گوناگون

کرونا اسرار آمیز‌تر شد

کرونا اسرار آمیز‌تر شد

پارسینه:  جهشی که در پروتئین رخ می‌دهد، باعث می‌شود که سارس کووید-۲ وارد سلول شده و انتشار ویروس را ساده‌تر کند، شاید هم هیچ تغییری بوجود نیاورد.

جهشی که در پروتئین رخ می‌دهد، باعث می‌شود که سارس کووید-۲ وارد سلول شده و انتشار ویروس را ساده‌تر کند، شاید هم هیچ تغییری بوجود نیاورد.
درباره این جهش که به D۶۱۴G معروف است، شایعاتی وجود دارد که بر روی پروتئین در سطح ویروس تاثیر می‌گذارد. این جهش، جهشی جدید است و کمتر در در نمونه‌های گرفته شده از بیماران کرونایی دیده شده است. در حقیقت این نوع جهش جدید از ویروس که با نام G. معروف است، بیشتر در نمونه‌های بیمارانی دیده شده که روز‌های اول به این بیماری مبتلا شده بودند.
بنا به تحقیقات این نوع جدید از ویروس به دلیل یک انتخاب طبیعی رخ می‌دهد، ذرات ویروس جهش یافته راحت‌تر وارد سلول‌ها می‌شوند و با گونه‌های دیگر مبارزه کرده و برآن‌ها غلبه می‌کنند. البته دانشمندان هنوز نمی‌توانند با قطعیت بگویند که این جهش عامل انتقال ویروس کرونا بوده است، بلکه شیوع نوع G. احتمالا بصورت شانسی رخ داده است.

نوع G. در مقابل نوع D.
دانشمندان حالا نمونه‌های اولیه ویروس کرونا در ووهان چین را نوع D. می‌نامند. تا قبل از اول مارس ۹۰% نمونه‌های گرفته شده از بیماران از نوع D. بود، اما پس از آن نوع G. نیز دیده شد. این جهش بواسطه مبادله یک نوکلئوتید آدنین (A) با یک نوکلئوتیدگوانین (G) در نقطه خاصی در ژنوم ویروس کرونا رخ داده است. سه نوع جهش دیگر نیز به همین روش مشابه در بلوک RNA مبادله می‌شوند.

نوع G. در نمونه‌های ۶۷% از بیماران از ماه مارس تا به امروز و ۷۸% بیماران مبتلا از اول آوریل تا ۱۸ می‌دیده شده است. طی این زمان، مکان شیوع بیماری از چین به اروپا و امریکا منتقل شده است.
این جهش حتی در مکان‌هایی که نوع D. در آنجا شایع است نیز دیده شده است. محققان برای بررسی موضوع، جهش G. و D. را به شبه ویروس‌های کرونایی تزریق کردند، این ویروس هی جدید پروتئین‌های سطحی ویروس‌های دیگر را نمایان می‌کنند و مفید هستند، زیرا نمی‌توانند بیماری را منتقل کنند و از آنجایی که دارای نشان‌های مولکولی هستند، محققان می‌توانند حرکات آن‌ها را در سلول پیگیری کنند.

سپس محققان کشت‌های سلولی را در معرض شبه ویروس‌های کرونایی D. و G. قرار دادند تا میزان عفونی بودن هریک را مشخص کنند. براساس یافته‌ها، نوع G. دارای مقادیر بالاتری از ویروس در کشت سلولی بود که این معنای عفونت و تکثیر بیشتر است. مقادیر ویروس‌های موجود در جهش G. حدود ۲.۶ تا ۹.۳ برابر بزرگتر از نوع D. است.
این شبه ویروس‌ها نه ویروس‌های کرونایی واقعی بودند و نه سلول‌های شش انسان، اما آزمایشی که درباره میزان عفونی بودن سارس کووید ۲ انجام شده بود نیز به همین نتایج مشابه رسید. طبق آزمایشی که بروی سلول‌های ریه انسان انجام شد، نوع G. می‌تواند تا ۸ برابر ریه انسان را نسبت به نوع D. عفونی‌تر کند.
اما نوع تکثیر این ویروس در فضای آزمایشگاهی بمعنای آن نیست که در دنیای واقعی نیز باهمان سرعت منتشر خواهد شد. عوامل مختلفی رویو انتقال و شیوع بیماری تاثیر می‌گذارند، مثلا نحوه ورود به بدن و میزان ماندگاری آن در طبیعت برای وارد شدن به بدن میزبان جدید.

اگر ویروس نوع G. بتواند وارد مکان‌های شلوغ شود، به سرعت همه گیر خواهد شد. مخصوصا در روپا و شهر نیویورک. نوع G۶۱۴ یکی از انواع جهش‌های چهارگانه است که برای یافتن جهش‌های دیگر باید مطالعات بیشتری صورت پذیرد. محققان هم اکنون درحال کار کردن بروی حیوانات هستند تا ببینند که کدام حیوان بهتر می‌تواند نحوه انتشار بیماری از انسان به انسان دیگر را نشان دهد.

خبر خوب آنکه شواهدی مبنی بر تاثیر شدیدتر نوع G. وجود ندارد، اما باید نحوه جهش این ویروس را ردگیری کنند. با افزایش مقابله سیستم ایمنی با این ویروس، تغییرات آن نیز بیشتر می‌شود. رعایت فاصله اجتماعی، شستن مکرر دست‌ها واستفاده از ماسک صورت را همچنان بهترین راهکار‌ها برای مقابله با این بیماری هستند.
منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظر

  • شیرین صفوی

    خدا لعنت کنه مسبب رو !!! که باعث این ویروس چینی شدن !!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار