گوناگون

بادهای نمکی زنگ هشدار برای کابینه روحانی

بادهای نمکی زنگ هشدار برای کابینه روحانی

پارسینه: دریاچه "ارومیه" یکی از بزرگترین دریاچه های آب شور در جهان است. مساحت این دریاچه 400 مایل است اما هم اکنون به دلیل تغییر ...

پارسینه-گروه اجتماعی: دریاچه "ارومیه" یکی از بزرگترین دریاچه های آب شور در جهان است. مساحت این دریاچه 400 مایل است اما هم اکنون به دلیل تغییر شرایط اقلیمی میزان آب این دریاچه به شکل قابل توجهی کاهش یافته است و در آستانه خشک شدن کامل و تبدیل شدن به کویر نمک قراردارد.

در واقع طی دوره‌ای برداشت آب در بخش کشاورزی، بی‌توجه به میزان حق‌آبه دریاچه ارومیه افزایش یافت و برداشت آب در بخش کشاورزی بیشترین مشکل را برای دریاچه ارومیه ایجاد کرد.

هر چند کابینه روحانی تصمیم گرفته با گردهم آوردن گروهی از اساتید دانشگاهی و کارشناسان به حل بحران دریاچه ارومیه کمک کند اما تا کنون اقدامی اساسی در این خصوص صورت نگرفته است و حالا هم دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه تا پایان خردادماه نسخه نجات دریاچه ارومیه به دولت ارائه تا اقدامات دراینباره وارد فاز اجرایی شود، گفته: البته این امر مدت زمان طولانی و حداقل 10 تا 12 ساله‌ای را در پیش دارد.



عیسی کلانتری در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی، با اظهار اینکه تلاش بر این است که با ایجاد وحدت نظر درباره دستیابی به راهکاری مناسب در این زمینه، تا پایان خردادماه نسخه علمی و عملی نجات دریاچه ارومیه به دولت ارائه تا اقدامات عملی در این خصوص وارد فاز اجرایی شود، افزوده: البته این امر مدت زمان طولانی و حداقل 10 تا دوازده ساله‌ای را در پیش خواهد داشت.

او با اشاره بر اینکه منطقه آذربایجان و به‌ویژه استان آذربایجان‌شرقی، از پس‌روی آب دریاچه ارومیه زیان بزرگی را تجربه کرده است، افزوده: بادهای نمکی در حوزه دریاچه ارومیه، زنگ خطری است که مسئولان باید هرچه سریع‌تر به آن توجه و اقدامات لازم باید پیش از شیوع انواع بیماری و ضرر و زیان‌های اقتصادی ناشی از آن اجرایی شود و سریع‌ترین راه‌حل ممکن و گام اولیه مدیریت آب‌های سطحی و هدایت آنها به سمت دریاچه و زمین‌های اطراف خواهد بود.

هر چند معصومه ابتکار پیش از این گفته بود: اکنون بر اساس مطالعات صورت گرفته می‌دانیم چه مواردی برای احیاء دریاچه ارومیه باید مورد نظر قرار گیرد و برنامه عمل مشخص است. و تاکید کرده : تمایل به سمت اقداماتی است که با وضعیت محیط زیست منطقه سازگاری داشته باشد؛ به عنوان مثال، انتقال آب از خزر خیلی مورد نظر نیست چرا که اعتقاد دارند هم هزینه بسیار زیادی را خواهد داشت و هم مشکلات و تبعات زیست‌محیطی دیگری خواهد داشت.

اگر همان هزینه و اعتبارات انتقال آب را داشته باشیم و در بخش کشاورزی، سدها و لایروبی انهار و مسیرها هزینه کنیم اثربخش‌تر خواهد بود.اما هنوز هم دریاچه اررومیه خشک می شود وبا اینکه به گفته عیسی کلانتری بادهای نمکی در حوزه دریاچه ارومیه زنگ هشدار برای شروع بحران در منطقه است ، هنوز کابینه روحانی با وجود همه وعده ها دست به کاری عملی برای حل مشکل دریاچه ارومیه نزده است.

ارسال نظر

  • امید

    نمیشه نمک اش رو جمع کرد؟

  • ناشناس

    کاش در ایران شبکه آب سراسری میشد.تصفیه خانه های عظیم در جنوب زده میشد.برای نجات دریای ارومیه باید از کشورهای دیگر آب خریداری شود.

  • محمد ارموی

    چرا انوقتی که ... ده تا ده ده تا مجوز حفرچاه عمیق ونیمه عمیق را به افراد میداد یا ان نماینده که درمجلس گفته بود دریاچه به چه درد میخورد برای اینکه غازهای سیبری سالی یکبار بیایند انجا به چرند مهم است یا اب کشاورزان

  • ابی

    هرچقدرم تاییدنکنی بازم مینویسم.بر باعث و بانیش لعنت

  • ناشناس

    تا تریاق از عراق آورند مار گزیده مرده باشد تا کاشناسان رنگارنگ طرح بدهند بعد این طرح ها بتصویب برسد بعد تامین بودجه شود آنهم توی این بی پولی ! دریاچه جان به جان آفرین تسلیم کرده

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار