تله گذاری جدید بورسی محتمل است؟| نگرانی سهامداران خُرد از تکرار سناریوی سال ۹۹
پارسینه: برخی کارشناسان معتقدند با توجه به روند نزولی ارزش معاملات بورس در چند هفته گذشته، سناریوی حمایت واعظی از بازار، در سال ۹۹ احتمالا تکرار می شود و سهامداران خرد زیان می بینند.
در چند هفته اخیر با وجود اینکه فعالان بازار سرمایه از دست های پشت پرده برای توقف رشد بورس خبر داده اند، اما مسئولان بورسی هم به نوعی تاکید کرده اند که شاخص کل بورس _ با توجه به تورم عمومی و رشد بازارهای مجاور_ روند کاملا رو به پایین ندارد و بعد از مدتی رشد خواهد کرد. با این حال برخی فعالان بازار سرمایه نسبت به عملکردی که بازار ساز در سه سال گذشته از خود به جای گذاشته، بی اعتماد هستند و معتقدند که ضعف نظارت دولت در نوسانات بورس کاملا پیداست. پس احتمال دارد اینبار هم به بهانه اینکه بازار ارزنده است و نهایتا رشد خواهد کرد، نقدینگی مردم را در جریان نگه دارد تا حقوقی ها سهام خود را خالی کنند؛ بعد از آن نیز، به یکباره شاهد بازگشت شاخص به یک میلیون و هشتصد هزار واحد باشیم.
تحلیل بازار نوشت:برخی فعالان بازار نگران شعارهای برخی مسئولان هستند که مانند سال ۹۹ توخالی باشد، از این رو سرمایه گذاران هم اینبار ممکن است در تله دولت بیفتد به همین دلیل خروج از بازار در شرایطی که شاخص روندی نزولی دارد سودمند تر از ماندن است
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه دولت روحانی سال ۹۹ با اعلام اینکه کف شاخص کل بورس یک میلیون و ششصد هزار واحد است مانع از خروج سهامداران خرد شد، گفت: اما بعد از آن شاخص را تا یک میلیون واحد کاهش داد و تا دو سال هم در همین محدوده آن را حفظ کرد و خسارت سنگینی را به سهامداران خرد وارد کرد، به همین دلیل سرمایه گذاران هم اینبار ممکن است در تله بیفتد. به همین دلیل خروج از بازار در شرایطی که شاخص روندی نزولی دارد سودمند تر از ماندن است.
علیرضا سادات با بیان اینکه بسیاری از فعالان بازار سرمایه تصور می کردند که با عبور شاخص کل بورس از سقف تاریخی خود هم سهام به سقف قبلی خود می رسند، اما این اتفاق نیفتاد، افزود: بخشی از این مسأله ناشی از رشد حبابی برخی نماد در سال ۹۹ بوده به همین دلیل آنها هیچگاه به صورت طبیعی و بنیادی به سقف قبلی خود نمی رسند مگر اینکه دوباره جزو نمادهایی باشند که توسط عده ای پروژه شوند.
شائبه های زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه شاخص سازی همچنان در بورس اتفاق می افتد تا دولت بتواند سیاست های مورد نظر خود را در نهایت پیش ببرد
او تصریح کرد: از طرف دیگر بسیاری از سهامداران بازار هیچ اعتقادی به عدد شاخص کل بورس ندارند، زیرا شائبه های زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه شاخص سازی همچنان در بورس اتفاق می افتد تا دولت بتواند سیاست های مورد نظر خود را در نهایت پیش ببرد، به همین دلیل عبور شاخص کل بورس از سقف تاریخی خود چندان اهمیتی برای معاملات بورس ندارد.
تصمیم فعالان بازار سرمایه چیست؟
بازار سرمایه از همان ۲۰ اردیبهشت ماه سیگنال خروج را به سهامداران خرد داده بود و در طول چند روز ۸۰۰ میلیارد تومان پول درشت از بازار خارج شد، هرچند مسئولان سازمان بورس با سراسیمگی به دنبال توجیه اتفاقاتی که در بورس افتاده بودند، زیرا بسیاری از کارشناسان اقتصادی انگشت اتهام را به سمت آنها گرفته بودند و با اصلاح بدون دلیل بورس به دنبال کنترل تورم بودند، در حالی که اینبار سناریو سال ۹۹ جواب نمی دهد و بسیاری از فعالان بازار از بازار خارجی و برخی هم هفته آینده برای ماندن یا رفتن تصمیم می گیرند.
در این مقطع تنها خبرهای مثبت می تواند برخی سهام یا گروه ها را به صورت کوتاه مدت مثبت کند و عده ای نوسان گیری می کنند اما در شرایط کنونی شاخص در یک روند نزولی قرار دارد و باید به کف حمایتی برسد و بعد دوباره نقدینگی جذب کند تا بتواند روند صعودی خود را آغاز کند
یک کارشناس بازار های مالی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به کاهش ارزش معاملات بازار سهام در چند وقت اخیر نشانه آغاز یک روند نزولی است، گفت: با توجه به اینکه ارزش معاملات کاهش یافته بسیاری از سهامداران خارج شده اند، در واقع شاخص های بورسی خط روند صعودی کوتاه مدتی خود را رو به پایین شکسته اند، از این رو فعلا دیدگاه مثبتی نسبت به بورس ندارم و تا زمانی که حجم و ارزش معاملات دوباره افزایش نیابد نمی شود نسبت به رشد بازار سهام خوش بین بود.
محمود مرادی با بیان اینکه شاخص کل بورس در حال حرکت به سمت خط روند بلند مدتی است، تصریح کرد: در این مقطع تنها خبرهای مثبت می تواند برخی سهام یا گروه ها را به صورت کوتاه مدت مثبت کند و عده ای نوسان گیری می کنند اما در شرایط کنونی شاخص در یک روند نزولی قرار دارد و باید به کف حمایتی برسد و بعد دوباره نقدینگی جذب کند تا بتواند روند صعودی خود را آغاز کند.
به گزارش خبرنگار بازار، در حال حاضر بازار در یک موقعیت حساس قرار گرفته، از یک سو بسیاری از نمادها با سقف تاریخی خود فاصله زیادی دارند و این اصلاح دستوری مانع از جذب نقدینگی و رشد این نمادها شد، از طرف دیگر مردم اعتماد خود را نسبت به صحبت های مسئولان سازمان بورس از دست داده اند به همین دلیل بازار به روند نزولی خود ادامه می دهد و احتمالا شاهد خروج سنگین پول از بورس از هفته آینده باشیم.
ارسال نظر