گوناگون

حضرت آیت الله مکارم شیرازی: دیانت خودساخته به هیچ وجه مورد قبول نیست

پارسینه-گروه فرهنگی: یکی از مراجع عظام تقلید در قم گفت: امام هادی(ع) در روایتی، شش رذیله اخلاقی و نتایج آنها را برشمرده و اگر به این حدیث توجه کافی بشود انسان را به سعادت می‌رساند.
حضرت آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به روایتی از امام هادی(ع) اظهار کرد: این امام همام می فرمایند «الْحَسَدُ ماحِقُ الْحَسَناتِ، وَالزَّهْوُ جالِبُ الْمَقْتِ، وَالْعُجْبُ صارِفٌ عَنْ طَلَبِ الْعِلْمِ داع إلَي الْغَمْطِ وَالْجَهْلِ، وَالبُخْلُ أذَمُّ الاْخْلاقِ، وَالطَّمَعُ سَجيَّةٌ سَيِّئَةٌ».
او افزود: معنای این حدیث این است که «حسد حسنات را در محاق فرو می‌برد و خودبرتر بینی سبب خشم مردم خواهد شد؛ عجب و خودپسندی مانع تحصیل علم می‌شود و در نتیجه شخص را در پستی و نادانی نگاه می‌دارد و بخیل بودن بدترین اخلاق و طمع داشتن خصلتی ناپسند و زشت است».
این مرجع تقلید با اشاره به معانی بلندی که در این روایت نهفته است خاطرنشان کرد: بخل سرچشمه دیگر رذایل اخلاقی بوده و حرص و آز هم جزو ناپسندترین آنهاست.
او ادامه داد: امام هادی(ع) در این روایت در واقع یک دوره علم اخلاق مختصر و فشرده را با برشمردن شش رذیله اخلاقی بیان فرموده و هر کس به معنای این حدیث دقت کند سعادتمند می‌شود.
آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه اگر کسی این شش خصلت را نداشته باشد انسانی نمونه خواهد بود گفت: مشکل اصلی اینجاست که عمل کردن به این روایت سخت است و اگر شخصی بخواهد خودپسندی، خودبرتربینی، طمع، حسد، جهل و بخل را از خود دور کند کار آسانی در پیش نخواهد داشت.
او در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر دیانت برگرفته از دستورات خداوند، پیامبر اکرم(ص)، ائمه معصومین(ع) و مراجع تقلید عنوان داشت: دیانت خودساخته به هیچ وجه پذیرفته نیست و اگر انسان اهل تقوا باشد دین صحیح را از منبع اصلی آن دریافت می‌کند.
آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر پرهیز از خودرأیی و استبداد گفت: انسان نباید تنها به فکر خودش باشد بلکه همانطور که دیگران به او خدمت‌هایی کرده‌اند باید به فکر مردم هم باشد.


منبع:شفقنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار