بیطرفترین وزیر رای نیاورد؟
پارسینه: روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت:نتیجه آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی رئیسجمهور روحانی برای دولت دوازدهم نشان داد مستقلترین و بیطرفترین وزیر پیشنهادی در این مجلس رای ندارد و اینطور که معلوم است اهل تعامل بودن عامل مهمی برای به دست آوردن رای اعتماد است.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت: یکی از نمایندگان مجلس در اظهارنظری که در مورد علت رای نیاوردن وزیر پیشنهادی نیرو کرده، بر این نکته تاکید کرد که آقای بیطرف، به درخواستهای تعدادی از نمایندگان که از وی خواستههائی برای حوزههای نمایندگی خود داشتند حاضر نشد پاسخ مثبت بدهد و به آنها گفت انجام این خواستههای شما به دلایل فنی امکان پذیر نیست. این نمایندگان به وزیر پیشنهادی نیرو به همین دلیل رای ندادند ولی به هر وزیری که در پاسخ به خواسته هایشان پاسخ مثبت داد رای اعتماد دادند.
بدین ترتیب، معیار رای اعتماد دادن به وزرای پیشنهادی یا لااقل یکی از معیارها تمکین آنها در برابر خواستههای نمایندگان است و شاید به همین دلیل باشد که وزیری که رئیسجمهور او را «برند» کشور و نظام و دولت معرفی میکند در میان وزرای رای اعتماد گرفته نفر دهم میشود و وزیری که وعده جا به جائیهای مورد نظر نمایندگان را میدهد در ردههای بالاتر قرار میگیرد.
معیار اگر این باشد و تا وقتی که چنین است، مشکلی از کشور حل نخواهد شد و شایسته سالاری فقط یک آرمان خواهد بود که همه آرزوی آن را دارند ولی به آن نمیرسند. این واقعیت مثبت هم غفلت نمیکنیم که ابقاء چند تن از وزرای دولت یازدهم توسط رئیسجمهور و رای اعتماد نمایندگان مجلس به آنها نقطه قوت دولت دوازدهم است. با اینحال نمیتوان انکار کرد که دولت دوازدهم از نظر توان و کارائی آن چیزی نیست که افکار عمومی به ویژه رای دهندگان به رئیسجمهور روحانی انتظارش را داشتند.
تاکید رئیسجمهور روحانی بر ضرورت توجه به اشتغال در دولت دوازدهم، ایجاب میکرد این دولت با کارآمدی بیشتر به میدان میآمد که متاسفانه چنین نشد. اقتصاد، اکنون مشکل مهم کشور است و حل این مشکل فقط با گروه قدرتمندی از مجموعه اقتصادی در دولت میسر خواهد بود که چنین نیست. آموزش عالی از مشکلات مهم کشور است که متاسفانه وزارت علوم، فناوری و تحقیقات وزیر ندارد.
ارسال نظر