گوناگون

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / پوتین: با غرب درباره مشکلاتی که بوجود آورده‌ام، گفتگو می‌کنم! + فیلم

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / پوتین: با غرب درباره مشکلاتی که بوجود آورده‌ام، گفتگو می‌کنم!  + فیلم

پارسینه: حمله نظامی روسیه به اوکراین در حالی هشتاد و نهمین روز خود را پشت سر می‌گذارد که نیروی هوایی روسیه در شبانه روز گذشته، ۲۶ مرکز نیرو و تجهیزات نظامی اوکراین و سه مرکز کنترل و یک انبار بزرگ مهمات را هدف قرار داده است.

به گزارش پارسینه ؛ ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه یکشنبه شب گفت که از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه تقریبا یک هزار فروند پهپاد اوکراینی منهدم شده است.

وی توضیح داد: در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی، نیروهای مسلح روسیه ۱۷۴ فروند هواپیما، ۱۲۵ فروند بالگرد، ۹۷۷ فروند پهپاد، ۳۱۷ سامانه موشکی ضدهوایی، ۳ هزار و ۱۹۸ تانک و سایر خودروهای زرهی رزمی، ۴۰۸ سامانه چندگانه پرتاب راکت، یک هزار و ۶۲۲ توپخانه صحرایی و خمپاره و همچنین ۳ هزار و ۷۷ خودروی نظامی ویژه را منهدم کرده‌اند.

کوناشنکوف افزود که نیروی هوایی روسیه در شبانه روز گذشته، ۲۶ مرکز نیرو و تجهیزات نظامی اوکراین و سه مرکز کنترل و یک انبار بزرگ مهمات را هدف قرار داده است.

وی تصریح کرد که موشک‌های دقیق روسیه به ۱۳ مرکز نیرو و تجهیزات نظامی دیگر اصابت کرده و چهار انبار مهمات را منهدم کردند.

اخبار لحظه به لحظه تحولات در اوکراین را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

پوتین: با غرب درباره مشکلاتی که بوجود آورده‌ام، گفتگو می‌کنم!
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۲۱:۰۰

رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی رویکرد غرب در قبال کشورش را به باد تمسخر گرفت.

«ولادیمیر پوتین» روز دوشنبه در یک نشست تلویزیونی مشترک با همتای بلاروسی خود در اظهاراتی طعنه آمیز گفت که با غرب در مورد ادعای اینکه من مقصر همه هرج‌ و مرج اقتصادی ناشی از درگیری در اوکراین و تحریم‌ های فلج‌ کننده غرب هستم، گفتگو می کنم.

رئیس جمهور روسیه در تفرجگاه سوچی در دریای سیاه خطاب به «الکساندر لوکاشنکو» تأکید کرد که اقتصاد روسیه علیرغم تحریم‌ های غرب رو به پیشرفت است.

لوکاشنکو نیز با لحن تمسخرآمیزی گفت که آنچه در آنجا رخ می‌ دهد این است که آنها با خواندن مطالب در رسانه‌ های خود، واقعاً آن را دست کم گرفتند؛ آنها تورم داشتند اما حقیقت این است که پوتین مقصر است. پوتین مقصر همه چیز است.

پوتین نیز در پاسخ گفت: ما یک گفتگوی جدی با آنها (در این باره) خواهیم داشت.

کرملین: بحران غذا تقصیر ما نیست
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۲۰:۵۵

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با ارزیابی سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه جهان با یک بحران غذایی مواجه بوده و ممکن است دچار قحطی شود، موافق است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: روسیه همواره یک صادرکننده قابل‌اتکای غلات بوده است. ما منشا این مشکل نیستیم. منشا این مشکلات تحریم‌ها و کسانی هستند که این تحریم‌ها را وضع کردند.

همچنین به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پسکوف تبادل سربازان اوکراینی اسیرشده در کارخانه فولاد آزوفستال با ویکتور مدودچوک، سیاستمدار اوکراینی متحد کرملین را نامحتمل دانست و خاطرنشان کرد که این مقام اوکراینی نزدیک به روسیه یک مقام نظامی نیست.

او گفت: قبلا هم گفته‌ایم که مدودچوک یک شهروند اوکراینی است، به روسیه ارتباطی ندارد و شخصیت نظامی نیست.

این سخنگو همچنین این سوال را که آیا امکان تبادل زندانیان اوکراینی آزوفستال با اسرای روسی ممکن است، به وزارت دفاع روسیه ارجاع داد؛ اما تصریح کرد که به صورت کلی روند تبادل اسرا به صورت مداوم در جریان است.

سرباز اسیر روس در اوکراین به حبس ابد محکوم شد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۲۰:۵۳

دادگاهی در اوکراین، امروز (دوشنبه) یک سرباز اسیر روس را به جرم قتل یک شهروند غیرنظامی اوکراینی به حبس ابد محکوم کرد.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / بایدن: روسیه باید بهای بلندمدتی برای تهاجم به اوکراین بپردازد + فیلم

وادیم شیشیمارین

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «وادیم شیشیمارین»، سرباز روس که به قتل یک غیرنظامی اوکراینی با شلیک به سر او در روستایی در شمال غربی منطقه "سومی" در نخستین روزهای جنگ متهم شده بود، امروز طبق حکم دادگاه اوکراینی به حبس ابد محکوم شد.

این نخستین حکمی است که در پرونده‌های تحقیقات اوکراین در مورد جنایات جنگی ادعایی ارتش روسیه در این کشور صادر می‌شود.

او به این جرم اعتراف کرده و گفت که به دستور مافوق خود به مرد مذکور شلیک کرده است. او به دادگاه گفت که یک افسر روس اصرار داشته که ممکن است مقتول، که در زمان قتل در حال صحبت کردن با تلفن همراه خود بوده است، موقعیت آن‌ها را به نیروهای اوکراینی لو بدهد.

شیشیمارین در طول محاکمه از همسر مقتول درخواست عفو داشت.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / بایدن: روسیه باید بهای بلندمدتی برای تهاجم به اوکراین بپردازد + فیلم

تصویری از دادگاه و همسر مقتول با روسری سفید

ویکتور اوسیانیکوف، وکیل مدافع این سرباز روس، مدعی شد که شیشیمارین که عضوی از یک واحد تانک روسیه بوده، آمادگی «تقابل نظامی خشونت‌بار» و تلفات بالایی که ارتش روسیه در آغاز حمله به اوکراین متحمل شد را نداشته است.

افزایش چشمگیر بودجه نظامی فنلاند در آستانه پیوستن به ناتو
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۲۰:۵۰

فنلاند در آستانه پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو"، هم زمان با نگرانی های فزاینده در سراسر اروپا و در پی نگرانی از واکنش نظامی روسیه، بودجه نیروهای نظامی خود را افزایش می دهد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از هفته نامه نیوزویک؛ درخواست فنلاند در شمال اروپا و با بیش از ۸۰۰ مایل مرز مشترک با روسیه، برای پیوستن به این ائتلاف نظامی با ۳۰ عضو در دوره جنگ روسیه با اوکراین مطرح می شود که از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) آغاز شده است.

فنلاند و سوئد برای پایان دادن به ده ها سال بی طرفی نظامی و پیوستن به ناتو، ابراز تمایل کرده اند.

وزارت دفاع فنلاند اعلان کرده است که در بودجه دوم (متمم) دولت برای ۲۰۲۲ نزدیک به ۶۶۹ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو (۷۰۶ میلیون ۷۰۰ هزار دلار) به بودجه این وزارتخانه افزوده شده که از این مبلغ ۱۷۹ میلیون یورو به هزینه های عملیاتی و ۴۹۰ میلیون یورو به تامین سریع و فوری تجهیزات نظامی و تسلیحات اختصاص داده خواهد شد.

دولت فنلاند همچنین اعلان کرده که میان ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ قصد هزینه کردن مبلغی نزدیک به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو برای تامین و خرید دراز مدت تجهیزات نظامی مانند تسلیحات ضد تانک و ضدهوایی، تجهیزات هواپیماهای جنگنده، مهمات توپخانه، تجیهزات نگهداری میدانی و موشک های دفاع دریایی و هوایی هزینه خواهد کرد.

همچنین کمک دولت برای مدیریت نظارت و توسعه آموزش نظامی داوطلبانه در سال جاری تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار یورو افزایش خواهد یافت.

هلسینکی در پنجم آوریل نیز قصد خود ر ا برای بالا بردن هزینه های دفاعی تا ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در چهارسال آینده اعلان کرد که در سال ۲۰۲۳ تا ۷۸۸ میلیون یورو و سپس تا ۲۰۲۶ سالانه ۴۰۸ میلیون یورو خواهد بود که نشانگر افزایش ۷۰ درصدی نسبت به بودجه نظامی سال گذشته این کشور است.

آنتی کایکونن وزیر دفاع فنلاند گفت که جنگ در اوکراین به صورت بنیادین محیط امنیتی ما را تغییر داده و به همین علت برای اختصاص دادن افزایش بودجه چشمگیر به نیروهای دفاعی تصمیم گرفته ایم.

هر چند امکان عضویت این ۲ در ناتو تا تابستان وجود دارد، اما تکمیل این روند تا تائید این درخواست در پارلمان های همه ۳۰ کشور عضو، بیشتر طول خواهد کشید. ترکیه به شدت با ورود این ۲ کشور به ناتو مخالفت کرده است.

نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور و دمیدن در آتش جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۲۰:۱۰

نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور جهان روز دوشنبه به وقت محلی به ریاست وزیر دفاع آمریکا برگزار شد تا به رغم ادعاها مبنی بر تلاش برای توقف جنگ اوکراین، برای هماهنگی برنامه ارسال سلاح‌ها و تجهیزات نظامی خود بر آتش جنگی که دامان جهان را گرفته است، همچنان بدمند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی، میزبان وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور در دومین نشست گروه تماس اوکراین بود که تقریبا سه ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین اتفاق می افتد.

آستین از وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور دیگر برای حضور در این نشست قدردانی و با تاکید بر پیشرفت بدست آمده از زمان برگزاری اولین نشست گروه تماس اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان در ماه گذشته گفت که استرالیا، کانادا و انگلیس تجهیزات نظامی مختلفی در اختیار اوکراین قرار داده اند.

وزیر دفاع آمریکا گفت: از زمان نشست ماه گذشته گروه تماس، استرالیا و کانادا متعهد به ارائه توپخانه های هویتزر ام۷۷۷ شدند و تنها در چهار هفته، تمام این سیستم ها به اوکراینی ها تحویل داده شد.

وی افزود: انگلیس نیز موشک های بریمستون و یک سیستم دفاعی جدید کوتاه برد به اوکراین تحویل داد و بسیاری از کشورها برای انجام ماموریت های آموزشی مهم و جدید تلاش زیادی کرده اند و شاهد این بوده ایم که این تلاش ها تفاوت قابل توجهی ایجاد کرده است.

در این نشست مجازی، الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین، معاون فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین و نماینده اطلاعات دفاعی اوکراین حضور داشتند. چهار کشور جدید از جمله اتریش، بوسنی و هرزگوین، کلمبیا، ایرلند و کوزوو، که ماه گذشته در رامشتاین حضور نداشتند، در این نشست شرکت کردند.

آستین ادعا کرد که وزرای دفاع کشورهای شرکت کننده در این نشست"تهدید حمله روسیه برای امنیت اروپا و نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را درک می کند."

وی مدعی شد: آرمان اوکراین، جهان آزاد را متحد کرده است. از زمان تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، بیش از ۴۰ متحد و شریک ما از سراسر جهان برای ارائه کمک های امنیتی حیاتی به اوکراین تلاش کرده اند و امروز مفتخریم که رهبران دفاعی از ۴۴ کشور و همچنین نمایندگان ناتو و اتحادیه اروپا را همراه خود در این نشست داریم.

لوکاشنکو: لهستان و ناتو نقشه تجزیه اوکراین را می‌کشند
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۹:۴۳

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس در نشستی ویدیویی با ولادیمیر پوتین نسبت به نقشه تجزیه اوکراین توسط ناتو و لهستان هشدار داد.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس روز دوشنبه گفت که نگران اقدامات غرب برای تجزیه اوکراین است. وی در اظهاراتی بدون اینکه مدرک خاصی ارائه کند، لهستان را متهم کرد که به دنبال تصرف بخش غربی اوکراین است.

لوکاشنکو طی نشستی مجازی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت: آنچه ما را نگران می کند این است که لهستان و ناتو مشابه اتفاقات قبل از سال ۱۹۳۹ درصدد تصرف و اشغال بخش غربی اوکراین هستند.

رئیس جمهور بلاروس در این کنفرانس ویدیویی افزود: در نهایت اینکه کی‌یف بالاخره مجبور خواهد شد تا برای بیرون راندن اشغالگران از بخش‌های غربی کشورش از کمک‌های خارجی بهره بگیرد.

درخواست شهردار کی یف برای حمایت‌های سیاسی، اقتصادی و سیاسی در اجلاس داووس
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۹:۲۰

"ویتالی کلیچکو"، شهردار کی یف، پایتخت اوکراین، مقاومت کشورش در برابر جنگ روسیه را دفاع از ارزش‌های دموکراتیک و زندگی انسانی توصیف کرد. وی در سخنانی در حاشیه نشست سالانه مجمع جهانی اقتصادی در داووس خطاب به شنوندگان و حاضران گفت: ما شخصاً از شما دفاع خواهیم کرد.

کلیچکو گفت: ما قبل از هر چیز برای ارزش‌ها می‌جنگیم و همچنین بخشی از جهان دموکراتیک هستیم. وی با تاکید بر اینکه جان انسان‌ها بالاترین قیمت را دارد همچنین گفت: اوکراین به سلاح و همچنین حمایت سیاسی و اقتصادی نیاز دارد.

هشدار سازمان ملل: بحران جهانی غذا با باز نشدن بندر اودسای اوکراین بدتر می‌شود
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۹:۱۶

رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل هشدار داد اگر بندر اودسا در اوکراین باز نشود، بحران جهانی غذا بدتر خواهد شد.

دیوید بیزلی رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی هشدار داد جهان در ارتباط با بحران غذا با یک "طوفان کامل در یک طوفان دیگر" مواجه است.

این مقام سازمان ملل توضیح داد که در حال حاضر جهان با مشکل قیمت گذاری مواد غذایی مواجه است، اما با وجود مشکلات تامین کود و تولید مواد غذایی، با مشکل دردسترس بودن مواد غذایی مواجه خواهیم شد.

او افزود که اگر بندر اودسا در اوکراین باز نشود، این مشکل تشدید خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان آمریکا، وی در سخنانی در یک جلسه مجمع جهانی اقتصاد(داووس) گفت: ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور جهان "در قحطی را می زنند" و اگر به این مشکل رسیدگی نکنیم، جهان با قحطی، بی ثباتی و مهاجرت گسترده مواجه خواهد شد.

بیزلی در عین حال تاکید کرد که تعداد کافی از رهبران جهان در داووس برای پایان دادن به گرسنگی در جهان وجود دارد.

ادامه افزایش ارزش روبل در برابر دلار و یورو
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۷:۴۷

ارزش روبل پول رایج روسیه که روز جمعه به بالاترین سطح چند سال گذشته رسیده بود، روز دوشنبه نزدیک به چهار درصد در برابر دلار و یورو رشد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز؛ روند افزایشی ارزش روبل که به علت نظارت بانک مرکزی روسیه بر سرمایه ها و موظف شدن شرکت های صادراتی روسیه به تبدیل ارزهای دریافت به روبل در پی مسدود شدن نزدیک به نیمی از درآمدهای طلا و ارزی روسیه در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، در روز جمعه به بالاترین سطح از مارس ۲۰۱۸ رسیده بود، همچنان ادامه یافته است.

روبل که ارزش آن در برابر دلار در سال جاری (۲۰۲۲) به رغم بحران گسترده اقتصادی و تحریم های غرب و آمریکا بر روسیه، ۳۰ درصد افزایش یافته، بهترین عملکرد را در جهان به نمایش گذاشته است.

شرکت بی سی اس اکسپرس در یادداشتی اعلام کرده است که عرضه ارز توسط صادرکنندگان، بهای بالای نفت و ترغیب شرکت های صادر کننده به تبدیل درآمدهای ارزی به روبل، همگی موجب تقویت پول روسیه می شود.

کمیساریای سازمان ملل: بیش از ۶.۵ میلیون نفر از اوکراین گریخته‌اند
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۷:۳۴

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد بیش از ۶.۵ میلیون نفر از زمان حمله روس ها به اوکراین از این کشور گریخته اند.

به گزارش رویترز، این نهاد خبر داد ۶ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۹۹۸ پناهجو از زمان آغاز جنگ اوکراین در روز ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) این کشور را ترک کرده و اکثر آنها وارد لهستان شده اند.

کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل پیش بینی کرد در هفته های پیشرو بر شمار پناهجویان اوکراینی افزوده شود، اگر جنگ متوقف نشود.

۳.۵ میلیون پناهجوی اوکراینی وارد لهستان شده و ۹۴۳ هزار نفر به رومانی، ۶۴۴ هزار نفر به مجارستان، ۴۷۱ هزار نفر به مولداوی و ۴۴۲ هزار نفر به اسلواکی نقل مکان کرده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل همچنین رقم ۲۷ هزار پناهجوی اوکراینی در بلاروس و ۹۲۰ هزار نفر در روسیه را به ثبت رسانده اگرچه مقام های مسکو اطمینان داده اند که رقم واقعی پناهجویان از ۱.۴ میلیون نفر فراتر رفته است.

ادعای خبرگزاری فرانسه: اقدامات روسیه به قحطی در جهان دامن می‌زند
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۶:۰۱

خبرگزاری فرانسه مدعی شد: ارتش روسیه با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین که محل بارگیری کشتی های حامل غلات به سرتاسر جهان است، به بروز قحطی گسترده دامن می زند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب اوکراین، نگرانی های جهانی از وخامت بحران غذا افزایش پیدا کرده است.

این خبرگزاری در گزارش خود مدعی شده است: روس‌ها هرگز آنگونه که تصور می شد به اودسا حمله نکرده اند، اما تاکنون محاصره مداوم دریایی اوکراین اثرات ویرانگر اقتصادی برای این کشور داشته است، ضمن آنکه خطر قحطی بیش از گذشته جهان را تهدید می کند.

براساس گزارش این رسانه فرانسوی، انبارهای غله و بنادر سراسر اوکراین اکنون مملو از میلیون ها تن غلات است اما امکان ارسال آنها به دلیل محاصره شدید از سوی ارتش روسیه وجود ندارد. در جنوب اوکراین که هوا معتدل تر از سایر بخش های این کشور است، برداشت تابستانی محصولات در هفته‌های آینده آغاز شود، اما کسی نمی داند قرار است چه بر سر این محصولات بیاید و نگرانی ها بر سر امکان فساد غلات افزایش یافته است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه آورده است: در حالیکه بیشتر تمرکز جنگ بر روی نبرد فرسایشی در شرق اوکراین است، محاصره دریایی اوکراین گسترده‌ترین پیامدهای نبرد جاری را در پی خواهد داشت. ضمن آنکه ناظران هم نسبت به افزایش صعودی قیمت مواد غذایی و قحطی هشدار داده اند.

پیش از حمله روسیه، اوکراین که لقب "سبد نان اروپا" را داشت و تامین بخش عمده ای از مواد غذایی سراسر جهان را بر عهده داشت، صادرات نزدیک به ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی را در ماه انجام می داد. این میزان، شامل ۱۲ درصد گندم مور نیاز جمعیت کره زمین، ۱۵ درصد ذرت و نیمی از روغن آفتابگردان می شود.

اما جنگ و محاصره مداوم بنادر اوکراین در ساحل دریای سیاه قسمت زیادی از صادرات را متوقف کرده است، چراکه مسیرهای زمینی حمل و نقل جایگزین قادر به مقابله با موانع عظیم لجستیکی و مالی روسیه برای انتقال این حجم از محصول به بازارهای بین‌المللی نیستند.

فنلاند ۸۰ میلیون یورو از دارایی‌های روسیه را توقیف کرده است
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۵:۵۴

، روزنامه " هلسینکی سانمات" طی گزارشی عنوان کرد، اموال مورد بحث متعلق به افراد و نهادهای روسی است که به دلیل جنگ اوکراین تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفته اند و حدود یک هزار فرد و ۸۰ نهاد هستند.

از جمله املاک توقیفی شامل اموال خانواده روتنبرگ است که قبلاً سهام اصلی تیم هاکی روی یخ جوکریت فنلاند را در اختیار داشتند که در لیگ KHL مستقر در روسیه و هلسینکی آرنا بازی می کرد.

همچنین یک ویلای ساحلی هشت میلیون یورویی در شهر تفریحی هانکو در جنوب فنلاند، متعلق به بوریس روتنبرگ، سرمایه دار صنعتی که از سال ۲۰۰۲ دارای گذرنامه فنلاندی که دستگیر شده نیز توقیف شده است.

در این میان در کل ۲۱ قایق تفریحی متعلق به روسیه از خروج از فنلاند منع شده است.

غرب پس از آغاز جنگ اوکراین به بهانه اعمال تحریم ها علیه مسکو، تدابیری را برای توقف دارایی های روسیه در خارج از این کشور اتخاذ کرد این در حالی است که وزیر خزانه داری آمریکا پیشتر در مورد توقیف دارایی های مسکو، اذعان کرد که این اقدام غیرقانونی است.

لیتوانی واردات انرژی از روسیه را کاملا متوقف کرده است
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۵:۵۰

لیتوانی اعلام کرد که این کشور واردات انرژی از روسیه را به طور کامل متوقف کرده است. سخنگوی وزارت انرژی این کشور امروز ( دوشنبه) در ویلنیوس به خبرگزاری آلمان گفت: سیستم انرژی این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو از روز یکشنبه بدون نفت، گاز و برق روسیه کار می کند. وی تاکید کرد که نیازهای انرژی لیتوانی اکنون با افزایش تولید داخلی، پایانه گاز مایع در کلایپدا و واردات از طریق خطوط ارتباطی موجود با کشورهای همسایه بالتیک و شمال اروپا تامین می شود.

لیتوانی واردات برق از روسیه را روز یکشنبه کاملا متوقف کرد.

سال گذشته، لیتوانی حدود 16 درصد از کل برق مصرفی خود را از روسیه وارد کرد. بر اساس اطلاعات وزارت انرژی لیتوانی، این نه تنها یک نقطه عطف مهم برای لیتوانی در راه استقلال انرژی است، بلکه نشانه همبستگی با اوکراین است.‎

هشدار آلمان به مجارستان درباره مانع تراشی برای تحریم نفت روسیه
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۵:۲۷

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در جریان تلاش ها برای تحریم نفت اتحادیه اروپا علیه روسیه، به مجارستان نسبت به مانع تراشی ها در این زمینه هشدار داد. این مقام آلمانی امروز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصادی در داووس گفت که برخی کشورها مانع همبستگی در اتحادیه اروپا شدند. راه حل های مختلفی برای کشورهای مختلف وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه برلین می‌توانست استثناهایی را برای مجارستان یا دیگران تصور کند در عین حال گفت: این بحث باید به یک موضع مشترک اتحادیه اروپا منجر شود. وی افزود: من از همه، از جمله مجارستان، انتظار دارم که روی راه حل کار کنند. اینطور نیست که یک نفر عقب بنشیند و به توافق خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تکیه کند. مهمترین چیز این است که با هم بمانیم.

اتحادیه اروپا هفته‌هاست که تلاش می‌کند تحریم نفتی علیه روسیه وضع کند. کمیسیون یک معافیت مرحله‌ای را تا پایان سال برای اکثر کشورها پیشنهاد داده و مهلت‌های طولانی‌تری را برای مجارستان و سایر کشورها اعلام کرده بود. با این حال، مجارستان تاکنون این موضوع را رد کرده و به روابط نزدیک و وابستگی به روسیه تکیه کرده است. تحریم ها علیه روسیه تنها می تواند به اتفاق آرا در اتحادیه اروپا تصمیم گیری شود.‎

دیدگاه کرملین درباره محاکمه نظامی روسی در اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۵:۱۶

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که روسیه امکانات زیادی برای محافظت از نظامیان روسی به اسارت گرفته شده در اوکراین ندارد، ولی هر اقدام ممکنی را از طریق کانال‌های موجود انجام خواهد شد.

پسکوف در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در این باره که آیا انتظار واکنشی از سوی مسکو به صدور حکم دادگاه برای یکی از نظامیان روسی در کی‌یف وجود دارد یا خیر، گفت: «مسلماً سرنوشت هر یک از شهروندان روس برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و از این بابت نگران هستیم، ولی بار دیگر تکرار می‌کنم، متأسفانه ما امکانات زیادی برای حفظ منافع این نظامی روس در محل نداریم. البته این بدان معنا نیست که ما دست روی دست گذاشته و کاری انجام ندهیم.»

سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که فعلاً نمی‌توان صحبت قطعی درباره امکان مبادله ویکتور مدویدچوک، سیاستمدار اوکراینی بازداشت شده در کی‌یف با نیروهای ملی گرای آزوف که در ماریوپل تسلیم شدند انجام داد، این دو گروه مختلف هستند. البته روند مبادله اسرا با اوکراین همچنان ادامه دارد و وزارت دفاع درگیر این موضوع است. ‎

زلنسکی خواستار تحریم‌های حداکثری علیه روسیه شد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۵:۰۹

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی مجازی در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوئیس، خواستار حداکثر تحریم ها علیه روسیه شد. وی گفت که تحریم ها باید گسترش یابد تا تجاوز روسیه به کشورش متوقف شود. به گفته وی این تحریم ها باید شامل تحریم نفت و تحریم همه بانک های روسیه باشند. علاوه بر این، تجارت با روسیه باید به طور کامل متوقف شود.

زلنسکی گفت که کشورش پیشرفت روسیه را کند کرده است و شجاعت مردمش وحدت بی‌سابقه‌ای را در جهان دموکراتیک ایجاد کرده است. وی خواستار خروج کامل شرکت های خارجی از روسیه شد تا به این ترتیب از حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین جلوگیری شود.‎

بایدن: روسیه باید بهای بلندمدتی برای تهاجم به اوکراین بپردازد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۴:۵۵

رئیس جمهور آمریکا گفت: روسیه باید از طریق تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده و متحدانش بهای بلند مدتی برای آنچه از آن به عنوان "بربریت در اوکراین" نامید، بپردازد.

به گزارش روزنامه لوموند فرانسه، جو بایدن روز دوشنبه در توکیو اظهار داشت: این فقط در مورد اوکراین نیست. زیرا اگر تحریم‌ها از بسیاری جهات حفظ نمی‌شد، چه پیامی به چین در مورد هزینه تلاش برای تصرف تایوان به زور، ارسال می‌شد؟

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: اگر پکن به جزیره خودمختار تایوان حمله کند، ایالات متحده از تایوان دفاع نظامی خواهد کرد و هشدار داد که چین با خطر بازی می‌کند.

نابودی بیش از 300 هواپیما و بالگرد ارتش اوکراین در طول جنگ
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۳:۵۱

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی عملیات شبانه روز گذشته سه هواپیمای تهاجمی سوخو-25 اوکراینی و 13 هواپیمای بدون سرنشین، از جمله یک پهپاد بایراکتار و دو موشک توچکا-یو، را سرنگون کردند.

به گفته وی، هواپیماهای عملیاتی-تاکتیکی و ارتش روسیه 39 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی و یک انبار بزرگ مهمات را مورد هدف قرار دادند. در جریان این حملات در مجموع بیش از 230 نیروی ملی‌گرا کشته شده و 33 واحد تجهیزات نظامی ارتش اوکراین از کار افتاده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این نشست خبری یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه تاکنون بیش از 300 هواپیما و بالگرد ارتش اوکراین را منهدم کردند.

کوناشینکوف افزود: «در مجموع از ابتدای عملیات ویژه نظامی، 177 فروند هواپیما، 125 بالگرد، 990 هواپیمای بدون سرنشین، 319 سامانه موشکی ضدهوایی، 3226 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 421 موشک انداز چندگانه، 1643 توپ صحرایی و خمپاره انداز و همچنین 3106 دستگاه خودروی ویژه نظامی اوکراینی نابود شده است.»

اوکراین استفاده از نمادهای روسی Z و V را ممنوع کرد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۲:۳۴

وبسایت روزنامه دیلی‌ میل، نمادهای Z و V که اکنون استفاده از آن‌ها ممنوع شده است، به صورت گسترده در حمایت از اقدامات کرملین به کار برده می‌شوند.

این حروف در ابتدا برای علامت‌گذاری خودروهای نظامی روسیه به کار برده شد و سپس به نمای خانه‌های مسکو راه یافته، بر روی لباس‌ها چاپ و توسط ورزشکاران روس تبلیغ شد.

اوکراین حرف Z را معادل صلیب شکسته آلمان نازی در جنگ فعلی می‌داند.

با این حال، بی‌بی‌سی گزارش داد که استفاده از این نمادها در موزه‌ها، کتابخانه‌ها، آثار علمی و متون درسی همچنان مجاز است.

این قانون جدید همچنین استفاده از نمادها و اقدامات روسیه در اشاره به جنگ فعلی با هدف "ترویج اطلاعات نادرست برای تضعیف اوکراین" را ممنوع می‌کند.

همسر زلنسکی: جنگ خانواده ما را از هم جدا کرد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۲:۳۴

اولنا زلنسکا، همسر رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه‌ای تلویزیونی که با حضور در کنار شوهرش انجام داد به صحبت درباره تجربه‌های این خانواده طی حمله روسیه به این کشور پرداخته و گفت: خانواده ما مانند سایر خانواده‌های اوکراینی از هم پاشیده شد.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / حذف ۷۰هزار ویدئوی مربوط به جنگ اوکراین در یوتیوب + فیلم

به گزارش پایگاه هیل، اولنا زلنسکا، بانوی اول اوکراین در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی آی.سی.تی.وی درباره ولودیمیر زلنسکی که به عنوان یک رئیس جمهور زمان جنگ کشورش را رهبر کرده، بیان داشت: او در محل کارش زندگی می‌کند. ما به مدت دو ماه و نیم اصلاً او را ندیدیم.

او افزود که قدر این مصاحبه را به عنوان زمانی که میتواند کنار همسرش صرف کند، میداند.

اولنا زلنسکا در پاسخ به این سوال که آیا جنگ "اساسا شوهرش را از او گرفته است" گفت، "هیچ چیز شوهر من را از من نمیگیرد حتی جنگ."

در ابتدای این حمله، زلنسکی و خانواده‌اش به رغم اینکه می‌دانستند او و خانواده‌اش از اهداف اصلی مسکو هستند، در اوکراین ماندند.

زلنسکا اولین حضور عمومی خود را از زمان آغاز حمله روسیه به کشورش در اوایل ماه جاری در ضمن دیدار با جیل بایدن، بانوی اول آمریکا انجام داد اما قبل از آن از طریق انتشار پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی از کشورش حمایت کرده بود.

زلنسکا قبلاً در مصاحبه‌ای که از طریق ایمیل با نشریه ووگ انجام داده بود، توضیح داده بود زمان شروع حمله چه وضعیتی را تجربه کرده است.

او گفت: نمی‌گویم هراس وجود داشت. شاید سردرگمی. این که میپرسیدیم با بچه‌ها چه کنیم؟ او (زلنسکی) گفت، صبر کن، به شما اطلاع می‌دهم. در هر صورت، اقلام ضروری و اسناد را جمع کنید. و او از خانه خارج شد.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۲:۳۳

رئیس سابق و یک مقام جنجالی پیشین اطلاعات انگلیس در مصاحبه‌ای ادعا کردند که ولادیمیر پوتین توسط پزشکان احاطه شده و کرملین هر چه بیشتر درگیر آشوب می‌شود و او در نهایت سال ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود.

روزنامه هافینگتون پست، کریستوفر استیل، مقام اطلاعاتی اسبق انگلیس که سابقا با طرح پرونده جنجالی مربوط به ارتباطات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا با روسیه و مساله مداخله احتمالی کرملین در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا مناقشه آفرید، در مصاحبه‌ای ادعا کرد که "تیمی از پزشکان، ولادیمیر پوتین را در همه جا به صورت مداوم همراهی می‌کنند."

این مقام اسبق سازمان اطلاعاتی ام.آی.۶ انگلیس در مصاحبه با شبکه رادیویی ال.بی.سی این کشور اظهار کرد: نشست‌های شورای امنیت روسیه که به صورت مفروض یک ساعت طول می‌کشیدند عملا در چند بخش برگزار می‌شوند و در اثنای آنها، او (پوتین) از جلسه خارج شده و نوعی درمان پزشکی را دریافت می‌کند.

این در حالی است که برخی دیگر هم گمانه‌زنی کرده‌اند پوتین دچار بیماری شده و در این راستا به صورت او که گاها دارای پف زیادی است و نشستنش در پشت یک میز طویل در فاصله‌ای بسیار دور از امانوئل ماکرون در زمان دیدارش با این رئیس جمهور فرانسه در ماه فوریه اشاره کرده‌اند؛ گرچه طبق گزارش‌ها، علت این اقدام این بود که ماکرون از انجام آزمایش کووید-۱۹ خودداری کرد.

تریسی والدر، مقامی که سابقا هم در مرکز مبارزه با تروریسم سازمان سیا و هم به عنوان مامور ویژه اف‌بی‌آی خدمت کرده، فوریه گفت که پوتین در ظاهر هم متفاوت به نظر رسیده و هم بسیار متفاوت عمل می‌کند.

ماه گذشته میلادی پوتین زمانی که با وزیر دفاع دولت خود صحبت می‌کرد، لرزان به نظر می‌رسید و با دستش میز را گرفته بود. نشریه د ویک نیز چندی پیش در مورد فایل صوتی یک الیگارش مرتبط با کرملین که در آن ادعای ابتلای پوتین به "سرطان خون" مطرح شده، گزارش داده است.

استیل به اسکای نیوز گفت که بیماری پوتین ممکن است "یکی از عناصر" موثر در حمله رادیکال او به اوکراین باشد؛ کرملین اما ابتلای پوتین به بیماری را رد کرده است.

کریستوفر استیل اصرار داشت که ابتلای پوتین به بیماری واضح است اما جزئیاتش مشخص نیست. او افزود: معلوم نیست که این بیماری تا چه حد مرگبار یا غیر قابل درمان است... ما نمی‌توانیم کاملاً مطمئن باشیم.

اما استیل ادامه داد: مطمئناً در حال حاضر این مساله تأثیری بسیار جدی بر حاکمیت روسیه دارد.

او ادامه داد: اغتشاش فزاینده و در واقع آشوب در کرملین وجود دارد، و اینکه هیچ رهبری سیاسی روشنی از سمت پوتینی که به طور فزاینده‌ای بیمار می‌شود، وجود ندارد و در ارتباط با ارتش، ساختارهای فرماندهی و غیره آنطور که باید عمل نمی‌کنند.

از سوی دیگر بیزنس اینسایدر گزارش داد، ریچارد دیرلاو، رئیس اسبق سرویس اطلاعات مخفی انگلیس در بازه ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴، سرویسی که همچنین به عنوان ام.آی.۶ شناخته می‌شود، پیش‌بینی کرد که ولادیمیر پوتین تا سال آینده میلادی از قدرت کنار می‌رود و به خاطر ابتلا به یک بیماری مزمن در یک مرکز پزشکی حاضر خواهد شد.

ریچارد دیرلاو روز چهارشنبه این پیش‌بینی را در یکی از قسمت‌های پادکست موسوم One Decision، که خودش هم مشترکا مجری آن بود، پیش‌بینی کرد.

او گفت: واقعا می‌خواهم جسورانه صحبت کنم. فکر می‌کنم او تا سال ۲۰۲۳ کنار خواهد رفت. اما احتمالاً به آسایشگاهی خواهد رفت که از آنجا به عنوان رهبر روسیه ظاهر نخواهد شد. این آسایشگاه راهی برای کنار زدن پوتین از قدرت بدون یک کودتا خواهد بود.

کریستو گروزف، کارشناس رسانه بلینگ‌کت در حوزه امنیت روسیه، هفته گذشته گفت که مقامات ارشد امنیتی کرملین معتقدند جنگ در اوکراین "از دست رفته" است و پوتین در حال از دست دادن تسلطش بر قدرت است.

ژنرال کایریلو بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی اوکراین هم در گفت‌وگو با اسکای نیوز ادعا کرد که پوتین در وضعیت روحی و جسمی بسیار بدی به سر برده و بسیار بیمار است. بودانوف همچنین گفت که او "خوش‌بین" است که اوکراین پیروز خواهد شد و جنگ "تا پایان سال جاری" به پایان خواهد رسید.

دیرلاو همچنین بیان کرد که هیچ طرح جانشینی نزد رهبری روسیه وجود ندارد اما اظهار کرد که اگر پوتین وارد یک مرکز پزشکی شود، به احتمال زیاد نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه محتمل‌ترین جانشین او خواهد بود.

وزیر فرانسوی: ورود اوکراین به اتحادیه اروپا ۱۵ یا ۲۰ سال زمان می‌برد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۱:۵۷

«کلمان بن» در گفت‌وگو با یک ایستگاه رادیو محلی گفت: باید صادق باشیم. اگر شما می‌گویید که اوکراین قرار است ظرف شش ماه یا یک سال یا دو سال عضو اتحادیه اروپا شود، دروغ می‌گویید. خیلی طول می‌کشد، شاید ۱۵ یا ۲۰ سال.

اظهارات این مقام فرانسوی می‌تواند آب سردی به روی امیدهای اوکراین برای ورود سریع به این نهاد سیاسی - اقتصادی پس از حمله روسیه باشد. پیشتر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه برای ایجاد یک "جامعه سیاسی اروپایی" به منظور تضمین عضویت اوکراین در این نهاد در آینده تلاش کرد، با این حال اقدام او از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که خواستار عضویت در اتحادیه اروپاست، رد شد.

زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۱:۳۷

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین همزمان با افزایش درگیری ها در مناطق لوهانسک و دونباس، از جان باختن روزانه ۱۰۰ اوکراینی در جبهه شرقی خبر داد.

به گزارش تارنمای روزنامه گاردین، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین می گوید روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ اوکراینی در جبهه شرقی جان خود را از دست می دهند. همزمان گزارش ها از بروز شدیدترین درگیری ها در اطراف شهرهای "لیسیچانسک" و "سیورودونتسک" در "لوهانسک" یکی از دو منطقه ای که "دونباس" را تشکیل می دهند، خبر می دهد.

فرماندار لوهانسک در یک مصاحبه تلویزیونی محلی گفت که روسیه از تاکتیک های "زمین سوخته" (راهبردی نظامی که به معنی از بین بردن تمامی منابع در دسترس نیروی دشمن است) در منطقه استفاده می کند و "سیورودونتسک" از چهار جهت جداگانه مورد حمله قرار گرفته است. وی در عین حال اضافه کرد نیروهای روسیه موفق به نفوذ به شهر نشده اند.

وزارت دفاع روسیه نیز دیروز یکشنبه اعلام کرد، حملات هوایی روسیه به نیروهای اوکراینی در مناطق "میکولائیف" و "دونباس" ادامه دارد و مراکز فرماندهی، نیروها و انبارهای مهمات هدف قرار گرفته است.

«سرلشکر ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز در اظهاراتی گفت که موشک های هواپایه به سه نقطه فرماندهی و چهار انبار مهمات در دونباس اصابت کرده اند.

همزمان اطلاعات بریتانیا دیروز یکشنبه در گزارشی با اشاره به استقرار "تانک های ترمیناتور" روسیه در شهر "سیورودونتسک" در منطقه لوهانسک در شرق اوکراین، مدعی شد که یکی از اولویت‌های تاکتیکی فوری مسکو، کنترل این شهر است.

از سوی دیگر، وزارت دفاع انگلیس می گوید که تعداد کشته شدگان روسیه به اندازه تلفات جنگ افغانستان رسیده است. این وزارتخانه در گزارشی مدعی شده است که با گذشت سه ماه از جنگ روسیه و اوکراین، مسکو احتمالا تلفاتی مشابه آنچه که اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ ۹ ساله خود در افغانستان تجربه کرد، داشته است.

اطلاعات بریتانیا نیز در آخرین گزارش خود اعلام کرد که ترکیبی از «تاکتیک‌های ضعیف سطح پایین، پشتیبانی هوایی ناچیز، عدم انعطاف» و رویکرد فرماندهی که آماده تقویت شکست و تکرار اشتباهات گذشته است، منجر به میزان بالای تلفات روسیه شده است. این گزارش همچنین می افزاید که تلفات روسیه در حمله دونباس همچنان رو به افزایش است.

گاردین در ادامه مدعی شد: مردم روسیه در گذشته نشان داده اند که نسبت به تلفات وارده در طول جنگ های انتخابی حساس هستند. بنابراین با افزایش تلفات در اوکراین، نارضایتی عمومی از جنگ و تمایل به بیان آن ممکن است افزایش یابد.

حذف ۷۰هزار ویدئوی مربوط به جنگ اوکراین در یوتیوب
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۱:۳۳

یوتیوب ادعا می کند از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه ۲۰۲۲ میلادی، بیش از ۷۰ هزار ویدئو مربوط به این درگیری را حذف کرده است.

به گزارش انگجت، این شرکت به نشریه گاردین اعلام کرد بسیاری از ویدئوها به دلیل نقض قانون مربوط به رویدادهای خشن حذف شده اند. طبق این قانون تولید کنندگان محتوا نمی توانند رویدادهایی مانند حمله را انکار کنند یا بی اهمیت جلوه دهند.

البته یوتیوب درباره اقدامات اجرایی توضیح زیادی نداد اما اشاره کرد حدود ۹ هزار کانال را تعلیق کرده است. نیل موهان مدیر تولید محتوای یوتیوب در این باره به گاردین می گوید: ما قانونی درباره رویدادهای خشونت بار بزرگ داریم که درباره مواردی مانند انکار رویدادهای مذکور اعمال می شود. آنچه در اوکراین اتفاق می افتد نیز یک رویداد خشونت بار بزرگ است.

در حقیقت تاکیدی بر نقش حیاتی سرویس‌هایی مانند یوتیوب در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین است. این شبکه اجتماعی فقط در روسیه بیش از ۹۰ میلیون کاربر دارد.

اوکراین به یک «طرح مارشال» نیاز دارد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۱۱:۰۹

«بورگه برنده» در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی با اشاره به خسارات وارد شده به اوکراین، از تلاش برای دستیابی به طرحی مشابه «طرح مارشال» در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» سوئیس خبر داد.

به گزارش تاس، «بورگه برنده» رئیس مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد که بازسازی اوکراین نیازمند یک برنامه در مقیاس بزرگ همانند «طرح مارشال» است.

وی در مصاحبه ای با روزنامه آلمانی «زوددویچه تسایتونگ» در این باره گفت: به اندازه کافی به اوکراین آسیب وارد شده است. باید برای بازسازی آن دست به کار شویم.

برنده در ادامه افزود: ما به یک «طرح مارشال» برای اوکراین نیاز داریم و این همان چیزی است که مصمم هستیم در «داووس» به آن دست یابیم.

رئیس مجمع جهانی اقتصاد گفت که وی بر این باور است که اجرای این مسئله باید حتی در صورت عدم دستیابی به توافق صلح نیز صورت پذیرد و این احتمال وجود دارد که مناطق تحت کنترل اوکراین را در برگیرد و ادامه داد که منظور وی در این رابطه، زیرساخت ها، برق رسانی، مدارس، جاده ها و پل ها است.

مجمع جهانی اقتصاد از تاریخ ۲۲ ماه جاری میلادی شروع شده و قرار است تا ۲۶ همین ماه (۱ خرداد تا ۵ خرداد) در شهر داووس در کشور سوئیس ادامه یابد. در این اجلاس تلاش می شود تا با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقه‌ای و صنعتی کمک شود.

نماینده سابق کنگره آمریکا: اوکراین به افغانستان دوم برای آمریکا تبدیل می‌شود
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۹:۵۹

یک نماینده سابق کنگره آمریکا با اشاره به فقدان استراتژی مشخص از سوی واشنگتن در تحولات اوکراین، درباره گرفتار شدن در سرنوشت عراق و افغانستان هشدار داد.

«تولسی گابارد» عضو سابق کنگره آمریکا در گفتگو با شبکه فاکس نیوز تاکید کرد: عدم وجود اهداف واضح و و روشن در اوکراین از سوی دولت آمریکا، به تکرار سناریویی که در عراق و افغانستان برای ما رخ داد، منجر می‌شود.

وی افزود: متأسفانه دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، در موضوع تعیین راهبرد مشخص در تحولات اوکراین شکست خورده است.

گابارد با اشاره به تبعات منفی تحریم روسیه بر اقتصاد آمریکا، افزود: شهروندان آمریکایی در شرایط کنونی آثار تحریم‌ها را به خوبی احساس می‌کنند و این حق را دارند که بدانند دولت آمریکا چقدر در اوکراین هزینه کرده است، ما باید بدانیم که واشنگتن از اهتمام به کشورهای تشکیل شده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، چه دستاوردی داشته است.

توافق اوکراین-لهستان برای کنترل مشترک گمرکی
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۹:۳۵

روسای جمهوری اوکراین و لهستان بر روی یک کنترل گمرکی مشترک و همکاری بر روی یک کمپانی مشترک خط آهن به منظور تسهیل عبور و مرور مردم و افزایش صادرات بالقوه اوکراین توافق کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی و آندژی دودا، روسای جمهوری اوکراین و لهستان همچنین خواستار همکاری بیشتر بین دو کشور در جریان دیداری در کی‌یف شده و دودا حمایت خود را از اوکراین درگیر جنگ با روسیه اعلام کرد.

رئیس جمهوری لهستان که نخستین مقام خارجی است که شخصا در پارلمان اوکراین و از آغاز درگیری در این کشور در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی سخنرانی کرده، گفت: مرز مشترک بین اوکراین و لهستان باید متحد باشد نه متفرق.

دودا، خطاب به پارلمان اوکراین گفت که واگذاری حتی یک سانتی‌متر از خاک اوکراین، ضربه ای به کل غرب خواهد بود. او اطمینان داد که کی‌یف از حمایت قوی ورشو برای عضویت در اتحادیه اروپا برخوردار است.

رئیس جمهور لهستان گفت: «صداهای نگران کننده‌ای پدید آمده‌اند که می‌گویند اوکراین باید به خواسته‌های پوتین (رئیس جمهوری روسیه) تن دهد.»

آندژی گفت «فقط اوکراین حق دارد درباره آینده خود تصمیم بگیرد.»

رئیس جمهور لهستان در سخنرانی خود که فیلم آن را اولکسی هونچارنکو، نماینده پارلمان اوکراین به صورت زنده در فیسبوک پخش کرد، گفت: «هیچ کس نمی‌تواند وحدت لهستان و اوکراین را بشکند».

نمایندگان با کف‌زدن‌های طولانی از او استقبال کردند.

زلنسکی نیز همکاری بر روی کنترل مشترک گمرکی را یک اقدام "انقلابی" دانست و پس از سفر دودا گفت: این اقدامات، کارهای مربوط به مرز بین دو کشور را تسریع می‌بخشد.

بسیاری از آوارگان اوکراینی فراری از جنگ در این کشور از مرز مشترک در لهستان، اسلواکی، مجارستان و رومانی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گریخته‌اند. لهستان حق زندگی و کار به این افراد داده و مدعی است که به بیش از سه میلیون اوکراینی گریزان از جنگ در این کشور کمک هزینه امنیت اجتماعی پرداخت می‌کند.

دودا همچنین در ادامه صحبت‌هایش با زلنسکی گفت: شهروندان لهستانی در اوکراین از همان حق و حقوقی برخوردار می‌شوند که آوارگان اوکراینی در لهستان در حال حاضر برخوردارند.

ورود اتحادیه آفریقا به پرونده روسیه و اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۹:۱۲

رئیس اتحادیه آفریقا از سفر به روسیه و اوکراین طی هفته‌های آتی به منظور میانجیگری میان آنها خبر داد.

به گزارش صدی البلد، مکی سال، رئیس جمهوری سنگال و رئیس اتحادیه آفریقا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد که به زودی به روسیه و اوکراین سفر خواهد کرد.

وی در این باره اظهار کرد: این سفر ۱۸ ماه جاری میلادی برنامه ریزی شده بود اما به دلیل بروز مشکلاتی در جدول زمانی، انجام نشد و موعدهای جدیدی تعیین شد.

سال همچنین گفت؛ این سفر که به دعوت روسیه صورت می‌گیرد و برای انجام آن مجوزی را از اتحادیه دریافت کرده است و طی هفته‌های آینده انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد که به محض تعیین موعد به مسکو و کی‌یف سفر خواهد کرد.

مکی سال ادامه داد: ما همچنین موافقت کردیم که به همراه سران کشورهای اتحادیه آفریقا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که بر ضرورت ارتباط با سران اتحادیه تاکید کرده بود، دیدار کنیم.

آمریکا به دنبال اعزام نیروی نظامی ویژه به اوکراین است
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۲۰

مقامات نظامی و دیپلماتیک ایالات متحده در حال بحث در مورد اعزام نیروهای ویژه به کی یف برای محافظت از سفارت بازگشایی شده هستند و پیشنهاداتی را جمع بندی می‌کنند که دولت بایدن را مجبور می‌کند بین تشدید حضور نظامی در منطقه درگیری و نگرانی در مورد امنیت دیپلمات‌های آمریکایی یکی را انتخاب کند.

به گفته مقامات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با وال استریت ژورنال صحبت کردند، طرح نهایی هنوز به جو بایدن ارائه نشده است.

گفته شده اگر رئیس جمهور آمریکا این طرح را تائید و امضا کند، نیروهای ویژه فقط برای دفاع و حفاظت از سفارت آمریکا که در محدوده برد موشکی روسیه قرار دارد، مستقر خواهند شد.

از سوی دیگر حضور نظامیان آمریکایی در اوکراین، با تضمین قبلی بایدن مبنی بر اینکه هیچ نیروی آمریکایی به اوکراین اعزام نخواهد شد، در تضاد است.

بنا بر گزارش‌ها، مقامات آمریکایی در حال بررسی استقرار دوباره یک یگان گارد امنیتی تفنگداران دریایی هستند، مشابه آنهایی که به طور منظم از سفارتخانه‌های ایالات متحده در سراسر جهان محافظت می‌کنند.

گفته شده قرار است در آینده نزدیک، وزارت امور خارجه با استفاده از گارد محافظ سرویس امنیت دیپلماتیک، امنیت سفارت مستقر در کیف را تأمین کند. وال استریت ژورنال گزارش داد که پنتاگون و وزارت امور خارجه هنوز در حال برنامه ریزی اولیه برای ده‌ها نیروی ویژه هستند که ممکن است امنیت سفارت را تکمیل کنند یا در صورت نیاز آماده استقرار باشند.

با این حال هنوز هیچ پیشنهاد رسمی به لوید آستین وزیر دفاع، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، یا رئیس جمهور آمریکا ارسال نشده است.

لحظه هدف قرار گرفتن مرکز فرهنگی لوزوا در اوکراین توسط موشک روسی
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۱۵

در این فیلم لحظه هدف قرارگرفتن مرکز فرهنگی لوزوا در اوکراین توسط موشک روسی را مشاهده می‌نمایید.

کاهش ذخایر نظامی اتحادیه اروپا درپی کمک به اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۱۵

«جوزپ بورل» عنوان کرد که توانمندی‌های دفاعی و هزینه‌های نظامی اتحادیه اروپا با آن‌چه که برای مقابله با تهدیدات امنیتی مورد نیاز است، مطابقت ندارد و از کشور‌های عضو اتحادیه خواست تا توانایی‌های دفاعی خود را تقویت کنند.

به گزارش اسپوتنیک، بورل در یک پست وبلاگی نوشت: «کاهش ذخایر نظامی، ناشی از حمایت نظامی ما از اوکراین است که کمبود تسلیحات نظامی اتحادیه را نشان می‌دهد.»

بورل همچنین گفت: «زمان پیشبرد دفاع اروپا فرا رسیده است. ما باید پایگاه دفاعی اروپا را تقویت کنیم و با ظرفیت‌های نظامی مورد نیاز وارد میدان شویم. همچنین باید ظرفیت نظامی خود را افزایش دهیم، ناتو را حمایت و هر زمان که نیاز باشد شرکای خود را تقویت کنیم.»

به گفته این مقام اروپایی، اتحادیه اروپا باید نیرو‌های مسلح مدرن را تأمین و ذخایر خالی را دوباره پر کند. او پیشنهاد کرد ظرف ۵ سال آینده قابلیت‌های نظامی، به ویژه دفاع هوایی، سایبری و فضایی افزایش یابد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که اعضای این اتحادیه بر تهیه و ساخت تسلیحات نظامی از جمله تانک‌ها و تسلیحات نظامی پیشرفته تمرکز کنند.

از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱، هزینه‌های دفاع ترکیبی اتحادیه اروپا تنها ۲۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هزینه دفاعی آمریکا ۶۶ درصد، روسیه ۲۹۲ درصد و چین ۵۹۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

ابراز آمادگی روسیه برای از سرگیری مذاکرات با اوکراین
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۱۴

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات صلح با اوکراین عصر یکشنبه به وقت محلی اعلام کرد که مسکو مایل به از سرگیری مذاکرات است اما این تصمیم همچنان بر عهده کی‌یف می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر مدینسکی در مصاحبه با تلویزیون بلاروس گفت: توقف مذاکرات کاملاً ابتکار اوکراین بود و توپ در زمین آن‌هاست.

او ادامه داد: ما آماده ادامه گفت وگو هستیم. روسیه هرگز از مذاکرات از جمله در سطح بالا خودداری نکرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها این موضوع را تکرار کرده است. مساله این است که مقدمات جدی برای یک جلسه در سطح بالا از جمله دیدار میان روسای جمهور روسیه و اوکراین باید انجام شود.

سخنان مدینسکی یک روز پس از اظهارات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکرین که گفته بود جنگ تنها از طریق دیپلماسی به طور قطعی پایان خواهد یافت، منتشر می‌شود.

گفت وگوی زلنسکی و جانسون در خصوص شهر بندری اودسا
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۱۳

یک سخنگوی دولت انگلیس اعلام کرد، بوریس جانسون نخست وزیر این کشور در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در مورد شهر بندری اودسا گفت وگو کردند.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از رویترز، سخنگوی دولت انگلیس یکشنبه‌شب افزود، جانسون در این تماس تلفنی بر عزم لندن برای ارائه کمک‌های غذایی و بشردوستانه بیشتر به مردم اوکراین و همچنین اطمینان از توانایی کی‌یف برای صادرات محصولات کشاورزی خود به سایر نقاط جهان تاکید کرد.

زلنسکی روز شنبه مدعی شد روسیه مانع صادرات ۲۲ میلیون تن محصولات غذایی از این کشور جنگ زده شده است.

زلنسکی پس از دیدار با آنتونیو کوستا نخست وزیر پرتغال به خبرنگاران گفت، اگر به اوکراین در رفع محاصره بنادر و صادرات دوباره کمک نشود، بحران جهانی انرژی با بحران غذا جایگزین خواهد شد.

سازمان ملل: بیش از ۱۰۰ میلیون تن در جهان آواره هستند
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۰۸

پناهندگان سازمان ملل با استناد به داده‌های جدید در مورد افرادی که از خشونت، درگیری، آزار و شکنجه و نقض حقوق بشر فرار کرده‌اند اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون تن در سراسر جهان از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

به گزارش "یو اس نیوز"، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت که جنگ در اوکراین یکی از عوامل افزایش آوارگان در جهان است.

این آژانس افزود، درگیری طولانی در مناطقی مانند اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو از دیگر عوامل آمار بالای آوارگان در جهان است.

فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بیانیه‌ای تصریح کرد: این رکوردی است که هرگز نباید ثبت می‌شد. این آمار باید زنگ خطری برای حل و فصل و جلوگیری از درگیری‌های مخرب، پایان دادن به آزار و اذیت و رسیدگی به علل ترک خانه‌ها از سوی مردم باشد.

داده‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شامل پناهندگان، مهاجران و آوارگان در داخل کشورشان می‌شود. هفته گذشته، یک نهاد بشردوستانه اعلام کرد که افراد آواره داخلی تا پایان سال گذشته به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده‌اند که خود یک رکورد جدید است.

گراندی خواستار بررسی علل آوارگی شد و گفت، کمک‌های بشردوستانه فقط عواقب را درمان می‌کنند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کردند که ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت اوکراین در پی آغاز جنگ روسیه از خانه و کاشانه خود دور شدند و به مناطق دیگر داخل کشور و کشورهای همسایه گریختنه‌اند.

از این مجموع بیش از ۸ میلیون نفر در داخل این کشور جابه جا شدند.

این آمار نشان می‌دهد که ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز به خارج از این کشور گریخته‌اند. بیش از نیمی از این افراد در لهستان به سر می‌برند.

آمار نشان می‌دهد که اروپا پس از جنگ جهانی دوم شاهد چنین سیلی از پناهجویان نبوده است. ۹۰ درصد از کسانی که از اوکراین فرار کرده‌اند، زن و کودک هستند.

مخالفت اوکراین با دادن امتیاز به روسیه
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۰۲

همزمان با تشدید حملات روسیه در شرق و جنوب اوکراین و حملات هوایی و توپخانه‌ای به مناطق دونباس و میکولایف، اوکراین توافق آتش‌بس یا دادن هرگونه امتیاز ارضی به مسکو را رد کرد.

به گزارش الجزیره، با افزایش حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین در هفته‌های اخیر، موضع کی‌یف در مذاکرات با روسیه به شکل فزاینده‌ای سخت‌تر شده است.

آندری یرماک رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در پیام توییتری اعلام کرد: جنگ باید با احیای کامل تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین به اتمام برسد.

این درحالی است که مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات صلح با اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که مسکو مایل به از سرگیری مذاکرات است، اما این تصمیم همچنان بر عهده کی‌یف می‌باشد.

ولادیمیر مدینسکی در مصاحبه با تلویزیون بلاروس گفت: توقف مذاکرات کاملاً ابتکار اوکراین بود و توپ در زمین آن‌هاست.

وی ادامه داد: ما آماده ادامه گفت وگو هستیم. روسیه هرگز از مذاکرات، از جمله در سطح بالا، خودداری نکرده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها این موضوع را تکرار کرده است. مساله این است که مقدمات جدی برای یک جلسه در سطح بالا از جمله دیدار میان روسای جمهور روسیه و اوکراین باید انجام شود.

سخنان مدینسکی یک روز پس از اظهارات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکرین که گفته بود جنگ "تنها از طریق دیپلماسی به طور قطعی پایان خواهد یافت، " منتشر می‌شود.

روسیه انتقال برق به لیتوانی را نیز قطع کرد
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ - ۰۸:۰۰

شبکه تلویزیونی راشا تودی، روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که عرضه برق به یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا را متوقف کرده است.

اپراتور سیستم انتقال برق لیتوانی هم امروز یکشنبه تأیید کرد که روسیه انتقال برق به این کشور را متوقف کرده است.

شرکت Inter RAO که تنها واردکننده برق از روسیه به لیتوانی بود، تعلیق انتقال برق را تایید کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، وزارت انرژی لیتوانی در ابتدا اعلام کرده بود که خرید برق از روسیه را در روز جمعه متوقف خواهد کرد.

«داینیوس کریویس» (Dainius Kreivys) وزیر انرژی لیتوانی ساعاتی پیش با انتشار پیامی در توییتر خود اعلام کرده بود که کشورش رسما واردات انرژی از روسیه را متوقف خواهد کرد.

وی در این باره نوشته بود: لیتوانی رسما واردات گاز، نفت و برق از روسیه را متوقف می کند. این اقدام نمونه ای عالی برای الگو گرفتن سایر متحدان در استقلال از منابع انرژی روسیه است. این اقدام نه تنها یک نقطه عطف بسیار مهم برای لیتوانی در مسیرش به سمت استقلال انرژی است، بلکه بیانگر همبستگی ما با اوکراین است. ما باید روند تامین مالی ماشین جنگی روسیه را متوقف کنیم!

«اولکساندر کورنی ینکو» معاون رئیس پارلمان اوکراین در همین رابطه، اقدام مذکور لیتوانی را تحسین کرد.

لیتوانی از اعضای ائتلاف نظامی ناتو به شمار می رود.

روسیه در پی اقدامات تنش آفرین غرب علیه مسکو، اعلام کرده بود که مبالغ پرداختی مشتریان محصولات انرژی این کشور باید بر اساس واحد پول رسمی خود یعنی «روبل» باشد؛ مسئله ای که موافقت و مخالفت برخی کشورها را در پی داشت.

در همین رابطه فنلاند که اخیرا مسئله عضویتش در ائتلاف نظامی ناتو موجب افزایش حساسیت ها شده است، از قطع شدن عرضه برق و گاز روسیه به این کشور خبر داده بود؛ مسئله ای که مسکو علت آن را عدم پرداخت بهای انرژی های یادشده به روبل عنوان کرد.

رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی رویکرد غرب در قبال کشورش را به باد تمسخر گرفت.

«ولادیمیر پوتین» روز دوشنبه در یک نشست تلویزیونی مشترک با همتای بلاروسی خود در اظهاراتی طعنه آمیز گفت که با غرب در مورد ادعای اینکه من مقصر همه هرج‌ و مرج اقتصادی ناشی از درگیری در اوکراین و تحریم‌ های فلج‌ کننده غرب هستم، گفتگو می کنم.

رئیس جمهور روسیه در تفرجگاه سوچی در دریای سیاه خطاب به «الکساندر لوکاشنکو» تأکید کرد که اقتصاد روسیه علیرغم تحریم‌ های غرب رو به پیشرفت است.

لوکاشنکو نیز با لحن تمسخرآمیزی گفت که آنچه در آنجا رخ می‌ دهد این است که آنها با خواندن مطالب در رسانه‌ های خود، واقعاً آن را دست کم گرفتند؛ آنها تورم داشتند اما حقیقت این است که پوتین مقصر است. پوتین مقصر همه چیز است.

پوتین نیز در پاسخ گفت: ما یک گفتگوی جدی با آنها (در این باره) خواهیم داشت.

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با ارزیابی سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه جهان با یک بحران غذایی مواجه بوده و ممکن است دچار قحطی شود، موافق است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: روسیه همواره یک صادرکننده قابل‌اتکای غلات بوده است. ما منشا این مشکل نیستیم. منشا این مشکلات تحریم‌ها و کسانی هستند که این تحریم‌ها را وضع کردند.

همچنین به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پسکوف تبادل سربازان اوکراینی اسیرشده در کارخانه فولاد آزوفستال با ویکتور مدودچوک، سیاستمدار اوکراینی متحد کرملین را نامحتمل دانست و خاطرنشان کرد که این مقام اوکراینی نزدیک به روسیه یک مقام نظامی نیست.

او گفت: قبلا هم گفته‌ایم که مدودچوک یک شهروند اوکراینی است، به روسیه ارتباطی ندارد و شخصیت نظامی نیست.

این سخنگو همچنین این سوال را که آیا امکان تبادل زندانیان اوکراینی آزوفستال با اسرای روسی ممکن است، به وزارت دفاع روسیه ارجاع داد؛ اما تصریح کرد که به صورت کلی روند تبادل اسرا به صورت مداوم در جریان است.

دادگاهی در اوکراین، امروز (دوشنبه) یک سرباز اسیر روس را به جرم قتل یک شهروند غیرنظامی اوکراینی به حبس ابد محکوم کرد.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / بایدن: روسیه باید بهای بلندمدتی برای تهاجم به اوکراین بپردازد + فیلم

وادیم شیشیمارین

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «وادیم شیشیمارین»، سرباز روس که به قتل یک غیرنظامی اوکراینی با شلیک به سر او در روستایی در شمال غربی منطقه "سومی" در نخستین روزهای جنگ متهم شده بود، امروز طبق حکم دادگاه اوکراینی به حبس ابد محکوم شد.

این نخستین حکمی است که در پرونده‌های تحقیقات اوکراین در مورد جنایات جنگی ادعایی ارتش روسیه در این کشور صادر می‌شود.

او به این جرم اعتراف کرده و گفت که به دستور مافوق خود به مرد مذکور شلیک کرده است. او به دادگاه گفت که یک افسر روس اصرار داشته که ممکن است مقتول، که در زمان قتل در حال صحبت کردن با تلفن همراه خود بوده است، موقعیت آن‌ها را به نیروهای اوکراینی لو بدهد.

شیشیمارین در طول محاکمه از همسر مقتول درخواست عفو داشت.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / بایدن: روسیه باید بهای بلندمدتی برای تهاجم به اوکراین بپردازد + فیلم

تصویری از دادگاه و همسر مقتول با روسری سفید

ویکتور اوسیانیکوف، وکیل مدافع این سرباز روس، مدعی شد که شیشیمارین که عضوی از یک واحد تانک روسیه بوده، آمادگی «تقابل نظامی خشونت‌بار» و تلفات بالایی که ارتش روسیه در آغاز حمله به اوکراین متحمل شد را نداشته است.

فنلاند در آستانه پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو"، هم زمان با نگرانی های فزاینده در سراسر اروپا و در پی نگرانی از واکنش نظامی روسیه، بودجه نیروهای نظامی خود را افزایش می دهد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از هفته نامه نیوزویک؛ درخواست فنلاند در شمال اروپا و با بیش از ۸۰۰ مایل مرز مشترک با روسیه، برای پیوستن به این ائتلاف نظامی با ۳۰ عضو در دوره جنگ روسیه با اوکراین مطرح می شود که از ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) آغاز شده است.

فنلاند و سوئد برای پایان دادن به ده ها سال بی طرفی نظامی و پیوستن به ناتو، ابراز تمایل کرده اند.

وزارت دفاع فنلاند اعلان کرده است که در بودجه دوم (متمم) دولت برای ۲۰۲۲ نزدیک به ۶۶۹ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو (۷۰۶ میلیون ۷۰۰ هزار دلار) به بودجه این وزارتخانه افزوده شده که از این مبلغ ۱۷۹ میلیون یورو به هزینه های عملیاتی و ۴۹۰ میلیون یورو به تامین سریع و فوری تجهیزات نظامی و تسلیحات اختصاص داده خواهد شد.

دولت فنلاند همچنین اعلان کرده که میان ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۷ قصد هزینه کردن مبلغی نزدیک به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو برای تامین و خرید دراز مدت تجهیزات نظامی مانند تسلیحات ضد تانک و ضدهوایی، تجهیزات هواپیماهای جنگنده، مهمات توپخانه، تجیهزات نگهداری میدانی و موشک های دفاع دریایی و هوایی هزینه خواهد کرد.

همچنین کمک دولت برای مدیریت نظارت و توسعه آموزش نظامی داوطلبانه در سال جاری تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار یورو افزایش خواهد یافت.

هلسینکی در پنجم آوریل نیز قصد خود ر ا برای بالا بردن هزینه های دفاعی تا ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در چهارسال آینده اعلان کرد که در سال ۲۰۲۳ تا ۷۸۸ میلیون یورو و سپس تا ۲۰۲۶ سالانه ۴۰۸ میلیون یورو خواهد بود که نشانگر افزایش ۷۰ درصدی نسبت به بودجه نظامی سال گذشته این کشور است.

آنتی کایکونن وزیر دفاع فنلاند گفت که جنگ در اوکراین به صورت بنیادین محیط امنیتی ما را تغییر داده و به همین علت برای اختصاص دادن افزایش بودجه چشمگیر به نیروهای دفاعی تصمیم گرفته ایم.

هر چند امکان عضویت این ۲ در ناتو تا تابستان وجود دارد، اما تکمیل این روند تا تائید این درخواست در پارلمان های همه ۳۰ کشور عضو، بیشتر طول خواهد کشید. ترکیه به شدت با ورود این ۲ کشور به ناتو مخالفت کرده است.

نشست مجازی وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور جهان روز دوشنبه به وقت محلی به ریاست وزیر دفاع آمریکا برگزار شد تا به رغم ادعاها مبنی بر تلاش برای توقف جنگ اوکراین، برای هماهنگی برنامه ارسال سلاح‌ها و تجهیزات نظامی خود بر آتش جنگی که دامان جهان را گرفته است، همچنان بدمند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی، میزبان وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور در دومین نشست گروه تماس اوکراین بود که تقریبا سه ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین اتفاق می افتد.

آستین از وزرای دفاع بیش از ۴۰ کشور دیگر برای حضور در این نشست قدردانی و با تاکید بر پیشرفت بدست آمده از زمان برگزاری اولین نشست گروه تماس اوکراین در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان در ماه گذشته گفت که استرالیا، کانادا و انگلیس تجهیزات نظامی مختلفی در اختیار اوکراین قرار داده اند.

وزیر دفاع آمریکا گفت: از زمان نشست ماه گذشته گروه تماس، استرالیا و کانادا متعهد به ارائه توپخانه های هویتزر ام۷۷۷ شدند و تنها در چهار هفته، تمام این سیستم ها به اوکراینی ها تحویل داده شد.

وی افزود: انگلیس نیز موشک های بریمستون و یک سیستم دفاعی جدید کوتاه برد به اوکراین تحویل داد و بسیاری از کشورها برای انجام ماموریت های آموزشی مهم و جدید تلاش زیادی کرده اند و شاهد این بوده ایم که این تلاش ها تفاوت قابل توجهی ایجاد کرده است.

در این نشست مجازی، الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین، معاون فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین و نماینده اطلاعات دفاعی اوکراین حضور داشتند. چهار کشور جدید از جمله اتریش، بوسنی و هرزگوین، کلمبیا، ایرلند و کوزوو، که ماه گذشته در رامشتاین حضور نداشتند، در این نشست شرکت کردند.

آستین ادعا کرد که وزرای دفاع کشورهای شرکت کننده در این نشست"تهدید حمله روسیه برای امنیت اروپا و نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را درک می کند."

وی مدعی شد: آرمان اوکراین، جهان آزاد را متحد کرده است. از زمان تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، بیش از ۴۰ متحد و شریک ما از سراسر جهان برای ارائه کمک های امنیتی حیاتی به اوکراین تلاش کرده اند و امروز مفتخریم که رهبران دفاعی از ۴۴ کشور و همچنین نمایندگان ناتو و اتحادیه اروپا را همراه خود در این نشست داریم.

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس در نشستی ویدیویی با ولادیمیر پوتین نسبت به نقشه تجزیه اوکراین توسط ناتو و لهستان هشدار داد.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس روز دوشنبه گفت که نگران اقدامات غرب برای تجزیه اوکراین است. وی در اظهاراتی بدون اینکه مدرک خاصی ارائه کند، لهستان را متهم کرد که به دنبال تصرف بخش غربی اوکراین است.

لوکاشنکو طی نشستی مجازی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت: آنچه ما را نگران می کند این است که لهستان و ناتو مشابه اتفاقات قبل از سال ۱۹۳۹ درصدد تصرف و اشغال بخش غربی اوکراین هستند.

رئیس جمهور بلاروس در این کنفرانس ویدیویی افزود: در نهایت اینکه کی‌یف بالاخره مجبور خواهد شد تا برای بیرون راندن اشغالگران از بخش‌های غربی کشورش از کمک‌های خارجی بهره بگیرد.

"ویتالی کلیچکو"، شهردار کی یف، پایتخت اوکراین، مقاومت کشورش در برابر جنگ روسیه را دفاع از ارزش‌های دموکراتیک و زندگی انسانی توصیف کرد. وی در سخنانی در حاشیه نشست سالانه مجمع جهانی اقتصادی در داووس خطاب به شنوندگان و حاضران گفت: ما شخصاً از شما دفاع خواهیم کرد.

کلیچکو گفت: ما قبل از هر چیز برای ارزش‌ها می‌جنگیم و همچنین بخشی از جهان دموکراتیک هستیم. وی با تاکید بر اینکه جان انسان‌ها بالاترین قیمت را دارد همچنین گفت: اوکراین به سلاح و همچنین حمایت سیاسی و اقتصادی نیاز دارد.

رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل هشدار داد اگر بندر اودسا در اوکراین باز نشود، بحران جهانی غذا بدتر خواهد شد.

دیوید بیزلی رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی هشدار داد جهان در ارتباط با بحران غذا با یک "طوفان کامل در یک طوفان دیگر" مواجه است.

این مقام سازمان ملل توضیح داد که در حال حاضر جهان با مشکل قیمت گذاری مواد غذایی مواجه است، اما با وجود مشکلات تامین کود و تولید مواد غذایی، با مشکل دردسترس بودن مواد غذایی مواجه خواهیم شد.

او افزود که اگر بندر اودسا در اوکراین باز نشود، این مشکل تشدید خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان آمریکا، وی در سخنانی در یک جلسه مجمع جهانی اقتصاد(داووس) گفت: ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور جهان "در قحطی را می زنند" و اگر به این مشکل رسیدگی نکنیم، جهان با قحطی، بی ثباتی و مهاجرت گسترده مواجه خواهد شد.

بیزلی در عین حال تاکید کرد که تعداد کافی از رهبران جهان در داووس برای پایان دادن به گرسنگی در جهان وجود دارد.

ارزش روبل پول رایج روسیه که روز جمعه به بالاترین سطح چند سال گذشته رسیده بود، روز دوشنبه نزدیک به چهار درصد در برابر دلار و یورو رشد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز؛ روند افزایشی ارزش روبل که به علت نظارت بانک مرکزی روسیه بر سرمایه ها و موظف شدن شرکت های صادراتی روسیه به تبدیل ارزهای دریافت به روبل در پی مسدود شدن نزدیک به نیمی از درآمدهای طلا و ارزی روسیه در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، در روز جمعه به بالاترین سطح از مارس ۲۰۱۸ رسیده بود، همچنان ادامه یافته است.

روبل که ارزش آن در برابر دلار در سال جاری (۲۰۲۲) به رغم بحران گسترده اقتصادی و تحریم های غرب و آمریکا بر روسیه، ۳۰ درصد افزایش یافته، بهترین عملکرد را در جهان به نمایش گذاشته است.

شرکت بی سی اس اکسپرس در یادداشتی اعلام کرده است که عرضه ارز توسط صادرکنندگان، بهای بالای نفت و ترغیب شرکت های صادر کننده به تبدیل درآمدهای ارزی به روبل، همگی موجب تقویت پول روسیه می شود.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد بیش از ۶.۵ میلیون نفر از زمان حمله روس ها به اوکراین از این کشور گریخته اند.

به گزارش رویترز، این نهاد خبر داد ۶ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۹۹۸ پناهجو از زمان آغاز جنگ اوکراین در روز ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) این کشور را ترک کرده و اکثر آنها وارد لهستان شده اند.

کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل پیش بینی کرد در هفته های پیشرو بر شمار پناهجویان اوکراینی افزوده شود، اگر جنگ متوقف نشود.

۳.۵ میلیون پناهجوی اوکراینی وارد لهستان شده و ۹۴۳ هزار نفر به رومانی، ۶۴۴ هزار نفر به مجارستان، ۴۷۱ هزار نفر به مولداوی و ۴۴۲ هزار نفر به اسلواکی نقل مکان کرده اند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل همچنین رقم ۲۷ هزار پناهجوی اوکراینی در بلاروس و ۹۲۰ هزار نفر در روسیه را به ثبت رسانده اگرچه مقام های مسکو اطمینان داده اند که رقم واقعی پناهجویان از ۱.۴ میلیون نفر فراتر رفته است.

خبرگزاری فرانسه مدعی شد: ارتش روسیه با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین که محل بارگیری کشتی های حامل غلات به سرتاسر جهان است، به بروز قحطی گسترده دامن می زند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، با ادامه محاصره بندر اودسا در جنوب اوکراین، نگرانی های جهانی از وخامت بحران غذا افزایش پیدا کرده است.

این خبرگزاری در گزارش خود مدعی شده است: روس‌ها هرگز آنگونه که تصور می شد به اودسا حمله نکرده اند، اما تاکنون محاصره مداوم دریایی اوکراین اثرات ویرانگر اقتصادی برای این کشور داشته است، ضمن آنکه خطر قحطی بیش از گذشته جهان را تهدید می کند.

براساس گزارش این رسانه فرانسوی، انبارهای غله و بنادر سراسر اوکراین اکنون مملو از میلیون ها تن غلات است اما امکان ارسال آنها به دلیل محاصره شدید از سوی ارتش روسیه وجود ندارد. در جنوب اوکراین که هوا معتدل تر از سایر بخش های این کشور است، برداشت تابستانی محصولات در هفته‌های آینده آغاز شود، اما کسی نمی داند قرار است چه بر سر این محصولات بیاید و نگرانی ها بر سر امکان فساد غلات افزایش یافته است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه آورده است: در حالیکه بیشتر تمرکز جنگ بر روی نبرد فرسایشی در شرق اوکراین است، محاصره دریایی اوکراین گسترده‌ترین پیامدهای نبرد جاری را در پی خواهد داشت. ضمن آنکه ناظران هم نسبت به افزایش صعودی قیمت مواد غذایی و قحطی هشدار داده اند.

پیش از حمله روسیه، اوکراین که لقب "سبد نان اروپا" را داشت و تامین بخش عمده ای از مواد غذایی سراسر جهان را بر عهده داشت، صادرات نزدیک به ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی را در ماه انجام می داد. این میزان، شامل ۱۲ درصد گندم مور نیاز جمعیت کره زمین، ۱۵ درصد ذرت و نیمی از روغن آفتابگردان می شود.

اما جنگ و محاصره مداوم بنادر اوکراین در ساحل دریای سیاه قسمت زیادی از صادرات را متوقف کرده است، چراکه مسیرهای زمینی حمل و نقل جایگزین قادر به مقابله با موانع عظیم لجستیکی و مالی روسیه برای انتقال این حجم از محصول به بازارهای بین‌المللی نیستند.

، روزنامه " هلسینکی سانمات" طی گزارشی عنوان کرد، اموال مورد بحث متعلق به افراد و نهادهای روسی است که به دلیل جنگ اوکراین تحت تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفته اند و حدود یک هزار فرد و ۸۰ نهاد هستند.

از جمله املاک توقیفی شامل اموال خانواده روتنبرگ است که قبلاً سهام اصلی تیم هاکی روی یخ جوکریت فنلاند را در اختیار داشتند که در لیگ KHL مستقر در روسیه و هلسینکی آرنا بازی می کرد.

همچنین یک ویلای ساحلی هشت میلیون یورویی در شهر تفریحی هانکو در جنوب فنلاند، متعلق به بوریس روتنبرگ، سرمایه دار صنعتی که از سال ۲۰۰۲ دارای گذرنامه فنلاندی که دستگیر شده نیز توقیف شده است.

در این میان در کل ۲۱ قایق تفریحی متعلق به روسیه از خروج از فنلاند منع شده است.

غرب پس از آغاز جنگ اوکراین به بهانه اعمال تحریم ها علیه مسکو، تدابیری را برای توقف دارایی های روسیه در خارج از این کشور اتخاذ کرد این در حالی است که وزیر خزانه داری آمریکا پیشتر در مورد توقیف دارایی های مسکو، اذعان کرد که این اقدام غیرقانونی است.

لیتوانی اعلام کرد که این کشور واردات انرژی از روسیه را به طور کامل متوقف کرده است. سخنگوی وزارت انرژی این کشور امروز ( دوشنبه) در ویلنیوس به خبرگزاری آلمان گفت: سیستم انرژی این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو از روز یکشنبه بدون نفت، گاز و برق روسیه کار می کند. وی تاکید کرد که نیازهای انرژی لیتوانی اکنون با افزایش تولید داخلی، پایانه گاز مایع در کلایپدا و واردات از طریق خطوط ارتباطی موجود با کشورهای همسایه بالتیک و شمال اروپا تامین می شود.

لیتوانی واردات برق از روسیه را روز یکشنبه کاملا متوقف کرد.

سال گذشته، لیتوانی حدود 16 درصد از کل برق مصرفی خود را از روسیه وارد کرد. بر اساس اطلاعات وزارت انرژی لیتوانی، این نه تنها یک نقطه عطف مهم برای لیتوانی در راه استقلال انرژی است، بلکه نشانه همبستگی با اوکراین است.‎

رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در جریان تلاش ها برای تحریم نفت اتحادیه اروپا علیه روسیه، به مجارستان نسبت به مانع تراشی ها در این زمینه هشدار داد. این مقام آلمانی امروز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصادی در داووس گفت که برخی کشورها مانع همبستگی در اتحادیه اروپا شدند. راه حل های مختلفی برای کشورهای مختلف وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه برلین می‌توانست استثناهایی را برای مجارستان یا دیگران تصور کند در عین حال گفت: این بحث باید به یک موضع مشترک اتحادیه اروپا منجر شود. وی افزود: من از همه، از جمله مجارستان، انتظار دارم که روی راه حل کار کنند. اینطور نیست که یک نفر عقب بنشیند و به توافق خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تکیه کند. مهمترین چیز این است که با هم بمانیم.

اتحادیه اروپا هفته‌هاست که تلاش می‌کند تحریم نفتی علیه روسیه وضع کند. کمیسیون یک معافیت مرحله‌ای را تا پایان سال برای اکثر کشورها پیشنهاد داده و مهلت‌های طولانی‌تری را برای مجارستان و سایر کشورها اعلام کرده بود. با این حال، مجارستان تاکنون این موضوع را رد کرده و به روابط نزدیک و وابستگی به روسیه تکیه کرده است. تحریم ها علیه روسیه تنها می تواند به اتفاق آرا در اتحادیه اروپا تصمیم گیری شود.‎

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که روسیه امکانات زیادی برای محافظت از نظامیان روسی به اسارت گرفته شده در اوکراین ندارد، ولی هر اقدام ممکنی را از طریق کانال‌های موجود انجام خواهد شد.

پسکوف در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در این باره که آیا انتظار واکنشی از سوی مسکو به صدور حکم دادگاه برای یکی از نظامیان روسی در کی‌یف وجود دارد یا خیر، گفت: «مسلماً سرنوشت هر یک از شهروندان روس برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و از این بابت نگران هستیم، ولی بار دیگر تکرار می‌کنم، متأسفانه ما امکانات زیادی برای حفظ منافع این نظامی روس در محل نداریم. البته این بدان معنا نیست که ما دست روی دست گذاشته و کاری انجام ندهیم.»

سخنگوی کرملین همچنین یادآور شد که فعلاً نمی‌توان صحبت قطعی درباره امکان مبادله ویکتور مدویدچوک، سیاستمدار اوکراینی بازداشت شده در کی‌یف با نیروهای ملی گرای آزوف که در ماریوپل تسلیم شدند انجام داد، این دو گروه مختلف هستند. البته روند مبادله اسرا با اوکراین همچنان ادامه دارد و وزارت دفاع درگیر این موضوع است. ‎

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین در جریان سخنرانی مجازی در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوئیس، خواستار حداکثر تحریم ها علیه روسیه شد. وی گفت که تحریم ها باید گسترش یابد تا تجاوز روسیه به کشورش متوقف شود. به گفته وی این تحریم ها باید شامل تحریم نفت و تحریم همه بانک های روسیه باشند. علاوه بر این، تجارت با روسیه باید به طور کامل متوقف شود.

زلنسکی گفت که کشورش پیشرفت روسیه را کند کرده است و شجاعت مردمش وحدت بی‌سابقه‌ای را در جهان دموکراتیک ایجاد کرده است. وی خواستار خروج کامل شرکت های خارجی از روسیه شد تا به این ترتیب از حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین جلوگیری شود.‎

رئیس جمهور آمریکا گفت: روسیه باید از طریق تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده و متحدانش بهای بلند مدتی برای آنچه از آن به عنوان "بربریت در اوکراین" نامید، بپردازد.

به گزارش روزنامه لوموند فرانسه، جو بایدن روز دوشنبه در توکیو اظهار داشت: این فقط در مورد اوکراین نیست. زیرا اگر تحریم‌ها از بسیاری جهات حفظ نمی‌شد، چه پیامی به چین در مورد هزینه تلاش برای تصرف تایوان به زور، ارسال می‌شد؟

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: اگر پکن به جزیره خودمختار تایوان حمله کند، ایالات متحده از تایوان دفاع نظامی خواهد کرد و هشدار داد که چین با خطر بازی می‌کند.

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور طی عملیات شبانه روز گذشته سه هواپیمای تهاجمی سوخو-25 اوکراینی و 13 هواپیمای بدون سرنشین، از جمله یک پهپاد بایراکتار و دو موشک توچکا-یو، را سرنگون کردند.

به گفته وی، هواپیماهای عملیاتی-تاکتیکی و ارتش روسیه 39 منطقه تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی و یک انبار بزرگ مهمات را مورد هدف قرار دادند. در جریان این حملات در مجموع بیش از 230 نیروی ملی‌گرا کشته شده و 33 واحد تجهیزات نظامی ارتش اوکراین از کار افتاده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این نشست خبری یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه تاکنون بیش از 300 هواپیما و بالگرد ارتش اوکراین را منهدم کردند.

کوناشینکوف افزود: «در مجموع از ابتدای عملیات ویژه نظامی، 177 فروند هواپیما، 125 بالگرد، 990 هواپیمای بدون سرنشین، 319 سامانه موشکی ضدهوایی، 3226 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 421 موشک انداز چندگانه، 1643 توپ صحرایی و خمپاره انداز و همچنین 3106 دستگاه خودروی ویژه نظامی اوکراینی نابود شده است.»

وبسایت روزنامه دیلی‌ میل، نمادهای Z و V که اکنون استفاده از آن‌ها ممنوع شده است، به صورت گسترده در حمایت از اقدامات کرملین به کار برده می‌شوند.

این حروف در ابتدا برای علامت‌گذاری خودروهای نظامی روسیه به کار برده شد و سپس به نمای خانه‌های مسکو راه یافته، بر روی لباس‌ها چاپ و توسط ورزشکاران روس تبلیغ شد.

اوکراین حرف Z را معادل صلیب شکسته آلمان نازی در جنگ فعلی می‌داند.

با این حال، بی‌بی‌سی گزارش داد که استفاده از این نمادها در موزه‌ها، کتابخانه‌ها، آثار علمی و متون درسی همچنان مجاز است.

این قانون جدید همچنین استفاده از نمادها و اقدامات روسیه در اشاره به جنگ فعلی با هدف "ترویج اطلاعات نادرست برای تضعیف اوکراین" را ممنوع می‌کند.

اولنا زلنسکا، همسر رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه‌ای تلویزیونی که با حضور در کنار شوهرش انجام داد به صحبت درباره تجربه‌های این خانواده طی حمله روسیه به این کشور پرداخته و گفت: خانواده ما مانند سایر خانواده‌های اوکراینی از هم پاشیده شد.

ادعای رئیس سابق ام‌آی‌۶: پوتین ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود / زلنسکی: روزانه ۱۰۰ اوکراینی کشته می شوند / حذف ۷۰هزار ویدئوی مربوط به جنگ اوکراین در یوتیوب + فیلم

به گزارش پایگاه هیل، اولنا زلنسکا، بانوی اول اوکراین در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی آی.سی.تی.وی درباره ولودیمیر زلنسکی که به عنوان یک رئیس جمهور زمان جنگ کشورش را رهبر کرده، بیان داشت: او در محل کارش زندگی می‌کند. ما به مدت دو ماه و نیم اصلاً او را ندیدیم.

او افزود که قدر این مصاحبه را به عنوان زمانی که میتواند کنار همسرش صرف کند، میداند.

اولنا زلنسکا در پاسخ به این سوال که آیا جنگ "اساسا شوهرش را از او گرفته است" گفت، "هیچ چیز شوهر من را از من نمیگیرد حتی جنگ."

در ابتدای این حمله، زلنسکی و خانواده‌اش به رغم اینکه می‌دانستند او و خانواده‌اش از اهداف اصلی مسکو هستند، در اوکراین ماندند.

زلنسکا اولین حضور عمومی خود را از زمان آغاز حمله روسیه به کشورش در اوایل ماه جاری در ضمن دیدار با جیل بایدن، بانوی اول آمریکا انجام داد اما قبل از آن از طریق انتشار پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی از کشورش حمایت کرده بود.

زلنسکا قبلاً در مصاحبه‌ای که از طریق ایمیل با نشریه ووگ انجام داده بود، توضیح داده بود زمان شروع حمله چه وضعیتی را تجربه کرده است.

او گفت: نمی‌گویم هراس وجود داشت. شاید سردرگمی. این که میپرسیدیم با بچه‌ها چه کنیم؟ او (زلنسکی) گفت، صبر کن، به شما اطلاع می‌دهم. در هر صورت، اقلام ضروری و اسناد را جمع کنید. و او از خانه خارج شد.

رئیس سابق و یک مقام جنجالی پیشین اطلاعات انگلیس در مصاحبه‌ای ادعا کردند که ولادیمیر پوتین توسط پزشکان احاطه شده و کرملین هر چه بیشتر درگیر آشوب می‌شود و او در نهایت سال ۲۰۲۳ در آسایشگاه خواهد بود.

روزنامه هافینگتون پست، کریستوفر استیل، مقام اطلاعاتی اسبق انگلیس که سابقا با طرح پرونده جنجالی مربوط به ارتباطات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا با روسیه و مساله مداخله احتمالی کرملین در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا مناقشه آفرید، در مصاحبه‌ای ادعا کرد که "تیمی از پزشکان، ولادیمیر پوتین را در همه جا به صورت مداوم همراهی می‌کنند."

این مقام اسبق سازمان اطلاعاتی ام.آی.۶ انگلیس در مصاحبه با شبکه رادیویی ال.بی.سی این کشور اظهار کرد: نشست‌های شورای امنیت روسیه که به صورت مفروض یک ساعت طول می‌کشیدند عملا در چند بخش برگزار می‌شوند و در اثنای آنها، او (پوتین) از جلسه خارج شده و نوعی درمان پزشکی را دریافت می‌کند.

این در حالی است که برخی دیگر هم گمانه‌زنی کرده‌اند پوتین دچار بیماری شده و در این راستا به صورت او که گاها دارای پف زیادی است و نشستنش در پشت یک میز طویل در فاصله‌ای بسیار دور از امانوئل ماکرون در زمان دیدارش با این رئیس جمهور فرانسه در ماه فوریه اشاره کرده‌اند؛ گرچه طبق گزارش‌ها، علت این اقدام این بود که ماکرون از انجام آزمایش کووید-۱۹ خودداری کرد.

تریسی والدر، مقامی که سابقا هم در مرکز مبارزه با تروریسم سازمان سیا و هم به عنوان مامور ویژه اف‌بی‌آی خدمت کرده، فوریه گفت که پوتین در ظاهر هم متفاوت به نظر رسیده و هم بسیار متفاوت عمل می‌کند.

ماه گذشته میلادی پوتین زمانی که با وزیر دفاع دولت خود صحبت می‌کرد، لرزان به نظر می‌رسید و با دستش میز را گرفته بود. نشریه د ویک نیز چندی پیش در مورد فایل صوتی یک الیگارش مرتبط با کرملین که در آن ادعای ابتلای پوتین به "سرطان خون" مطرح شده، گزارش داده است.

استیل به اسکای نیوز گفت که بیماری پوتین ممکن است "یکی از عناصر" موثر در حمله رادیکال او به اوکراین باشد؛ کرملین اما ابتلای پوتین به بیماری را رد کرده است.

کریستوفر استیل اصرار داشت که ابتلای پوتین به بیماری واضح است اما جزئیاتش مشخص نیست. او افزود: معلوم نیست که این بیماری تا چه حد مرگبار یا غیر قابل درمان است... ما نمی‌توانیم کاملاً مطمئن باشیم.

اما استیل ادامه داد: مطمئناً در حال حاضر این مساله تأثیری بسیار جدی بر حاکمیت روسیه دارد.

او ادامه داد: اغتشاش فزاینده و در واقع آشوب در کرملین وجود دارد، و اینکه هیچ رهبری سیاسی روشنی از سمت پوتینی که به طور فزاینده‌ای بیمار می‌شود، وجود ندارد و در ارتباط با ارتش، ساختارهای فرماندهی و غیره آنطور که باید عمل نمی‌کنند.

از سوی دیگر بیزنس اینسایدر گزارش داد، ریچارد دیرلاو، رئیس اسبق سرویس اطلاعات مخفی انگلیس در بازه ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴، سرویسی که همچنین به عنوان ام.آی.۶ شناخته می‌شود، پیش‌بینی کرد که ولادیمیر پوتین تا سال آینده میلادی از قدرت کنار می‌رود و به خاطر ابتلا به یک بیماری مزمن در یک مرکز پزشکی حاضر خواهد شد.

ریچارد دیرلاو روز چهارشنبه این پیش‌بینی را در یکی از قسمت‌های پادکست موسوم One Decision، که خودش هم مشترکا مجری آن بود، پیش‌بینی کرد.

او گفت: واقعا می‌خواهم جسورانه صحبت کنم. فکر می‌کنم او تا سال ۲۰۲۳ کنار خواهد رفت. اما احتمالاً به آسایشگاهی خواهد رفت که از آنجا به عنوان رهبر روسیه ظاهر نخواهد شد. این آسایشگاه راهی برای کنار زدن پوتین از قدرت بدون یک کودتا خواهد بود.

کریستو گروزف، کارشناس رسانه بلینگ‌کت در حوزه امنیت روسیه، هفته گذشته گفت که مقامات ارشد امنیتی کرملین معتقدند جنگ در اوکراین "از دست رفته" است و پوتین در حال از دست دادن تسلطش بر قدرت است.

ژنرال کایریلو بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی اوکراین هم در گفت‌وگو با اسکای نیوز ادعا کرد که پوتین در وضعیت روحی و جسمی بسیار بدی به سر برده و بسیار بیمار است. بودانوف همچنین گفت که او "خوش‌بین" است که اوکراین پیروز خواهد شد و جنگ "تا پایان سال جاری" به پایان خواهد رسید.

دیرلاو همچنین بیان کرد که هیچ طرح جانشینی نزد رهبری روسیه وجود ندارد اما اظهار کرد که اگر پوتین وارد یک مرکز پزشکی شود، به احتمال زیاد نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه محتمل‌ترین جانشین او خواهد بود.

«کلمان بن» در گفت‌وگو با یک ایستگاه رادیو محلی گفت: باید صادق باشیم. اگر شما می‌گویید که اوکراین قرار است ظرف شش ماه یا یک سال یا دو سال عضو اتحادیه اروپا شود، دروغ می‌گویید. خیلی طول می‌کشد، شاید ۱۵ یا ۲۰ سال.

اظهارات این مقام فرانسوی می‌تواند آب سردی به روی امیدهای اوکراین برای ورود سریع به این نهاد سیاسی - اقتصادی پس از حمله روسیه باشد. پیشتر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه برای ایجاد یک "جامعه سیاسی اروپایی" به منظور تضمین عضویت اوکراین در این نهاد در آینده تلاش کرد، با این حال اقدام او از سوی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که خواستار عضویت در اتحادیه اروپاست، رد شد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین همزمان با افزایش درگیری ها در مناطق لوهانسک و دونباس، از جان باختن روزانه ۱۰۰ اوکراینی در جبهه شرقی خبر داد.

به گزارش تارنمای روزنامه گاردین، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین می گوید روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ اوکراینی در جبهه شرقی جان خود را از دست می دهند. همزمان گزارش ها از بروز شدیدترین درگیری ها در اطراف شهرهای "لیسیچانسک" و "سیورودونتسک" در "لوهانسک" یکی از دو منطقه ای که "دونباس" را تشکیل می دهند، خبر می دهد.

فرماندار لوهانسک در یک مصاحبه تلویزیونی محلی گفت که روسیه از تاکتیک های "زمین سوخته" (راهبردی نظامی که به معنی از بین بردن تمامی منابع در دسترس نیروی دشمن است) در منطقه استفاده می کند و "سیورودونتسک" از چهار جهت جداگانه مورد حمله قرار گرفته است. وی در عین حال اضافه کرد نیروهای روسیه موفق به نفوذ به شهر نشده اند.

وزارت دفاع روسیه نیز دیروز یکشنبه اعلام کرد، حملات هوایی روسیه به نیروهای اوکراینی در مناطق "میکولائیف" و "دونباس" ادامه دارد و مراکز فرماندهی، نیروها و انبارهای مهمات هدف قرار گرفته است.

«سرلشکر ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز در اظهاراتی گفت که موشک های هواپایه به سه نقطه فرماندهی و چهار انبار مهمات در دونباس اصابت کرده اند.

همزمان اطلاعات بریتانیا دیروز یکشنبه در گزارشی با اشاره به استقرار "تانک های ترمیناتور" روسیه در شهر "سیورودونتسک" در منطقه لوهانسک در شرق اوکراین، مدعی شد که یکی از اولویت‌های تاکتیکی فوری مسکو، کنترل این شهر است.

از سوی دیگر، وزارت دفاع انگلیس می گوید که تعداد کشته شدگان روسیه به اندازه تلفات جنگ افغانستان رسیده است. این وزارتخانه در گزارشی مدعی شده است که با گذشت سه ماه از جنگ روسیه و اوکراین، مسکو احتمالا تلفاتی مشابه آنچه که اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ ۹ ساله خود در افغانستان تجربه کرد، داشته است.

اطلاعات بریتانیا نیز در آخرین گزارش خود اعلام کرد که ترکیبی از «تاکتیک‌های ضعیف سطح پایین، پشتیبانی هوایی ناچیز، عدم انعطاف» و رویکرد فرماندهی که آماده تقویت شکست و تکرار اشتباهات گذشته است، منجر به میزان بالای تلفات روسیه شده است. این گزارش همچنین می افزاید که تلفات روسیه در حمله دونباس همچنان رو به افزایش است.

گاردین در ادامه مدعی شد: مردم روسیه در گذشته نشان داده اند که نسبت به تلفات وارده در طول جنگ های انتخابی حساس هستند. بنابراین با افزایش تلفات در اوکراین، نارضایتی عمومی از جنگ و تمایل به بیان آن ممکن است افزایش یابد.

یوتیوب ادعا می کند از زمان حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه ۲۰۲۲ میلادی، بیش از ۷۰ هزار ویدئو مربوط به این درگیری را حذف کرده است.

به گزارش انگجت، این شرکت به نشریه گاردین اعلام کرد بسیاری از ویدئوها به دلیل نقض قانون مربوط به رویدادهای خشن حذف شده اند. طبق این قانون تولید کنندگان محتوا نمی توانند رویدادهایی مانند حمله را انکار کنند یا بی اهمیت جلوه دهند.

البته یوتیوب درباره اقدامات اجرایی توضیح زیادی نداد اما اشاره کرد حدود ۹ هزار کانال را تعلیق کرده است. نیل موهان مدیر تولید محتوای یوتیوب در این باره به گاردین می گوید: ما قانونی درباره رویدادهای خشونت بار بزرگ داریم که درباره مواردی مانند انکار رویدادهای مذکور اعمال می شود. آنچه در اوکراین اتفاق می افتد نیز یک رویداد خشونت بار بزرگ است.

در حقیقت تاکیدی بر نقش حیاتی سرویس‌هایی مانند یوتیوب در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست در فضای آنلاین است. این شبکه اجتماعی فقط در روسیه بیش از ۹۰ میلیون کاربر دارد.

«بورگه برنده» در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی با اشاره به خسارات وارد شده به اوکراین، از تلاش برای دستیابی به طرحی مشابه «طرح مارشال» در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» سوئیس خبر داد.

به گزارش تاس، «بورگه برنده» رئیس مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرد که بازسازی اوکراین نیازمند یک برنامه در مقیاس بزرگ همانند «طرح مارشال» است.

وی در مصاحبه ای با روزنامه آلمانی «زوددویچه تسایتونگ» در این باره گفت: به اندازه کافی به اوکراین آسیب وارد شده است. باید برای بازسازی آن دست به کار شویم.

برنده در ادامه افزود: ما به یک «طرح مارشال» برای اوکراین نیاز داریم و این همان چیزی است که مصمم هستیم در «داووس» به آن دست یابیم.

رئیس مجمع جهانی اقتصاد گفت که وی بر این باور است که اجرای این مسئله باید حتی در صورت عدم دستیابی به توافق صلح نیز صورت پذیرد و این احتمال وجود دارد که مناطق تحت کنترل اوکراین را در برگیرد و ادامه داد که منظور وی در این رابطه، زیرساخت ها، برق رسانی، مدارس، جاده ها و پل ها است.

مجمع جهانی اقتصاد از تاریخ ۲۲ ماه جاری میلادی شروع شده و قرار است تا ۲۶ همین ماه (۱ خرداد تا ۵ خرداد) در شهر داووس در کشور سوئیس ادامه یابد. در این اجلاس تلاش می شود تا با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقه‌ای و صنعتی کمک شود.

یک نماینده سابق کنگره آمریکا با اشاره به فقدان استراتژی مشخص از سوی واشنگتن در تحولات اوکراین، درباره گرفتار شدن در سرنوشت عراق و افغانستان هشدار داد.

«تولسی گابارد» عضو سابق کنگره آمریکا در گفتگو با شبکه فاکس نیوز تاکید کرد: عدم وجود اهداف واضح و و روشن در اوکراین از سوی دولت آمریکا، به تکرار سناریویی که در عراق و افغانستان برای ما رخ داد، منجر می‌شود.

وی افزود: متأسفانه دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، در موضوع تعیین راهبرد مشخص در تحولات اوکراین شکست خورده است.

گابارد با اشاره به تبعات منفی تحریم روسیه بر اقتصاد آمریکا، افزود: شهروندان آمریکایی در شرایط کنونی آثار تحریم‌ها را به خوبی احساس می‌کنند و این حق را دارند که بدانند دولت آمریکا چقدر در اوکراین هزینه کرده است، ما باید بدانیم که واشنگتن از اهتمام به کشورهای تشکیل شده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، چه دستاوردی داشته است.

روسای جمهوری اوکراین و لهستان بر روی یک کنترل گمرکی مشترک و همکاری بر روی یک کمپانی مشترک خط آهن به منظور تسهیل عبور و مرور مردم و افزایش صادرات بالقوه اوکراین توافق کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی و آندژی دودا، روسای جمهوری اوکراین و لهستان همچنین خواستار همکاری بیشتر بین دو کشور در جریان دیداری در کی‌یف شده و دودا حمایت خود را از اوکراین درگیر جنگ با روسیه اعلام کرد.

رئیس جمهوری لهستان که نخستین مقام خارجی است که شخصا در پارلمان اوکراین و از آغاز درگیری در این کشور در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی سخنرانی کرده، گفت: مرز مشترک بین اوکراین و لهستان باید متحد باشد نه متفرق.

دودا، خطاب به پارلمان اوکراین گفت که واگذاری حتی یک سانتی‌متر از خاک اوکراین، ضربه ای به کل غرب خواهد بود. او اطمینان داد که کی‌یف از حمایت قوی ورشو برای عضویت در اتحادیه اروپا برخوردار است.

رئیس جمهور لهستان گفت: «صداهای نگران کننده‌ای پدید آمده‌اند که می‌گویند اوکراین باید به خواسته‌های پوتین (رئیس جمهوری روسیه) تن دهد.»

آندژی گفت «فقط اوکراین حق دارد درباره آینده خود تصمیم بگیرد.»

رئیس جمهور لهستان در سخنرانی خود که فیلم آن را اولکسی هونچارنکو، نماینده پارلمان اوکراین به صورت زنده در فیسبوک پخش کرد، گفت: «هیچ کس نمی‌تواند وحدت لهستان و اوکراین را بشکند».

نمایندگان با کف‌زدن‌های طولانی از او استقبال کردند.

زلنسکی نیز همکاری بر روی کنترل مشترک گمرکی را یک اقدام "انقلابی" دانست و پس از سفر دودا گفت: این اقدامات، کارهای مربوط به مرز بین دو کشور را تسریع می‌بخشد.

بسیاری از آوارگان اوکراینی فراری از جنگ در این کشور از مرز مشترک در لهستان، اسلواکی، مجارستان و رومانی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گریخته‌اند. لهستان حق زندگی و کار به این افراد داده و مدعی است که به بیش از سه میلیون اوکراینی گریزان از جنگ در این کشور کمک هزینه امنیت اجتماعی پرداخت می‌کند.

دودا همچنین در ادامه صحبت‌هایش با زلنسکی گفت: شهروندان لهستانی در اوکراین از همان حق و حقوقی برخوردار می‌شوند که آوارگان اوکراینی در لهستان در حال حاضر برخوردارند.

رئیس اتحادیه آفریقا از سفر به روسیه و اوکراین طی هفته‌های آتی به منظور میانجیگری میان آنها خبر داد.

به گزارش صدی البلد، مکی سال، رئیس جمهوری سنگال و رئیس اتحادیه آفریقا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد که به زودی به روسیه و اوکراین سفر خواهد کرد.

وی در این باره اظهار کرد: این سفر ۱۸ ماه جاری میلادی برنامه ریزی شده بود اما به دلیل بروز مشکلاتی در جدول زمانی، انجام نشد و موعدهای جدیدی تعیین شد.

سال همچنین گفت؛ این سفر که به دعوت روسیه صورت می‌گیرد و برای انجام آن مجوزی را از اتحادیه دریافت کرده است و طی هفته‌های آینده انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد که به محض تعیین موعد به مسکو و کی‌یف سفر خواهد کرد.

مکی سال ادامه داد: ما همچنین موافقت کردیم که به همراه سران کشورهای اتحادیه آفریقا با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که بر ضرورت ارتباط با سران اتحادیه تاکید کرده بود، دیدار کنیم.

مقامات نظامی و دیپلماتیک ایالات متحده در حال بحث در مورد اعزام نیروهای ویژه به کی یف برای محافظت از سفارت بازگشایی شده هستند و پیشنهاداتی را جمع بندی می‌کنند که دولت بایدن را مجبور می‌کند بین تشدید حضور نظامی در منطقه درگیری و نگرانی در مورد امنیت دیپلمات‌های آمریکایی یکی را انتخاب کند.

به گفته مقامات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با وال استریت ژورنال صحبت کردند، طرح نهایی هنوز به جو بایدن ارائه نشده است.

گفته شده اگر رئیس جمهور آمریکا این طرح را تائید و امضا کند، نیروهای ویژه فقط برای دفاع و حفاظت از سفارت آمریکا که در محدوده برد موشکی روسیه قرار دارد، مستقر خواهند شد.

از سوی دیگر حضور نظامیان آمریکایی در اوکراین، با تضمین قبلی بایدن مبنی بر اینکه هیچ نیروی آمریکایی به اوکراین اعزام نخواهد شد، در تضاد است.

بنا بر گزارش‌ها، مقامات آمریکایی در حال بررسی استقرار دوباره یک یگان گارد امنیتی تفنگداران دریایی هستند، مشابه آنهایی که به طور منظم از سفارتخانه‌های ایالات متحده در سراسر جهان محافظت می‌کنند.

گفته شده قرار است در آینده نزدیک، وزارت امور خارجه با استفاده از گارد محافظ سرویس امنیت دیپلماتیک، امنیت سفارت مستقر در کیف را تأمین کند. وال استریت ژورنال گزارش داد که پنتاگون و وزارت امور خارجه هنوز در حال برنامه ریزی اولیه برای ده‌ها نیروی ویژه هستند که ممکن است امنیت سفارت را تکمیل کنند یا در صورت نیاز آماده استقرار باشند.

با این حال هنوز هیچ پیشنهاد رسمی به لوید آستین وزیر دفاع، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، یا رئیس جمهور آمریکا ارسال نشده است.

در این فیلم لحظه هدف قرارگرفتن مرکز فرهنگی لوزوا در اوکراین توسط موشک روسی را مشاهده می‌نمایید.

«جوزپ بورل» عنوان کرد که توانمندی‌های دفاعی و هزینه‌های نظامی اتحادیه اروپا با آن‌چه که برای مقابله با تهدیدات امنیتی مورد نیاز است، مطابقت ندارد و از کشور‌های عضو اتحادیه خواست تا توانایی‌های دفاعی خود را تقویت کنند.

به گزارش اسپوتنیک، بورل در یک پست وبلاگی نوشت: «کاهش ذخایر نظامی، ناشی از حمایت نظامی ما از اوکراین است که کمبود تسلیحات نظامی اتحادیه را نشان می‌دهد.»

بورل همچنین گفت: «زمان پیشبرد دفاع اروپا فرا رسیده است. ما باید پایگاه دفاعی اروپا را تقویت کنیم و با ظرفیت‌های نظامی مورد نیاز وارد میدان شویم. همچنین باید ظرفیت نظامی خود را افزایش دهیم، ناتو را حمایت و هر زمان که نیاز باشد شرکای خود را تقویت کنیم.»

به گفته این مقام اروپایی، اتحادیه اروپا باید نیرو‌های مسلح مدرن را تأمین و ذخایر خالی را دوباره پر کند. او پیشنهاد کرد ظرف ۵ سال آینده قابلیت‌های نظامی، به ویژه دفاع هوایی، سایبری و فضایی افزایش یابد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که اعضای این اتحادیه بر تهیه و ساخت تسلیحات نظامی از جمله تانک‌ها و تسلیحات نظامی پیشرفته تمرکز کنند.

از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۱، هزینه‌های دفاع ترکیبی اتحادیه اروپا تنها ۲۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که هزینه دفاعی آمریکا ۶۶ درصد، روسیه ۲۹۲ درصد و چین ۵۹۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات صلح با اوکراین عصر یکشنبه به وقت محلی اعلام کرد که مسکو مایل به از سرگیری مذاکرات است اما این تصمیم همچنان بر عهده کی‌یف می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر مدینسکی در مصاحبه با تلویزیون بلاروس گفت: توقف مذاکرات کاملاً ابتکار اوکراین بود و توپ در زمین آن‌هاست.

او ادامه داد: ما آماده ادامه گفت وگو هستیم. روسیه هرگز از مذاکرات از جمله در سطح بالا خودداری نکرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها این موضوع را تکرار کرده است. مساله این است که مقدمات جدی برای یک جلسه در سطح بالا از جمله دیدار میان روسای جمهور روسیه و اوکراین باید انجام شود.

سخنان مدینسکی یک روز پس از اظهارات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکرین که گفته بود جنگ تنها از طریق دیپلماسی به طور قطعی پایان خواهد یافت، منتشر می‌شود.

یک سخنگوی دولت انگلیس اعلام کرد، بوریس جانسون نخست وزیر این کشور در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در مورد شهر بندری اودسا گفت وگو کردند.

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از رویترز، سخنگوی دولت انگلیس یکشنبه‌شب افزود، جانسون در این تماس تلفنی بر عزم لندن برای ارائه کمک‌های غذایی و بشردوستانه بیشتر به مردم اوکراین و همچنین اطمینان از توانایی کی‌یف برای صادرات محصولات کشاورزی خود به سایر نقاط جهان تاکید کرد.

زلنسکی روز شنبه مدعی شد روسیه مانع صادرات ۲۲ میلیون تن محصولات غذایی از این کشور جنگ زده شده است.

زلنسکی پس از دیدار با آنتونیو کوستا نخست وزیر پرتغال به خبرنگاران گفت، اگر به اوکراین در رفع محاصره بنادر و صادرات دوباره کمک نشود، بحران جهانی انرژی با بحران غذا جایگزین خواهد شد.

پناهندگان سازمان ملل با استناد به داده‌های جدید در مورد افرادی که از خشونت، درگیری، آزار و شکنجه و نقض حقوق بشر فرار کرده‌اند اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ میلیون تن در سراسر جهان از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

به گزارش "یو اس نیوز"، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گفت که جنگ در اوکراین یکی از عوامل افزایش آوارگان در جهان است.

این آژانس افزود، درگیری طولانی در مناطقی مانند اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو از دیگر عوامل آمار بالای آوارگان در جهان است.

فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بیانیه‌ای تصریح کرد: این رکوردی است که هرگز نباید ثبت می‌شد. این آمار باید زنگ خطری برای حل و فصل و جلوگیری از درگیری‌های مخرب، پایان دادن به آزار و اذیت و رسیدگی به علل ترک خانه‌ها از سوی مردم باشد.

داده‌های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل شامل پناهندگان، مهاجران و آوارگان در داخل کشورشان می‌شود. هفته گذشته، یک نهاد بشردوستانه اعلام کرد که افراد آواره داخلی تا پایان سال گذشته به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده‌اند که خود یک رکورد جدید است.

گراندی خواستار بررسی علل آوارگی شد و گفت، کمک‌های بشردوستانه فقط عواقب را درمان می‌کنند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کردند که ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت اوکراین در پی آغاز جنگ روسیه از خانه و کاشانه خود دور شدند و به مناطق دیگر داخل کشور و کشورهای همسایه گریختنه‌اند.

از این مجموع بیش از ۸ میلیون نفر در داخل این کشور جابه جا شدند.

این آمار نشان می‌دهد که ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر نیز به خارج از این کشور گریخته‌اند. بیش از نیمی از این افراد در لهستان به سر می‌برند.

آمار نشان می‌دهد که اروپا پس از جنگ جهانی دوم شاهد چنین سیلی از پناهجویان نبوده است. ۹۰ درصد از کسانی که از اوکراین فرار کرده‌اند، زن و کودک هستند.

همزمان با تشدید حملات روسیه در شرق و جنوب اوکراین و حملات هوایی و توپخانه‌ای به مناطق دونباس و میکولایف، اوکراین توافق آتش‌بس یا دادن هرگونه امتیاز ارضی به مسکو را رد کرد.

به گزارش الجزیره، با افزایش حملات روسیه به مناطق مختلف اوکراین در هفته‌های اخیر، موضع کی‌یف در مذاکرات با روسیه به شکل فزاینده‌ای سخت‌تر شده است.

آندری یرماک رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در پیام توییتری اعلام کرد: جنگ باید با احیای کامل تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین به اتمام برسد.

این درحالی است که مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات صلح با اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که مسکو مایل به از سرگیری مذاکرات است، اما این تصمیم همچنان بر عهده کی‌یف می‌باشد.

ولادیمیر مدینسکی در مصاحبه با تلویزیون بلاروس گفت: توقف مذاکرات کاملاً ابتکار اوکراین بود و توپ در زمین آن‌هاست.

وی ادامه داد: ما آماده ادامه گفت وگو هستیم. روسیه هرگز از مذاکرات، از جمله در سطح بالا، خودداری نکرده ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بارها این موضوع را تکرار کرده است. مساله این است که مقدمات جدی برای یک جلسه در سطح بالا از جمله دیدار میان روسای جمهور روسیه و اوکراین باید انجام شود.

سخنان مدینسکی یک روز پس از اظهارات ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکرین که گفته بود جنگ "تنها از طریق دیپلماسی به طور قطعی پایان خواهد یافت، " منتشر می‌شود.

شبکه تلویزیونی راشا تودی، روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که عرضه برق به یکی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا را متوقف کرده است.

اپراتور سیستم انتقال برق لیتوانی هم امروز یکشنبه تأیید کرد که روسیه انتقال برق به این کشور را متوقف کرده است.

شرکت Inter RAO که تنها واردکننده برق از روسیه به لیتوانی بود، تعلیق انتقال برق را تایید کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، وزارت انرژی لیتوانی در ابتدا اعلام کرده بود که خرید برق از روسیه را در روز جمعه متوقف خواهد کرد.

«داینیوس کریویس» (Dainius Kreivys) وزیر انرژی لیتوانی ساعاتی پیش با انتشار پیامی در توییتر خود اعلام کرده بود که کشورش رسما واردات انرژی از روسیه را متوقف خواهد کرد.

وی در این باره نوشته بود: لیتوانی رسما واردات گاز، نفت و برق از روسیه را متوقف می کند. این اقدام نمونه ای عالی برای الگو گرفتن سایر متحدان در استقلال از منابع انرژی روسیه است. این اقدام نه تنها یک نقطه عطف بسیار مهم برای لیتوانی در مسیرش به سمت استقلال انرژی است، بلکه بیانگر همبستگی ما با اوکراین است. ما باید روند تامین مالی ماشین جنگی روسیه را متوقف کنیم!

«اولکساندر کورنی ینکو» معاون رئیس پارلمان اوکراین در همین رابطه، اقدام مذکور لیتوانی را تحسین کرد.

لیتوانی از اعضای ائتلاف نظامی ناتو به شمار می رود.

روسیه در پی اقدامات تنش آفرین غرب علیه مسکو، اعلام کرده بود که مبالغ پرداختی مشتریان محصولات انرژی این کشور باید بر اساس واحد پول رسمی خود یعنی «روبل» باشد؛ مسئله ای که موافقت و مخالفت برخی کشورها را در پی داشت.

در همین رابطه فنلاند که اخیرا مسئله عضویتش در ائتلاف نظامی ناتو موجب افزایش حساسیت ها شده است، از قطع شدن عرضه برق و گاز روسیه به این کشور خبر داده بود؛ مسئله ای که مسکو علت آن را عدم پرداخت بهای انرژی های یادشده به روبل عنوان کرد.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • شیرین صفوی

    پوتین باید در دادگاه جنایت جنگی محاکمه شود

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار