گوناگون

لیست ۵۰‌نفره هاشمی برای مجلس خبرگان!؟

آرمان : شاید انتخابات مجلس خبرگان سال 85 به خاطر بسیاری نیاید؛ همان انتخاباتی که اصلاح‌طلبان دیگر در قدرت حضور خاصی نداشتند و به ادعای برخی به دنبال انتخاباتی برای بازگشت به قدرت بودند. در آن زمان بخشی از اصولگرایان سرمست از نشاندن محمود احمدی‌نژاد بر کرسی ریاست جمهوری درصدد قدرت‌نمایی بودند و هدفشان این بود که القا کنند هشت سال دوری از پاستور و چهار سال اکثریت مجلس نبودن تنها یک اتفاق بود، برای نشان دادن این ادعا به اصلاح‌طلبان که در آن سال مشغول زدودن خستگی بودند، هجمه بردند.

روش‌های زیادی را امتحان کردند که از تدارک کابینه‌ای بدون حضور عضوی از اردوگاه اصلاح‌طلب تا به چالش کشیدن عملکرد 8 سال دولت اصلاحات و... را شامل می‌شد. آنها گلایه و نارضایتی خود و مهم‌تر از آن، نگرانی نسبت به عملکرد هم‌طیفانشان در دولت و مجلس را اینگونه توجیه کردند که اصلاح‌طلبان توانایی بقا در قدرت را ندارند به نحوی که زین پس با حضور اصولگرایان رنگ و بوی کشور به رنگ توانمندی در خواهد آمد. در این میان البته اصلاح‌طلبان این حق را برای خود قائل بودند تا در تمام انتخابات‌ها بخت خود را بیازمایند که یکی از این انتخابات‌ها، انتخابات مجلس خبرگان بود.

اصولگرایان در سال 85 چه کردند؟

در سال 85 اصولگرایان برای ممانعت از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس خبرگان و پیروزی احتمالی آنها بر طبل شایعه‌پراکنی کوبیدند و افرادی نظیر «سیدمحمد خاتمی» رئیس‌جمهور اسبق، «محمدرضا توسلی» مسئول دفتر بنیانگذار جمهوری اسلامی، «محمد موسوی خویینی‌ها» دبیر کل مجمع روحانیون مبارز و بسیاری دیگر از چهره‌های مطرح روحانی جناح دوم خرداد را مورد هجمه قرار دادند.

اگر چه این روحانیون در آن سال راهی به مجلس خبرگان نداشتند و کاندیدای این انتخابات نشدند اما کمتر کسی است که به توانایی برخی روحانیون اصلاح‌طلب آن دوره شک داشته باشد. روحانیون این جناح همان افرادی بودند که در دهه 60 و در زمان حیات امام خمینی (ره) به سبب قرابت فکری و سیاسی با رهبر جمهوری اسلامی به جریان خط امام شهرت داشتند و در اختلافات با جناح راست سنتی که در جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نیز احزابی مانند موتلفه اسلامی متشکل بودند از حمایت‌های صریح بزرگان آن دوره برخوردار بودند لذا بر این اساس بسیاری از افراد، تردیدی در صلاحیت برخی از آنها قایل نمی‌شدند و در عین حال برخی دیگر هم بودند که از گذشته مسائلی را نقل می‌کردند وسعی در اقناع افکار عمومی در جهت فاقد صلاحیت بودند چهره‌های جریان اصلاح‌طلب داشتند. در آن زمان اصولگرایان پیروزی در مجلس خبرگان را به برداشتن گام چهارم تفسیر کردند.

گامی که پس از پیروزی در انتخابات دوره دوم شوراها، مجلس هفتم و ریاست جمهوری نهم، گام چهارم نامیده شد تا براساس آن اصولگرایان موفق شوند با بهره‌گیری از فضای سیاسی کشور که اکنون از هر لحاظ برای آنها مساعد بود، چهره‌های موردنظر خود را در مجلس خبرگان رهبری هم وارد کنند. در آن زمان علی محمد حاضری، دبیر وقت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از آمادگی اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری خبر داده بود و در کنار آن، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی ایازی عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم از شركت در انتخابات مجلس خبرگان به عنوان یكی از اولویت‌های تشكل متبوعش در سال جدید نام برد.

جالب اینکه اصلاح‌طلبان در آن سال ایده‌ای را مطرح کردند که به مذاق برخی اصولگرایان خوش نیامد و آن هم حضور غیرمجتهدین در مجلس خبرگان بود. پرواضح است که اقلیتی از اصلاح‌طلبان در آن سال توانستند بر کرسی‌های مجلس خبرگان بنشینند و در کنار آنها آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی هم که بعد از مرحوم مشکینی ریاست مجلس خبرگان را عهده‌دار شده بود، با اقتدار بار دیگر بر کرسی ریاست نشست البته ناگفته نماند در آن سال هاشمی رفسنجانی به دلیل مشی میانه‌ای که اتخاذ کرده بود نمی‌توانست در گروه اصلاح‌طلبان شمرده شود. مهم‌ترین موضوعی که در آن سال به اصولگرایان آموخته شد این بود که هیچگاه به جای رقیب برنامه‌ریزی نکرده و تصمیم نگیرید چرا که اصلاح‌طلبان به خوبی وضعیت خود را در آن انتخابات درک کرده و بزرگان این جریان کاندیدای مجلس خبرگان نشدند.

باز هم انتخاباتی دیگر

سال‌ها گذشت تا بار دیگر به انتخابات مجلس خبرگان رسیدیم. این انتخابات در فضایی برگزار می‌شود که دولت اعتدال بر سر کار است و سکان دولت در دست یکی از اعضای مجلس خبرگان یعنی حسن روحانی قرار دارد. طبیعی است که اصلاح‌طلبان در چنین فضایی خود را آماده حضور در انتخابات مجلس خبرگان کنند.

این بار رقیب بار دیگر احساس خطر کرده است و نمی‌خواهد دومین گام را به عقب بگذارد چرا که در انتخابات ریاست جمهوری با شکست مواجه و مجبور شد یک گام به عقب بردارد، هنوز از نتیجه‌ای که قرار است در انتخابات مجلس رقم بخورد اطمینان ندارد و تنها امیدش به کسب اکثریت کرسی‌های مجلس خبرگان است.

اصولگرایانی که تا قبل از 24 خرداد چهار گام رو به جلو برداشته بودند اکنون نمی‌پذیرند که عقب‌نشینی کنند و گام دوم را هم به عقب بردارند. آنها همانند سال 85 به نظریه‌پردازی برای خود مشغول هستند و البته این بار نه مانند آن سال از موضع قدرت بلکه از موضع ضعف و تلاش برای حذف نشدن اینگونه به فعالیت مشغول هستند.

لیست 50 نفره خبرگان

ازجمله این تلاش‌ها اظهارات یک عضو جبهه پایداری است که از لیست ۵۰ نفره هاشمی برای مجلس خبرگان بعدی خبر داد. جواد کریمی قدوسی با اشاره به نفوذ و نقش خانواده آقای هاشمی در انتصاب افراد گفت: در همین مدت، حدود 30 تا 40 مورد تذکر در مورد نفوذ خانواده آقای هاشمی و نقش آنها در مورد انتصابات دادم.

وی افزود: این جریان با همدستی آقای خاتمی به دنبال فتح مجلس شورای اسلامی آینده و خبرگان رهبری است و لیست 50 نفره‌ای را برای در اختیار گرفتن خبرگان رهبری تهیه کرده که با دانش و بصیرت مردم و توانایی نظام این اتفاق نمی‌افتد. همچنین سایت‌های اصولگرا اخیرا نوشتند که سیدمحمد خاتمی در جمع برخی اعضای مجمع روحانیون گفته است: «ما باید خود را برای انتخابات خبرگان آماده کنیم. من انتخابات خبرگان را مهم‌تر از انتخابات مجلس می‌دانم. باید ترکیب خبرگان را عوض کنیم. با مجمع محققین قم صحبت کرده‌ایم که از میان روحانیون جوان و خوشفکر نیروهایی را شناسایی و برای حضور در خبرگان آماده سازیم.»

آگاهان به امر با یک نگاه گذرا به این جملات پی به جعلی بودن آن خواهند برد چرا که خاتمی در طی دوران ریاست جمهور و پس از آن بارها نسبت به جایگاه روحانیون به‌ویژه اعضای مجلس خبرگان عرض ارادت کرده است. لذا آنچه این سایت‌ها نوشته‌اند بیش از همه به یک شوخی شباهت دارد.

در نهایت....

نفس حضور در مجلس خبرگان برای هر یک از افراد و شخصیت‌ها بسیار ارزشمند است و نمی‌توان فردی از دو جناح اصلی کشور را یافت که تمایلی برای حضور در این مجلس نداشته باشد اما این جایگاه دارای اعتباری است که تمام افراد دارای ویژگی‌های ورود به آن نیستند. باید ذکر کرد که نباید با تخریب و هجمه به یکدیگر جهت راه یافتن به مجلس خبرگان از اعتبار آن کاست چرا که این مجلس یادگار حضرت امام (ره) و تصریح شده در قانون اساسی است. به نظر می‌رسد اصولگرایان صرفنظر از محبوبیت انتخاباتی خود، انرژی و تلاش خود را در راه بازسازی آنچه صرف می‌کنند که طی 8 سال حضور در قدرت به آنها آسیب‌هایی وارد کرده‌اند.

ارسال نظر

  • ناشناس

    اصلاح طلبان از حالا اگر الان هم دیر نشده باشد باید برنامه برای حضور در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی اماده کنند مخصوصا اقایان هاشمی و خاتمی همه افراد موثر افرادی را همه باهم و انتخاب کرده به اطلاع همگان برسانند هر چه سریع تر و نباید در هجمه هایی که علیه شان می شود خود را پنهان کنند که وظیفه سنگینی حالا به دوش دارند بنظر من هم مجلس خبرگان بیشتر اهمیت دارد و بیشتر باید بر ان متمرکز شده تا بطور پنهانی وقتی حواسمان به جای دیگر است عملیات های پنهانی صورت نگیرد خدای ناکرده به بحث نظارت قوی هم نباید بی اعتنایی کرد البته!

  • سید

    جواد کریمی قدوسی کپی برابراصل شریعتمداری کیهان است به همه چیز وبه همه کس بدبین وشکاک است

  • مرضیه

    اصلاح طلبا یکم اروم تر برن یه وقت چپ نشن همینمون مونده فتنه گرا برامون تعیین تکلیف بکنن

  • محمد خالقي

    جناب قوقوسي اگر انتخاب ازاد باشد ومردم ازادانه انتخاب كنند به نظر شما اشكال دارد؟ اگر جوابتان مثبت است بس نقش مردم در انتخابات چيست؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد