علل درد در یک طرف بیضه آقایان چیست؟
پارسینه: درد در یک بیضه اگر به موقع درمان نشود، میتواند نادر و جدی باشد. درد میتواند در بیضه راست یا چپ وجود داشته باشد و همراه با تورم بیضه، درد پایین شکم و سوزش هنگام ادرار باشد. درد شدید در یک بیضه میتواند در اثر پیچ خوردگی بیضه، آسیب دیدگی کشاله ران، عفونت باکتریایی یا پروستاتیت ایجاد شود. برای علل و گزینههای درمانی بیشتر در زیر بخوانید.
اگر در یک طرف بیضه دچار درد هستید، احتمالاً با علایم زیر همراه است:
• درد شدید و ناگهانی در یک بیضه
• دردی که ممکن است از ناحیه تحتانی شکم شما تابیده شود
• تورم، قرمزی و درد در ناحیه بیضه
• موقعیت غیرمعمول: ممکن است بیضه در وضعیت غیرمعمول آویزان باشد یا بالاتر از حد طبیعی در داخل بیضه شما قرار بگیرد.
• ترشحات غیرمعمول از آلت تناسلی شما
• سوزش هنگام ادرار
• فراوانی ادرار
• خون در ادرار شما
• ادرار ابری
• احساس خارش یا سوزش در آلت تناسلی شما
• تب و لرز
• حالت تهوع و استفراغ
• سبکی سر
چه کسی بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرد؟
این امکان وجود دارد که هر مرد درد در یک طرف بیضه را تجربه کند، به ویژه آنهایی که دارای رابطه جنسی محافظت نشده دارند، مردانی که به طور کلی از نظر جنسی فعال هستند، پسران نوجوان یا مردان جوان و همچنین نوزادان پسر کمتر از یک سال سن داشته باشند.
چه موقع درد در یک بیضه رخ میدهد؟
درد قبل و در طول فعالیتهای جنسی، بعد از انزال و در حین و یا بعد از ورزش بیشتر احتمال دارد. ممکن است هنگام بیدار شدن، خوابیدن، ایستادن، نشستن یا حرکت، احساس درد کنید.
آیا درد در یک بیضه جدی است؟
شدت درد در یک طرف بیضه به علت آن بستگی دارد.
• جدی نیست: درد و تورم خفیفی که ممکن است بعد از فعالیتی مانند اسب سواری طولانی یا دوچرخه سواری رخ دهد و علائم دیگری نداشته باشد، احتمالاً جدی نیست.
• نسبتاً جدی: درد بیضه به همراه سوزش در هنگام ادرار به احتمال زیاد به دلیل عفونت ادراری یا بیماری مقاربتی است.
• جدی: درد شدید و ناگهانی در یک طرف بیضه بسیار جدی است و باید فوراً درمان شود.
چه چیزی میتواند باعث درد بیضه شود؟
بسیاری از شرایط به عنوان یک علامت میتواند در یک بیضه درد ایجاد کند. جزئیات زیر ممکن است به شما در درک بهتر علائم و اینکه چه موقع نیاز است به پزشک مراجعه کنید، کمک میکند.
علل درد در بیضه:
پیچ خوردگی: این حالت در شرایطی است که عروق اسپرماتیک شما (جریان خون بیضه) پیچ خورده است. پیچ خوردگی بیضه اغلب در سمت چپ رخ میدهد و بندرت در هر دو طرف آسیب میزند. علائم آن شامل درد ناگهانی در کشاله ران و بیضه همراه با تهوع و استفراغ است و به دنبال آن تسکین خود به خودی علائم حتی بدون درمان انجام میشود.
پیچ خوردگی زائده بیضه: این حالت شامل پیچاندن یک قطعه کوچک از بافت وستیجیال است که در قسمت بالای بیضه شما قرار دارد. علائم آن شبیه به پیچ خوردگی واقعی است، اما به همان اندازه شدید نیست. با یک تکه کوچک و سخت در قسمت بالا، یک طرف بیضه شما لمس خواهد شد. این حالت به ندرت بعد از ۱۸ سالگی اتفاق میافتد و معمولاً برطرف میشود.
تروما / جراحت: به علت تصادف، آسیب دیدگی در ورزش، سوار شدن اسب یا دوچرخه، هماتوم، احتقان یا پارگی بیضه میتواند آسیب ببیند و باعث پیچ خوردگی شود.
عفونتهای باکتریایی: اینها معمولاً ناشی از بیماریهای مقاربتی یا عفونت باکتریهای E. coli است. E. coli یک ساکن معمولی از روده بزرگ شما است و در مدفوع یافت میشود.
پروستاتیت: این بیماری التهاب پروستات شما است و معمولاً در قسمتهای دیگر دستگاه ادراری و تولید مثلی پخش میشود و باعث ایجاد درد و ناراحتی در کل میشود.
عفونت اپی دیدیم: التهاب مزمن میتواند به اپیدیدیمس، لوله کویل طولانی که حامل مایع منی است آسیب برساند. این بیماری در اثر عفونت باکتریایی ایجاد میشود، بیشتر در اثر بیماریهای مقاربتی (STD) مانند کلامیدیا و سوزاک.
عفونتهای ویروسی: اوریون، آبله مرغان و سایر عفونتهای ویروسی میتوانند روی بیضهها تأثیر بگذارند.
سنگ کلیه: اگر سنگی در مجرای ادرار حرکت کند، میتواند باعث درد شدید در بیضه شود.
آبسه بیضه: این یک کیسه عفونت است، معمولاً از آسیب دیدگی با ایجاد شکاف در پوست ایجاد میشود.
پیچ خوردگی که علت مشخصی ندارد: ممکن است پیچ خوردگی منجر به آسیب دیدگی بیضه شود.
ناهنجاری مادرزادی: ممکن است نوزاد با بیماری که باعث میشود بیضهها به جای اینکه لنگر انداخته شوند، آزادانه در داخل خلسه حرکت کنند متولد میشوند. این وضعیت میتواند به پیچ خوردگی منجر شود.
فتق اینگوینال: فتق اینگوینال به پیش رفتگی درونی و خروج یکی از احشا (اندرونه) یا فاسیای اندام یا بخشی از آن در دیوارهای که بهطور طبیعی آن را دربر میگیرد از طریق یک معبر یا کانال یا روزنه آناتومیک فتق گفته میشود.
درد پس از وازکتومی: این درد از بافت گرانول یا درشت ترمیم کننده است که ممکن است در محل عمل ایجاد شود و ممکن است ماهها یا سالها بعد اتفاق بیفتد.
برانگیختگی جنسی بدون ارضا شدن: این اتفاق میتواند باعث درد در یک یا هر دو بیضه بخصوص در آقایان جوان شود.
تومور در داخل خلسه: درد و تورم در شروع تدریجی خواهد بود.
پروستاتیت مزمن: پروستاتیت مزمن، التهاب غده پروستات است. غده پروستات در بین مثانه و آلت تناسلی واقع شده است و مایعی را تولید میکند که اسپرم را تغذیه و محافظت میکند. پروستاتیت مزمن از پروستاتیت حاد متمایز است.
عفونت مجاری ادراری: عفونت ادراری یک عفونت دستگاه ادراری است که شامل کلیهها، مثانه و مجرای ادرار است. عفونت ادراری معمولاً در اثر عفونت توسط باکتریهای مدفوع ایجاد میشود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:
در صورت تجربه هر یک از موارد زیر، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
درد شدید در بیضه که به تدریج روی میدهد: ممکن است از پایین به سمت شکم تابیده شود.
شما تب، لرز و سوزش در ادرار دارید.
ارسال نظر