گوناگون

روش‌هایی برای کنترل خشم و پرخاشگری کودک

روش‌هایی برای کنترل خشم و پرخاشگری کودک

پارسینه: روانشناس بالینی کودک و نوجوان گفت: خشم و پرخاشگری در کودکان مواردی است که امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی والدین در ارتباط با فرزندشان است.

روش‌هایی برای کنترل خشم و پرخاشگری کودک

سیده فاطمه موسوی عنوان کرد: پیش از هر چیز باید بدانیم خشم و پرخاشگری متفاوت از هم هستند، خشم یک هیجان مانند سایر هیجانات است که می‌تواند هم جنبه‌ی مثبت و هم منفی داشته باشد و پرخاشگری در واقع بعد منفی خشم و رفتار حاصل از خشم مهار نشده است پس باید به کودک مدیریت خشم و روش‌های کنترل آن را آموزش داد.

وی ادامه داد: به این منظور ابتدا باید ریشه‌ی خشم مشخص شود که می‌تواند الگوگیری از والدین، تنبیه بدنی، ناکامی، امر و نهی بیش از حد و... باشد.

روش‌هایی برای کنترل خشم و پرخاشگری کودک

این روانشناس اظهار کرد: مهمترین کار پیش از آموزش مدیریت خشم به کودک از بین بردن ریشه‌ی مشکل است، بعد از آن می‌توان از روش‌های دیگری برای مدیریت رفتار کودک استفاده کرد.

موسوی خاطرنشان کرد: به عنوان اولین روش آموزش تنفس دیافراگمی به جای تنفس سینه‌ای به کودک و کشیدن نفس عمیق موقع خشم می‌تواند موثر باشد، همچنین شمردن از ۱ تا ۱۰ همراه با تنفس عمیق که می‌تواند زمانی برای به دست آوردن آرامش باشد.

روانشناس بالینی کودک و نوجوان افزود: ترک مکان و گفتن جملات مثبت به خود (خودگویی مثبت)، خوردن یک لیوان آب خنک و شستن دست و صورت برای پایین آمدن دمای بدن، انجام رفتار جایگزین به جای پرخاشگری موقع خشم و عصبانیت مانند پاره کردن کاغذ، خط خطی کردن دفتر، مشت زدن به کیسه بوکس یا بالش و... نیز راه‌های دیگری برای کنترل رفتار‌های ناشی از خشم است.

وی توضیح داد: استفاده از چراغ راهنما برای مدیریت خشم به این صورت که با کشیدن چراغ راهنما به کودک می‌گوییم: «وقتی عصبانی و خشمگین میشی چراغ قرمز روشن میشه و یعنی ایست! پس تو نباید کاری کنی، بعدش چراغ زرد روشن میشه یعنی احتیاط کن و ببین باید چه جوری رفتار کنی پس اینجا کار‌هایی که بهت یاد دادم رو انجام بده مثل تنفس عمیق، شمارش و... در نهایت چراغ سبز میشه و تو میتونی یه رفتار آروم داشته باشی!»

روانشناس بالینی کودک و نوجوان تصریح کرد: همچنین والدین می‌توانند با بستن قرارداد با فرزندشان، تعداد دفعات و دلایل پرخاشگری وی طی هفته را ثبت کنند و در پایان هفته راه حل جایگزین برای موقعیت‌های مشابه بیابند و پایان هر هفته با کاهش تعداد دفعات پرخاشگری با دادن هدیه و... کودک را مورد تشویق قرار دهند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار