گوناگون

علت نگرانی عربستان و اسرائیل از دستیابی ایران بهS۳۰۰

پارسینه: ماه گذشته در رژه سالانه روز ملی ارتش جمهوری اسلامی ایران سامانه اس 300 به نمایش گذاشته شد. این سامانه موشکی زمین به هوا یکی از پیچیده ترین سامانه ها از نوع خود در میدان نبرد است.

به گزارش«انتخاب»،میدل ایست مانیتور نوشت: ماه گذشته در رژه سالانه روز ملی ارتش جمهوری اسلامی ایران سامانه اس 300 به نمایش گذاشته شد. این سامانه موشکی زمین به هوا یکی از پیچیده ترین سامانه ها از نوع خود در میدان نبرد است.

این نشریه آنلاین در ادامه آورده است: دستیابی ایران به سامانه اس 300 روسی باعث ایجاد نگرانی های بین المللی شده، و تعادل کنونی قدرت در خاورمیانه را تهدید می کند. این باعث تقویت قابلیت های دفاع هوایی ایران و همچنین کاهش برتری نظامی رقبای منطقه ای آن از جمله عربستان و اسرائیل می شود که در چند دهه گذشته از توانایی نظامی خود برای بازدارندگی از رویارویی مستقیم با ایران استفاده کرده اند.

در نوامبر و اکتبر 2015 و همچنین بار دیگر در مارس امسال، ایران مجموعه ای از آزمایش های موشکی را ترتیب داد. تردیدهای بین المللی در متعهد بودن ایران به اجرای برجام در زمان آتی، پس از دستیابی آن به سامانه دفاع هوایی روسی بیشتر شده است، زیرا می تواند از تاسیسات اتمی ایران دربرابر حملات پیشگیرانه محافظت کند. جامعه جهانی با مشکلات بسیاری برای از کار انداختن تاسیسات اتمی محافظت شده با اس 300 در ایران خواهد داشت؛ این سامانه برای اف 16 و اف/ای 18 منطقه پرواز ممنوع ایجاد می کند، و بی 2 و ف 22 تنها برای زمان محدودی می توانند در مناطق محافظت شده با اس 300 فعالیت کنند.

همچنین اگر ایران تصمیم بگیرد سامانه های اس 300 را در خاک سوریه یا لبنان قرار دهد، اسرائیل با تهدید نظامی جدی در مرزهای خود روبرو می شود.

در آن سوی خلیج فارس هم کشورهای عربی و متحدان منطقه شان به همراه اسرائیل ائتلافی را بر اساس همکاری منطقه ای برای منافع مشترک به رهبری عربستان و علیه ایران تشکیل دادند.

عربستان علاوه بر کنترل خلیج مندب که خلیج عدن را به دریای سرخ متصل می کند، اخیر کنترل خلیج تیران را هم به دست گرفت که خلیج عقبه را به دریای سرخ متصل می کند. در 8 آوریل سیسی، رئیس جمهور مصر با امضای قراردادی با سلمان، کنترل جزایر تیران و سنافیر را که هر دو در خلیج تیران قرار دارند را به عربستان منتقل کرد. این آبراه اهمیت ژئواستراتژیک بسیاری برای دولت اطراف خلیج عقبه دارد. اسرائیل نیز که متحد عربستان در برابر دشمن مشترکشان ایران است از این توافق سهم می برد.

هدف عربستان این بود که کنترل تمام راه های آبی در دریای سرخ را در اختیار بگیرد تا اگر ایران تصمیم به بستن تنگه هرمز بگیرد، بتواند مسیرهای تجاری جایگزینی داشته باشد. عربستان و مصر همچنین توافق کردند پلی در میان این تنگه بسازند تا کشورهای عربی خاورمیانه را به کشورهای عربی در شمال آفریقا متصل کند و 17 قرارداد سرمایه گذاری و تفاهم نامه هم امضا کردند که به رشد اقتصادی مصر کمک می کند که نقش مهمی در ثبات این کشور دارد. مبنای این استراتژی همکاری منطقه ای برای منافع مشترک با متحدان خود علیه ایران است. احتمال انجام حرکت های مشابه در آینده بسیار است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار