گوناگون

افزایش قیمت نفت در فصل سرما/قیمت نفت اوپک مثبت می ماند

افزایش قیمت نفت در فصل سرما/قیمت نفت اوپک مثبت می ماند

پارسینه: معاون سابق وزیر نفت گفت: ما نه در حد قیمت منفی، اما باید مدتی را در قیمتی بین ۲۰ تا ۳۰ دلار سپری کنیم چراکه تقاضا به این سرعت نمی‌تواند خودش را ریکاوری کند و باید منتظر آذرماه و فصل سرما که تقاضا افزایش پیدا می‌کند باشیم.

سید مهدی حسینی معاون سابق وزیر نفت در واکنش به قیمت منفی جهانی نفت گفت: بعد از شوک سومی که در سال ۸۶ میلادی به بازار نفت وارد شد این بزرگترین شوک است.

وی با اشاره به دو پدیده مؤثر در بازار نفت بیان کرد: اصول اقتصادی بازار‌ها یا همان توازن و عدم توازن در عرضه و تقاضا به عنوان عامل مؤثر علمی بر بازار نفت شناخته می‌شود به این معنا که هر چه قدر عرضه بیشتر شود قیمت‌ها افت پیدا خواهد کرد، اما عامل مؤثر دیگر بر این بازار دخالت هاست که هم می‌تواند مانند اوپک دخالتی مثبت و هم می‌تواند به شدت منفی باشد.

معاون سابق وزیر نفت با بیان اینکه کرونا رکود شدید اقتصادی را بر جهان حاکم کرده گفت: بین رشد اقتصادی و رشد تقاضا یک رابطه مستقیم وجود دارد یعنی اگر رشد اقتصادی نداشته باشیم قطعاً تقاضایی هم برای نفت نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه رشد مثبت ۳.۵ درصدی برای اقتصاد دنیا پیش بینی شده بود افزود: متأسفانه با شیوع کرونا و رکود اقتصادی ناشی از آن، نه تنها این رشد ۳.۵ درصدی محقق نشد بلکه طبق گزارشات رشد منفی ۳.۵ درصدی نیز قابل پیش بینی است.

حسینی کاهش تقاضا در کشور‌هایی مانند آمریکا، چین، هند، ژاپن، کره، اروپای غربی و خاورمیانه را ناشی از رشد منفی اقتصادی خواند و بیان کرد: دخالت نامتقارن کشور‌های تولیدکننده بزرگ نفت به ویژه آمریکا با ۱۴ میلیون بشکه، روسیه با ۱۱ میلیون بشکه و عربستان با ۱۲ میلیون بشکه و دیگر کشور‌های حاشیه خلیج فارس با سه میلیون بشکه نفت باعث شده که با ۳۵ میلیون بشکه مازاد عرضه در بازار نفت روبه رو شویم به طوری که تصمیم اوپک پلاس برای کاهش بشکه‌های نفت نیز نتوانست بازار را از این وضعیت نجات دهد. البته کشور‌های مصرف کننده بزرگ هم از این فرصت استفاده و اقدام به ذخیره سازی نفت در قیمت‌های پایین کردند.

معاون سابق وزیر نفت همچنین با اشاره به مقاومت نفت برنت و پایه اوپک در برابر این وضعیت بازار گفت: گرچه قیمت این نفت‌ها افت پیدا کرد، اما منفی نشدند.

حسینی معتقد است که ما نه در حد قیمت منفی، اما باید مدتی را در قیمتی بین ۲۰ تا ۳۰ دلار سپری کنیم چراکه تقاضا به این سرعت نمی‌تواند خودش را ریکاوری کند و باید منتظر آذرماه و فصل سرما که تقاضا افزایش پیدا می‌کند باشیم.

معاون سابق وزیر نفت اقدامات چهار دهه اخیر اوپک را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: ما در این چهار دهه شاهد اتفاقات زیادی مانند شوک نفتی به بازار، جنگ نفت، حمله آمریکا به عراق، حمله عراق به کویت و تحریم‌ها بودیم، اما اوپک به عنوان تنها سازمان جهان سومی موفق، اوضاع را به خوبی مدیریت کرد.

وی با اشاره به اهمیت و کارکرد اوپک در این شرایط و ماندن ایران در اوپک یادآور شد: هدف آمریکا، روسیه و عربستان از راه اندازی جنگ نفت، القای ناکارآمدی اوپک به دنیا بود، البته شاید الان اوپک نتواند کاری کند، اما معتقدیم که هنوز هم می‌تواند محور و تأثیرگذار باشد.

حسینی ادامه داد: وقتی رئیس جمهور آمریکا اعلام می‌کند که از اوپک متنفر است و آن را بی اثر می‌داند یعنی اوپک به اندازه‌ای مؤثر بوده که تا این حد آمریکا را نگران کرده است.

معاون سابق وزیر نفت لزوم حفظ اوپک را ضروری خواند و گفت: گرچه ایران امروز نقشی در اوپک ندارد، اما صرفاً به خاطر تحریم هاست که این تحریم‌ها هم دائمی نیستند و روزی تمام می‌شوند ضمن اینکه حضور در اوپک امتیازی است که بسیاری کشور‌ها از جمله آمریکا، کانادا و کشور‌های حوزه دریای شمال و خلیج مکزیک و حتی روسیه از آن محرومند و اگر اوپک را هم از دست دهیم از این به بعد باید در اختیار تولیدکنندگان بزرگ نفتی به ویژه آمریکا باشیم.

حسینی ایجاد اوپک پلاس در شرایط کنونی را اقدامی امیدوارکننده از سوی اوپک خواند و گفت: نباید صرف مشاهده یک چالش، کارنامه بزرگ و پنجاه ساله اوپک را منکر شویم و خودمان را از امکاناتی که بعد از تحریم‌ها ایجاد خواهد شد محروم کنیم.
منبع: میزان

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار