گوناگون

وحدت ملت را تقویت نه شکاف را

پارسینه: جام جهانی فوتبال مهم ترین واقعه ورزشی است که هر چهار سال یک‌بار در دنیا اتفاق می افتد. این مسابقات با بیش از میلیاردها بیینده، همواره یکی از پرمخاطب‌ترین رویدادهای ورزشی در دنیاست. کشورهای شرکت کننده نیز از این واقعه برای انسجام و یکپارچگی ملی استفاده می کنند تا خوشحالی و ناراحتی های‌شان را برای برد یا باخت تیم ملی کشورشان نمایش دهند. مردان و زنان در تمام دنیا در کنار هم حضور دارند و این اوج همراهی ملت هاست.

کشور برگزار کننده نیز از این واقعه برای تولید سرمایه و درآمدزایی استفاده می کند. کشور ایران این بار هم این شانس را دارد که در این واقعه مهم شرکت کند و طبیعی است که همه دستگاه ها دست به دست هم می دهند تا برای حمایت از فوتبالیست های ایرانی پیش قدم شوند و در جهت اهداف ملی استفاده کنند.

شهرداری تهران نیز در نامه ای به نیروی انتظامی اعلام کرده تا هماهنگی لازم برای حضور مردم تهران برای تماشای مسابقات فوتبال ایجاد شود. دیروز اما تصویری در یکی از بزرگ‌ترین بیلبوردهای شهر تهران که موسسه اوج بهره بردار آن است، نصب شده بود که در آن مردانی با صورت های شاد و خندان در حال شادی برای حمایت و پیروزی تیم ملی ایران در جام جهانی روسیه بودند. در این بیلبورد تعدادی از مردان با پوشش قومیت های مختلف ایران درحال ابراز خوشحالی هستند و با اتحاد درکناریکدیگر در حمایت از تیم ملی به تصویر کشیده شده اند. موضوعی که دستمایه انتقاد از این تصویر درفضای مجازی بدل شده و سر از برخی رسانه های خارجی هم باز کرده، نبود عکس زن ایرانی در کنار این مردان در تصویر است و گفته شده چرا نباید زنان ایرانی در این تصویر دیده می شدند.

زیر این تابلو نوشته «یک ضربان، یک ملت» که به عنوان نماد تیم ملی از آن استفاده شده است. اما نکته قابل توجه این است که در این تصاویر هیچ خانمی به عنوان نماینده نیمی از جامعه ما حضور ندارد و در حقیقت افراد شادی کننده، همه مرد هستند.

انگار که ملت ایران تنها مردان هستند که خوشحالی می کنند و برای پیروزی ایران شاد هستند. انگار که لازم است فقط مردان برای حمایت تیم ملی شاد باشند و این به نوعی توهین و نادیده گرفتن زنان در جامعه ای است که 50 درصد آن را تشکیل می‌دهند. این اتفاق اگر عمدی نباشد، به تفرقه میان ملت ایران کمک می‌کند و باعث شکاف می شود. این در حالی است که تمام دنیا از این کار برای توسعه همدلی ملی استفاده می‌کنند. این در حالی است که زنان ایرانی حتی اجازه رفتن به استادیوم های ورزشی و تماشای فوتبال در کنار مردان را ندارند.

این کار واقعا توهین آمیز است در صورتی که ما در جامعه محدودیت های فراوانی که برای مردان نسبت به زنان وجود دارد را می بینیم و باید قدمی برای رفع آن برداریم نه اینکه با چنین تبلیغاتی به آن دامن بزنیم. وقتی ما به صورت نمادین و سمبلیک در بزرگ‌ترین بیلبورد شهر حضورشان را ندیده بگیریم و بگوییم که شما نمی توانید در کنار مردان در این رویداد شادی آفرین شرکت کنید. بي شك این موضوع مورد تایید شورای شهر و شهرداری تهران نیست و ما آن را به عنوان نماینده مردم تهران پیگیری خواهم کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار