خرازی: در برابر تحریمها مقاومت میکنیم
پارسینه: سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در مصاحبه با فرانس ۲۴ تصریح کرد: در برابر تحریمها مقاومت میکنیم.
سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در مصاحبه با شبکه خبری فرانس ۲۴ به اظهارنظر درباره برخی موضوعات مهم پرداخت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی درباره دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران گفت: تحریم ها مردم ایران اعم از سالخوردگان، کودکان و زنان را هدف قرار داده است. چاره ای جز مقاومت نداریم. تاکنون ایران صبوری به خرج داده و همچنان در توافق باقی مانده است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره تعلل اروپایی ها در ارائه بسته مالی و عمل به وعده هایشان نیز گفت: آنها قول داده بودند که مکانیسم هایشان در آینده اجرایی خواهد شد، برای همین تا الان به آنها اعتماد کردهایم. از دیگران باید پرسید که چه زمانی این ابزارها کاربردی می شوند. تاکنون ایران صبوری به خرج داده و همچنان در توافق باقی مانده است؛ ایران نیست که باید در این خصوص مورد سؤال قرار گیرد، زیرا همچنان طرف این توافق است. طرف دیگر است که باید پاسخ دهند چرا تعلل می کنند.
سید کمال خرازی در پاسخ به سئوالی درباره ایراد اتهام به ایران پیرامون حملات تروریستی در دانمارک و فرانسه و تأثیر احتمالی آن بر حمایت های اروپا در برابر تحریم های واشنگتن افزود: قطعا دشمنانی برای تخریب روابط ایران و اروپا فعالیت می کنند. بر این باوریم که این موضوع از پیش برنامه ریزی شده و توطئه ای علیه عادی سازی روابط ایران و کشورهای اروپایی بوده است. اطلاعات این موضوع از طرف اسرائیلیها داده شده است. آن ها گفته اند که این اطلاعات را به دولت دانمارک داده اند؛ اما این سبک اتهام زنی مضحک است. این موضوعات صرفا اتهام زنی است.
این مقام ایرانی پاسخ به سئوالی پیرامون پیشینه ادعائی چنین اقداماتی درباره ایران را اینگونه جواب داد: قطعا ممکن است عناصری طراحی برای وخامت روابط داشته باشند. سؤالی که باید از دولت فرانسه پرسید، این است که چرا یک سازمان تروریستی که ۱۷ هزار ایرانی را ترور کرده، در این کشور فعال است؟
خرازی درباره حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از حسن روحانی رئییس جمهوری ایران در مذاکرات منتهی به برجام گفت: آیت الله خامنه ای همیشه حامی دولت بوده اند و علنی هم این موضوع را اعلام کردند که رئیس جمهور روحانی باید در این تصدی باقی بماند و برای کمک به مردم خود تلاش بکند.
سؤال بعدی خبرنگار فرانس ۲۴ از وی اینگونه بود: یکی از اهداف آمریکا از خروج برجام به گفته خودش اصلاح رفتار منطقه ای ایران بود. سؤال این است که با توجه به شکست داعش در عراق و سوریه آیا دلیلی برای ایران وجود دارد که در این کشورها بماند؟
سید کمال خرازی پاسخ داد: این مسأله در راستای حفظ امنیت ملی ایران و حفظ وضع موجود در منطقه است. حضور ما در عراق و سوریه به دعوت دولت های این کشورها بود و در جهت حفظ وضع موجود این کار را انجام دادیم. داعش در نزدیکی تسخیر بغداد و دمشق بود و داشت به مرزهای ما می رسید.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در جواب سئوالی پیرامون «ایا این وضعیت تهدیدی برای اسرائیل است؟» افزود: حزبالله در حال دفاع از قلمرو لبنان است. حزبالله حزبی است که اسرائیلی ها را از خاک لبنان بیرون کرد. این یک حق طبیعی است که اشغالگر را از خاک خود بیرون کنید و با آنها بجنگید. اما درباره یمن پرسیدید؛ وضعیت یمن را باید از اروپایی ها پرسید که همچنان در حال فروش سلاح به عربستان و امارات هستند. سعودی ها و اماراتی ها با این کمک ها فقط به کشتار مردم، زنان و کودکان و ویرانی این کشور پرداخته اند. حوثیها فقط سهمی از دولت آینده را میخواهند و حمایت ما فقط سیاسی است. قطعا ما از مذاکرات صلح حمایت می کنیم و با برخی کشورهای اروپایی برای همکاری درباره یمن مذاکره کرده ایم؛ اما متاسفانه دولت عربستان سعودی همکاری در این خصوص با ما نداشته است.
پرسش دیگر خبرنگار این شبکه اینگونه بود: گزارش شده که عربستان برنامه ای برای ترور مقامات ایرانی، تامین مالی گروه های مخالف از جمله مجاهدین خلق (منافقین) و خرابکاری در اقتصاد ایران داشته. آیا ایران این اتهام را جدی میگیرد و ایا به نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان تمایل دارید؟
خرازی در پاسخ تصریح کرد: این موضوع چیز عجیبی نیست. عربستان همیشه از تروریسم و کسانی که ایرانیها را کشته اند، حمایت کرده است. این طرز فکر آن ها است. ما برای رسیدن به موقعیتی بهتر در خاورمیانه می توانیم با آنها مذاکره کنیم. بله قطعا ما علاقمند به نشستن بر سر میز مذاکره با عربستان سعودی و دیگران برای حصول وضعیت بهتری برای خاورمیانه هستیم.
سئوال پایانی خبرنگار این شبکه از خرازی اینگونه بود: درباره سابقه حقوق بشر ایران می پرسم که نازنین زاغری، باقر و سیامک نمازی و محکومان محیط زیست؛ نمی شود آن ها را علنی محاکمه کنید؟ چرا شفافیت به خرج نمی دهید و مدارک جرم آن ها را علنی نمی کنید. پیشتر گفته بودید اگر مجرم باشند، مدارک علیه آن ها علنی می شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: قطعا این مدارک علنی می شود. هر کشوری دشمنان خود را دارد و افرادی هستند که جرمی مرتکب می شوند. در فرانسه کسانی که جرمی مرتکب می شوند، بازداشت و محاکمه می شوند. در ایران هم دقیقا این چنین است. قطعا می دانید تفکیک قوا در ایران وجود دارد و دستگاه قضایی است که به وضعیت دستگیرشدگان رسیدگی می کند. اما وقتی مسئله امنیت ملی مطرح باشد، حق دولت است که گامی در راستای بازخواست مجرمان بردارد.
ارسال نظر