پیشبینی بازارآتی از آینده طلا
پارسینه: بازارهای جهانی روز گذشته شاهد افت قیمت اونس طلا به میزان حدود ۱۰ دلار بودند.
البته در بازار نقدی روند بر خلاف این بود و به گفته وفادار ريیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در روز گذشته در تمام انواع سکه در بازار نقدی، افزایش قیمت وجود داشته است که به گفته او این امر به دلیل کمبود سکه در بازار و کاهش عرضه اتفاق افتاده است. قیمت دلار اما در این روز نسبت به دوشنبه تغییر چندانی نداشت و حدود ۳۵۲۵ تومان ثبت شد.
بازار معاملات آتی سکه، اما روز گذشته بر خلاف بازار نقدی و به تاثیر از بازارهای بینالمللی، با افت قیمت مواجه بود.
این در حالی بود که روز دوشنبه سکه آتی به میزان قابل توجهی افزایش قیمت داشت که به گفته یکی از کارگزاران این بازار، افزایش قیمت در آن روز بیش از حد انتظار بوده است.
البته روز دوشنبه معاملات آتی سکه در شرایطی در حال انجام بود که هر اونس طلا در بازارهای جهانی بیش از ۱۴۳۰ دلار بود، در حالی که قیمت هر اونس این فلز روز گذشته به ۱۴۱۶ دلار کاهش یافت.
روز گذشته همچنین مشابه چند روز اخیر، حجم معاملات در بازار قراردادهای آتی سکه پایین بود که به گفته موسوی این امر به دلیل وجود حباب سکه در بازار نقدی و به تبع آن بازار آتی سکه روی داده است؛ چراکه در چنین شرایطی تحلیل بازار، کار سادهای نیست و به ناچار بسیاری از معامله گران بازار آتی، دست نگه داشتهاند تا تکلیف حباب سکه مشخص شود.
در شرایط فعلی فروش در بازار قراردادهای آتی سکه، منطقی نیست؛ چراکه بازار به شدت - در مدتی که از آغاز کاهش قیمت اونس طلا میگذرد - ریزشی بوده است.
از سوی دیگر خرید نیز در بازاری که دارای حباب است به صلاح معاملهگران نیست.
به گفته موسوی، بازار در شرایطی قرار دارد که به خوبی آمادگی پذیرش کاهش قیمت را دارد، اما گویی از سوی مسوولان امر، ارادهای برای پایین آوردن قیمت سکه وجود ندارد؛ چراکه به گفته وی، حتی انجام یک مصاحبه در خصوص تزریق سکه به بازار از طریق پیش فروش یا حراج کارگشایی میتواند به میزان قابل توجهی از قیمت سکه بکاهد، اما چنان که پیداست بانک مرکزی، تمایلی برای پایین آوردن قیمت سکه ندارد.
همچنین به عقیده این کارگزار آتی، تزریق سکه یا دلار به بازار از سوی بانک مرکزی بعید به نظر میرسد.
اما از سوی دیگر برخی کارشناسان این بازار معتقدند که پس از بازگشت بهمنی به کشور و با توجه به جو موجود، احتمالا بانک مرکزی برای تعدیل بازار سکه از طریق تزریق سکه یا دلار به بازار اقدام خواهد کرد.
این در شرایطی است که بازار سکه و دلار این روزها به اخبار و شایعات سیاسی از جمله انتخابات پیش رو و گمانهزنیها در خصوص دور جدید مذاکرات ۱+۵ توجه چندانی نشان نمیدهد.
در چنین شرایطی برخی کارشناسان بازار پیشبینی میکنند که وضعیت قراردادها در بازار آتی سکه تا پایان اردیبهشت ماه تقریبا به همین شکل باقی خواهد ماند و از سوی دیگر برای بازارهای جهانی نیز، کاهش ارزش اونس را پیشبینی میکنند.
روز گذشته در بازار قراردادهای آتی، سکه سررسید اردیبهشت با کاهش ۶۵/۰ درصد، سررسید خرداد با کاهش ۰/۵۱ درصد و سکه سررسید تیرماه با افت ۸۹/۰ درصدی به ترتیب در محدوده قیمت (پایینترین و بالاترین نرخ)یک میلیون و ۳۳۰ هزار تا یک میلیون و۳۳۶ هزار تومان، سررسید خرداد در محدوده قیمت یک میلیون و۳۶۱ هزار تا یک میلیون و ۳۷۲ هزار و سکه سررسید تیر در محدوده یک میلیون و ۳۹۲ تا یک میلیون و ۴۰۴ هزار تومان معامله شد.
بازار نگاهی جدید به طلا پیدا کرده است
قیمت طلا که سه شنبه هفته قبل به هر اونس ۱۳۲۱ دلار یعنی پایینترین میزان از ژانویه سال ۲۰۱۱ رسیده بود، اکنون حدود هشت درصد افزایش یافته است. تحلیلگران معتقدند همزمان با افزایش علاقهمندی مصرفکنندگان، سرمایهگذاران و صندوقهای سرمایهگذاری به فلز زرد قیمتها در مسیر صعودی قرار گرفته است.
یکی از تحلیلگران بانک اچاسبیسی میگوید، به عقیده من مهمترین موضوع واکنش سرمایهگذاران خرد و مصرفکنندگان به کاهش قیمت طلا است. بیشترین علاقهمندی در مصرفکنندگان در اقتصادهای نوظهور مشاهده شده است.
چین و هند در مجموع قدرت خرید بالایی دارند و حرکت خریداران خرد به سمت طلا تاثیری بالا در افزایش ۱۰۰ دلاری قیمت این فلز گرانبها داشته است. البته در ایالاتمتحده نیز خرید طلا در ماه جاری میلادی افزایش یافته است.
این تحولات نشان میدهد بازار نگاهی جدید به طلا دارد، اما اکنون یک سوال مطرح است و آن اینکه آیا صندوقهای سرمایهگذاری که به تخصیص داراییها میپردازند نیز متقاعد شدهاند باید در طلا سرمایهگذاری کنند یا نه.
هفته پیش رشد ارزش دلار و احتمال فروش طلا از سوی قبرس علل اصلی کاهش قیمت طلا بودند. اکنون ارزش دلار همچنان بالا است، اما خبری از اینکه اقدام احتمالی دولت قبرس به الگویی برای دیگر دولتهای بدهکار عضو منطقه یورو تبدیل شود، نیست.
همچنین انتشار اخبار مثبت از اقتصاد ایالاتمتحده و چین متوقف شده است در نتیجه از یک سو سیاستهای انبساطی در معرض توقف زودهنگام قرار ندارند و از سوی دیگر جذابیت طلا به عنوان حوزه امن برای سرمایهگذاری افزایش یافته است.
البته تحلیلگران معتقدند: برای آنکه متقاعد شویم تحولی عمده در بازار رخ داده باید قیمت طلا به بالای ۱۵۰۰ دلار برسد.
بازار طلا باید بتواند نقدینگی سرمایهگذاران را که در بازارهای مالی بوده به خود جذب کند. در ماههای اخیر عملکرد بازار طلا بسیار منفی بوده است، در حالی که بازارهای مالی رشدی قابلملاحظه داشتهاند در نتیجه خروج نقدینگی از این بازارها به سمت طلا سخت خواهد بود.
عامل دیگری که از رشد قابلملاحظه قیمت طلا جلوگیری خواهد کرد، رشد ارزش دلار در برابر دیگر ارزها بهویژه ین است. بانک مرکزی ژاپن با توجه به عدم مخالفت کشورهای گروه بیست با سیاستهای انبساطی آن به تزریق نقدینگی به اقتصاد این کشور ادامه خواهد داد و این امر به کاهش ارزش ین در برابر دلار منجر خواهد شد.
منبع:دنیای اقتصاد
ارسال نظر