فرانسه: ایران به سوالات آژانس پاسخ دهد
پارسینه: در حالی که مقامات ایران تاکید دارند گزارش اخیر آژانس در مورد فعالیتهای ایران منصفانه و متوازن نیست، وزارت خارجه فرانسه خواستار پاسخگویی ایران درخصوص فعالیتهای هستهای پیشینش شد.
وزارت خارجه فرانسه روز سهشنبه از ایران خواست تا فورا به سوالهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص فعالیتهای هستهای پیشینش پاسخ دهد.
در گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که روز دوشنبه (۹ خرداد) به رصد رویترز رسیده است، آمده بود که ایران همچنان نتوانسته که توضیحاتی که اعتبار فنی داشته باشند در خصوص یافتهها در این سایتهای هستهای ارائه دهد.
در این گزارش آمده است: مشکلات پادمانی درخصوص این سه مکان همچنان برجسته است.
در گزارشی فصلی جداگانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی که آن نیز به رصد رویترز رسیده است، آمده که ذخایر اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران با رشد تقریبی ۹.۹ کیلوگرم به میزان ۴۳.۱ کیلوگرم رسیده است. عربنیوز نیز گزارش داد که میزان ذخایر اورانیوم غنیسازی شده ایران به ۱۸ برابر حدود تعیینشده در توافق هستهای ۲۰۱۵ رسیده است.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با گزارش اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ارتباط با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران و طرح برخی از ادعاها علیه ایران در این گزارش تصریح کرد: متأسفانه این گزارش بازتابدهنده واقعیت گفتوگوهای ایران و آژانس نیست. بعد از توافقی که بین ایران و آژانس در تهران انجام شد به صورت مکتوب ایران پاسخهایی را به آژانس ارائه کرد و چند دور نشستهای مفصل به صورت حضوری برگزار شد که پاسخهای فنی و ارائه مستندات از سوی ایران صورت بگیرد.
خطیبزاده با بیان اینکه این گزارش همانی است که آقای گروسی در پارلمان اروپا پیش از دور سوم گفتوگوهای ایران و آژانس به صورت شتابزده اعلام کرد، گفت: این گزارش از همان موقع و حتی قبل از نشست ایران و آژانس جمعبندی شده بود و به نظر میرسد که شتابزدگی در این جمعبندی وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اینکه بنابراین آنچه که در این گزارش دیده میشود چیز جدیدی نیست، افزود: گزارش ارائه شده منصفانه و متوازن نیست و بیم آن میرود که فشار صهیونیستها و برخی کنشگرها باعث شده باشد مسیر گزارش معمول آژانس از فضای فنی به سیاسی منتقل شود و انتظار ما این است که این مسیر اصلاح شود.
خطیبزاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی میگویند که گزارش اخیر آقای گروسی در مورد فعالیتهای هستهای ایران زمینهسازی برای احتمال صدور قطعنامه در شورای حکام آژانس بوده و همچنین تلاشهای رژیم صهیونیستی برای تحت الشعاع قرار دادن روابط ایران و آژانس گفت: آژانس به عنوان یک نهاد تخصصی و فنی باید حداکثر دقت را میکرد که از مسیر اعتدال، رویکرد فنی و آنچه که در اساسنامهاش به عنوان مأموریت ذکر شده خارج نشود. متأسفانه عناصری مثل رژیم صهیونیستی همواره تلاش کردهاند که هر گاه ابتکاری بوده و یا به تحولی نزدیک شدهایم اقداماتی انجام دهند. ما شاهد رفتارها و مداخلات آنها، سوءاستفادهها و جاسوسیهای آنها از آژانس بودهایم، شاهد خرابکاری و دست بردن آنها در اسناد آژانس بودهایم و این چیز جدیدی نیست و این آژانس است که باید دقت کند که مسیری که آمدهایم را به راحتی تخریب نکند.
محمدرضا غائبی، سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی در وین در پی انتشار دو گزارش جدید عصر روز دوشنبه(۶ خرداد) مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد راستیآزمایی اجرای برجام و اجرای پادمان در جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد: اولین گزارش مربوط به اجرای موافقتنامه پادمان در ایران است که به روند انجام مذاکرات مربوط به موضوعات باقیمانده پادمانی بین ایران و آژانس بر اساس نقشه راه مورد توافق در بیانیه مشترک توافقشده بین مدیرکل آژانس و معاون رییس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در ۵ مارس ۲۰۲۲ میپردازد.
وی افزود: با وجود اینکه ایران از همان ابتدا معتقد بود طرح ادعاهای مطروحه علیه کشورمان بر اساس اطلاعات ساختگی رژیم صهیونیستی و کشورهای معاند در اختیار آژانس قرار گرفته است، برای نشاندادن حسن نیت خود و رد ادعاها و اتهامات مطرح شده، برای تعامل مستدل و فنی با آژانس اعلام آمادگی و تلاش کرد. ایران ضمن توافق با آژانس برای وارد شدن به یک روند مذاکراتی، با هدف حل و فصل نهایی این ادعاها در سه نشست فنی تفصیلی جداگانه با مسئولین ذیربط آژانس طی دو ماه گذشته، توضیحات و مستندات فنی لازم را در خصوص ادعاهای مطرحشده در اختیار آژانس قرار داد.
نماینده ایران اظهار کرد که گزارش مدیرکل آژانس منعکس کننده همکاریهای گسترده ایران با آژانس نیست. جمعبندی گزارش عینا همان مطالبی است که مدیرکل حتی پیش از پایان مراحل پیشبینی شده در بیانیه مشترک، در پارلمان اروپا قبل از برگزاری دور سوم مذاکرات فنی ارائه کرد. این گزارش متاسفانه با کنار گذاشتن استدلالات مبسوط، مستدل و فنی مطرحشده از سوی طرف ایرانی و نامعتبر خواندن غیرمنصفانه آنها، همچنان بر مفروضات از پیش تعیینشده آژانس تکیه کرده و بر این اساس جمعبندی یکطرفه خود را ارائه میدهد.
ارسال نظر