گوناگون

آزمون و خطای طرح " کاهش" بر روی اعصاب و روان مردم

آزمون و خطای طرح " کاهش" بر روی اعصاب و روان مردم

پارسینه: آنچه در این میان مسلم است سرنوشت اجرای چنین طرح هایی با این همه تناقض‌گویی ها و عدم آماده سازی زیرساخت های اولیه توسط متولیانش از همین ابتدا که اجرایی نشده است، بیشتر باعث سردرگمی پایتخت نشینان شده است.طرحی که امید می‌رفت مرهمی بر زخم آلودگی هوای تهران و دیگر کلان‌شهرها باشد.

جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت؛ اجرای طرح ترافیکی کاهش که از ابتدای مهرماه جاری در پایتخت آغاز شده بود، متوقف شد.

به گزارش «پارسینه» ، سرهنگ حسن عابدی روز سه شنبه افزود: با توجه به اینکه محور اصلی اجرای طرح ترافیکی کاهش، معاینه فنی خودرو است، در روزهای اخیر شاهد حجم سنگین مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی در تهران هستیم.

وی اظهار کرد: به همین دلیل و به منظور همراهی با شهروندان در راستای انجام معاینه فنی خودروها، مقرر شد اجرای طرح ترافیکی کاهش تا اطلاع ثانوی متوقف شود.

سرهنگ عابدی با اشاره به اینکه زمان اجرای دوباره طرح ترافیکی کاهش به صورت رسمی اعلام خواهد شد افزود: برهمین اساس و تا زمان آغاز دوباره طرح کاهش، ورود خودروهای فاقد معاینه فنی به محدوده ترافیکی زوج و فرد مشمول جریمه نخواهد شد.

جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص زمان احتمالی آغاز دوباره طرح ترافیکی کاهش نیز گفت: زمان اجرای دوباره مرحله دوم این طرح با کاهش میزان مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی مشخص و اعلام خواهد شد.

سرهنگ عابدی افزود: جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی که در روزهای اخیر به دلیل ورود به محدوده زوج و فرد جریمه شده اند، ثبت نشده و محسوب نمی شود.

تکرار بی پایان آزمون و خطای طرح ها روی اعصاب رانندگان

ابتدای تابستان سال گذشته بود که برای اولین بار به صورت جدی طرح اجرای " کاهش" توسط رسانه ها پیچید. آنچه که از مصاحبه‌های طراحان درباره نحوه اجرای طرح استنباط می‌شد، تقسیم‌بندی خودروها بر اساس میزان آلایندگی‌شان به چهار رنگ برای ورود به منطقه اجرای طرح بود.
آزمون و خطای طرح
قرمز، زرد، سبز و آبی رنگ‌هایی بود که به هر خودرو بر اساس معاینه فنی و استاندارد آلایندگی اختصاص می‌یافت که با این شرایط بیشتر خودروهای موجود در دو رنگ زرد و قرمز قرار می‌گرفتند که استاندارد پایین‌تر از یورو۲ دارند و تنها معدود خودروهای لوکس و گران قیمت بازار هستند که در رنگ‌های آبی و سبز جای می‌گیرند که به طبع بیشتر مردم به خاطر قیمت بالا از داشتن آنها محروم هستند.

علاوه بر این مورد مسائل دیگری نیز چون عدم همکاری دولت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، کامل نبودن بانک‌های اطلاعاتی، عدم تمایز میان تاکسی، اتوبوس و خودروی شخصی و عدم برنامه‌ریزی برای حل معضل موتورسیکلت‌ها همه اینها در نهایت منجر به این شد که پلیس راهور که مجری اصلی طرح بود رضایت به اجرایی شدن نداد و سردار اسکندر مؤمنی جانشین فرمانده ناجا همان موقع در اظهارنظری صریح بیان کرد: "طرح‌های پی‌در‌پی و مطالعه نشده که در آن حقوق مردم نقض شود نباید نظم مردم را برهم ریزد."

تا اینکه بعد از کش و قوس های فراوان و تعویق چند باره اجرای این طرح از اول مهر ماه امسال اجرای طرح کلید خورد و از روز اول طرح نیز صف های کیلومتری در مراکز معاینه فنی به راه افتاد و به دلیل آنچه رئیس پلیس راهور تهران حجم سنگین مراجعان می خواند، متوقف شد.

جدای از پاسخ به سؤال ها و ابهام توقف چنین طرح ها، باید پرسید تا چه زمان باید شاهد باشیم که طرح های با شرایط خاص و در بازه محدود زمانی که حتی روی کاغذ نیز اجرائی نیست و به جای حل مشکلات مردم در دراز مدت جز افزودن بر مشکلات، دستاورد دیگری ندارد با پتک های دستوری باید به مرحله اجرا در آید و بدون آماده سازی زیرساخت های اولیه طرح، روی اعصاب مردم راه رفت؟!
باید به جای اجرای طرحهای دهن پرکن سعی کرد تا با به کارگیری دانش و توان علمی و بومی کشور مسائل و مشکلات مردمی را متناسب با مقتضیات و ادراک شرایط معیشتی و روحی مردم حل کنیم. شاید تطابق اهداف اولیه طرح زوج و فرد با وضع موجود برای تصمیم گیران در این حوزه راهگشا باشد.

آنچه در این میان مسلم است سرنوشت اجرای چنین طرح هایی با این همه تناقض‌گویی ها و عدم آماده سازی زیرساخت های اولیه توسط متولیانش از همین ابتدا که اجرایی نشده است، بیشتر باعث سردرگمی پایتخت نشینان شده است.طرحی که امید می‌رفت مرهمی بر زخم آلودگی هوای تهران و دیگر کلان‌شهرها باشد.

اما گویی امسال هم به روال سالیان گذشته با شروع شدن فصل وارونگی هوا تنها باید به تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا بسنده کرد و بدنبال تعطیلی مدارس و ادارات دولتی و اعمال محدودیت آمد و شد در داخل کلانشهرها بود با این تفاوت که امسال در مقایسه با سال های گذشته زخم نابسامانی مدیریتی در این طرح نیز بر روی رانندگان و مراجعان معاینه فنی سنگینی می کند، و هر از گاهی رانندگان را مجبور به تشکیل صف های کیلومتری کرده و چندین روز از روزی رسانی به خانواده محروم و بصورت ناگهانی هم توقف اجرای طرح را اعلام می کنند و پایان این داستان همچنان در ابهام است.

ارسال نظر

  • حامی

    وقتی بحث پول درمیون باشه گوش بدهکار نیست دولت با این پول خیلی افتاد جلو حالا بماند من برای یه معاینه فنی از ۶ صبح تا ۶ عصر تو صف بودم.

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    تهران که بحمدالله نظام حمل ونقلش عالی است،شکر این نظام استفاده از ان است

  • جابر

    خدا خیرتون بده که حداقل حرف دل مردمو زدید. فقط بلدند پول بگیرند. دو روز تمام تو صف بودیم آخرم لغو شد معلوم نیست چه خوابی دیدند...

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار