گوناگون

سنجد در سفره هفت سین نشانه چیست؟

سنجد در سفره هفت سین نشانه چیست؟

پارسینه: هفت سین مهم‌ترین عنصر نوروز است. تمام سین‌های هفت سین فلسفه خاصی دارد. با ما در دلگرم همراه باشید تا با نماد سنجد آشنا شویم.

سنجد در سفره هفت سین نشانه چیست؟

سنجد گونه‌ای از سردهٔ سنجد و بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران است. در حال حاضر به‌طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی نیز به عنوان گونه معرفی شده تثبیت شده است. سنجد یکی از مواد هفت‌گانه سفره هفت‌سین ایرانی‌هاست.

خوب است که بدانیم این سین هفت سین دارای خواص بسیاری می‌باشد. از جمله خواص سنجد می‌توان به این موارد اشاره کرد: "سنجد" برای ترمیم شکستگی، ترک استخوان و پوکی استخوان بی‌نظیر است؛ پودر هسته سنجد، غضروف‌ساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد می‌توان آنرا با شیر میل کرد.

سنجد سین اول، نماد فرزانگی و زایش، در روایات می‌خوانیم نخستین خلقت خداوند عقل بوده است. از طرفی در طب قدیم و جدید سنجد به عنوان تقویت عقل و حافظه شناخته شده است.

پس سنجد به عنوان نماد خرد و فرزانگی و سنجیده عمل کردن قبل از همه سین‌ها توسط دختران نابالغ که نماد زایش و باروری هستند بر سفره هفت سین می‌نشیند.

سنجد نماد سنجیده عمل کردن است. سنجد را بر این باور بر سفره می‌گذارند که هرکس با خویشتن عهد کند درآغاز سال هرکاری را سنجیده انجام دهد. سنجد نشانه گرایش به عقل است؛ احترام به تفکر و ترویج و خردمندی.

سنجد نماد چیست

هفت سین مهم‌ترین عنصر نوروز است و هر ساله ایرانیان در تکاپوی چیدن سفره هفت سین به خرید می‌روند و ملزوماتش را فراهم می‌آورند و جهت هرچه زیباتر شدن این سفره نوستالژیک می‌کوشند.

هفت‌سین سفره‌ای است که ایرانیان هنگام نوروز می‌آرایند. این سفره ممکن است روی زمین یا روی میز گذاشته شود. اعضای خانواده معمولاً لحظهٔ تحویل سال را در کنار سفرهٔ هفت‌سین می‌گذرانند. بعضی سفره را در مدت سیزده روز نوروز نگه می‌دارند و در پایان این دوره، در روز سیزده نوروز، سبزه را به آب می‌دهند

جشن‌ها و آیینهاى جامعه ایران را هم مى توان به سه گروه عمده تقسیم بندى کرد: جشن‌ها و مناسبتهاى دینى و مذهبى، جشنهاى ملى و قهرمانى و جشنهاى باستانى.

نوروز از جشن‌های باستانی ایران است که، چون مبنای آن تازگى بخشیدن به طبیعت و روح انسان است، پایدار ماند و جاودان است.

یکی از ارکان اصلی نوروز، چیدن سفره هفت سین برای جمع شدن بر گرد آن به هنگام تحویل سال است. سفرهٔ هفت‌سین منحصر به نوروز نیست و بعضی این سفره یا مشابه اش را برای مراسم ازدواج یا شب چله تهیه می‌کنند.

سفره هفت سین نوروزی بر پایه عدد مقدس هفت بنا شده بود. در بسیارى از منابع تاریخى آمده است که «سفره هفت سین» نخست «سفره هفت شین» بوده و بعد‌ها به این نام تغییر یافته است.

شمع، شراب، شیرینى، شهد (عسل)، شمشاد، شربت و شقایق یا شاخه نبات، اجزاى تشکیل دهنده سفره هفت شین بودند. برخى دیگر به وجود «هفت چین» در ایران پیش از اسلام اعتقاد دارند.

اما هر کاری را فلسفه‌ای است و چیدمان سفره هفت سین نیز فلسفه خاص خود را دارد. هر چیزی که سر سفره چیده می‌شود، از هر «سین» گرفته تا قرآن و ماهی و آینه حکمتی دارد.

امیدوارم در این مقاله توانسته باشیم شما را با فلسفه سنجد در سفره هفت سین آشنا کنیم و در مقالات بعدی فلسفه دیگر نماد‌های سفره هفت سین را خواهیم گفت.

منبع: دلگرم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار