گوناگون

ابراز امیدواری دبیر اول سفارت تاجیکستان برای بالا رفتن سطح تجارت دوجانبه با ایران

ابراز امیدواری دبیر اول سفارت تاجیکستان برای بالا رفتن سطح تجارت دوجانبه با ایران

پارسینه: دبیر اول سفارت جمهوری تاجیکستان در تهران، از آمادگی کشورش برای همکاری با شرکت‌های ایرانی به ویژه در بخش گردشگری سلامت خبر داد و گفت: امیدواریم افزایش حجم تجارت دو کشور تداوم یافته و به‌زودی به هدف تعیین شده از سوی رؤسای جمهور دو کشور برای ۵۰۰ میلیون یورو تجارت دوجانبه دست پیدا کنیم.

معروف جان عبدالرحمان‌اف، دبیر اول سفارت جمهوری تاجیکستان در ایران در نشست هم‌اندیشی و تبادل نظر میان کمیسیون گردشگری اتاق ایران و سفارت جمهوری تاجیکستان، با اشاره به پیشینه روابط حسنه دو کشور و علایق و ارتباطات عمیق دو ملت، بر گسترش تعاملات دو کشور در تمامی حوزه‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری گفت: افزایش تعاملات و ارتباطات، توسعه تجارت را نیز به همراه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۰ حجم تجارت دو کشور ۵۷ میلیون دلار بود و این رقم در سال ۲۰۲۱ در پی تلاش‌های صورت گرفته به ۱۲۱ میلیون دلار افزایش یافت. امیدواریم این روند تداوم یافته و به زودی به هدف تعیین شده از سوی رؤسای جمهور دو کشور برای ۵۰۰ میلیون یورو تجارت دوجانبه دست پیدا کنیم.

عبدالرحمان‌اف با بیان اینکه دو کشور ایران و تاجیکستان، تاکنون حدود ۱۸۰ سند همکاری امضا کرده‌اند گفت: آنچه نیاز است پیگیری جدی‌تر جهت اجرایی سازی برنامه‌ها و پروژه‌ها است.

وی افزود: در کشور تاجیکستان زمینه مساعدی برای سرمایه‌گذاری و همکاری شرکت‌های ایرانی در زمینه‌های مختلف از جمله دارویی، گردشگری، مصالح ساختمانی و دیگر صنایع وجود دارد و با توجه به امکانات تاجیکستان برای حمل ریلی و توافقات با کشورهای همسایه زمینه مساعد برای صادرات به کشورهای منطقه نیز فراهم است. از جمله اقدامات و رویدادهای مؤثر برای توسعه همکاری‌ها، برگزاری رویدادهای نمایشگاهی و نشست‌های تجاری دوجانبه است که فعالان اقتصادی با فرصت‌های موجود آشنا شوند.

عبدالرحمان‌اف تأکید کرد: پیشنهاد می‌کنم، مرکزی تجاری برای معرفی محصولات و خدمات به شکل متقابل میان دو کشور ایجاد شود. همچنین ایجاد شورای مشترک کارآفرینان به شکل دو جانبه با هدایت روسای اتاق‌های بازرگانی دو کشور از دیگر اقداماتی است که می‌تواند تعاملات تجاری را گسترش دهد. کشور تاجیکستان در زمینه‌های مختلف، آماده همکاری با شرکت‌های ایرانی از جمله در بخش گردشگری سلامت است. ما همچنین از توسعه بخش‌های درمان و برخی صنایع توسط نیروهای متخصص ایرانی استقبال می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار