گوناگون

کیهان/ نتانياهو: فريب ظاهر روحاني را نخوريد!

پارسینه: فايننشال تايمز: روحاني قرار نيست براي حسن‌نيت سانتريفيوژها را خاموش کند

يک روزنامه انگليسي در تحليل انتخابات رياست جمهوري ايران نوشت: هيچ‌کس تصور نمي‌کند تغيير رئيس‌جمهور در ايران به معناي تغيير کلي ساختار است.

فايننشال تايمز مي‌نويسد: عجيب‌ترين نکته در مورد انتخاب روحاني اين بود که آراي وي نزديک ۵۰ درصد بود و حاکميت مي‌توانست اين آرا را تغيير دهد(!!) هيچ کس تصور نمي‌کند تغيير رئيس‌جمهوري در ايران به معناي تغيير کلي ساختار است. قرار نيست روحاني به عنوان نشان دادن‌ حسن نيت به غرب سانتريفيوژها را خاموش کند. وي پيش از اين در اين مورد صحبت کرده و ديپلمات‌هايي که با وي در زماني که مذاکره‌کننده ارشد هسته‌اي ايران بوده است مي‌گويند بيش از اينکه ميانه‌رو باشد عملگرا است.

اين روزنامه خاطرنشان مي‌کند: رئيس‌جمهوري جديد ايران مي‌خواهد تحريم‌ها را مهار کند اما او نيز يک روحاني است که با ايدئولوژي انقلابي سال ۱۳۵۷ عجين شده است.

فايننشال تايمز با اشاره به اينکه تعيين سياست‌هاي کلي جمهوري اسلامي بر عهده رهبري است، مي‌نويسد: وظيفه اوباما اين است که همه راه‌هاي ديپلماتيک را به کار گيرد. در عين حال بايد توجه داشت حسن روحاني چه عملگرا باشد و چه نباشد، ايراني‌ها تسليم آمريکا نمي‌شوند.

همزمان کريستين کاريل (پژوهشگر ارشد مؤسسه لگاتوم و دبير نشريه فارين پاليسي) در اين نشريه آمريکايي نوشت: ايران قادر به انجام تغييرات و اصلاحاتي که ما مي‌خواهيم نيست. اکنون يک ميانه‌رو برنده انتخابات شده است. ميانه‌رويي که خود را مدافع بلندپروازي‌هاي هسته‌اي ايران مي‌داند.

ميانه‌رويي که به کشورهاي غربي هشدار مي‌دهد خود را از جنگ داخلي سوريه کنار بکشند، ميانه‌رويي که از صافي شوراي نگهباني گذشته است که نامزدان مصلحت‌گراتر را از شرکت در انتخابات بازداشت. ميانه‌رويي که از آغاز روشن کرده که با اصل ولايت‌فقيه يا حکومت روحانيون مشکل ندارد؛ اصلي که محور اصلي نظامي ا‌ست که آيت‌الله روح‌الله خميني بنيان آن را پي افکند. و سؤال اين جاست که آيا با اين همه جايي براي خوشحالي باقي‌ است؟

نتانياهو: فريب ظاهر اعتدال‌گراي روحاني را نخوريد!

مدير موسسه واشنگتن در امور خاورميانه گفت منتخب جديد مردم ايران، از افراد درون حاکميت است و بايد فشارها بر ايران را تا زمان عقب‌نشيني ادامه داد.

مايکل سينگ در واشنگتن پست نوشت: تمرکز آمريکا بايد روي اقدامات ايران باشد و نه اشخاص. برخي مي‌گويند روحاني اصلاح‌طلب است و برخي مي‌گويند نيست. دولت اوباما نمي‌تواند اين احتمال را رد کند که فشار بين‌المللي بر ايران در نهايت نوعي از تغيير را که به دنبالش بوده به وجود آورده است؛‌ اما همچنين نمي‌تواند خطر کند و فشارهايي را که با زحمت زياد عليه ايران تجميع کرده است صرفا به دليل اميدواري و گمانه‌زني تخفيف دهد.

سينگ نوشت با توجه به سخنان و مواضع گذشته روحاني، مي‌دانيم که او نه تنها يک اصلاح‌طلب نيست بلکه از افراد درون نظام است که نقش مهمي در پيشبرد برنامه هسته‌اي، فعاليت‌هاي منطقه‌اي و حتي سرکوب داخلي ايران داشته است. او تا حدي که عملگرايي و ترجيح ديپلماسي از خود نشان داده است، با هدف خدمت به هدف‌هاي رژيم بوده نه در تلاش براي تغيير آنها. با اين حال، اين مساله را نيز نمي‌توان منتفي دانست که روحاني ممکن است با توجه به مشکلات شديد اقتصادي ايران به اين نتيجه رسيده باشد که اکنون تغيير ضروري است.

به نوشته واشنگتن پست: نشانه تغيير از جمله در آزادي بازداشت‌شدگان (!) و تغيير مواضع منطقه‌اي ايران قابل مشاهده خواهد بود. همچنين در تغيير سياست هسته‌اي و تا اين مواضع کلي تغيير نکند، سياست بنيادين آمريکا نبايد تغيير بکند حتي در صورتي که دولت آمريکا دست خود را به سوي روحاني دراز کند و به دنبال گشايش‌هاي ديپلماتيک باشد. در حقيقت تا زماني که ايران نرمش نشان ندهد، سياست آمريکا همچنان بايد محکم‌تر شود؛ در غير اين صورت پيامي غلط به ايران ارسال خواهد شد.

گفتني است ترغيب تندروهاي آمريکا، براي ادامه فشارها به ايران متاثر از مواضع رژيم صهيونيستي است. نتانياهو به تازگي در ديدار کاترين اشتون گفت: آزمون واقعي درباره انتخابات ايران اين است که اين کشور غني‌سازي اورانيوم را متوقف کرده، مواد هسته‌اي را به خارج بفرستد و تمام تاسيسات فردو را تعطيل نمايد.

نتانياهو مي‌گويد: «روحاني طرفدار راهبردي است که من اسم آن را بگو، بخند، مذاکره کن و غني‌سازي کن مي‌خوانم. من سخنان روحاني را در سال ۲۰۰۴ بازگو مي‌کنم که گفته بود «در حاليکه ما با اروپايي‌ها در تهران مذاکره مي‌کرديم، در حال نصب تجهيزات در تاسيسات اصفهان هم بوديم. درحقيقت با ايجاد يک فضاي آرام ما توانستيم کار را در اصفهان تکميل کنيم.» ما نمي‌توانيم به ايران اجازه دهيم چنين بازي را انجام دهد. آنها براي خريد زمان بازي مي‌کنند و به غني‌سازي ادامه مي‌دهند. تهران در عين حال پايگاه برنامه هسته‌اي خود را وسيع‌تر مي‌کند.

به گزارش راديو اسرائيل نتانياهو در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست «به ايالات متحده هشدار داد فريب ظاهر اعتدال‌گراي روحاني را نخورد. روحاني در گذشته نيز ماموريت داشته در مورد برنامه اتمي ايران با غرب گفت‌وگو کند، و همزمان به پيشبرد برنامه ادامه داده است. «هدف از گفت‌وگو با ايران بايد قطع کامل غني‌سازي اورانيوم باشد.» شوراي امنيت خواهان قطع غني‌سازي رژيم ايران است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد