته است و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز ۲۱ فروردین ماه اعلام کرد متحدان کی یف بر اعمال فشارهای شدیدتر بر مسکوادامه خواهند داد.
رویتری در ادامه گزارش داد: یک سخنگوی ایرباس دراین باره اعلام کرد؛ «تحریم تیتانیوم روسیه به شدت به روسیه آسیب وارد می کند اما این مساله لطمه ای بزرگ بر تمامی صنعت هوانوردی در سراسر اروپا خواهد بود».
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: معاون وزیر خارجه روسیه گفت: با همه تلاشهای آمریکا و غرب برای کند کردن عملیات نظامی در اوکراین مقابله خواهیم کرد.
وی افزود: تلاشهای غرب برای کند کردن عملیات ویژه ما و آسیب رساندن به یگانهای روسیه، به شدت سرکوب خواهد شد.
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه این مطلب افزود: هر وسیله حمل ونقل متعلق به ناتو که بخواهد تسلیحات به داخل اوکراین منتقل کند از اهداف مشروع ما خواهد بود.
تارنمای بلومبرگ به نقل از مقام های آگاه واشنگتن نوشت که دولت آمریکا برای عرضه بسته کمکی نظامی به ارزش نزدیک به ۷۵۰ میلیون دلار به اوکراین آماده می شود.
شبکه بلومبرگ افزود: ایالات متحده از هنگام به قدرت رسیدن بایدن بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به کی یف تحویل داده که بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، در اختیار کی یف قرار داده شده است.
پیش بینی می شود که این بسته تسلیحات بر اساس اختیارات ویژه ریاست جمهوری ارسال شود که به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، امکان تحویل تجهیزات نظامی این کشور را بدون تصویب کنگره به منظور تسریع در ارسال این سلاح ها در هنگام وضع اضطراری می دهد.
این منابع آگاه که می خواسته اند پیش از اعلان رسمی این مطلب، ناشناس بمانند، افزوده اند که انواع تسلیحات موجود در این بسته هنوز در دست بررسی است و نهایی نشده است.
برنامه واشنگتن برای افزایش کمک های نظامی به کی یف، پیش از این توسط خبرگزاری رویترز و روزنامه واشنگتن پست نیز مطرح شده بود.
این تصمیم در پی پافشاری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر ادامه جنگ در اوکراین و متهم شدن او از سوی واشنگتن به ارتکاب جنایت و نسل کشی گرفته شده است.
جنگ اوکراین که در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) با حمله همه جانبه نیروهای نظامی روسیه به اوکراین آغاز شده، پیامدهای منطقه ای و بین المللی بسیاری داشته که شامل اعمال محدودیت ها و تحریم های گسترده مالی و اقتصادی غرب بر مسکو می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اروپا خواست پیش از این که روسیه به کشورهای دیگر حمله کند، کاری انجام دهد.
نیروهای روسیه پهپادهای مجهز به تجهیزات پاشیدن مایعات در خرسون کشف کردند که احتمال میرود برای پاشیدن مواد سمی به نیروهای روسیه و غیرنظامیان در نظر گرفته شده بودند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، نیروهای ارتش روسیه هنگام تفتیش مقر یکی از واحدهای نظامی در حومه خرسون که نیروهای اوکراینی آنجا را ترک کرده اند پهپادهای مجهز به منبع مایعات و تجهیزات پاشیدن مایعات کشف کردند.
یکی از نظامیان به آرتی گفت سه پهپاد کشف کردیم که محموله آنها به حدود چهل کیلوگرم میرسد.
به گفته وی این پهپادها به منبعهای پلاستیکی با گنجایش سی لیتر مجهز شده اند.
وی افزود دستگاه کنترل این پهپادها حاوی مختصات مواضع نیروهای روسیه و مناطق مسکونی بود که قرار بود محموله پهپادها در آنجا پاشیده شود.
احتمالا قرار بوده است از این پهپادها برای پاشیدن مواد سمی جهت خسارت زدن به نیروهای روسیه یا غیرنظامیان و زمینهای کشاورزی استفاده شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، مقامات جمهوری دونتسک از کشته شدن شماری غیرنظامی و زخمی شدن دو نفر بر اثر ادامه گلوله باران شهر یاسینوواتا با موشکهای گراد خبر دادند. مقامات همچنین از کشته شدن ۷۷ غیرنظامی طی ۵۶ روز گذشته خبر دادند.
پلیس جمهوری دونتسک نیز اعلام کرد نیروهای اوکراینی طی ۲۴ ساعت گذشته هشت شهر را گلوله باران کردند که بر اثر آن شماری غیرنظامی کشته و ۹ نفر دیگر از جمله یک کودک زخمی شدند. مقامات دونتسک همچنین از انتقال حدود ششصد غیرنظامی از ماریوپل خبر دادند که بیش از یکصد تن آنها کودک بودند.
پلیس دونتسک همچنین از کشته شدن ۸۵ ملی گرای افراطی اوکراینی طی درگیری با نیروهای پلیس که دیروز روی داد، خبر دادند.
پلیس جمهوری لوهانسک نیز از کشته شدن ۱۳۵ نظامی اوکراینی خبر داد.
یک مقام روس امکان برگزاری همه پرسی تعیین سرنوشت در مناطق آزاد شده را در جنوب اوکراین بعید ندانست.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با اعلام این خبر گزارش داد نیروهای روس که به عملیات آزادسازی اوکراین از چنگ افراط گرایان نازی ادامه میدهند استان خرسون در جنوب اوکراین و بخشهایی از استان زاپوریژیا (زاپروژیا) را در جنوب این کشور آزاد کردند. هم اکنون در مناطق آزاد شده، نهادهای جدیدی برای اداره امور محلی ایجاد شده است.
گیور گی مرادف نماینده شبه جزیره کریمه در ریاست جمهوری روسیه گفت هیچ منطقهای بدون حاکمیت نمیتواند زندگی کند و تشکیلات جدیدی باید برای اداره امور ساکنان محلی تشکیل شود و آنان حق دارند نظرشان را از طریق همه پرسی عمومی اعلام کنند مانند کاری که مردم در شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ میلادی انجام دادند و به نفع بازیابی هویت روسی شان رأی دادند و منطقه شان بار دیگر به یکی از مناطق روسیه تبدیل شد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه: با تمام تلاشهای آمریکا و غرب برای کند کردن عملیات نظامی در اوکراین مقابله خواهیم کرد. تلاش غرب برای کند کردن عملیات ویژه ما و آسیب رساندن به واحدهای روسیه به شدت سرکوب خواهد شد. هر وسیله حمل و نقل متعلق به ناتو که سلاح را در داخل خاک اوکراین حمل می کند، هدف قانونی است.
به گزارش ایتارتاس به نقل از روزنامه ال موندو، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با بیان اینکه آنها جنگ را ترویج نکرده و کمکی به گسترش آن نمیکنند، مدعی شد: سعی می کنیم دامنه درگیری ها را از غیر قابل کنترل شدن مهار کنیم تا کشورهای دیگر تحت تاثیر قرار نگیرند و نخواهیم گذاشت در این جنگ از سلاح های غیر متعارف استفاده شود.
بورل گفت: ما تلاشهای دیپلماتیک زیادی انجام میدهیم، باید تلاش کنیم تا جنگ را هر چه زودتر خاتمه دهیم، اما برایمان مهم است که چگونه خاتمه یابد. ما از نظر نظامی به اوکراین کمک میکنیم، اگر سران اروپایی بگویند که اوکراین از ارزشهای اروپا دفاع میکند یعنی آنها دارند از ما دفاع می کنند پس درست نیست که حالا بخواهیم کاری مغایر این باورها انجام دهیم.
یک مقام دولتی اوکراین ضمن متهم کردن روسها به نقض استانداردهای حقوق بینالملل که موجب خطرناک شدن اوضاع شده است، اعلام کرد اوکراین روز چهارشنبه هیچ گذرگاه بشردوستانهای باز نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کییف، ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین گفت: متأسفانه ما امروز گذرگاه های بشردوستانه را باز نخواهیم کرد. اشغالگران در منطقه زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین، اتوبوسها را مسدود کرده اند و در منطقه لوگانسک واقع در شرق کشور آتش بس را نقض میکنند.
وی در ادامه اظهارات خود گفت: اشغالگران نه تنها به استانداردهای حقوق بشردوستانه بین المللی پایبند نیستند، بلکه نمیتوانند به درستی نیروهای خود را در صحنه کنترل کنند. همه این موارد موجب شده است چنین سطحی از خطر در جادهها ایجاد شود و ما امروز مجبور شویم از بازگشایی گذرگاه های بشردوستانه صرف نظر کنیم.
کییف به گونهای نظاممند روسها را به نقض آتش بس در راهروهای بشردوستانه متهم میکند، اما به ندرت پیش میآید که مقامات این کشور به طور کامل از گذرگاه های بشردوستانه صرف نظر کنند. آخرین تعلیق در مورد هرگونه تخلیه (غیرنظامیان) به ۲۸ مارس مربوط میشود.
در مواجهه با حمله قریب الوقوع روسیه به شرق اوکراین، مقامات محلی این کشور از ساکنان این مناطق خواستند خانههای خود را ترک کنند.
وزارت دفاع روسیه و «رمضان قدیروف» فرمانده نیروهای چچنی نزدیک به مسکو روز چهارشنبه اعلام کردند، بیش از هزار تفنگدار دریایی اوکراینی در شهر ماریوپل تسلیم شدهاند.
«خبرگزاری فرانسه» به نقل از وزارت دفاع روسیه نوشت: «۱۰۲۶ سرباز اوکراینی متعلق به تیپ سی و ششم نیروی دریایی سلاحهای خود را به زمین گذاشته و تسلیم شدهاند».
همچنین به نوشته خبرگزاری «رویترز»، قدیروف در بیانیهای اعلام کرد که بیش از هزار تفنگدار دریایی اوکراینی در شهر محاصره شده ماریوپل تسلیم شدهاند و از نیروهایی که در کارخانه فولاد «آزوفاستال» این شهر پناه گرفتهاند نیز درخواست کرد خود را تسلیم کنند.
در این بیانیه آمده است: «در حال حاضر در آزوفاستال حدود دویست فرد زخمی وجود دارد که قادر به دریافت کمکهای پزشکی نیستند. به نفع آنها و سایرین است که به این مقاومت بیفایده خاتمه دهند و به خانه و نزد خانوادههای خود برگردند».
رویترز نوشت مقامات اوکراینی واکنشی به اظهارات فرمانده نیروهای چچنی نداشتهاند اما رئیس ستاد نیروهای مسلح اوکراین امروز اعلام کرد که نیروهای روسیه در آزوفاستال و بندر ماریوپل در حال پیشروی هستند.
به نوشته این خبرگزاری، عصر سهشنبه نیز تلویزیون روسیه تصاویری از تسلیم تفنگداران در کارخانه آهن و فولاد «ایلیچ» ماریوپل را منتشر کرد که شمار زیادی از آنها زخمی شده بودند.
در حالیکه ارتش روسیه تمرکز خود را برمناطق شرقی اوکراین منتقل کرده است «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین هشدار داد که جنگ در منطقه دونباس بسیار حیاتی خواهد بود.
زلنسکی در ادامه این مصاحبه افزود: «اگر روسیه در شرق پیشرفت داشته باشد من احتمال حمله جدید به پایتخت را رد نمیکنم».
قدیروف نیز روز دوشنبه گفته بود که نیروهای روسیه نه تنها به بندر تحت محاصره ماریوپل، بلکه به کییف پایتخت و دیگر شهرهای اوکراین نیز حمله خواهند کرد.
وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن و متحدانش در قبال آنهایی که تحریمهای ضد روسی را تضعیف میکنند، بی تفاوت نخواهند ماند.
وی از کشور خاصی نام نبرد حال آنکه گمان میرود روی سخنش با هند و چین بوده است.
رئیسجمهوری فرانسه در واکنش به سخنان همتای آمریکایی خود که روسیه را به "نسلکشی" در اوکراین متهم کرده بود، گفت که این لفاظیها کمکی به توقف جنگ و برقراری صلح نمیکند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه به فرانس ۲ گفت: میخواهم مراقب کلماتی که استفاده میکنم، باشم. من میگویم که روسیه جنگی خشن را یک طرفه آغاز کرده است و اکنون مشخص شده است که جنایات جنگی توسط ارتش روسیه انجام شده است و لازم است که مسئولین آن مشخص شوند.
وی افزود: اتفاقی که در حال رخ دادن است، دیوانگی است، فوقالعاده وحشیانه است. اما در عین حال من به واقعیتها نگاه میکنم و میخواهم تا آنجا که ممکن است تلاش کنم تا بتوانم این جنگ را متوقف و صلح را برقرار کنیم، بنابراین مطمئن نیستم لفاظیها کمکی به آن کنند.
ماکرون همچنین گفت، کشورش در همکاری با اوکراین در حال تحقیق درباره "جنایات جنگی" ادعایی روسیه بوده و «افرادی که مسئول این وقایع هستند باید پیدا شوند».
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در سخنانی خطاب به پارلمان استونی، بدون ارائه هرگونه شواهدی مدعی شد که روسیه از گاز فسفر علیه مردم اوکراین استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مشاور رئیس جمهور لهستان روز چهارشنبه گفت، آندری دودا رئیس جمهور لهستان، روسای جمهوری لیتوانی، لتونی و استونی برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین راهی کی یف شدند.
یاکوب کوموچ، مشاور رئیس جمهوری لهستان در پیام توئیتری نوشت: کشورهای ما از این طریق (سفر به اوکراین) حمایت خود از رئیس جمهور زلنسکی را به نمایش میگذارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مشاور رئیس جمهور لهستان امروز گفت، «آندری دودا» رئیس جمهور لهستان، روسای جمهوری لیتوانی، لتونی و استونی برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین راهی کی یف شدند.
یاکوب کوموچ، مشاور رئیس جمهوری لهستان در پیام توئیتری نوشت، کشورهای ما از این طریق (سفر به اوکراین) حمایت خود از رئیس جمهور زلنسکی را به نمایش میگذارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت: اروپا قادر به تحمل پیامدهای تحریمهای غرب علیه روسیه نیست. این روزنامه افزود: افزایش قیمت سوخت و بیشتر محصولات غذایی به منزله آزمونی برای سنجش توان اروپا برای ادامه حمایت از تحریمهای اعمال شده علیه روسیه است. در همین حال نشریه آلمانی کامپکت تحریمهای اعمال شده علیه روسیه را انتحاری دانست و تاکید کرد، این تحریمها باعث فروپاشی اقتصادی آلمان میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه از انهدام ۳۸ پایگاه نظامی اوکراین در حملات نیروی هوایی روسیه خبر داد. همچنین «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی این وزارتخانه از کشته شدن ۱۲۰ نفر از نیروهای اوکراینی در لوهانسک خبر داد.
پایگاه نظامی کمونیستها متعلق به اتحاد جماهیر شوروی سابق در شهر استالین سابق در آلبانی، به زودی به یک پایگاه هوایی جدید ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) تبدیل میشود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از «کوچوا»، ناتو در سال کنونی میلادی شروع به مدرن سازی پایگاه هوایی سابق کوچوا در مرکز این کشور کرد تا آن را به یک زیرساخت عملیاتی در بالکان تبدیل کند.
به گفته منابع آلبانیایی، ناتو در حال حاضر ۵۵ میلیون دلار برای نوسازی این مرکز اختصاص داده است. تصمیم برای نوسازی این پایگاه در سال ۲۰۱۸ گرفته شده و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.
شبکه تلویزیونی آرتی گزارش داد سازمان کشورهای صادرکننده نفت -اوپک- هشدار داد: در صورتی که اتحادیه اروپا اقدام به قطع واردات نفت از روسیه نماید، ممکن است با کمبود بی سابقه سوخت مواجه شود. بر اساس این گزارش، محمد بارکیندو دبیرکل اوپک اعلام کرد: ما احتمالا شاهد از دست رفتن بیش از هفت میلیون بشکه نفت روسیه در روز خواهیم بود که این موضوع از تحریمهای کنونی یا آتی این کشور یا دیگر اقدامات داوطلبانه نشأت میگیرد. با توجه به چشم انداز کنونی تقاضا، جایگزین کردن این حجم از نفت تقریبا غیر ممکن است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مسکو از اعمال فشار شدید برخی کشورهای اروپایی برای محکوم کردن حمله روسیه علیه اوکراین خبر داد. «عبدالحفیظ نوفل» اعلام کرد: برخی کشورهای اروپایی برای محکوم کردن عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به شدت بر مسئولان فلسطینی اعمال فشار کردند، اما محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) با این موضوع مخالفت کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک عربی؛ سفارت روسیه در واشنگتن امروز از آمریکا خواست تا اطلاعات گمراه کننده در مورد استفاده از سلاحهای شیمیایی در اوکراین را منتشر نکند. سفارت روسیه در بیانیهای از واشنگتن خواست تا تلاشهای خود را در روند نابودی تسلیحات شیمیایی خود تشدید کند و خاطرنشان کرد که این نوع سلاحها تهدیدی واقعی برای بشریت است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه امروز اعلام کرد این کشور ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از داراییهای روسیه را از جمله داراییهای غیر منقول به ارزش ۵۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو به علت حمله نظامی به خاک اوکراین مسدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «جان کری»، نماینده ویژه آمریکا در امور تغییرات آب و هوایی در کنفرانسی در جزیره پالائو در اقیانوس آرام گفت، درگیری اوکراین نشان میدهد اکنون زمان تغییر به سمت انرژیهای پاک و مستقل است و از کشورها خواست استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر فراساحلی را افزایش دهند. کری گفت: روسیه حدود ۴۰ درصد گاز خود را به اروپا عرضه میکند که همین مساله تلاشهای غرب برای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه دولت ولادیمیر پوتین را پیچیده کرده است. اکنون زمان تسریع انتقال به یک آینده مستقل و انرژی پاک است. پوتین نمیتواند قدرت باد یا خورشید را کنترل کند.
خبرگزاری تاس اعلام کرد: «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: اقدامات آمریکا و ناتو سطح اختلافات روسیه و اوکراین را به نقطه حساسی رسانده است تا با وادار کردن کشورهای دیگر به درگیری دامن بزند. وی افزود: طرف آمریکایی اقدامات مشخصی برای کاهش تنش انجام نداد، برعکس، نفت روی آتش ریخت و با وادار کردن کشورهای دیگر به انتخاب یک طرف درگیری، به تشدید درگیری دامن زد. ژائو افزود: آمریکا همیشه اطلاعات نادرست را منتشر میکند تا چین و موضع مسئولانه و کمک کننده آن در مذاکرات صلح آمیز را بی اعتبار کند. همچنین تلاش میکند تا مسئولیت را از خود سلب کند، و اقدامات تحریک آمیز را سازماندهی و فضایی برای مانور ایجاد کند و همزمان روسیه و چین را در محاصره قرار دهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی آر تی، «مارتین مک کالی» نویسنده و تحلیلگر تحولات روسیه میگوید: با وجود تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای کاهش عایدی روسیه از صادرات نفت و گاز، در کوتاه مدت بهای انرژی افزایش میباید و صنایع آلمان و در ادامه سایر کشورهای اروپایی از این موضوع تاثیر میپذیرند. مارتین مک کالی افزود: برخی کشورها از هم اکنون و پیش از برقراری دور جدید تحریمها به ذخیره نفت روی آورده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، مؤسسههای اصلی پیشبینی اقتصادی آلمان امروز اعلام کردند در صورت توقف فوری عرضه گاز روسیه، آلمان در سال ۲۰۲۳ وارد رکود خواهد شد.
مقامات اوکراینی روز سه شنبه از بازداشت یکی از نزدیکان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه طی عملیاتی ویژه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف و بنابر اعلام مقامات اوکراینی، ویکتور مدودچوک نماینده و تاجر اوکراینی نزدیک به رئیس جمهوری روسیه که از زمان حمله روسیه به اوکراین فراری به حساب میآمد، بازداشت شد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در حملهای شدیداللحن به اروپا گفت حتی اگر اروپا را سگ آمریکا یا سگ رئیس جمهور آمریکا هم بخوانیم سخن گزافی نگفته ایم.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، «ولادیمیر پوتین» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «الکساندر لوکاشنکو» گفت: ما شاهد رفتارهایی از کشورهای اروپایی هستیم که متاسفانه حاکمیت این کشورها را در برابر آمریکا مخدوش میکند، حتی اگر اروپا را سگ آمریکا یا سگ رئیس جمهور آمریکا بخوانیم هم سخن گزافی نگفته ایم. واقعا صحبت کردن در این زمینه خجالت آور است، آنان میگویند روسیه کشور متجاوز است و به نوعی علیه روسیه متحد شده اند تا بتوانند به منافع آمریکا خدمت کنند. آنان همواره در خدمت منافع آمریکا هستند و امروز این خدمتگزاری رسواتر شده است. تدابیر و تصمیماتشان در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، برای خدمت به آمریکاست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه گفت که برای هر تانک روسی، 10 موشک ضد تانک برای اوکراین ارسال کردهایم.
وی گفت که محمولههای نظامی هر روز به اوکراین میرسند تا قدرت نیروهای اوکراینی برای مقابله با روسیه تضمین شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «کرملین معتقد بود که ارتش روسیه میتواند طی 48 ساعت وارد کییف شود اما با شکست مواجه شد».
وی گفت: «به ارتباط با اوکراین درباره گزارشهایی در خصوص استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در ماریوپل ادامه میدهیم».
در حالی که دولت مسکو چند هفته بود که درباره احتمال اقدام ارتش اوکراین در صحنهسازی حمله شیمیایی به این کشور هشدار میداد، کییف و غرب بامداد سهشنبه آغاز این سناریو را کلید زدند.
وزارت کار آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه مارس نسبت به ۱۲ ماه قبل ۸/۵ درصد جهش داشته است که بیشترین افزایش سال به سال از دسامبر ۱۹۸۱ تا کنون محسوب میشود. قیمتها به دلیل مشکلات زنجیره تأمین، تقاضای فزاینده مصرف کنندگان و اختلال در بازارهای انرژی و مواد غذایی دنیا به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین افزایش یافته اند.
گزارش دولت همچنین نشان میدهد، تورم از ماه فوریه تا ماه مارس به میزان ۱/۲ درصد افزایش یافته که از ماه ژانویه تا فوریه شاهد افزایش ۰/۸ درصدی است.
آمار و ارقام مربوط به تورم ماه مارس نخستین آماری بود که افزایش کامل بهای بنزین را که پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه رخ داد، ثبت کرد. حملات مسکو به اوکراین باعث تحریمهای گسترده غرب علیه اقتصاد این کشور شد و بازارهای جهانی غذا و انرژی را مختل کرد.
بر اساس گزارش انجمن حسابداری آمریکا، میانگین بهای هر گالن بنزین - ۴/۱۰ دلار - در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است، اگرچه در چند هفته گذشته شاهد اندکی کاهش بوده است. این موضوع تحت تاثیر مستقیم تحریم های غرب علیه روسیه بوده است.
افزایش بهای انرژی منجر به افزایش هزینههای حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر اقتصاد آمریکا شده که این نیز به نوبه خود به افزایش قیمتهای بالاتر برای مصرف کنندگان کمک کرده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد ما به ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه پایبند هستیم.
وی افزود: برای هر تانک روسی متجاوز به خاک اوکراین ما 10 موشک ضدتانک به این کشور ارسال کرده ایم. ارسال محموله های نظامی به این کشور به صورت روزانه ادامه دارد.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین پیشنهاد داد یکی از نزدیکان ولادیمیر پوتین که در حال حاضر در اوکراین بازداشت شده است با اوکراینیهایی که روسیه آنها را به اسارت گرفته است، معاوضه شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد: نمیتوانیم درباره اینکه نیروهای روسیه در شهر ماریوپل از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده اند، نتیجه گیری قاطعی داشته باشیم.
پیش تر مقامات آمریکایی از احتمال استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی خبر داده بودند.
"میخائیلو پودولیاک" مشاور رئیسجمهور اوکراین پس از آنکه روسیه کییف را به تغییر خواستهها و خارج کردن گفت وگوها از مسیر خود متهم کرد، مذاکرات با روسیه برای پایان دادن به درگیریها را بسیار دشوار توصیف کرد.
به گزارش الجزیره، پودولیاک به خبرنگاران گفت: طرف روس به تاکتیکهای شناخته شده فشار بر روند مذاکرات از جمله از طریق انتشار بیانیههای عمومی خاص، ادامه میدهد.
مذاکرات میان روسیه و اوکراین برای پایان دادن به جنگ که نزدیک به دو ماه از آن میگذرد، از اوایل جنگ ادامه داشته اما هنوز هیچ نتیجه مشخصی نداشته است.
مشاور دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد که گفت وگوها بین مسکو و کییف ممکن است حداقل چند هفتهای بطول انجامد.
بنا بر این گزارش، وی که با تلویزیون بلومبرگ مصاحبه میکرد گفت که خواستههای اصلی اوکراین در این مذاکرات شامل آتش بس، عقب نشینی نظامیان روسی و حل و فصل سیاسی در ارتباط با مناطق مورد مناقشه است.
این مقام دفتر ریاست جمهوری اوکراین به بلومبرگ گفت: مذاکرات به خاطر برخی موارد حقوقی که با یکدیگر ناهمخوانی دارند، ممکن است چندین هفته و شاید بیشتر بطول انجامد.
تا کنون چهار دور مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه برگزار شده است که آخرین آن، روز ۲۴ اسفند ماه به صورت مجازی و سه دور پیشتر به صورت حضوری و در بلاروس برگزار شد.
مقامات اوکراینی ادعا کردند که یک حمله پیچیده سایبری روسیه به شبکه برق این کشور را که میتوانست برق بیش از ۲ میلیون نفر در این کشور را قطع کند، خنثی کردهاند.
به گزارش نیویورک تایمز، مقامات اوکراینی اعلام کردند که این یکی از پیچیدهترین حملات سایبری در جنگ بوده و از مجموعهای از بدافزارها و نرمافزارهای سیستمی کنترل از راه دور استفاده شده است که نشان میدهد روسیه چند هفته برای این حمله برنامه ریزی کرده است.
این درحالی است که تنها چند روز پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، مقام اوکراینی اعلام کردند که به تارنمای رسمی وزارت دفاع، ارتش و دو بانک این کشور حمله سایبری شده است.
شبکه برق اوکراین در گذشته نیز شاهد خاموشی گسترده بوده است. در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خارج شدن شبکه برق رسانی از مدار باعث خاموشی گسترده در اوکراین شد.
«مارین لوپن» نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز سهشنبه در مصاحبهای مخالفت خود با تحریمهای اعمالی علیه روسیه در زمینه صادرات انرژی ابراز داشته و گفت که فرانسه باید بهای گزافی برای این محدودیتها پرداخت کند.
لوپن در ادامه این مصاحبه گفت که وی مخالف تحریمهای روسیه در دیگر بخشهای اقتصادی نیست.
وی که با یکی از رادیوهای فرانسه مصاحبه میکرد، افزود: «من اینجا هستم تا از منافع مردم فرانسه حمایت کنم. من مخالف تحریمهای مربوط به انرژی هستم چون نمیخواهم مردم فرانسه با پیامدهای چنین تصمیمی مواجه شوند».
این اظهارات لوپن در حالی مطرح میشود که برخی با توجه به مواضع وی در قبال روسیه مدعی شدهاند که لوپن «اسب تروجان روسیه» است.
وی در پاسخ به این اتهامات گفت: «من اسب تروجان نیستم». وی گفت که حامی تحریمهای ضد روسی است که مربوط به بخش انرژی نباشد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سخنانی، روسیه را به "نسل کشی" در اوکراین متهم کرد.
بایدن با ادعای این که ۷۰ درصد تورم ماه مارس ناشی از افزایش قیمت سوختهایی است که از پوتین (روسیه) خریداری شده است، در این زمینه ابراز تاسف کرد. وی تاکید کرد با دستورهای اجرایی که دارد از افزایش افسار گسیخته بهای سوخت جلوگیری خواهد کرد.
اندری دمچنکو، سخنگوی نیروهای مرزبانی اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد بیش از هشتصد و هفتاد هزار نفر، از جمله شمار فزایندهای از زنان و کودکانی که از آغاز جنگ به خارج فرار کرده بودند به کشور بازگشته اند.
اندری دمچنکو گفت در حال حاضر روزانه ۱۵ تا ۳۰ هزار اوکراینی به کشور باز میگردند. به گفته وی، زنان، کودکان و سالمندان بیشتری نسبت به روزهای آغاز درگیریها در بین افرادی هستند که به کشور باز میگردند. در روزهای اولیه فقط مردان برای جنگ با روسیه به اوکراین باز میگشتند.
دمچنکو به خبرنگاران گفت: "آنها میگویند از نظر آنها اوضاع امنتر شده است به ویژه در مناطق غربی و بیش از این نمیتوانند در خارج از کشور بمانند. آنها آماده بازگشت به کشور و استقرار مجدد در سرزمین خود هستند."
دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین گفت کشورهای اروپایی از تجاوز روسیه علیه اوکراین و نقض مبانی مورد نظر اروپا از سوی مسکو به شدت متاسف و نگرانند.
وزیر امور خارجه اوکراین افزود: کشورهای اروپایی از یک سو تمایل دارند تحریمهایی را علیه روسیه وضع و این کشور را مجازات کنند، اما از سوی دیگر در پی آنند تا از منافع ملی خود حمایت کنند به همین دلیل قادر نیستند به یکباره هر نوع تحریمی را علیه مسکو وضع کنند. چون چنین تحریمهایی به خودشان هم آسیب میرساند.
وی ادامه داد: با این حال باید گفت وقتی اروپا روسیه را تحریم کرد تنها در چارچوب حمایت از اوکراین گام برنداشت بلکه این تحریمها در حمایت از خودشان هم به شمار میآید.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، درخواست «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیس جمهور آلمان، برای سفر به کییف به همراه دیگر سیاستمداران اروپایی را رد کرد.
به گزارش گاردین، اشتاین مایر که پیشتر وزیر خارجه آلمان بود، اکنون به همراهی «گرهارد شرودر» صدراعظم سابق این کشور، در یک سفر دولتی در لهستان است و در آنجا با «آندری دودا» همتای لهستانی خود، درباره پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین بحث میکند.
نشریه آلمانی بیلد در این باره اعلام کرد که اشتاین مایر قصد داشت روز چهارشنبه به همراه روسای جمهور استونی، لتونی، لیتوانی و لهستان به کییف سفر کند، اما این در خواست از سوی زلنسکی رد شد.
نشریه بیلد دلیل رد شدن درخواست اشتاین مایر را روابط نزدیک او با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، و سابقه او به عنوان مدافع روابط نزدیک اقتصادی روسیه و آلمان عنوان کرد.
یک دیپلمات اوکراینی به نشریه بیلد گفت: «همه ما در اینجا از روابط نزدیک اشتاین مایر با روسیه که با فرمول اشتاین مایر نیز مشخص شده است، خبر داریم. او در حال حاضر در کییف با استقبال مواجه نمیشود، اما باید دید این تصمیم در آینده نیز بر همین منوال خواهد بود یا تغییر میکند.»
«فرمول اشتاین مایر» پیشنهادی بود که وزیر امور خارجه وقت (رئیسجمهور کنونی آلمان) در سال ۲۰۱۶ با هدف شکستن بنبست مذاکرات بین اوکراین و روسیه بر سر صلح در شرق اوکراین ارائه کرد.
این پیشنهاد که نسخه ساده شده توافقنامه مینسک است، خواستار برگزاری انتخابات در مناطق تحت کنترل جداییطلبان بر اساس قوانین اوکراین، و تحت نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) بود. این تلاش پس از آنکه دو طرف توافق مینسک را اجرا نکردند شکست خورد.
اندکی پیش اشتاین مایر تأیید کرد که درخواستش برای ملاقات با زلنسکی در کییف از سوی رئیسجمهور اوکراین رد شده است.
رئیسجمهور آلمان گفت که قصدش از سفر به کیف رساندن «پیام قوی همبستگی اروپا با اوکراین» بود.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد احتمال حمله شیمیایی روسیه به اوکراین وجود دارد و واشنگتن از این موضوع نگران است. ما اقلام و تجهیزات محافظ در برابر حملات شیمیایی به اوکراین ارسال کرده ایم.
وی افزود: روسیه در اوکراین شکست خورده است. نیروهای این کشور در حال عقب نشینی هستند و تکنیکهای روسیه نیز وحشیانهتر شده است.
دمیترو کولیبا، وزیر خارجه اوکراین در گفتگو با الحدث گفت درباره شبه جزیره کریمه باید بگویم که اوکراین هرگز اقدام غیر قانونی سال ۲۰۱۴ روسیه را در الحاق این شبه جزیره به خاک خود، به رسمیت نمیشناسند.
وزیر امور خارجه اوکراین افزود، البته روسیه در شبه جزیره کریمه حضور دارد، اما آنچه در عمل رخ میدهد یک چیز است و به رسمیت شناختن آن چیز دیگری است.
لازم به ذکر است که از زمان الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ پس از برگزاری یک همهپرسی در این شبه جزیره در جنوب اوکراین، کی یف، واشنگتن، کشورهای غربی و اروپایی چندین دور تحریمهایی را علیه روسیه به بهانه تنشزایی در شرق اوکراین وضع کردهاند.
تصاویر نشان میدهد که یک تانک DNR، یک تک تیرانداز و مسلسل اوکراینی را در یکی از مناطق مسکونی ماریوپل منهدم میکند.
بیشتر این ساختمانها تخلیه شدهاند و غیرنظامی در آنها وجود ندارد. با این حال تعداد قابل توجهی از آنها به عنوان سپر انسانی توسط ملیگرایان اوکراینی استفاده میشوند.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد، انتظار میرود دولت بایدن ارسال تسلیحات اضافی به اوکراین را به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار اعلام کند.
به گزارش الجزیره، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: محمولههای نظامی روزانه به اوکراین میرسند تا از توانایی نیروهای اوکراینی برای مقابله با روسها اطمینان حاصل شود. به ازای هر تانک روسی ۱۰ سلاح ضد تانک در اختیار اوکراین قرار دادهایم.
خبرگزاری تاس به نقل از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نوشت تحریمهای آمریکا علیه آژانس فضایی روسیه تلاشی برای محدود کردن توسعه برنامه فضایی روسیه است.
تصویری از «ویکتور مدودچوک» رهبر مخالفان اوکراین در کانال تلگرام زلنسکی به اشتراک گذاشته شد که نشان از دستگیری این فرد دارد.
عکسی از ویکتور مدودچوک، رئیس شورای سیاسی حزب اپوزیسیون اوکراین با نام «برای زندگی»، در کانال تلگرامی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به اشتراک گذاشته شد.
به گزارش اسپوتنیک، زلنسکی در کانال تلگرامی خود نوشت: «به لطف سرویس امنیتی اوکراین عملیات ویژهای انجام شد. آفرین! جزئیات بعداً فاش خواهد شد.»
کمی بعد از انتشار این عکس در کانال تلگرام رئیسجمهور اوکراین، ایوان باکانوف، رئیس سرویس امنیتی این کشور بازداشت مدودچوک را تأیید کرد و افزود که این بازداشت طبق دستور زلنسکی انجام شده است.
به گفته باکانوف، افسران ضدجاسوسی و بازرسان در حال انجام فرمان زلنسکی بودند و حرفهای بودن خود را ثابت کردند و این عملیات چند سطحی سریع و ناامن را برای بازداشت مدودچوک انجام دادند. سرویس امنیتی اوکراین عکس دیگری از این سیاستمدار بازداشت شده منتشر کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سهشنبه گفت نمیتواند صحت گزارشهای مربوط به بازداشت مدودچوک را تأیید کند. پسکوف به خبرنگاران گفت: «من عکس مدودچوک را دیدهام. نمیتوانم چیزی بگویم، نمیتوانم تأیید کنم که این اتفاق صحت دارد یا خیر. اخبار جعلی زیادی تولید میشود.»
ایلیا کیوا که از اعضای حزب مدودچوک محسوب میشود و قبلاً به دلیل انتقاد از زلنسکی از حضور در پارلمان محروم شده بود، ماه گذشته ادعا کرد که بخش ضداطلاعات سرویس امنیت اوکراین ترور مدودچوک را طراحی کرده است.
به گفته رئیس سرویس امنیتی اوکراین، مدودچوک در سال ۲۰۱۴ تامین زغال سنگ از قلمرو جمهوریهای جدا شده دونباس را سازماندهی میکرد. این اقدام مدودچوک باعث شد دادگاه برای او یک منع تعقیب در قالب حبس خانگی اعمال کند. رهبر حزب مدودچوک قاطعانه هرگونه اتهامی را که علیه او مطرح شده رد و هدف از این اتهامات را آزار و اذیت سیاسی عنوان کرد.
خبرگزاری آرتی گزارش داد، همسر رهبر اپوزیسیون (مخالفان) اوکراینی از رئیسجمهور ترکیه خواست برای آزادی «ویکتور مدودچوک» که توسط سرویسهای امنیتی اوکراین در بازداشت است، کمک کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفت کشورش نیازمند سلاح، سامانه پدافند هوایی و تسلیحات سنگین برای جلوگیری از پیشروی روسیه است.
او همچنین گفت: روسیه توانایی حمله را دارد و لهستان، مولداوی و کشورهای حوزه بالتیک در صورت شکست ما در رویارویی با روسیه، اهداف بعدی خواهند بود.
خبرگزاری اینترفکس گزارش داد، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد بندر دریایی تجاری «ماریوپل» تحت کنترل کامل است.
به گزارش آرتی، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن انتقاد از تصمیم اخیر لهستان برای واگذاری اموال مسکو به اوکراین، گفت: «این نقض آشکار قوانین بینالمللی است، آیا شما تا این حد فقیر هستید که شروع به سرقت از دیگران میکنید؟»
به گزارش رویترز، جانت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا، از چین و سایر کشورها خواست تا به پایان «جنگ فجیع» روسیه در اوکراین کمک کنند و هشدار داد که کسانی که به دنبال تضعیف تحریمهای غرب هستند با عواقب آن مواجه خواهند شد.
خبرگزاری تیآرتی نوشت، سخنگوی وزارت خارجه روسیه میگوید مذاکرات با اوکراین به صورت آنلاین ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از ۲۴ فوریه امسال تاکنون، بیش از چهار میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از مردم اوکراین آواره و پناهنده شده اند.
به طور دقیقتر ۴,۶۵۶,۵۰۹ تا به امروز از مردم اوکراین آواره یا به دیگر کشورهای جهان پناهنده شده اند. این رقم حدود ۴۰ هزار و ۶۷۹ نفر از آماری که در روز شنبه این هفته ارائه شده بود بیشتر است.اروپا از جنگ جهانی دوم به بعد تاکنون شاهد چنین هجوم پناهندگانی نبوده است.
حدود ۹۰ درصد از کسانی که از اوکراین فرار کرده اند زن و کودک هستند و مقامات اوکراین اجازه خروج مردان در سن نظامی را نمیدهند.بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، حدود ۲۱۰۰۰۰ غیر اوکراینی نیز از اوکراین گریخته اند و گاهی اوقات برای بازگشت به کشور مبدا خود با مشکلاتی مواجه شده اند.
بر اساس آمار سازمان بین المللی مهاجرت که در پنجم آوریل منتشر شد، سازمان ملل همچنین تعداد آوارگان داخلی را هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نفر تخمین زد.بنابراین، در مجموع، تقریبا ۱۲ میلیون نفر، یعنی بیش از یک چهارم جمعیت، مجبور به ترک خانه و کاشانه خود یا با عبور از مرز برای رسیدن به کشورهای همسایه یا با یافتن پناهگاه در سایر نقاط اوکراین شده اند.
تا قبل از این درگیری، جمعیت اوکراین یعنی در سرزمینهای تحت کنترل کییف بالغ بر ۳۷ میلیون نفر بود. این رقم جمعیت ساکن شبه جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴، به خاک روسیه ضمیمه شد همچنین مناطق شرقی تحت کنترل جداییطلبان طرفدار روسیه از همان سال نمیشود.
سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور در حال حاضر با ممنوعیت اعمال شده توسط اتحادیه اروپا بر نفت روسیه مخالفت کرده است و به مخالفت خود با پرداخت هزینههای انرژی روسیه به روبل نیز ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برلین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تهدید کرده است که در صورتی که خریداران خارجی، هزینهها را به روبل پرداخت نکنند، تامین گاز را متوقف خواهد کرد.
پوتین تلاش میکند تا در برابر تحریمهای غرب علیه بانکها، شرکتها، تجار و افراد مرتبط با کرملین، اقدام کند.
سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان در این باره گفت شرکتهای آلمانی به پرداخت هزینه گاز روسیه به یورو ادامه میدهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، کرملین اظهارات جو بایدن را که پوتین را به نسل کشی در اوکراین متهم کرده است، غیرقابل قبول خواند.
سایه جنگ اوکراین بر بخش های صنعت و اقتصاد جهان سایه افکنده و اقدام کشورهای غربی در تحریم روسیه بر این موضوع شدت بخشیده، اکنون پس از ایجاد بحران در بخش نفت و بحران سوخت، غول هواپیماسازی اروپا از پیامد این تحریم ها بیمناک و از رهبران اروپا خواست تا از تحریم تیتانیوم روسیه خودداری ورزند.
خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: ایرباس از رهبران اروپا خواست تا از ممنوعیت و تحریم وارادات تیتانیوم از روسیه خودداری کنند، چرا که اعمال این تحریم ها بر این ماده استراتژیک تنها بر اقتصاد روسیه لطمه نمی زند بلکه آسیبی بر صنعت هوانوردی خواهد بود.
رویترز درادامه گزارش داد: «گیوم فاوری» (Guillaume Faury) مدیر اجرایی ایرباس در نشست سالانه سهامداران گفت اعمال تحریم بر این ماده مهم که در ساخت هواپیما و موتورهای جت مورد استفاده است، کار چندان مطلوب و مناسبی نیست.
این رسانه انگلیسی افزود: اما این درحالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین به کرات از دولت های غربی خواسته است تا تحریم های بیشتر و شدیدتر اقتصادی علیه روسیه اعمال کنند.
این گزارش می افزاید: اتحادیه ا روپا ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ اعلام کرد که تحریم های بیشتری علیه روسیه را جزو گزینه های این اتحادیه در نظر گرفته است و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز ۲۱ فروردین ماه اعلام کرد متحدان کی یف بر اعمال فشارهای شدیدتر بر مسکوادامه خواهند داد.
رویتری در ادامه گزارش داد: یک سخنگوی ایرباس دراین باره اعلام کرد؛ «تحریم تیتانیوم روسیه به شدت به روسیه آسیب وارد می کند اما این مساله لطمه ای بزرگ بر تمامی صنعت هوانوردی در سراسر اروپا خواهد بود».
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: معاون وزیر خارجه روسیه گفت: با همه تلاشهای آمریکا و غرب برای کند کردن عملیات نظامی در اوکراین مقابله خواهیم کرد.
وی افزود: تلاشهای غرب برای کند کردن عملیات ویژه ما و آسیب رساندن به یگانهای روسیه، به شدت سرکوب خواهد شد.
معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه این مطلب افزود: هر وسیله حمل ونقل متعلق به ناتو که بخواهد تسلیحات به داخل اوکراین منتقل کند از اهداف مشروع ما خواهد بود.
تارنمای بلومبرگ به نقل از مقام های آگاه واشنگتن نوشت که دولت آمریکا برای عرضه بسته کمکی نظامی به ارزش نزدیک به ۷۵۰ میلیون دلار به اوکراین آماده می شود.
شبکه بلومبرگ افزود: ایالات متحده از هنگام به قدرت رسیدن بایدن بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به کی یف تحویل داده که بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، در اختیار کی یف قرار داده شده است.
پیش بینی می شود که این بسته تسلیحات بر اساس اختیارات ویژه ریاست جمهوری ارسال شود که به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، امکان تحویل تجهیزات نظامی این کشور را بدون تصویب کنگره به منظور تسریع در ارسال این سلاح ها در هنگام وضع اضطراری می دهد.
این منابع آگاه که می خواسته اند پیش از اعلان رسمی این مطلب، ناشناس بمانند، افزوده اند که انواع تسلیحات موجود در این بسته هنوز در دست بررسی است و نهایی نشده است.
برنامه واشنگتن برای افزایش کمک های نظامی به کی یف، پیش از این توسط خبرگزاری رویترز و روزنامه واشنگتن پست نیز مطرح شده بود.
این تصمیم در پی پافشاری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر ادامه جنگ در اوکراین و متهم شدن او از سوی واشنگتن به ارتکاب جنایت و نسل کشی گرفته شده است.
جنگ اوکراین که در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) با حمله همه جانبه نیروهای نظامی روسیه به اوکراین آغاز شده، پیامدهای منطقه ای و بین المللی بسیاری داشته که شامل اعمال محدودیت ها و تحریم های گسترده مالی و اقتصادی غرب بر مسکو می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از اروپا خواست پیش از این که روسیه به کشورهای دیگر حمله کند، کاری انجام دهد.
نیروهای روسیه پهپادهای مجهز به تجهیزات پاشیدن مایعات در خرسون کشف کردند که احتمال میرود برای پاشیدن مواد سمی به نیروهای روسیه و غیرنظامیان در نظر گرفته شده بودند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، نیروهای ارتش روسیه هنگام تفتیش مقر یکی از واحدهای نظامی در حومه خرسون که نیروهای اوکراینی آنجا را ترک کرده اند پهپادهای مجهز به منبع مایعات و تجهیزات پاشیدن مایعات کشف کردند.
یکی از نظامیان به آرتی گفت سه پهپاد کشف کردیم که محموله آنها به حدود چهل کیلوگرم میرسد.
به گفته وی این پهپادها به منبعهای پلاستیکی با گنجایش سی لیتر مجهز شده اند.
وی افزود دستگاه کنترل این پهپادها حاوی مختصات مواضع نیروهای روسیه و مناطق مسکونی بود که قرار بود محموله پهپادها در آنجا پاشیده شود.
احتمالا قرار بوده است از این پهپادها برای پاشیدن مواد سمی جهت خسارت زدن به نیروهای روسیه یا غیرنظامیان و زمینهای کشاورزی استفاده شود.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، مقامات جمهوری دونتسک از کشته شدن شماری غیرنظامی و زخمی شدن دو نفر بر اثر ادامه گلوله باران شهر یاسینوواتا با موشکهای گراد خبر دادند. مقامات همچنین از کشته شدن ۷۷ غیرنظامی طی ۵۶ روز گذشته خبر دادند.
پلیس جمهوری دونتسک نیز اعلام کرد نیروهای اوکراینی طی ۲۴ ساعت گذشته هشت شهر را گلوله باران کردند که بر اثر آن شماری غیرنظامی کشته و ۹ نفر دیگر از جمله یک کودک زخمی شدند. مقامات دونتسک همچنین از انتقال حدود ششصد غیرنظامی از ماریوپل خبر دادند که بیش از یکصد تن آنها کودک بودند.
پلیس دونتسک همچنین از کشته شدن ۸۵ ملی گرای افراطی اوکراینی طی درگیری با نیروهای پلیس که دیروز روی داد، خبر دادند.
پلیس جمهوری لوهانسک نیز از کشته شدن ۱۳۵ نظامی اوکراینی خبر داد.
یک مقام روس امکان برگزاری همه پرسی تعیین سرنوشت در مناطق آزاد شده را در جنوب اوکراین بعید ندانست.
پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با اعلام این خبر گزارش داد نیروهای روس که به عملیات آزادسازی اوکراین از چنگ افراط گرایان نازی ادامه میدهند استان خرسون در جنوب اوکراین و بخشهایی از استان زاپوریژیا (زاپروژیا) را در جنوب این کشور آزاد کردند. هم اکنون در مناطق آزاد شده، نهادهای جدیدی برای اداره امور محلی ایجاد شده است.
گیور گی مرادف نماینده شبه جزیره کریمه در ریاست جمهوری روسیه گفت هیچ منطقهای بدون حاکمیت نمیتواند زندگی کند و تشکیلات جدیدی باید برای اداره امور ساکنان محلی تشکیل شود و آنان حق دارند نظرشان را از طریق همه پرسی عمومی اعلام کنند مانند کاری که مردم در شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ میلادی انجام دادند و به نفع بازیابی هویت روسی شان رأی دادند و منطقه شان بار دیگر به یکی از مناطق روسیه تبدیل شد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه: با تمام تلاشهای آمریکا و غرب برای کند کردن عملیات نظامی در اوکراین مقابله خواهیم کرد. تلاش غرب برای کند کردن عملیات ویژه ما و آسیب رساندن به واحدهای روسیه به شدت سرکوب خواهد شد. هر وسیله حمل و نقل متعلق به ناتو که سلاح را در داخل خاک اوکراین حمل می کند، هدف قانونی است.
به گزارش ایتارتاس به نقل از روزنامه ال موندو، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با بیان اینکه آنها جنگ را ترویج نکرده و کمکی به گسترش آن نمیکنند، مدعی شد: سعی می کنیم دامنه درگیری ها را از غیر قابل کنترل شدن مهار کنیم تا کشورهای دیگر تحت تاثیر قرار نگیرند و نخواهیم گذاشت در این جنگ از سلاح های غیر متعارف استفاده شود.
بورل گفت: ما تلاشهای دیپلماتیک زیادی انجام میدهیم، باید تلاش کنیم تا جنگ را هر چه زودتر خاتمه دهیم، اما برایمان مهم است که چگونه خاتمه یابد. ما از نظر نظامی به اوکراین کمک میکنیم، اگر سران اروپایی بگویند که اوکراین از ارزشهای اروپا دفاع میکند یعنی آنها دارند از ما دفاع می کنند پس درست نیست که حالا بخواهیم کاری مغایر این باورها انجام دهیم.
یک مقام دولتی اوکراین ضمن متهم کردن روسها به نقض استانداردهای حقوق بینالملل که موجب خطرناک شدن اوضاع شده است، اعلام کرد اوکراین روز چهارشنبه هیچ گذرگاه بشردوستانهای باز نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کییف، ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین گفت: متأسفانه ما امروز گذرگاه های بشردوستانه را باز نخواهیم کرد. اشغالگران در منطقه زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین، اتوبوسها را مسدود کرده اند و در منطقه لوگانسک واقع در شرق کشور آتش بس را نقض میکنند.
وی در ادامه اظهارات خود گفت: اشغالگران نه تنها به استانداردهای حقوق بشردوستانه بین المللی پایبند نیستند، بلکه نمیتوانند به درستی نیروهای خود را در صحنه کنترل کنند. همه این موارد موجب شده است چنین سطحی از خطر در جادهها ایجاد شود و ما امروز مجبور شویم از بازگشایی گذرگاه های بشردوستانه صرف نظر کنیم.
کییف به گونهای نظاممند روسها را به نقض آتش بس در راهروهای بشردوستانه متهم میکند، اما به ندرت پیش میآید که مقامات این کشور به طور کامل از گذرگاه های بشردوستانه صرف نظر کنند. آخرین تعلیق در مورد هرگونه تخلیه (غیرنظامیان) به ۲۸ مارس مربوط میشود.
در مواجهه با حمله قریب الوقوع روسیه به شرق اوکراین، مقامات محلی این کشور از ساکنان این مناطق خواستند خانههای خود را ترک کنند.
وزارت دفاع روسیه و «رمضان قدیروف» فرمانده نیروهای چچنی نزدیک به مسکو روز چهارشنبه اعلام کردند، بیش از هزار تفنگدار دریایی اوکراینی در شهر ماریوپل تسلیم شدهاند.
«خبرگزاری فرانسه» به نقل از وزارت دفاع روسیه نوشت: «۱۰۲۶ سرباز اوکراینی متعلق به تیپ سی و ششم نیروی دریایی سلاحهای خود را به زمین گذاشته و تسلیم شدهاند».
همچنین به نوشته خبرگزاری «رویترز»، قدیروف در بیانیهای اعلام کرد که بیش از هزار تفنگدار دریایی اوکراینی در شهر محاصره شده ماریوپل تسلیم شدهاند و از نیروهایی که در کارخانه فولاد «آزوفاستال» این شهر پناه گرفتهاند نیز درخواست کرد خود را تسلیم کنند.
در این بیانیه آمده است: «در حال حاضر در آزوفاستال حدود دویست فرد زخمی وجود دارد که قادر به دریافت کمکهای پزشکی نیستند. به نفع آنها و سایرین است که به این مقاومت بیفایده خاتمه دهند و به خانه و نزد خانوادههای خود برگردند».
رویترز نوشت مقامات اوکراینی واکنشی به اظهارات فرمانده نیروهای چچنی نداشتهاند اما رئیس ستاد نیروهای مسلح اوکراین امروز اعلام کرد که نیروهای روسیه در آزوفاستال و بندر ماریوپل در حال پیشروی هستند.
به نوشته این خبرگزاری، عصر سهشنبه نیز تلویزیون روسیه تصاویری از تسلیم تفنگداران در کارخانه آهن و فولاد «ایلیچ» ماریوپل را منتشر کرد که شمار زیادی از آنها زخمی شده بودند.
در حالیکه ارتش روسیه تمرکز خود را برمناطق شرقی اوکراین منتقل کرده است «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین هشدار داد که جنگ در منطقه دونباس بسیار حیاتی خواهد بود.
زلنسکی در ادامه این مصاحبه افزود: «اگر روسیه در شرق پیشرفت داشته باشد من احتمال حمله جدید به پایتخت را رد نمیکنم».
قدیروف نیز روز دوشنبه گفته بود که نیروهای روسیه نه تنها به بندر تحت محاصره ماریوپل، بلکه به کییف پایتخت و دیگر شهرهای اوکراین نیز حمله خواهند کرد.
وزیر خزانه داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن و متحدانش در قبال آنهایی که تحریمهای ضد روسی را تضعیف میکنند، بی تفاوت نخواهند ماند.
وی از کشور خاصی نام نبرد حال آنکه گمان میرود روی سخنش با هند و چین بوده است.
رئیسجمهوری فرانسه در واکنش به سخنان همتای آمریکایی خود که روسیه را به "نسلکشی" در اوکراین متهم کرده بود، گفت که این لفاظیها کمکی به توقف جنگ و برقراری صلح نمیکند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه به فرانس ۲ گفت: میخواهم مراقب کلماتی که استفاده میکنم، باشم. من میگویم که روسیه جنگی خشن را یک طرفه آغاز کرده است و اکنون مشخص شده است که جنایات جنگی توسط ارتش روسیه انجام شده است و لازم است که مسئولین آن مشخص شوند.
وی افزود: اتفاقی که در حال رخ دادن است، دیوانگی است، فوقالعاده وحشیانه است. اما در عین حال من به واقعیتها نگاه میکنم و میخواهم تا آنجا که ممکن است تلاش کنم تا بتوانم این جنگ را متوقف و صلح را برقرار کنیم، بنابراین مطمئن نیستم لفاظیها کمکی به آن کنند.
ماکرون همچنین گفت، کشورش در همکاری با اوکراین در حال تحقیق درباره "جنایات جنگی" ادعایی روسیه بوده و «افرادی که مسئول این وقایع هستند باید پیدا شوند».
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در سخنانی خطاب به پارلمان استونی، بدون ارائه هرگونه شواهدی مدعی شد که روسیه از گاز فسفر علیه مردم اوکراین استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مشاور رئیس جمهور لهستان روز چهارشنبه گفت، آندری دودا رئیس جمهور لهستان، روسای جمهوری لیتوانی، لتونی و استونی برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین راهی کی یف شدند.
یاکوب کوموچ، مشاور رئیس جمهوری لهستان در پیام توئیتری نوشت: کشورهای ما از این طریق (سفر به اوکراین) حمایت خود از رئیس جمهور زلنسکی را به نمایش میگذارند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مشاور رئیس جمهور لهستان امروز گفت، «آندری دودا» رئیس جمهور لهستان، روسای جمهوری لیتوانی، لتونی و استونی برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین راهی کی یف شدند.
یاکوب کوموچ، مشاور رئیس جمهوری لهستان در پیام توئیتری نوشت، کشورهای ما از این طریق (سفر به اوکراین) حمایت خود از رئیس جمهور زلنسکی را به نمایش میگذارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت: اروپا قادر به تحمل پیامدهای تحریمهای غرب علیه روسیه نیست. این روزنامه افزود: افزایش قیمت سوخت و بیشتر محصولات غذایی به منزله آزمونی برای سنجش توان اروپا برای ادامه حمایت از تحریمهای اعمال شده علیه روسیه است. در همین حال نشریه آلمانی کامپکت تحریمهای اعمال شده علیه روسیه را انتحاری دانست و تاکید کرد، این تحریمها باعث فروپاشی اقتصادی آلمان میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه از انهدام ۳۸ پایگاه نظامی اوکراین در حملات نیروی هوایی روسیه خبر داد. همچنین «ایگور کوناشنکوف» سخنگوی این وزارتخانه از کشته شدن ۱۲۰ نفر از نیروهای اوکراینی در لوهانسک خبر داد.
پایگاه نظامی کمونیستها متعلق به اتحاد جماهیر شوروی سابق در شهر استالین سابق در آلبانی، به زودی به یک پایگاه هوایی جدید ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) تبدیل میشود. به گزارش خبرگزاری فرانسه از «کوچوا»، ناتو در سال کنونی میلادی شروع به مدرن سازی پایگاه هوایی سابق کوچوا در مرکز این کشور کرد تا آن را به یک زیرساخت عملیاتی در بالکان تبدیل کند.
به گفته منابع آلبانیایی، ناتو در حال حاضر ۵۵ میلیون دلار برای نوسازی این مرکز اختصاص داده است. تصمیم برای نوسازی این پایگاه در سال ۲۰۱۸ گرفته شده و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.
شبکه تلویزیونی آرتی گزارش داد سازمان کشورهای صادرکننده نفت -اوپک- هشدار داد: در صورتی که اتحادیه اروپا اقدام به قطع واردات نفت از روسیه نماید، ممکن است با کمبود بی سابقه سوخت مواجه شود. بر اساس این گزارش، محمد بارکیندو دبیرکل اوپک اعلام کرد: ما احتمالا شاهد از دست رفتن بیش از هفت میلیون بشکه نفت روسیه در روز خواهیم بود که این موضوع از تحریمهای کنونی یا آتی این کشور یا دیگر اقدامات داوطلبانه نشأت میگیرد. با توجه به چشم انداز کنونی تقاضا، جایگزین کردن این حجم از نفت تقریبا غیر ممکن است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در مسکو از اعمال فشار شدید برخی کشورهای اروپایی برای محکوم کردن حمله روسیه علیه اوکراین خبر داد. «عبدالحفیظ نوفل» اعلام کرد: برخی کشورهای اروپایی برای محکوم کردن عملیات نظامی روسیه در اوکراین، به شدت بر مسئولان فلسطینی اعمال فشار کردند، اما محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) با این موضوع مخالفت کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیک عربی؛ سفارت روسیه در واشنگتن امروز از آمریکا خواست تا اطلاعات گمراه کننده در مورد استفاده از سلاحهای شیمیایی در اوکراین را منتشر نکند. سفارت روسیه در بیانیهای از واشنگتن خواست تا تلاشهای خود را در روند نابودی تسلیحات شیمیایی خود تشدید کند و خاطرنشان کرد که این نوع سلاحها تهدیدی واقعی برای بشریت است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه امروز اعلام کرد این کشور ۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از داراییهای روسیه را از جمله داراییهای غیر منقول به ارزش ۵۷۳ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو به علت حمله نظامی به خاک اوکراین مسدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «جان کری»، نماینده ویژه آمریکا در امور تغییرات آب و هوایی در کنفرانسی در جزیره پالائو در اقیانوس آرام گفت، درگیری اوکراین نشان میدهد اکنون زمان تغییر به سمت انرژیهای پاک و مستقل است و از کشورها خواست استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر فراساحلی را افزایش دهند. کری گفت: روسیه حدود ۴۰ درصد گاز خود را به اروپا عرضه میکند که همین مساله تلاشهای غرب برای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه دولت ولادیمیر پوتین را پیچیده کرده است. اکنون زمان تسریع انتقال به یک آینده مستقل و انرژی پاک است. پوتین نمیتواند قدرت باد یا خورشید را کنترل کند.
خبرگزاری تاس اعلام کرد: «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: اقدامات آمریکا و ناتو سطح اختلافات روسیه و اوکراین را به نقطه حساسی رسانده است تا با وادار کردن کشورهای دیگر به درگیری دامن بزند. وی افزود: طرف آمریکایی اقدامات مشخصی برای کاهش تنش انجام نداد، برعکس، نفت روی آتش ریخت و با وادار کردن کشورهای دیگر به انتخاب یک طرف درگیری، به تشدید درگیری دامن زد. ژائو افزود: آمریکا همیشه اطلاعات نادرست را منتشر میکند تا چین و موضع مسئولانه و کمک کننده آن در مذاکرات صلح آمیز را بی اعتبار کند. همچنین تلاش میکند تا مسئولیت را از خود سلب کند، و اقدامات تحریک آمیز را سازماندهی و فضایی برای مانور ایجاد کند و همزمان روسیه و چین را در محاصره قرار دهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی آر تی، «مارتین مک کالی» نویسنده و تحلیلگر تحولات روسیه میگوید: با وجود تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای کاهش عایدی روسیه از صادرات نفت و گاز، در کوتاه مدت بهای انرژی افزایش میباید و صنایع آلمان و در ادامه سایر کشورهای اروپایی از این موضوع تاثیر میپذیرند. مارتین مک کالی افزود: برخی کشورها از هم اکنون و پیش از برقراری دور جدید تحریمها به ذخیره نفت روی آورده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، مؤسسههای اصلی پیشبینی اقتصادی آلمان امروز اعلام کردند در صورت توقف فوری عرضه گاز روسیه، آلمان در سال ۲۰۲۳ وارد رکود خواهد شد.
مقامات اوکراینی روز سه شنبه از بازداشت یکی از نزدیکان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه طی عملیاتی ویژه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کی یف و بنابر اعلام مقامات اوکراینی، ویکتور مدودچوک نماینده و تاجر اوکراینی نزدیک به رئیس جمهوری روسیه که از زمان حمله روسیه به اوکراین فراری به حساب میآمد، بازداشت شد.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در حملهای شدیداللحن به اروپا گفت حتی اگر اروپا را سگ آمریکا یا سگ رئیس جمهور آمریکا هم بخوانیم سخن گزافی نگفته ایم.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، «ولادیمیر پوتین» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «الکساندر لوکاشنکو» گفت: ما شاهد رفتارهایی از کشورهای اروپایی هستیم که متاسفانه حاکمیت این کشورها را در برابر آمریکا مخدوش میکند، حتی اگر اروپا را سگ آمریکا یا سگ رئیس جمهور آمریکا بخوانیم هم سخن گزافی نگفته ایم. واقعا صحبت کردن در این زمینه خجالت آور است، آنان میگویند روسیه کشور متجاوز است و به نوعی علیه روسیه متحد شده اند تا بتوانند به منافع آمریکا خدمت کنند. آنان همواره در خدمت منافع آمریکا هستند و امروز این خدمتگزاری رسواتر شده است. تدابیر و تصمیماتشان در زمینههای مختلف از جمله اقتصاد، برای خدمت به آمریکاست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سهشنبه گفت که برای هر تانک روسی، 10 موشک ضد تانک برای اوکراین ارسال کردهایم.
وی گفت که محمولههای نظامی هر روز به اوکراین میرسند تا قدرت نیروهای اوکراینی برای مقابله با روسیه تضمین شود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «کرملین معتقد بود که ارتش روسیه میتواند طی 48 ساعت وارد کییف شود اما با شکست مواجه شد».
وی گفت: «به ارتباط با اوکراین درباره گزارشهایی در خصوص استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در ماریوپل ادامه میدهیم».
در حالی که دولت مسکو چند هفته بود که درباره احتمال اقدام ارتش اوکراین در صحنهسازی حمله شیمیایی به این کشور هشدار میداد، کییف و غرب بامداد سهشنبه آغاز این سناریو را کلید زدند.
وزارت کار آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه مارس نسبت به ۱۲ ماه قبل ۸/۵ درصد جهش داشته است که بیشترین افزایش سال به سال از دسامبر ۱۹۸۱ تا کنون محسوب میشود. قیمتها به دلیل مشکلات زنجیره تأمین، تقاضای فزاینده مصرف کنندگان و اختلال در بازارهای انرژی و مواد غذایی دنیا به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین افزایش یافته اند.
گزارش دولت همچنین نشان میدهد، تورم از ماه فوریه تا ماه مارس به میزان ۱/۲ درصد افزایش یافته که از ماه ژانویه تا فوریه شاهد افزایش ۰/۸ درصدی است.
آمار و ارقام مربوط به تورم ماه مارس نخستین آماری بود که افزایش کامل بهای بنزین را که پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه رخ داد، ثبت کرد. حملات مسکو به اوکراین باعث تحریمهای گسترده غرب علیه اقتصاد این کشور شد و بازارهای جهانی غذا و انرژی را مختل کرد.
بر اساس گزارش انجمن حسابداری آمریکا، میانگین بهای هر گالن بنزین - ۴/۱۰ دلار - در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است، اگرچه در چند هفته گذشته شاهد اندکی کاهش بوده است. این موضوع تحت تاثیر مستقیم تحریم های غرب علیه روسیه بوده است.
افزایش بهای انرژی منجر به افزایش هزینههای حمل و نقل کالاها و قطعات در سراسر اقتصاد آمریکا شده که این نیز به نوبه خود به افزایش قیمتهای بالاتر برای مصرف کنندگان کمک کرده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد ما به ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه پایبند هستیم.
وی افزود: برای هر تانک روسی متجاوز به خاک اوکراین ما 10 موشک ضدتانک به این کشور ارسال کرده ایم. ارسال محموله های نظامی به این کشور به صورت روزانه ادامه دارد.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین پیشنهاد داد یکی از نزدیکان ولادیمیر پوتین که در حال حاضر در اوکراین بازداشت شده است با اوکراینیهایی که روسیه آنها را به اسارت گرفته است، معاوضه شود.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد: نمیتوانیم درباره اینکه نیروهای روسیه در شهر ماریوپل از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده اند، نتیجه گیری قاطعی داشته باشیم.
پیش تر مقامات آمریکایی از احتمال استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی خبر داده بودند.
"میخائیلو پودولیاک" مشاور رئیسجمهور اوکراین پس از آنکه روسیه کییف را به تغییر خواستهها و خارج کردن گفت وگوها از مسیر خود متهم کرد، مذاکرات با روسیه برای پایان دادن به درگیریها را بسیار دشوار توصیف کرد.
به گزارش الجزیره، پودولیاک به خبرنگاران گفت: طرف روس به تاکتیکهای شناخته شده فشار بر روند مذاکرات از جمله از طریق انتشار بیانیههای عمومی خاص، ادامه میدهد.
مذاکرات میان روسیه و اوکراین برای پایان دادن به جنگ که نزدیک به دو ماه از آن میگذرد، از اوایل جنگ ادامه داشته اما هنوز هیچ نتیجه مشخصی نداشته است.
مشاور دفتر ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد که گفت وگوها بین مسکو و کییف ممکن است حداقل چند هفتهای بطول انجامد.
بنا بر این گزارش، وی که با تلویزیون بلومبرگ مصاحبه میکرد گفت که خواستههای اصلی اوکراین در این مذاکرات شامل آتش بس، عقب نشینی نظامیان روسی و حل و فصل سیاسی در ارتباط با مناطق مورد مناقشه است.
این مقام دفتر ریاست جمهوری اوکراین به بلومبرگ گفت: مذاکرات به خاطر برخی موارد حقوقی که با یکدیگر ناهمخوانی دارند، ممکن است چندین هفته و شاید بیشتر بطول انجامد.
تا کنون چهار دور مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه برگزار شده است که آخرین آن، روز ۲۴ اسفند ماه به صورت مجازی و سه دور پیشتر به صورت حضوری و در بلاروس برگزار شد.
مقامات اوکراینی ادعا کردند که یک حمله پیچیده سایبری روسیه به شبکه برق این کشور را که میتوانست برق بیش از ۲ میلیون نفر در این کشور را قطع کند، خنثی کردهاند.
به گزارش نیویورک تایمز، مقامات اوکراینی اعلام کردند که این یکی از پیچیدهترین حملات سایبری در جنگ بوده و از مجموعهای از بدافزارها و نرمافزارهای سیستمی کنترل از راه دور استفاده شده است که نشان میدهد روسیه چند هفته برای این حمله برنامه ریزی کرده است.
این درحالی است که تنها چند روز پیش از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، مقام اوکراینی اعلام کردند که به تارنمای رسمی وزارت دفاع، ارتش و دو بانک این کشور حمله سایبری شده است.
شبکه برق اوکراین در گذشته نیز شاهد خاموشی گسترده بوده است. در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خارج شدن شبکه برق رسانی از مدار باعث خاموشی گسترده در اوکراین شد.
«مارین لوپن» نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز سهشنبه در مصاحبهای مخالفت خود با تحریمهای اعمالی علیه روسیه در زمینه صادرات انرژی ابراز داشته و گفت که فرانسه باید بهای گزافی برای این محدودیتها پرداخت کند.
لوپن در ادامه این مصاحبه گفت که وی مخالف تحریمهای روسیه در دیگر بخشهای اقتصادی نیست.
وی که با یکی از رادیوهای فرانسه مصاحبه میکرد، افزود: «من اینجا هستم تا از منافع مردم فرانسه حمایت کنم. من مخالف تحریمهای مربوط به انرژی هستم چون نمیخواهم مردم فرانسه با پیامدهای چنین تصمیمی مواجه شوند».
این اظهارات لوپن در حالی مطرح میشود که برخی با توجه به مواضع وی در قبال روسیه مدعی شدهاند که لوپن «اسب تروجان روسیه» است.
وی در پاسخ به این اتهامات گفت: «من اسب تروجان نیستم». وی گفت که حامی تحریمهای ضد روسی است که مربوط به بخش انرژی نباشد.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سخنانی، روسیه را به "نسل کشی" در اوکراین متهم کرد.
بایدن با ادعای این که ۷۰ درصد تورم ماه مارس ناشی از افزایش قیمت سوختهایی است که از پوتین (روسیه) خریداری شده است، در این زمینه ابراز تاسف کرد. وی تاکید کرد با دستورهای اجرایی که دارد از افزایش افسار گسیخته بهای سوخت جلوگیری خواهد کرد.
اندری دمچنکو، سخنگوی نیروهای مرزبانی اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد بیش از هشتصد و هفتاد هزار نفر، از جمله شمار فزایندهای از زنان و کودکانی که از آغاز جنگ به خارج فرار کرده بودند به کشور بازگشته اند.
اندری دمچنکو گفت در حال حاضر روزانه ۱۵ تا ۳۰ هزار اوکراینی به کشور باز میگردند. به گفته وی، زنان، کودکان و سالمندان بیشتری نسبت به روزهای آغاز درگیریها در بین افرادی هستند که به کشور باز میگردند. در روزهای اولیه فقط مردان برای جنگ با روسیه به اوکراین باز میگشتند.
دمچنکو به خبرنگاران گفت: "آنها میگویند از نظر آنها اوضاع امنتر شده است به ویژه در مناطق غربی و بیش از این نمیتوانند در خارج از کشور بمانند. آنها آماده بازگشت به کشور و استقرار مجدد در سرزمین خود هستند."
دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین گفت کشورهای اروپایی از تجاوز روسیه علیه اوکراین و نقض مبانی مورد نظر اروپا از سوی مسکو به شدت متاسف و نگرانند.
وزیر امور خارجه اوکراین افزود: کشورهای اروپایی از یک سو تمایل دارند تحریمهایی را علیه روسیه وضع و این کشور را مجازات کنند، اما از سوی دیگر در پی آنند تا از منافع ملی خود حمایت کنند به همین دلیل قادر نیستند به یکباره هر نوع تحریمی را علیه مسکو وضع کنند. چون چنین تحریمهایی به خودشان هم آسیب میرساند.
وی ادامه داد: با این حال باید گفت وقتی اروپا روسیه را تحریم کرد تنها در چارچوب حمایت از اوکراین گام برنداشت بلکه این تحریمها در حمایت از خودشان هم به شمار میآید.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین، درخواست «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیس جمهور آلمان، برای سفر به کییف به همراه دیگر سیاستمداران اروپایی را رد کرد.
به گزارش گاردین، اشتاین مایر که پیشتر وزیر خارجه آلمان بود، اکنون به همراهی «گرهارد شرودر» صدراعظم سابق این کشور، در یک سفر دولتی در لهستان است و در آنجا با «آندری دودا» همتای لهستانی خود، درباره پیامدهای جنگ روسیه در اوکراین بحث میکند.
نشریه آلمانی بیلد در این باره اعلام کرد که اشتاین مایر قصد داشت روز چهارشنبه به همراه روسای جمهور استونی، لتونی، لیتوانی و لهستان به کییف سفر کند، اما این در خواست از سوی زلنسکی رد شد.
نشریه بیلد دلیل رد شدن درخواست اشتاین مایر را روابط نزدیک او با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، و سابقه او به عنوان مدافع روابط نزدیک اقتصادی روسیه و آلمان عنوان کرد.
یک دیپلمات اوکراینی به نشریه بیلد گفت: «همه ما در اینجا از روابط نزدیک اشتاین مایر با روسیه که با فرمول اشتاین مایر نیز مشخص شده است، خبر داریم. او در حال حاضر در کییف با استقبال مواجه نمیشود، اما باید دید این تصمیم در آینده نیز بر همین منوال خواهد بود یا تغییر میکند.»
«فرمول اشتاین مایر» پیشنهادی بود که وزیر امور خارجه وقت (رئیسجمهور کنونی آلمان) در سال ۲۰۱۶ با هدف شکستن بنبست مذاکرات بین اوکراین و روسیه بر سر صلح در شرق اوکراین ارائه کرد.
این پیشنهاد که نسخه ساده شده توافقنامه مینسک است، خواستار برگزاری انتخابات در مناطق تحت کنترل جداییطلبان بر اساس قوانین اوکراین، و تحت نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) بود. این تلاش پس از آنکه دو طرف توافق مینسک را اجرا نکردند شکست خورد.
اندکی پیش اشتاین مایر تأیید کرد که درخواستش برای ملاقات با زلنسکی در کییف از سوی رئیسجمهور اوکراین رد شده است.
رئیسجمهور آلمان گفت که قصدش از سفر به کیف رساندن «پیام قوی همبستگی اروپا با اوکراین» بود.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد احتمال حمله شیمیایی روسیه به اوکراین وجود دارد و واشنگتن از این موضوع نگران است. ما اقلام و تجهیزات محافظ در برابر حملات شیمیایی به اوکراین ارسال کرده ایم.
وی افزود: روسیه در اوکراین شکست خورده است. نیروهای این کشور در حال عقب نشینی هستند و تکنیکهای روسیه نیز وحشیانهتر شده است.
دمیترو کولیبا، وزیر خارجه اوکراین در گفتگو با الحدث گفت درباره شبه جزیره کریمه باید بگویم که اوکراین هرگز اقدام غیر قانونی سال ۲۰۱۴ روسیه را در الحاق این شبه جزیره به خاک خود، به رسمیت نمیشناسند.
وزیر امور خارجه اوکراین افزود، البته روسیه در شبه جزیره کریمه حضور دارد، اما آنچه در عمل رخ میدهد یک چیز است و به رسمیت شناختن آن چیز دیگری است.
لازم به ذکر است که از زمان الحاق کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ پس از برگزاری یک همهپرسی در این شبه جزیره در جنوب اوکراین، کی یف، واشنگتن، کشورهای غربی و اروپایی چندین دور تحریمهایی را علیه روسیه به بهانه تنشزایی در شرق اوکراین وضع کردهاند.
تصاویر نشان میدهد که یک تانک DNR، یک تک تیرانداز و مسلسل اوکراینی را در یکی از مناطق مسکونی ماریوپل منهدم میکند.
بیشتر این ساختمانها تخلیه شدهاند و غیرنظامی در آنها وجود ندارد. با این حال تعداد قابل توجهی از آنها به عنوان سپر انسانی توسط ملیگرایان اوکراینی استفاده میشوند.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد، انتظار میرود دولت بایدن ارسال تسلیحات اضافی به اوکراین را به ارزش ۷۵۰ میلیون دلار اعلام کند.
به گزارش الجزیره، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: محمولههای نظامی روزانه به اوکراین میرسند تا از توانایی نیروهای اوکراینی برای مقابله با روسها اطمینان حاصل شود. به ازای هر تانک روسی ۱۰ سلاح ضد تانک در اختیار اوکراین قرار دادهایم.
خبرگزاری تاس به نقل از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نوشت تحریمهای آمریکا علیه آژانس فضایی روسیه تلاشی برای محدود کردن توسعه برنامه فضایی روسیه است.
تصویری از «ویکتور مدودچوک» رهبر مخالفان اوکراین در کانال تلگرام زلنسکی به اشتراک گذاشته شد که نشان از دستگیری این فرد دارد.
عکسی از ویکتور مدودچوک، رئیس شورای سیاسی حزب اپوزیسیون اوکراین با نام «برای زندگی»، در کانال تلگرامی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به اشتراک گذاشته شد.
به گزارش اسپوتنیک، زلنسکی در کانال تلگرامی خود نوشت: «به لطف سرویس امنیتی اوکراین عملیات ویژهای انجام شد. آفرین! جزئیات بعداً فاش خواهد شد.»
کمی بعد از انتشار این عکس در کانال تلگرام رئیسجمهور اوکراین، ایوان باکانوف، رئیس سرویس امنیتی این کشور بازداشت مدودچوک را تأیید کرد و افزود که این بازداشت طبق دستور زلنسکی انجام شده است.
به گفته باکانوف، افسران ضدجاسوسی و بازرسان در حال انجام فرمان زلنسکی بودند و حرفهای بودن خود را ثابت کردند و این عملیات چند سطحی سریع و ناامن را برای بازداشت مدودچوک انجام دادند. سرویس امنیتی اوکراین عکس دیگری از این سیاستمدار بازداشت شده منتشر کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سهشنبه گفت نمیتواند صحت گزارشهای مربوط به بازداشت مدودچوک را تأیید کند. پسکوف به خبرنگاران گفت: «من عکس مدودچوک را دیدهام. نمیتوانم چیزی بگویم، نمیتوانم تأیید کنم که این اتفاق صحت دارد یا خیر. اخبار جعلی زیادی تولید میشود.»
ایلیا کیوا که از اعضای حزب مدودچوک محسوب میشود و قبلاً به دلیل انتقاد از زلنسکی از حضور در پارلمان محروم شده بود، ماه گذشته ادعا کرد که بخش ضداطلاعات سرویس امنیت اوکراین ترور مدودچوک را طراحی کرده است.
به گفته رئیس سرویس امنیتی اوکراین، مدودچوک در سال ۲۰۱۴ تامین زغال سنگ از قلمرو جمهوریهای جدا شده دونباس را سازماندهی میکرد. این اقدام مدودچوک باعث شد دادگاه برای او یک منع تعقیب در قالب حبس خانگی اعمال کند. رهبر حزب مدودچوک قاطعانه هرگونه اتهامی را که علیه او مطرح شده رد و هدف از این اتهامات را آزار و اذیت سیاسی عنوان کرد.
ارسال نظر