گوناگون

لیست قرمزهای جام جهانی ۲۰۱۴

پارسینه: کارشناسان معتقدند شرکت‌کنندگان در این رقابت‌ها با جرم و جنایت‌های خیابانی روبه‌رو خواهند بود و مخصوصاً خانم‌ها در خیابان‌های شهر باید مواظب کیف‌قاپ‌ها و ربایندگان زینت‌آلات باشند.

ایران: در حالی که رسانه‌ها همواره خبر از افزایش روزافزون جرم و جنایت از جمله سرقت‌ها و کیف‌قاپی‌های خیابانی در این کشور می‌دهند مقامات دولت برزیل با تشکیل گروه‌های ضربت پلیس برای مبارزه با کلاهبرداران و جیب‌برها، مبارزه گسترده‌ای را با این‌گونه مجرمان داخلی و خارجی آغاز کرده و گردشگران را برای حضور در این بازی‌ها ترغیب می‌کنند.

شیوه‌ها و تدابیر امنیتی برای جلوگیری از فعالیت دزدان و جیب‌برها به اشکال مختلف طی اخبار و هشدارها اعلام می‌شود. یکی از این روش‌ها استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین است که بر فراز استادیوم گشتزنی خواهند کرد و مأموران با تجهیزات نظارتی بر کل استادیوم اشراف خواهند داشت. دوربین‌های متصل شده به پرنده‌های بدون سرنشین حرارتی هستند که با شکار و شناسایی صحنه‌های مختلف، فیلم‌های خود را مستقیماً به مرکز نظارت خواهند فرستاد و این دوربین‌ها حتی در شب‌ها نیز به خوبی فیلم خواهند گرفت. یکی از مقامات پلیس امنیتی می‌گوید مردم مطمئن باشند دست هر جیب‌بر یا کیف‌قاپی به طرف کسی دراز شود در همان لحظه چشم‌های الکترونیک پرنده‌های بی‌سرنشین از آسمان این صحنه را فوراً به مرکز کنترل اعلام می‌کند.

با وجود این کارشناسان معتقدند شرکت‌کنندگان در این رقابت‌ها با جرم و جنایت‌های خیابانی روبه‌رو خواهند بود و مخصوصاً خانم‌ها در خیابان‌های شهر باید مواظب کیف‌قاپ‌ها و ربایندگان زینت‌آلات باشند.

اخبار حاکی است هفته گذشته «آدریان دورهام» مقاله‌نویس انگلیسی در «ریودوژانیرو» مورد حمله یکی از تبهکاران خیابانی توسط چاقو قرار گرفت. از سوی دیگر مقامات برزیلی تأکید دارند برای مقابله با جرم و جنایت سختگیری‌های بیشتری اعمال خواهد شد. بسیاری از ساکنان ریودوژانیرو نیز از جمله زنان نگران برگزاری این رقابت هستند. آن‌ها نیز همچون کارشناسان نگران جیب‌برها، کلاهبرداران و باندهای مختلف تبهکاری که به این کشور سفر می‌کنند، هستند.

در حال حاضر برزیل بالاترین آمار جرم و جنایت را در میان کشورهای جهان داراست. روز گذشته یک زن میانسال برزیلی هنگام مصاحبه زنده تلویزیونی در خیابان با یک خبرنگار، ناگهان در مقابل چشمان مردم و دوربین تلویزیونی مورد حمله یک جوان قرار گرفت و این جوان گردنبند زن را پس از کشیدن و پاره کردن دزدید و فرار کرد. با وجودی که خبرنگار به دنبال دزد جوان دوید اما نتوانست به او برسد، این جوان نیز گردنبند ربوده شده زن را در خیابان انداخت و گریخت. چنین سرقت‌های کوچکی در خیابان‌های ریودوژانیرو بسیار اتفاق می‌افتد و مردم نگران هستند که با آمدن اعضای باندهای سرقت بین‌المللی به برزیل ناامنی بیشتر شود و به گفته پلیس انتشار تصاویر و اخبار چنین دزدی‌هایی در سطح شهر می‌تواند تأثیری در فروش بلیت‌های مربوط به این دور مسابقات داشته باشد.

با این حال «آلدو ربلو» وزیر ورزش در کنفرانس خبری اعلام کرد که نباید نگران بود و امنیت شهرها و استادیوم‌های مخصوص برگزاری مسابقات تضمین شده است، اما اراذل و اوباش در خیابان‌های این شهر همچنان با پلیس درگیر می‌شوند و مقامات برزیل اعلام کرده‌اند حدود 45 هزار نفر برای هماهنگی امنیتی در زمان انجام بازی‌ها در اطراف و داخل استادیوم‌ها مستقر خواهند شد. به عبارتی در مقابل هر 50 نفر یک مأمور و نگهبان پلیس مراقب نظم و امنیت مردم خواهند بود.

همچنین پلیس‌های ضدشورش به همراه خودروهای زرهی و سگ‌های تربیت شده فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

آمارها حاکی است میزان سرقت‌های مسلحانه، قتل و جنایت در برزیل بسیار نگران‌کننده است و گاه به گاه مأموران پلیس با شورش آشوبگرانی در خیابان‌ها روبه‌رو هستند و بسیاری از مردم برگزاری مسابقات جام جهانی را با توجه به شرایط سخت زندگی مردم در این کشور و هزینه‌های صرف شده برای بازسازی استادیوم و دیگر خرج‌های مربوط به جام جهانی کاری بیهوده و اشتباه می‌دانند.

از سوی دیگر کارشناسان امنیتی می‌گویند پیوستن دیگر باندهای خلافکار و سارق از سراسر جهان به تبهکاران داخلی در زمان برگزاری مسابقات بدون شک می‌تواند شرایط را برای پلیس برزیل و نیروهای ضدشورش دشوارتر کند.

در حال حاضر دولت بیشترین تلاش خود را برای آموزش فشرده مأموران امنیتی برای مقابله با حملات بالقوه تروریستی به کار می‌برد و در این نبرد امریکا به مقامات برزیل قول داده روبات‌های مخصوص برای مقابله با تروریست‌ها را جهت کمک به این کشور اعزام کند. گفته می‌شود استفاده از روبات‌های امریکایی و هواپیماهای بدون سرنشین و تانک‌های آلمانی در این دور از مسابقات بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

روبات‌های ضدشورش از کمپانی «iRobot» به مبلغ 74/4 میلیون دلار خریداری شده و این کمپانی فناوری روباتیک پیشرفته خود را در این بازی‌ها به یاری برزیل خواهد رساند.

به گفته سازنده روبات‌ها، آن‌ها مأموریت‌های متعددی را برای افسران پلیس انجام خواهند داد. این روبات‌ها مجهز به دوربین‌های قوی بوده که از راه دور کنترل می‌شوند. حدود 2 هزار از این روبات‌ها در عراق و افغانستان در حال حاضر فعال هستند. اعلام شده این روبات‌ها که مجهز به دوربین‌ها و چشم‌های الکترونیکی هستند می‌توانند در هر ثانیه 400 تصویر ضبط کنند. از سوی دیگر هواپیماهای بدون سرنشین هم با هزینه‌ای بالغ بر 52 میلیون دلار خریداری شده است تا بر فراز استادیوم‌های محل برگزاری مسابقات گشتزنی کنند.

علاوه بر آن دولت برزیل مبلغ 3 میلیون و 500 هزار دلار برای خرید وسایل نقلیه زمینی بدون سرنشین برای نظارت، کشف و حذف بمب و دیگر مأموریت‌ها صرف کرده است تا هرگونه شیء مشکوک از جمله مواد شیمیایی، بمب و... را شناسایی و از بین ببرند.

رئیس جمهوری برزیل نیز اعلام کرده امنیت در طول 16 هزار کیلومتر از مرزهای این کشور برقرار شده که دیوارهایی نامرئی برای جلوگیری از ورود تبهکاران، قاچاقچیان و تروریست‌ها به شمار می‌آیند.

برزیل با 10 کشور در جنوب امریکا هم‌مرز است که بیشترین اقدامات پلیس در منطقه برای مقابله با قاچاق موادمخدر و ورود غیرقانونی کالا و اسلحه انجام می‌گیرد.

برخی مردم برزیل که با برگزاری این مسابقات مخالفند عقیده دارند بهتر است این همه پول برای برطرف کردن مشکلات زیرساختی کشور مورد استفاده قرار بگیرد تا صرف چنین بازی‌هایی شود. آن‌ها حتی برای نشان دادن خواسته‌شان دست به تظاهرات می‌زنند و پلیس برزیل این روزها درگیر این آشوب‌ها است.

پلیس اینترپل نیز در همکاری با 19 کشور جهان فهرست قرمزی از سرشناس‌ترین آشوبگران فوتبال کشورهایی چون انگلستان و اسپانیا را به همراه عکس و مشخصات جیب‌برهای حرفه‌ای و کلاهبرداران جهانی به کشور برزیل ارائه داده تا از دادن ویزا به این باندها جلوگیری شود و شرایط امنیتی بهتری برای برگزاری این مسابقات صورت پذیرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار