موج جدید گرانی موادغذایی کلید خورد
پارسینه: گویی مسوولان اقتصادی کشور تنها تا زمانی اداره وضعیت برایشان آسان است که همه مهره ها در جای خود قرار بگیرد. اما اینکه دراین میان مدیریت بحران چه معنایی میگیرد و یا اساسا چنین چیزی در اقتصاد کشور معنا دارد مساله ای است که قطعا عملکرد چند روزه دولت همگان را به پاسخ رسانده است.
تحریریه پارسینه: "گوشت قرمز گران شد"، "قیمت گوشت مرغ به کیلویی ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسید"، "قیمت میوه افزایش یافت" و درنهایت "تخم مرغ نیز مرز قیمت را رد کرد" اینها تنها نمایی کوچک از وضعیت رسیدن زودهنگام زمستان است. گویی مسوولان اقتصادی کشور تنها تا زمانی اداره وضعیت برایشان آسان است که همه مهره ها در جای خود قرار بگیرد.
اما اینکه دراین میان مدیریت بحران چه معنایی میگیرد و یا اساسا چنین چیزی در اقتصاد کشور معنا دارد مساله ای است که قطعا عملکرد چند روزه دولت همگان را به پاسخ رسانده است.
طی چند روز گذشته اگر از قطع گاز در بسیاری از مناطق سردسیر و تجمع مردمان این استانها به دلیل سرمای بیش از حد و نبود وسیله گرمایشی بگذریم باید به افزایش قیمت موادغذایی اشاره کرد که درابتدا با خبر افزایش قیمت مرغ تا مرز ۷ هزار و ۴۰۰ تومان در هر کیلو آغازشد.
البته در حال حاضر اگرچه قیمت مرغ ۲۰۰ تا ۴۰۰ تومان افزایش یافته اما نگرانیها در خصوص آنفولانزای مرغی و احتمال تاثیرآن بر عرضه در سطح کشور و افزایش قیمت این فرآورده افزایش یافته است.
از سویی دیگر بانک مرکزی از افزایش قیمت هشت گروه کالای اساسی خوراکی خبر داده و اعلام کرده است که تخممرغ و میوه بیشترین افزایش قیمت را در بین کالاها داشته است.
تازهترین گزارش اعلامی از متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به پنجم آذرماه نشان میدهد که گروه لبنیات ۱.۶ درصد نسبت به هفته ماقبل افزایش قیمت دارد. این در حالی است که قیمت تخممرغ نیز تا ۷.۳ درصد افزایش داشته و شانهای ۹۶۰۰ تا ۱۱ هزار تومان فروش رفته است.
اما در گروه گوشتها، گوشت گوسفند حدود ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان برای هرکیلو و گوشت گاو و گوساله تا ۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان در سطح شهر عرضه شده و کمتر از ۰.۱ درصد افزایش قیمت داشت. از سوی دیگر گوشت مرغ با رشد ۰.۹ درصدی همراه بوده و تا ۶۸۰۰ تومان فروش رفت.
در هفته مورد بررسی در گروه برنج، قیمت برنج داخلی درجه یک معادل ۰.۲ درصد کاهش یافت و بهای برنج وارداتی تایلندی و برنج داخلی درجه دو ثابت بود.در گروه حبوبات نیز رشد ۱.۶ درصدی قیمت در هفته اول آذرماه نسبت به هفته پایانی آبان ثبت شد.
گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که میوههای تازه ۴.۷ درصد در دوره مورد بررسی گران شده و در سوی دیگر سبزیها با کاهش ۰.۱ درصدی همراه بوده است. هرچند که سبزیها در مقایسه با هفته اول آبانماه بیش از ۱۴ درصد رشد قیمت دارد.
بنابراین گزارش بهای قند و روغن نباتی جامد بدون تغییر بود ولی قیمت شکر حدود ۰.۲ درصد کاهش یافت .بهای چای خارجی تا ۰.۲ درصد و روغن نباتی مایع تا ۰.۶ درصد گران شده است.
نگران نباشید.... از نظر اقای نوبخت تورم تک رقمی هست...
آقا شیب ملایمه
چرا ناراحت هستید
هنوز فکر میکنید ملایمه یا بیشتر..؟