روابط ایران و چین جدا از تغییرات منطقهای و بین المللی ادامه خواهد یافت
پارسینه: در دیدار سید ابراهیم رئیسی و شی جینپینگ، رئیس جمهوران ایران و چین، بر عزم پکن برای تعمیق همکاریها با ایران در زمینه تجارت و کشاورزی و زیرساختها تاکید شد.
تحریریه پارسینه- سید محمدرضا حسینیان: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران گفت، چین بدون در نظرگرفتن هرگونه تغییر در شرایط منطقهای و بینالمللی به صورت تزلزل ناپذیر همکاریهای دوستانه خود با ایران را ادامه خواهد داد.
وی با اشاره به برنامهای هستهای ایران نیز گفت: پکن از ایران در حفاظت از حقوق مشروع خود و حل و فصل مناسب و فوری موضوع هستهای ایران حمایت میکند.
رئیسجمهور چین صبح سه شنبه در محل کنگره ملی خلق چین به صورت رسمی از رئیسجمهور کشورمان که در رأس هیأت عالیرتبه اقتصادی و سیاسی به این کشور سفر کرده است، استقبال کرد.
در دیدار امروز روسای جمهور ایران و چین مراسم امضای ۲۰ سند همکاری و یادداشت تفاهم هم میان طرفین برگزار شد.
تفاهمات همکاری در زمینه مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بینالمللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی از جمله اسناد امضا شده میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و چین است.
آقای رئیسی در این سفر علاوه بر رئیس جمهور چین با دیگر مقامات این کشور نیز دیدار و گفتگو داشته است. رئیس جمهور در دیدار با «لی که چیانگ»، نخست وزیر چین، سند جامع مشارکت راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و چین را نمادی از اراده دو کشور برای توسعه روابط دانست و بر ضرورت تلاش دو کشور برای اجرای کامل آن تاکید کرد.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به پیشینه همکاریهای تاریخی و ارزشمند دو تمدن بزرگ ایران و چین و همچنین توافقات مهم دو کشور در زمینههای مختلف اقتصادی و تجاری، بر گسترش هر چه بیشتر روابط ایران و چین تاکید کرد.
رئیسی با مهم دانستن رویکرد چند جانبهگرایی به عنوان محور مشترک در مواضع بینالمللی دو کشور، بر اهمیت تقویت همکاریهای ایران و چین در سازمانهای بینالمللی و منطقهای تاکید کرد.
در این دیدار «لی که چیانگ» نخست وزیر چین نیز با اشاره به سابقه تاریخی روابط و وحدت نظر دو کشور در رویکرد چند جانبهگرایی در جهان گفت: مذاکرات سازندهای میان دو کشور در جهت توسعه روابط در موضوعات مختلف در جریان است.
نخست وزیر چین در ادامه سند جامع مشارکت راهبردی میان دو کشور را از جمله دستاوردهای حاصل از توافقات فیمابین عنوان و بر تمایل پکن برای اجرای کامل آن و همچنین تقویت همکاری و هماهنگی با تهران در راستای استمرار روند توسعه مناسبات دو کشور تاکید کرد.
لی که چیانگ همچنین با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در منطقه بر ضرورت همکاری و هماهنگی میان دو کشور برای توسعه امنیت در راستای تامین منافع دو کشور تاکید کرد.
«لی جان شو» رئیس کنگره ملی خلق چین، سومین مقام بلندپایه پکن بود که میزبان آقای رئیسی شد.
رئیسجمهور در این دیدار با تأکید بر اهمیت نقش همکاریهای پارلمانی بر روند توسعه همکاریهای دوجانبه، از حمایتهای سازنده کنگره ملی خلق چین در جهت پیشبرد روابط راهبردی ایران و چین قدردانی کرد.
آیتالله رئیسی در این دیدار با اشاره به سطح مناسب روابط دوستانه و قرابتهای تاریخی دو کشور، از ایران و چین به عنوان دوستان دوران سخت یاد کرد و بر استمرار و تقویت مشارکت جامع راهبردی ایران و چین تأکید کرد.
در این دیدار ضرورت استفاده از ظرفیت ساز و کارهای منطقهای و فرا منطقهای مورد تأکید قرار گرفت.
در ادامه این دیدار همچنین با اشاره به دستاوردهای کنگره ملی خلق چین در تهیه و تصویب طرحها و برنامههای توسعهای چین، بر تبادل تجربه در این زمینه تأکید شد.
اگر مسوولین ما سیاست های درستی اتخاد کنن، رابطه با هیچ کشوری مشکل ساز نخواهد بود... مشکل الان مسوولین خودمونن... مثلا با چین قرارداد راهبردی دارن، بعد میان خودروی چینی رو با همون تعرفه ای وارد میکنن که مثلا خودروی فرانسوی و کره ای وارد میکنن... سه چهار برابر قیمت خود چین ماشین به مردم ایران میفروشن... سود این رابطه برای این ملت چیه؟
با سلام
نميدونم چرا بايد بازديد سفر رهبر چين به عربستان رو ما پس بديم با اون همه اظهار لطف و تاييد سياستهاي ضد ايراني در ديدارهاي دوجانبه در عربستان؟
مرگ بر آمریکا = نوکری روسیه و چین