گوناگون

درباره افسردگی پس از زایمان

درباره افسردگی پس از زایمان

پارسینه: شماری از مادران باردار پس از زایمان و بچه‌دار شدن در برابر تغییراتی که در بدن و زندگی‌شان ایجاد شده است، علائم بی‌میلی، اندوه، ترس و اضطراب را بروز می‌دهند.

تازه‌مادران ممکن است به دلایل گوناگون پس از تولد نوزاد در انطباق با شرایط جدید دچار مشکل شوند. این تازه‌مادران ممکن است کمبود خواب داشته باشند، از لحاظ داشتن مهارت‌های فرزندپروری احساس عدم اطمینان کنند، از خودشان انتظارات غیرواقعی داشته باشند و وقت کافی برای خودشان، همراه شدن با همسرشان و انجام داد کارهای مورد علاقه‌شان نداشته باشند. همه این عوامل ممکن است باعث ایجاد فشار عاطفی شود و آنان را در معرض خطر افسردگی پس از زایمان قرار دهد.

عوامل زمینه‌ساز گوناگونی با افسردگی پس از زایمان مرتبط شده‌اند، از جمله:
- تغییرات هورمونی.
- سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی.
- احساس حمایت نشدن از سوی خانواده و نزدیکان.
- مشکلات ایجادشده در بارداری یا زایمان قبلی.
- مشکلات شخصی یا مالی.
- تجربیات تنش‌زای زندگی.
- بارداری در سنین پایین.
- خشونت خانوادگی.
- دچار بودن به بیماری مزمن


برای پیشگیری از این مشکلات و افسردگی پس از زایمان به این توصیه‌ها توجه کنید:
- از اینکه نمی‌توانید هر کاری را به طور کامل انجام دهید، نگران نباشید. کافی است هر کاری را به بهترین وجهی که می‌توانید انجام دهید.
- هر وقت لازم بود بدون نگرانی از همسر، بستگان یا دوستانتان کمک بخواهید. هر چقدر که می‌توانید بخوابید. از زمان‌های خوابیدن نوزاد برای استراحت کردن استفاده کنید.

- زمان‌هایی را به همراه شدن با همسر یا گذراندن وقت با نزدیکان و دوستانتان اختصاص دهید.

- در مورد وضعیت‌تان و احساساتی که دارید با بستگان، دوستان و نیز سایر تازه‌مادرهایی که وضعیت مشابهی را می‌گذرانند، صحبت کنید.
- به گروه‌های همیاری تازه‌مادرها بپیوندید.

- پس از تولد نوزاد حتی‌الامکان زندگی‌تان را ساده نگهدارید و تصمیم‌گیری‌ها و تغییرات عمده در زندگی را اگر ضروری نیستند، به زمان‌های دیگر واگذار کنید
منبع: همشهری

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار