رسوایي مشابه واترگيت در انتظار اوباما
پارسینه: در حالي که اوباما، مبارزه با تروريسم را به عنوان يکي از مهمترين اهداف خود در دوره دوم رياست جمهوري عنوان کرده است براساس يک گزارش جديد، واشنگتن به رغم دشمني آشکار با القاعده هر جا که منافعش اقتضا کند از اين گروه راديکال براي دامن زدن به ناآراميها استفاده ميکند.طبق اين گزارش، عملياتهاي تروريستي و اسناد رسمي نشان ميدهد سازمان افراطي القاعده با گروههاي شورشي که با حمايت آمريکا و متحدانش بر ضد دولت سوريه ميجنگند همکاري ميکنند.
وي،روساي جمهور آمريکا در يک قرن گذشته در دور دوم زمامداري خود با مشکلات و مسائل نااميد کننده زيادي مواجه شدهاند و به ميزان بيشتري در معرض رسوايي قرار گرفتهاند.
در همين حال، سياست خارجي اوباما نيز به ميزان زيادي بر پايه حمايت از آن دسته از گروههاي شبهنظامي استوار است که القاعده را به تصوير ميکشند. کاملا واضح است که دور دوم رياست جمهوري اوباما بسيار حساس است چرا که وي در استفاده از گروههاي تروريستي از تمامي روساي جمهور پيشين اين کشور بهتر عمل کرده است.
دولت اوباما با ارائه حمايتهاي تدارکاتي و ترابري، ارسال سلاح و مساعدت مالي و حتي کمک ديپلماتيک پنتاگون و وزارت خارجه اين کشور به شبهنظاميان القاعده از آنان استقبال کرده است.
اين تناقض آشکار در سياست خارجي آمريکا که اوايل سال ۲۰۱۱ شکل گرفت در حال حاضر به مرحلهاي حساس و بحراني رسيده است.
در ادامه اين گزارش آمده است در مورد حمله به کنسولگري آمريکا در شهر بنغازي که ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲ و در زمان کنترل ليبي از سوي القاعده روي داد و به کشته شدن کريستوفر استيونز، سفير آمريکا در ليبي انجاميد نيز طرفداران ميت رامني، نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريکا در پنتاگون و سازمان سيا به طور عمدهاي نقش داشتند.
طبق اين گزارش، مسئوليت اصلي کنسولگري آمريکا در بنغازي حفظ روابط با سازمان القاعده بود تا تردد آنها از ترکيه به سوريه را هماهنگ کنند و هر گونه تحقيق و بررسي جدي اين حادثه به منزله ريسک و خطري به شمار ميرفت که ممکن بود به افشاي روابط سفير آمريکا و اين گروه تروريستي منجر شود.
اقدامات اخير هيلاري کلينتون، وزير خارجه آمريکا نيز نشان ميدهد اطلاعات وي درباره سياست دولت اوباما در زمينه همکاري با القاعده به حدي است که کلينتون را از احتمال قرار گرفتن در معرض رسوايي مشابه واترگيت نگران ميکند.
بر اساس اين گزارش، کلينتون اخيرا با تمارض از شرکت در جلسه اداي شهادت درباره حمله به کنسولگري آمريکا که قرار بود در سنا برگزار شود سر باز زد، اين در حالي است که سوزان رايس در پي تلاش براي پنهان کردن حضور تروريستهاي القاعده در بنغازي فرصت تصاحب پست وزرات خارجه را از دست داد.
زندگي فردي اوباما نيز ميتوانست مشکلات زيادي را براي وي در دور دوم مبارزات انتخاباتي فراهم کند. با اين وجود اين مساله اتفاق نيفتاد.
در حال حاضر نيز اگر اوباما با حملات جدي مواجه باشد اين حقيقت که وي از همراهي زيادي در کنگره برخوردار نيست ممکن است تا حدي برايش دردسرساز شود. در نتيجه، اوباما استرس زيادي را تحمل ميکند و به طور افراطي به سيگار کشيدن ادامه ميدهد.
اگر يک رسوايي سياسي به شکست اوباما منجر شود وي احتمالا با برخورد ناخوشايند قضات ديوان عالي آمريکا مواجه خواهد شد. يکي از اهداف احتمالي نيز ميشله اوباما، همسر رئيس جمهور آمريکا خواهد بود که به صرف پولهاي پرداختي مالياتدهندگان امريکايي براي خود، دختران و دوستانش معروف است.
نقش اوليور نورث در رسوايي موسوم به «ايران-کنترا» ممکن است در آينده نزديک ساير مقامهاي آمريکا از جمله جان او برنن، مشاور ضد تروريسم اوباما و توماس اي دونيلون، مشاور امنيت ملي دولت آمريکا را نيز به دردسر بيندازد.
رابرت اس فورد، از مقامهاي ارشد وزارت خارجه آمريکا که از استراتژي جان نگروپونته در زمينه جنگهاي نامتقارن پيروي ميکند نيز ممکن است در تله رسوايي بيفتد.
هيلاري کلينتون از سوي يک گروه ارتجاعي و راديکال هدف قرار گرفت که افرادي نظير تئودور اوسلون، قاضي فدرال، کلارنس توماس، دستيار قضايي ديوان عالي امريکا، لارنس سيلبرمن، قاضي ارشد فدرال در دادگاه فرجامخواهي امريکا و رابرت بورک، دادستان سابق را در برميگيرد.
در پايان اين گزارش آمده است بايد به اوباما يادآوري شود که حمله وي به طرحها و حقوق امنيت عمومي ممکن است حمايتي که در خصوص رسواييهاي احتمالي آتي ممکن است از کنگره دريافت کند را به نحو مخربي تضعيف کند.
منبع : پرس تی وی
ارسال نظر