گوناگون

عبدالحمید احمدی:

احداث ورزشگاه بزرگ چالش امروز زیرساخت های ورزشی نیست

احداث ورزشگاه بزرگ چالش امروز زیرساخت های ورزشی نیست

معاون سابق وزارت ورزش و جوانان گفت: علی رغم وجود چند هزار پروژه نیمه تمام ورزشی، شاهد بودیم که بحث احداث ورزشگاه جدید بدون مطالعه و آمایش سرزمینی ورزش مطرح شده که به نظر من و با توجه به سوابق و تجارب قبلی احداث ورزشگاهها توسط سازمان تربیت بدنی سابق، این ورزشگاه هم به طرح های نیمه تمام قبلی اضافه می شود.

عبدالحمید احمدی در گفت و گو با شفقنا در خصوص مهمترین چالش های ورزش ایران، گفت: ما با چالش های متعددی در حوزه ورزش کشور مواجه هستیم اما بخشی از آنها مهمتر است. در حوزه ورزش قهرمانی، المپیک ۲۰۲۴ پاریس را در پیش رو داریم که می تواند جزو دشوارترین المپیک های ورزش ایران باشد هم به جهت وضعیت مدال آوری کاروان و رشته های ورزشی مدال آور و هم فضایی که قرار است المپیک در آن شکل بگیرد و رویکردی که میزبان دنبال می کند.

وی ادامه داد: همچنین ما با چالش داخلی خصوصا از جهت میزان آمادگی حضور در این المپیک روبه رو هستیم و رشته‌های مدال آور ما محدودتر از المپیک‌های قبل است و قبلا حداقل در ۳ رشته شانس مدال آوری داشتیم اما با توجه به نتایج بازی های آسیایی هانگژو در وزنه برداری و تکواندو، شانس ما نسبت به المپیک های دیگر در این دو رشته کمتر است و فقط در رشته کشتی شانس مدال آوری داریم. البته با این فرض که مدال گرفتن در المپیک برای همه رشته ها از جمله کشتی، آسان نخواهد بود. بنابراین تدارکات و آماده سازی ورزشکاران و فدراسیون هایی که قرار است در المپیک ۲۰۲۴ پاریس حضور داشته باشند، حایز اهمیت است و یک حمایت فراتر از شرایط معمول و المپیک های قبلی نیاز است تا ما بتوانیم تا حدودی تضمین کنیم که از این المپیک هم با مدال بیرون بیاییم.

دکتر احمدی در ادامه این مصاحبه به وضعیت واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال اشاره کرد و گفت: قرار بود این واگذاری، نهایی شود اما این کار محقق نشد و هنوز چالش ها برقرار است و آثار این چالش را در مدیریت باشگاه و مشکلاتی که بین مدیران و مربیان و بازیکنان باشگاه وجود دارد شاهد هستیم که بنظر میرسد باید هر چه سریع تر این موضوع تعیین تکلیف شود.

وی سرپرستی فدراسیون های ورزشی را از دیگر مشکلات حوزه ورزش عنوان کرد و گفت: بلاتکلیفی طولانی مدت برخی فدراسیون های ورزشی از نظر برگزاری مجامع انتخاباتی را هم شاهد هستیم که باید از حالت سرپرستی خارج شوند و روسای آنها مشخص شود و امیدواریم وزارت ورزش و جوانان هر چه سریع تر وضعیت فدراسیون هایی که با سرپرستی اداره می شوند را مشخص کند.

احمدی با اشاره به وضعیت ورزش همگانی، خاطرنشان کرد: در حوزه ورزش همگانی هم متاسفانه شرایط مطلوبی نداریم و اخیرا هم که معاونت فرهنگی و ورزش همگانی وزارت خانه تعطیل و غیر فعال شده و مسوولی در این معاونت حضور ندارد و معلوم نیست وضعیت این معاونت و آینده مبهم حوزه فرهنگی و ورزش همگانی در وزارت ورزش و جوانان چگونه خواهد بود. از منظر توسعه منابع مالی و بودجه ورزش نیز علیرغم برگشت مصوبه اختصاص یک درصد مالیات بخش خصوصی به ورزش از سوی شورای نگهبان، برخورد فعال و قابل توجهی را از سوی وزارتخانه و دولت در جهت رفع اشکال شورای نگهبان شاهد نیستیم.

وی بحث توسعه و تکمیل زیرساخت های ورزشی را از دیگر مشکلات عنوان و تاکید کرد: این موضوع باید با جدیت دنبال شود زیرا علی رغم وجود چند هزار پروژه نیمه تمام ورزشی، شاهد بودیم که بحث احداث ورزشگاه جدید بدون مطالعه و توجه به آمایش سرزمینی و اولویت های زیرساختی موردنیاز ورزش مطرح شده که به نظر من این ورزشگاه هم به طرح های نیمه تمام قبلی اضافه می شود. معتقدم چالش امروز زیرساخت های ورزشی کشور، احداث ورزشگاه بزرگ نیست. بلکه نیاز ما احداث سالن های چند منظوره در حد استاندارد بین المللی در مراکز استان ها و شهرهای بزرگ است تا نیاز واقعی ورزشی استان ها و شهرهای بزرگ را تامین کند و علاوه بر تامین نیاز مردم، بتواند میزبان رویدادهای بین المللی ورزشی باشد.

دکتر احمدی همچنین در خصوص وضعیت فوتبال کشور، گفت: ما در همین جام ملت‌های آسیا شاهد فاصله بین فوتبال خودمان با فوتبال دیگر کشورها بودیم که این فاصله، حاصل برنامه و نگاه توسعه ای کشورها است که به فوتبال خود داشتند؛ اما بنظر میرسد فوتبال ما فاقد برنامه توسعه است. ما تیم های پایه و تیم های ملی و باشگاهی داریم که در مسابقات جهانی شرکت می کنند ولی شواهد نشان می دهد این کارها هم مبتنی بر برنامه توسعه نیست.

وی خاطرنشان کرد: البته سرمایه گذاری‌ کشورهای منطقه و رقیب ما در قاره آسیا صرفا مادی نیست بلکه نرم افزاری و سخت افزاری است و اگر به گذشته برگردیم این روند رو به رشد و صعودی را در کیفیت و نتایج و همچنین در شرایط عمومی ورزش و فوتبال و باشگاه های کشورهای کاملا مشهود است.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری که قطر و عربستان و اردن و سایر کشورهای عربی انجام دادند را در این مسابقات شاهد بودیم، حتی لبنان و فلسطین هم کشورهای پیش باخته ای نبودند و حرکت رو به جلو کشورهای درجه دو شرق آسیا مثل ویتنام، چین، و مالزی و اندونزی نیز از این جهت بسیار قابل توجه بوده است.

 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد