روایتی جالب ازحساسیت یک وزیربه بیتالمال
پارسینه: و این باید را از مولای متقیان امام علی علیه السلام آموخته ایم که در طی حکومتش حقیقت را پای هیچ چیزی ذبح نکرد و در بخش نامه ای به کارگزاران حکومتی از آنان می خواهد که در نوشتن نامه هم صرفه جویی کنند.
همه ما بارها و بارها این جمله امام خمینی (ره) را شنیده ایم که «حفظ نظام اوجب واجبات است» و همه مان هم می دانیم که منظور پیر انقلاب، نظام اسلامی یا همان جمهوری اسلامی است و این کل جمهوری اسلامی را اجزاء تشکیل می دهند و اگر هوش و حواسمان به جزء جزء انقلاب مان نباشد؛ به همان کلی آسیب زده ایم که حفظش از اوجب واجبات است.
این مقدمه را گفتیم تا معنی حرکت یک وزیر جمهوری اسلامی مشخص شود و برایمان در دورانی که فساد اقتصادی سه هزار میلیاردی صورت می گیرد و حق میلیونها نفر زیر پا گذاشته می شود قابل هضم باشد.
مسئول دفتر وزیر محترم دادگستری، روزی در یک گپ خودمانی می گفت که جناب وزیر هر از گاهی بسته ای کاغذ و خودکار می خرد و به دفترش می دهد تا اگر احیانا از بیت المال برای امور شخصی اش استفاده ای شده مدیون مردم نباشد.
وی می گفت علاوه بر این مقدار دقت، جناب وزیر هر ماه مبلغ پولی هم به دفتر می دهد تا خرج برخی موارد به اصطلاح شخصی شود که در عرف امروز مدیریت جامعه، حق یک وزیر محسوب می شود.
هر چند که شاید از این همه دقت یک وزیر در کنار آن همه خاصه خرجی های برخی دیگر تعجب کنیم اما اگر به همان جمله اول امام راحلمان توجه کنیم؛ می فهمیم که چرا باید در این جزییات دقت کرد و این دقت توسط کسی که دلش برای انقلاب می تپد، یک باید است نه یک ژست تبلیغاتی.
و این باید را از مولای متقیان امام علی علیه السلام آموخته ایم که در طی حکومتش حقیقت را پای هیچ چیزی ذبح نکرد و در بخش نامه ای به کارگزاران حکومتی از آنان می خواهد که در نوشتن نامه هم صرفه جویی کنند. حضرت چنین تاکید می کند: قلم هایتان را تیز کنید و سطرها را به هم نزدیک سازید.(در نگارش) برای من، زیادی ها را حذف کنید و به معنا بنگرید و بپرهیزید از زیاده نویسی؛ چرا که بیت المال مسلمانان زیان را برنمی تابد. (سیاست نامه امام علی(ع) صفحه ۵۷)
منبع: افکار
ارسال نظر