با بیماران خاص ترحمآمیز برخورد نکنید
پارسینه: رییس انجمن تالاسمی گفت: بسیاری از مواقع رفتارهای اجتماع تاثیر منفی بر روحیه بیماران خاص و صعبالعلاج دارد، چرا که به این افراد با احساس ترحم نگریسته و حتی با الفاظی مانند «طفلکی» از آنان یاد میشود. این درحالیست که مردم باید در مواجهه با بیماران خاص مانند مبتلایان به تالاسمی از واکنشهای ترحمآمیز خودداری کنند.
دکتر مجید آراسته افزود: ممکن است اظهارنظرهای مردم نسبت به بیماران خاص و صعبالعلاج به علت احساس دلسوزی و همدردی با آنان بیان شود، اما نوع بیان آن به گونهای باشد که بر روحیه بیمار تاثیر منفی بگذارد. در این شرایط بیمار ترجیح میدهد کمتر وارد اجتماع شود.
وی با بیان اینکه یکی از برزگترین معضلات مبتلایان به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج، افسردگی است، اظهارکرد: این بیماران به علت ابتلا به این بیماریها، محدودیتهایی را در خود حس میکنند یا متاسفانه جامعه آنان را معلول یا ناتوان میداند در نتیجه به راحتی نمیتوانند وارد اجتماع شوند و توانمندیهای خود را نشان دهند، در این شرایط ممکن است دچار افسردگی شوند.
رییس انجمن تالاسمی با بیان اینکه مبتلایان به بیماریهای خاص و صعبالعلاج توانمند هستند، اما خانوادهها کمتر آنان را به سطح اجتماع میبرند، تصریح کرد: برخی از مادران در مراجعه به مراکز درمانی اظهار میکنند که غیر از پزشک و مرکز درمانی، هیچکس نمیداند که فرزند آنها به بیماریهایی مانند تالاسمی مبتلا است.
وی با اشاره به وضعیت ازدواج بیماران خاص و صعبالعلاج، اظهار کرد: برخی مواقع خانوادههایی که یکی از اعضای آن مبتلا به این بیماریهاست، به راحتی نمیتوانند ازدواج کنند. به عنوان نمونه پدر و مادر بعضی از آنها میگویند که دو تا سه فرزند دارند، اما این افراد قادر به ازدواج نیستند چرا که یکی از اعضای خانواده به بیماریهایی مانند ام اس و تالاسمی مبتلاست و خانوادههای دیگر گمان میکنند که سایر اعضای این خانواده نیز به این بیماریها مبتلا هستند یا ناقل ژن آن محسوب میشوند.
آراسته در پایان با اشاره به وضعیت بیماران خاص و صعبالعلاج در اجتماع گفت: گاهی اوقات به علت باورهای رایج، این بیماران با موانعی در زمینه اشتغال مواجه هستند و امکان دارد که نتوانند شغل مناسبی پیدا کنند. در این شرایط احتمال ابتلای آنان به افسردگی زیاد است.
ارسال نظر