گوناگون

عارف و لاریجانی به تفاهم می‌رسند؟

پارسینه: روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: اهالی بهارستان از هفته گذشته تلاش گسترده‌ای را برای انتخابات هیات رئیسه مجلس آغاز کرده‌اند و هر یک از فراکسیون‌ها طبق گرایشات سیاسی خود می‌کوشند افرادی را به عنوان گزینه خود در هیات رئیسه بگنجانند تا خواست جناحی و سیاسی آنها بیشتر تامین شود.

در ادامه در گزیده ای از این گزارش می خوانیم: با نزدیک شدن به انتخابات هیات رئیسه مجلس، بازار لابی و رایزنی نمایندگان فراکسیون‌های مختلف گرم است و هر یک از فراکسیون‌ها تلاش می‌کنند وضعیت فعلی هیات رئیسه را به نفع خود تغییر دهند. اهالی بهارستان از هفته گذشته تلاش گسترده‌ای را برای انتخابات هیات رئیسه مجلس آغاز کرده‌اند و هر یک از فراکسیون‌ها طبق گرایشات سیاسی خود می‌کوشند افرادی را به عنوان گزینه خود در هیات رئیسه بگنجانند تا خواست جناحی و سیاسی آنها بیشتر تامین شود.

در این راستا تلاش‌های گسترده‌ای برای به توافق رسیدن با فراکسیون مستقلان انجام داده است و این تعاملات همچنان ادامه دارد. به گفته برخی اعضای فراکسیون امید، فراکسیون‌های مستقلان و ولایی با یکدیگر به توافق رسیده‌اند که با یک لیست مشترک در انتخابات هیات رئیسه مجلس شرکت کنند، بنابراین عملکردهای اخیر به منزله حذف پزشکیان و مطهری از نایب رئیسی مجلس است که البته این تاکید درباره مطهری پررنگ‌تر است.

قضیه تا جایی جدی است که طبق اظهارات کاظم جلالی رئیس فراکسیون مستقلان، دو فراکسیون ولایی و مستقلان، کرسی‌های هیات رئیسه را 6 به 6 بین خودشان تقسیم کرده بودند و قرار بود سهم فراکسیون امید را از کرسی‌های هیات رئیسه نادیده بگیرند. مسئله‌ای که باعث واکنش فراکسیون امید شد. این چرخش 180درجه‌ای فراکسیون مستقلان از امید به سمت ولایی یا همان پایداری‌ها و تلاش برای حذف مطهری از هیات رئیسه مجلس، باعث شد که فراکسیون امید اعلام کند برای همه کرسی‌های مجلس گزینه مستقل از سایر فراکسیون‌ها معرفی خواهد کرد.

حتی پس از اینکه دست دوستی و تعامل فراکسیون امید از سوی فراکسیون مستقلان که همفکران دیروز و مخالفان امروز هستند، پس زده شد، در مجمع عمومی فراکسیون امید تصمیم بر این شد که مسعود پزشکیان را به عنوان گزینه ریاست در مقابل لاریجانی مطرح کنند. بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید در این باره گفته بود که در صورت به توافق نرسیدن سایر فراکسیون‌ها با امید، روی کرسی نواب رئیس و حفظ شرایط فعلی، آنها برای همه کرسی‌ها گزینه معرفی می‌کنند. مسئله‌ای که باعث شد از روز گذشته مواضع فراکسیون مستقلان کمی تعدیل شود و به تکذیب اظهارات گذشته خود بپردازند.

همچنین طبق خبرهای رسیده قرار بر این شد که عصر روز یکشنبه محمدرضا عارف و علی لاریجانی برای رایزنی درباره موضوعات اخیر تشکیل جلسه داده و در صورت توافق روی حفظ شرایط موجود، درباره ریاست و نواب رئیسی مجلس تفاهم کنند. گفتنی است؛ کف مطالبه فراکسیون امید برای انتخابات هیات رئیسه مجلس، حفظ وضع موجود است.

در این راستا محمدرضا تابش عضو هیات رئیسه فراکسیون امید معتقد است که بر اساس مذاکرات انجام شده هیچ گاه قرار نبود فراکسیون امید لیست مجزایی ارائه بدهد، اما پس از آن که شنیده شد فراکسیون‌های مستقلان و ولایی با یکدیگر در خصوص 12کرسی هیات رئیسه به توافق رسیده‌اند تا از هر فراکسیون 6 نفر در هیات رئیسه حضور داشته باشد، ما هم تصمیم گرفتیم لیست جدا ارائه بدهیم.

نایب رئیس فراکسیون امید در پاسخ به سوال همدلی درباره آخرین وضعیت و تصمیم فراکسیون امید برای انتخابات هیات رئیسه گفت: نظر فراکسیون امید قبلا اعلام شده و ما همچنان نسبت به برقراری تعامل امیدواریم چرا که طیف وسیعی از نمایندگان عضو فراکسیون مستقلان ولایی، اعضای لیست امید هستند و بعید است که این گروه از نمایندگان بتوانند با جبهه پایداری به توافق برسند.

نماینده مردم اردکان در مجلس در واکنش به ادعای جلالی رئیس و برخی اعضای هیات رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی مبنی بر عدم تمایل اصلاح‌طلبان برای مذاکره و تعامل با دیگر فراکسیون‌ها اعلام کرد: اگر کسی چنین ادعایی مطرح کرده، مرتکب بی‌صداقتی شده است چرا که از همان ابتدا فراکسیون امید بنا را بر تعامل گذاشت و پیشنهاد ما این بود که با یکدیگر به تعامل برسیم. ما همه راه‌ها را امتحان کردیم و هم درباره اینکه وضع موجود حفظ شود صحبت کردیم. درباره اشکال مختلف دستیابی به تعامل برای 9 کرسی هیات رئیسه به جز کرسی رئیس و نواب که خواستار ابقای آن هستیم، مذاکره کردیم اما به نتیجه نرسیدیم.

تابش در واکنش به سوالی درباره اینکه کاظم جلالی مدعی شده توافق مستقلین و پایداری با فرمول 6+6 شایعه است، گفت: اگر این مسئله را تکذیب می‌کنند هیچ مشکلی نیست و ما می‌توانیم به راحتی به پیشنهاد قبلی‌مان مبنی بر حفظ وضع موجود باز گردیم که بر این اساس رئیس و نواب آن ثابت می‌مانند و از 9 نفر باقیمانده به صورت 3+3+3 لیست می‌دهیم.

تابش تصریح کرد: همچنان خوشبین هستیم که با یکدیگر به تفاهم برسیم و خواهشم از مطبوعات این است که با توجه به شرایط خطیر مملکت برای دستیابی به تعامل کمک کنند. اگر به دنبال چانه‌زنی برای فراکسیون خودمان بودیم با توجه به وزن فراکسیون امید طبیعتا باید به دنبال مناصب بیشتری می‌بودیم، اما با توجه به شرایط کشور دستیابی به تعامل را ارجح می‌دانیم و در شرایطی که مردم تندروها را منزوی کردند، نباید اجازه دهیم فضای مجلس ناآرام باشد.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس همچنین درباره موضوع ورود دولت به انتخابات هیات رئیسه مجلس گفت: علائم و نشانه‌هایی در این رابطه وجود داشت که خوشبختانه تکذیب شد. نه دولت باید چنین مداخلاتی را بپذیرد و نه نمایندگان اجازه این کار را بدهند. بماند که اگر اقداماتی هم انجام شده بود، اعضای کابینه دولت تکذیب کردند، چرا که شان مجلس و نمایندگان فراتر از این است که دولت در امور مربوط به آنها دخالت کند.

او درباره پیشنهاد فراکسیون امید مبنی بر حضور یک زن و یک نفر از اهل سنت در هیات رئیسه به همدلی گفت: باید تلاش کنیم این ایده نیز محقق شود. به هر حال این مسئله پیشنهاد فراکسیون امید بوده اما بسیاری دیگر از نمایندگان نظر مساعدی نسبت به آن ندارند و با این حال اگر مستقلین و ما با یکدیگر توافق کنیم این مسئله نیز محقق می‌شود.

در این راستا، بسیاری از اعضای فراکسیون مستقلین ولایی مجلس نیز معتقدند که باید با فراکسیون امید تفاهم کرد و درباره حفظ یا رد مطهری از نایب رئیسی مجلس بین آنها اختلاف نظر وجود دارد. برخی اعضای این فراکسیون از جمله غلامعلی جعفرزاده، علی مطهری را خط قرمز خود می‌دانند و مخالف تغییر او هستند، چون مطهری را الگوی آزادی‌خواهی می‌دانند. عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین مجلس همچنین از تلاش برای ایجاد هماهنگی با فراکسیون امید برای انتخابات هیات رئیسه خبر داد و گفت: سعی می‌کنیم انتخابات هیات رئیسه مجلس هم به خوبی برگزار شود، چون در فراکسیون مستقلین ماندن لاریجانی و مطهری در مسندهای کنونی برای ما مهم است.

همچنین رسول خضری، دیگر عضو فراکسیون مستقلان مجلس در گفت وگو با همدلی با تاکید بر اینکه جلسات و رایزنی فراکسیون‌ها برای انتخابات هیات رئیسه مجلس همچنان ادامه دارد، گفت: مذاکرات همچنان ادامه دارد و هنوز چیزی قطعی نشده است و تا آخر وقت سه‌شنبه سه فراکسیون وضعیتشان مشخص می‌شود.

خضری تاکید کرد: وزن هر فراکسیون مشخص است و نمی‌توان هیچ فراکسیونی را نادیده گرفت. باید سه فراکسیون با یکدیگر تعامل کنند و به نتیجه‌ای برسند. فعلا منتظریم لابی‌های درون مجلس به نتیجه برسد و نماینده فراکسیون‌ها گزارش جلسات فراکسیون متبوع خود را اعلام کنند.

این نماینده عضو فراکسیون مستقلان اعلام کرد: از طرف فراکسیون مستقلان آقای جلالی و از فراکسیون امید آقای حضرتی و وکیلی و از فراکسیون ولایی آقای حاجی بابایی در حال رایزنی هستند و تا سه‌شنبه عصر لیست قطعی مشخص می‌شود.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس افزود: اگرهیات رئیسه فعلی حفظ شود به نفع مجلس است، نباید حتی یک نفر را نادیده گرفت و دکتر مطهری هم گزینه‌ای است که با توجه به ظرفیت و وزن بالایی که دارد روی حفظ او در کرسی نایب رئیسی اتفاق نظر به وجود می‌آید.

همچنین کمال دهقان عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس معتقد است باید با اعضای فراکسیون امید تعامل شود و تاکید دارد که تا روز چهارشنبه این تفاهم ایجاد خواهد شد. دهقانی در حالی این مسائل را مطرح کرد که بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس می‌گوید: هنوز ما با فراکسیون امید مجلس به تفاهم و توافق نرسیده‌ایم.

وی همچنین اظهارکرد: اعضای این فراکسیون به هیچ وجه به دنبال حذف مطهری برای انتخابات هیات رئیسه مجلس نیستند. نعمتی تاکید دارد طرح این موضوعات از سوی برخی افراد دروغی بزرگ و شیطنت است و عده‌ای با این کار به دنبال سهم‌خواهی هستند و می‌خواهند وفاقی را که در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شده بود از بین ببرند.

گفتنی است؛ تا روز چهارشنبه که انتخابات هیات رئیسه مجلس برای سال دوم برگزار شود، رایزنی‌ها حتی در صحن مجلس هم ادامه خواهد داشت و نمایندگان کمیته‌های تعیین شده از هر فراکسیون آخرین تیرهای ترکش خود را برای جلب نظر سایر نمایندگان رها می‌کنند. بنابراین باید منتظر بود و دید در این فرصت باقی مانده فراکسیون‌های امید، مستقلان و ولایی یا همان اعضای جبهه پایداری، روی گزینه‌های هیات رئیسه به توافق و اجماع نظر می‌رسند یا مستقلان و ولایی لیستی مشترک در مقابل لیست مستقل فراکسیون امید به ریاست مسعود پزشکیان ارائه خواهند کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار