گوناگون

راههایی برای بهبود مهارت‌های ارتباطی در زندگی و کار

راههایی برای بهبود مهارت‌های ارتباطی در زندگی و کار

پارسینه: توانایی برقراری ارتباط کارآمد و بهبود مهارت‌های ارتباطی می‌تواند تقریبا بر هر کاری که در زندگی انجام می‌دهید تاثیر مثبت بگذارد، از شغل، روابط دوستی و عاطفی گرفته تا کسب و کار و زندگی حرف‌های تان. داشتن مهارت‌های ارتباطی چیزی نیست که افراد با آن به دنیا بیایند بلکه باید در طول زمان و با کوشش و تمرین آنرا به دست آوردند.

در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۷ راه عالی برای بهبود مهارت‌های ارتباطی در زندگی و کار را بدانید.

۱. کتاب خواندن اولویت اول زندگی تان باشد
افرادی که کتاب‌های زیادی مطالعه می‌کنند ذهنی بازتر دارند، مغزشان تحلیلی، خردمند و البته در برقراری ارتباط جذاب‌تر هستند. در واقع، افراد کتابخوان نادر و منحصر به فرد به نظر می‌رسند. افراد کتابخوان موضوعات بسیار زیادی برای شروع و ادامه یک گفتگو دارند و داستان‌ها و حکایات بسیاری را از انواع و اقسام کتاب‌ها آموخته اند. آن‌ها علاوه بر اینکه حکیم و عاقل به نظر می‌رسند، هوشمند و زیرک نیز هستند.

۲. از سوال پرسیدن نترسید
افرادی که در مهارت‌های ارتباطی موفق هستند سؤالات متفکرانه و هدفمند می‌پرسند و این کار آن‌ها نشان‌دهنده علاقه‌ای زیرکانه و هوشمندانه نسبت به سخنان طرف مقابل است. وقتی شما درباره اهداف و علایف سایرین از ایشان می‌پرسید این پیام را منتقل می‌کنید که من حواسم به شما هست و از مصاحبت و ارتباط با شما لذت می‌برم و به ادامه این ارتباط علاقمند هستم. همیشه سعی کنید سوالات عمیق تز طرف مقابل بپرسید و او را نیز به ادامه مکالمه و ارتباط علاقمند کنید.

۳. اعتماد به‌نفس داشته باشید
هر کاری لازم است انجام دهید تا مطمئن هستید هرجه می‌روید اعتماد به‌نفس‌تان را به همراه می‌برید. لباس مناسب بپوشید، یاد بگیرید الفاظی متناسب با مخاطب‌تان به کار ببرید، تناسب اندام‌تان را حفظ کنید، وقت بگذارید تا مشتری‌تان را واقعا بشناسید، درک کنید شکست چیست و از آن نترسید. همیشه به‌طور مداوم روی ساختن اعتماد به‌نفس‌تان کار کنید.

۴. میمیک چهره و تن صدایتان هیجان لازم را داشته باشد
هیجانات شما با بازخورد مهمی که از احساس‌تان نسبت به آدم‌ها، اقدام‌ها و حرف‌ها به شما می‌دهند، تجربه‌تان را از دنیا افزایش می‌دهند و به بهبود مهارت‌های ارتباطی شما با دیگران کمک میکند. البته ممکن است قبلا در مدرسه آموخته باشید گریه نکنید و به جای پریدن و حمله کردن خشم یا ناامیدی‌تان را مهار کنید. اما حالا به عنوان یک بزرگ‌سال، می‌دانید که سرکوب کردن هیجانات فقط بعد‌ها به مشکلات دیگر منجر می‌شود. استفاده از هیجانات‌تان به عنوان سرنخی برای تصمیم‌گیری براساس چیزی که احساسات شدیدی نسبت به آن‌ها داریم مهارتی است که به عنوان یک بزرگ‌سال مجبور بوده‌اید بیاموزید.

۵. "نه" گفتن را تمرین کنید
اکثر ما طوری تعلیم دیده‌ایم که بیش از آنکه به تمایلات شخصی خود اهمیت دهیم به سعی در راضی نگاه داشتن دیگران داشته باشیم. حتی وقتی که موفق می‌شویم خود را از انجام کاری که به آن تمایل نداریم خلاص کنیم، باز هم پیش می‌آید که نسبت به رد درخواست طرفمان احساس گناه می‌کنیم. اما اشتباه نکنید؛ آموختن نه گفتن و اینکه نسبت به نه گفتن احساس بدی نداشته باشیم، مهارتی ضروری برای داشتن یک زندگی موفق است.

۶. مهارت خوب گوش دادن را بیاموزید
برای برقراری یک ارتباط خوب نیاز است که یاد بگیرید هم خوب گوش کنید و هم به خاطر دقت تان در گفتگو‌ها مشارکت فعال داشته باشید. گوش دادن پویا شامل توانایی خواندن زبان بدن و همچنین ارتباط کلامی می‌شود. این مهم است که به طرف مقابل به خوبی گوش بدهیم تا زمینه‌ای برای ادامه ارتباط پیدا کنیم.

۷. تماس چشمی خود را با طرف مقابل حفظ کنید
آدم‌های دارای نگاه لرزان اغلب مضطرب، حواس پرت، یا متقلب به نظر می‌رسند؛ و مهارت پیدا کردن در حفظ تماس چشمی می‌تواند کار دشواری باشد، چون برای بعضی از آدم‌ها این کار بسیار معذب‌کننده و غیر طبیعی است. اما این تمرینی است که می‌تواند در زندگی بی‌نهایت به شما کمک کند.

اگر احساس می‌کنید نگاه خیره‌ی شما کفایت نمی‌کند، خوشبختانه برای حفظ تماس چشمی بهتر چند تکنیک ساده وجود دارد.

لیل لووندز، مولف "چطور با هر کسی صحبت کنیم" و متخصص ارتباطات، توصیه می‌کند که باید "تظاهر کنید چشمان‌تان با یک ماده‌ی گرم و چسبناک به طرف صحبت‌تان چسبانده شده است. "

وقتی که در این تکنیک زبان بدن مهارت پیدا کردید، بلافاصله شاهد پیشرفتی در ارتباطات رو در روی خود با دیگران و بهبود مهارت‌های ارتباطی خود خواهید بود.

منبع: سایت کسب و کار بازده

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار