فایننشال تایمز: آمریکا نا امید شد
در حالی که وزیر خارجه آمریکا در یک موضع گیری جدید که واکنشهای زیادی داشته، عملاً پیش شرطهای قبلی اش برای مذاکره با ایران را پس گرفته، یکی از قدیمیترین، مهمترین و پرنفوذترین روزنامههای اقتصادی سیاسی در جهان در گزارشی میدانی از وضعیت تهران، به مقاومت مردم ایران اشاره کرده و از کمرنگ شدن امید مقامات آمریکایی برای به نتیجه رسیدن راهبرد فشار سخن گفته است.
دیروز پمپئودر یک تناقض گویی آشکار از یک سو مدعی شد آمریکا آماده مذاکره «بدون پیش شرط» با ایران است و از سویی دیگر تأکید کرد که کارزار فشار بر ایران همچنان ادامه مییابد. در همین حال شب گذشته سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به این که ملاک ایران، عمل طرف مقابل است و نه بازی با کلمات، گفت: «تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود».
آن چه پمپئو دیروز در نشست خبری با همتای سوئیسی خود تأکید کرده همان راهبرد نخ نمای توجه به فشار و مطرح کردن مذاکره به عنوان یک تاکتیک است. آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون پیش شرط در حالی است که وزیر خارجه آمریکا در سال گذشته ۱۲ پیش شرط را برای گفتگو مطرح کرده بود! وی در عین حال همان پیش شرط را در نشست خبری دیروزش هم تکرار کرد. از جمله بر ادامه تلاشهای آمریکا درباره آن چه «تغییر رفتار ایران» میخواند، تأکید کرد. وزیر خارجه آمریکا که کشورش از برجام خارج شده، با وقاحت خاصی تأکید کرد: آمریکا به دقت پایبندی ایران به مفاد برجام و موضوعاتی مانند آب سنگین، ذخیرهسازی اورانیوم و سانتریفیوژ نصب شده، را رصد میکند.
واکنشها به عقب نشینی ظاهری پمپئو از ۱۲ شرط قبلی
در همین حال وندی شرمن به اظهارنظر پمپئو درباره مذاکره بدون شرط با ایران واکنش نشان داد و نوشت: «عکس یادگاری با کره شمالی برای ترامپ خوب از آب درنیامد، الان ظاهرا نوبت عکس یادگاری با ایران شده است!» علی واعظ عضو ارشد گروه بین المللی بحران هم در توئیتی نوشت: «۱۲ شرط آمریکا چه شد؟ آهان، فشار حداکثری جواب نداد؟!»
فایننشال تایمز هم همزمان با این موضع گیری در گزارشی با اشاره به ثبات بیشتر اقتصاد ایران در مقایسه با سال گذشته و کمرنگ شدن امید مقامات آمریکایی برای فشار به ایران نوشت: بسیاری از شهروندان این کشور با وضعیت موجود کنار آمده اند و تلاش می کنند آسیب پذیری خودشان را در مقابل تلاطمهای اقتصادی کاهش دهند. آنها تاکنون مقاومت بالایی در مقابل افزایش شدید قیمتها و تورم بی سابقه در کشور نشان داده اند. این گزارش در انتها نتیجه گیری کرده است: زمانی که ترامپ ایران را یک ملت تروریست خطاب میکند، مردم ایران چگونه میتوانند او را به عنوان منجی خود تصور کنند؟
آبه ۲۲ تا ۲۴ خرداد در تهران
ترامپ طی هفتههای گذشته کشورهای زیادی را برای باز کردن باب گفتگو با ایران میانجی کرده که آخرین مورد آن نخست وزیر ژاپن است. رسانههای ژاپنی میگویند سفر شینزو آبه به ایران قطعی شده و او در خلال سفرش به ایران که در تاریخ ۲۲ تا ۲۴ خرداد برگزار میشود، با رهبر انقلاب نیز دیدار میکند. به نوشته روزنامه ژاپنی مینیچی به نقل از یک منبع دولتی هدف این مقام ژاپنی در نخستین سفرش به ایران، ترغیب ایران به مذاکره با آمریکا و کاهش تنشهاست. به گزارش دیروز هم بی بی سی وزیر خارجه آمریکا درباره اثرگذاری این تحریمها بر مردم ایران مدعی شده که مردم ایران از تحریمها آسیب نمیبینند. همچنین وزیر خارجه سوئیس گفت: ما کانال ارتباطی با تهران هستیم و در چند هفته گذشته در سطح مقامات عالی رتبه دو طرف میانجی گری کردیم.
منبع:
خراسان
ﭘﺎﺳﺦ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺍﯾﻦ ﻫﺴﺖ ﮐﻪ ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺑﺸﻪ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﺎ ﺣﻤﻠﻪ ﺗﻼﻓﯿﺠﻮﯾﺎﻧﻪ ﺍﺗﻤﯽ ﻭ ﻣﻮﺷﮑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﻭﺑﺮﻭ ﻧﺨﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ . ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﺩﺭ ﭘﯽ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺳﻼﺡ ﺍﺗﻤﯽ ﻭ ﻣﻮﺷﮏ ﻗﺎﺭﻩ ﭘﯿﻤﺎ ﺍﺳﺖ . ﺣﺎﻻ ﺳﻮﺍﻟﯽ ﮐﻪ ﻣﻄﺮﺡ ﻫﺴﺖ ﺍﯾﻨﻪ ﮐﻪ ﭼﺮﺍ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺳﯿﺎﺳﺘﻤﺪﺍﺭﺍﻥ ﺗﺼﻮﺭ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﺑﺎ ﺗﻀﻌﯿﻒ ﺗﻮﺍﻥ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﺎﯼ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺭﺍ ﻟﻐﻮ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﺧﻄﺮ ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺭﺍ ﮐﻼ ﻧﺎﺩﯾﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ .! ﺷ