"داعش" نگرانی جدی پاکستان
پارسینه: همزمان با سفر هیاتی از ارتش افغانستان به پاکستان و ملاقات با برخی فرماندهان عالی نظامی این کشور، دو طرف گفت و گوهایی در زمینه همکاری در حوزه امنیت مرزها و مبارزه مشترک با تروریسم انجام دادند.
به گزارش میزان به نقل از روابط عمومی ارتش پاکستان، سپهبد محمد زمان وزیری فرمانده تیپ ۲۰۱ ارتش افغانستان روز گذشته در شهر پیشاور پاکستان با سپهبد نذیر احمد بات فرمانده نیروهای ارتش پاکستان در حوزه ایالت خیبرپختونخوا، ملاقات کرد.
گفت و گو در خصوص مسائل مربوط به کنترل و مدیریت مرزهای میان دو کشور از جمله دیگر موضوع های جلسه روز گذشته مقامات ارتش پاکستان و افغانستان در پیشاور بود.
شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا پاکستان است. بخش عمده ای از خط مرزی دو هزار و ۴۰۰ کیلومتری افغانستان و پاکستان ، مربوط به مرزهای مشترک ایالت خیبرپختونخوا با افغانستان است.
عمده مناطق مرزی میان دو کشور، مناطق کوهستانی است که کنترل و نظارت کافی بر آن وجود ندارد و پاکستان مدعی است گروه های تروریستی و شبه نظامی از نبود نظارت و کنترل بر این مرزها سوء استفاده کرده و برای انجام فعالیت های تروریستی، خود را از افغانستان به داخل پاکستان می رسانند.
قوت گرفتن گروه تروریستی داعش در افغانستان، به یکی از نگرانی های جدی پاکستان تبدیل شده است و این کشور سخت در تلاش است تا اجازه ندهد پدیده تروریستی داعش از افغانستان به پاکستان سرایت کند هرچند که در طول بیش از یک سال اخیر، داعش مسئولیت تعدادی از حملات تروریستی در پاکستان را برعهده گرفته است.
روز پنجشنبه گذشته نفیس زکریا سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد این کشور هرگونه اقدام لازم را برای کاستن از تهدیدهای ناشی از حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان و احتمال سرایت کردن آن به پاکستان انجام خواهد داد.
ژنرال راحیل شریف فرمانده سابق ارتش پاکستان اعلام کرده بود اجازه نخواهد داد حتی سایه داعش وارد خاک این کشور شود.
با وجود تمام تلاش های پاکستان برای ایجاد مانع در برابر نفوذ داعش در این کشور، برخی گروه های تروریستی در پاکستان از جمله 'لشکر جهنگوی' ارتباط نزدیک با داعش ایجاد کرده اند.
ارتش پاکستان اعلام کرده است که درحال حصارکشی مرزهای این کشور با افغانستان باهدف جلوگیری از نفوذ گروه های شبه نظامی و تروریستی از افغانستان به داخل خاک پاکستان است.
پاکستان و افغانستان اختلاف های زیادی بر سر موضوع مبارزه با تروریسم و مسائل مرزی دارند. پاکستان درحال حصارکشی مرزهای خود با افغانستان با هدف جلوگیری از تردد آزادانه شبه نظامیان و تروریست هایی است که طبق ادعای اسلام آباد، پناهگاه های امن در داخل خاک افغانستان دارند و با عبور از مرز، دست به اقدامات تروریستی در خاک پاکستان می زنند.
یکی از اهداف اصلی پاکستان از ایجاد حصار مرزی، تلاش برای جلوگیری از گروه های تروریستی نوظهور در افغانستان است. اکنون که داعش با ضربه های سخت در خاورمیانه مواجه شده، طبیعی است به دنبال پایگاه های جدید می گردد و چندی پیش رسانه های پاکستان گزارش هایی منتشر کردند که آن دسته از اتباع پاکستانی که به داعش در سوریه و عراق ملحق شده بودند، با توجه به شکست هایی که این گروه تروریستی در این کشورها متحمل شده، با کوله باری از تجربیات فعالیت های تروریستی، درحال بازگشت به پاکستان هستند.
افغانستان با ایجاد حصار مرزی میان دو کشور مخالف و معتقد است این اقدام کمکی به موضوع مبارزه با تروریسم نمی کند. همچنین افغانستان نیز با طرح ادعاهای متقابل و مشابه، پاکستان را متهم به پناه دادن و یا عدم برخورد جدی با تروریست هایی می داند که دست به جنایات تروریستی در خاک افغانستان می زنند.
ارسال نظر