ادامه حرکت بورس در خط سقوط / سقوط آزاد با ۶۸ هزار واحد رد یک روز!
پارسینه: بورس تهران پس از دو روزی که کمابیش در مدار صعودی قرار گرفته بود، امروز دوباره دچار افت شد.
شاخص بازار سهام تهران در ابتدای سال جاری ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که کشور با رکود تورمی مواجه است، به طور شگفتانگیزی اوج گرفت و در نیمههای مرداد رکورد دو میلیون واحد را شکست، اما طی دو هفته گذشته با سقوط چشمگیر مواجه شده است.
از ۲۰ تا ۲۶ مرداد شاخص بورس بهصورت متوالی سقوطهای سهمگین کرد و به حدود ۱.۸۸ میلیون واحد رسید، اما طی دو روز گذشته شاخص اندکی بهبود یافت و روز چهارشنبه دوباره ۶۸ هزار واحد سقوط کرد.
شاخص کل بورس تهران امروز با افت حدود ۶۸ هزار واحدی، معادل ۳.۷۳ درصد، وارد کانال یک میلیون و ۸۱۲ هزار واحدی شد تا به این ترتیب باز هم سطح حمایتی یک میلیون و ۸۶۰ هزار واحدی را که گمان میرفت میتواند جلوی افت بیشتر شاخص را بگیرد، از دست بدهد. شاخص کل هم وزن هم امروز معادل ۱.۹۶ درصد افت کرد. برخی تحلیل گران معتقدند عدم تعیین تکلیف انتشار اوراق سلف نفتی عامل اصلی برای در جا زدن بورس طی هفتههای اخیر است.
مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس امروز به شدت و در حد کم سابقهای طی ماههای اخیر افت کرد و به حدود ۸ هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس، مجموع ارزش معاملات در بورس امروز حدود ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات در فرابورس نیز حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود. با توجه به میزان معاملات در جریان روز گذشته (حدود ۲۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان) که در محدوده میانگین میان مدت ماههای اخیر بود، افت شدید ارزش معاملات در جریان داد و ستدهای امروز جای تامل دارد. به نظر میرسد بخش عمدهای از معامله گران ترجیح میدهند سهام خود را در شرایط هیجانی کنونی و افت قیمتها نگه دارند.
امروز نمادهای «فارس»، «شستا» و «فولاد» بیشترین تاثیر منفی را بر افت شاخص کل بر جای گذاشتند و این در حالی بود که نمادهای «خودرو»، «وتجارت» و «شستا» نیز به ترتیب بیشترین حجم عرضه را به خود اختصاص داده بودند. بیشترین حجم تقاضا، اما طبق روال چند روز اخیر، به برخی از نمادهای عرضه اولیهای اخیر اختصاص داشت. بر این اساس، نمادهای «ثبهساز»، «ولپارس» و «امین» بیشترین حجم تقاضا را شاهد بودند.
از آن سو خبر میرسد که ممکن است در تصمیم دو زمانه شدن معاملات در بورس تجدیدنظر شود. این تصمیم هر چند موجب بهبود کارایی هسته معاملات شده، اما میزان نقدشوندگی بازار را به شدت کاهش داده است، چرا که بسیاری از معامله گران برای خرید سهمهای عمدتاً ارزندهای که در نیمه دوم بازار مورد معامله قرار میگیرند، ناچار به نقد کردن سهام خود در نیمه اول هستند. از طرف دیگر، نمادهای بزرگی که در نیمه دوم بازار مورد معامله قرار میگیرند دقیقاً همان نمادهایی هستند که میتوانند شاخص را به سمت بالا هل بدهند و حالا بازار از حضور این نمادها و تلاش حقوقیهای مرتبط با آنها برای جمع کردن صفوف فروش محروم شده است.
اقتصاد بیمار ایران بورس و غیر بورس حالیش نیست اونم از نوع غیر کارشناسانه و دلال گونه
سقوط نیست ، اصلاحه . مجدد رشدش شروع میشه
تجربه نشون داده هر جا نظام و دولت دخالت کنه و سیاسی بشه اون کار به تباهی و ابتذال کشانده می شود که اصلا هم به نفع مردم تمام نمی شود....