گوناگون

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای عالي پول و اعتبار: بانک ها را نابود نکنید

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای عالي پول و اعتبار: بانک ها را نابود نکنید

پارسینه: غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای عالي پول و اعتبار در گفتگو با پشت پرده به طرح تحقیق و تفحص از بانکهای خصوصی پرداخت.

پارسینه : غلامرضا مرحبا، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای عالي پول و اعتبار در گفتگو با پشت پرده درباره طرح تحقیق و تفحص از بانکهای خصوصی گفت:


۱- در حال حاضر طرح تحقیق و تفحص از بانک های خصوصی در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست اجراست و نتیجه آن در صحن مجلس خوانده و به اطلاع مردم خواهد رسید .چون در مرحله تحقیق و تفحص هستیم صحبت در رسانه ها را خیلی به صلاح نمی دانم. اطلاعات جمع آوری شده و در مرحله تحلیل داده و یافته ها هستیم. بانکهای خصوصی و بانک های دولتی جداگانه در حال بررسی هستند و کارشناسان با سیستم های خاصی در حال تحلیل اطلاعات هستند تابه جمع بندی برسند.

۲- یک بحثی وجود دارد که متاسفانه چون افراد زیادی برای وام های خرد به بانکها مراجعه می کنند وبه نتیجه نمی رسند و می گویند ما انتقام می گیریم.. خبر دارم تهیه کننده یک برنامه تلویزیونی دنبال آدم ها و نماینده های مجلس بود که مستعد باشند و آنتن را در اختیارش قرار بدهند تا به اصطلاح خودشان بزنند بانکها را بترکونند... این قبیل موضع گیریها مخصوصا از رسانه ملی انتظار نداریم.

بله ما در نظام بانکی مان مشکل داریم اما رسالت ما انتقام جویی نیست، رسالت ما اجرای قانون است .همان کسی که می خواهد یک برنامه تلویزیونی بسازد و می خواهد آدم ها را به اصطلاح خودش بترکوند چه کسانی هستند ؟ چه کسی پشت این قضیه است؟ تهیه کننده یک برنامه تولیدی وتلویزیونی برای زدن بانک رسمی کشورتلاش می کند این تخلف و جرم است .. اینها تنش در جامعه و تشویش اذهان ایجاد می کند . برخورد با بانکهای متخلف کار حرفه ای و تخصصی است و باید به صورت تخصصی انجام شود.

۳- دولت، بانکها را ناتراز کرده و حالا بانکهای خصوصی بنگاه دار شدند و تخلف کردند. باید برخورد شود حرفی نیست واقعیت هایی در نظام بانکی وجود دارد کسی راجع به آن حرف نمی زند. اینکه موضع بگیریم واز دهن کسی بخواهیم بیرون بکشیم که مدیرعامل یک بانک را بزند، این اخلاقی و قانونی نیست. می دانید یک بانک مثل بانک آینده زمین بخورد ورشکست شود، چه بلایی سر اقتصاد این کشور می آید. موسسه هایی مثل فرشتگان را هنوز نتوانسیم جمع کنیم، کارمندانشان هنوز روهوا ماندن و سپرده هاشان مشخص نشده است. مگه شوخی است با دارایی مردم بازی کردند چرا اینها را کسی توجه نمی کند.

۴- می گویند چرا بانک ها اضافه برداشت داشتند؟ آقای بانک مرکزی چرا بهش دادید به زور نگرفته است، درخواست اضافه برداشت کرده شما بهش دادید چرا دادید؟ چرا موافقت کردید ؟ چرا برخورد نکردی ؟ باید با تخلف برخورد شود هیچ کس حق ندارد از زیر چتر قانون فرار کند، ولی انتقام جویی و تسویه حساب و اینها کار ما نیست نه من نماینده نوعی و نه شما اصحاب رسانه، ما حق نداریم انتقام جویی وتسویه حساب کنیم این بانکها جز اقتصاد کشورهستند، باید رسیدگی و تذکر می شد. از این اعداد و ارقامی که از تخلف بانکی مطرح می شود فقط در نظام بانکی داریم! بقیه جاها نداریم ! الان فرار مالیاتی نداریم.

۵- یک جاهایی ده تا ویلا غیر مجاز تخریب شد و همه خوشحال شدند و می گویند دولت چه برخوردی کرد دستش درد نکند، اما آیا این ویلا را یک شبه ساخته بود؟ تا الان کجا بودید؟ چرا برخورد نکردید؟ باید با آن مدیری که جلوی این تخلف را نگرفته برخورد شود.

۶- بازارسرمایه در کشوری مانند آمریکا ۹ برابر بازار پول وسعت دارند وبرای تامین مالی کلان و بلندمدت کسی به سراغ بانکها نمی رود و به راحتی از طریق بازار سرمایه تامین مالی می کنند و مشکلی هم پیش نمی آید و خیلی هم سالم هستند.الان به بانکها تکلیف می شود مثلا برای انتقال آب خلیج فارس به کرمان باید تامین مالی کنید، بانک هم آن سپرده ای که در اختیارش است یک دفعه برای یک پروژه میدهد و مثلا 30 درصد از منابع برای یک پروژه می رود در صورتی که همان را اگر می خواستیم بیاریم برای وام های خرد مصرف بکنیم هیچ وام ازدواجی و هیچ وامی 20 میلیونی پشت نوبت نمی ماند.

به جای اینکه بیایم از بازار سرمایه تامین مالی کنیم میاییم میریزم روی بانکها یک دفعه یک یا دومیلیون نفر درانتظار وام 20 میلیونی هستند بعد میگیم چرا بانکها وام نمی دهند چون ندارد که بدهند. این ها چیزهایی هست که گفته نمی شود کارمند بانک و مدیر عامل بانک تو همین نظام و سیستم قانون این کشور کار می کنند اینها مومن ،متدین و انقلابی هستند تو رژیم صهیونستی نیستند، منتها شرایط اقتصادی آنها را به اینجا رسانده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار