گوناگون

اولین پریود بعد از زایمان، در چه زمانی رخ می‌دهد؟

اولین پریود بعد از زایمان، در چه زمانی رخ می‌دهد؟

پارسینه: اولین پریود بعد از زایمان در حدود ۷۰ روز پس از زایمان رخ می‌دهد. این دوره ممکن است نسبت به پیش از بارداری طولانی‌تر و شدید‌تر یا سبک‌تر و کوتاه‌تر باشد.

یک باور عمومی وجود دارد که پریود‌های زنان پس از زایمان دچار تغییراتی می‌شود. برخی از زنان دوره‌های طولانی‌تر و دردناک‌تری را تجربه می‌کنند، در حالی که دیگران متوجه می‌شوند که دوره‌هایشان کوتاه‌تر و راحت‌تر شده است.
در اولین ماه‌های پس از تولد نوزاد، ممکن است پریود‌ها نامنظم باشند، اما با گذشت زمان به حالت عادی بازمی‌گردند. هیچ راهی برای پیش بینی اینکه چگونه زایمان بر روی پریود‌های یک فرد تأثیر می‌گذارد، وجود ندارد، اما زنانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند، دیرتر پریود می‌شوند.

تغییرات پریود پس از زایمان

به دنیا آوردن یک نوزاد موجب بروز تغییرات جدی در بدن زن می‌شود و بدن برای بهبودی نیاز به زمان دارد. هیچ گونه معیار و استانداردی برای زمان و چگونگی اولین پریود بعد از زایمان وجود ندارد. اما معمولا اولین پریود بعد از زایمان با دوره‌های پیش از بارداری بسیار متفاوت است.

دلایل زیادی باعث بروز این تغییرات می‌شوند، از جمله:
رحم نیاز به زمان دارد تا به اندازه طبیعی خود بازگردد.
سطح هورمون‌ها در بدن تغییر می‌کند
شیردهی مادر بر سطح هورمون تاثیر می‌گذارد
برخی از زنان مشاهده می‌کنند پریود‌های پس از زایمان طولانی‌تر است. دیگران متوجه می‌شوند که خون خارج شده به رنگ متفاوتی است، لخته‌های خون بیشتر از حد معمول است و یا گرفتگی‌های عضلانی شدید‌تر است.

به گفته دکتر دیوید یانگ، رییس کلینیک کلیونلند، بیشتر زنان متوجه می‌شوند که پریود‌های آنان با گذشت زمان به حالت طبیعی خود باز می‌گردند، یعنی مانند پیش از بارداری می‌شود.

اولین پریود بعد از زایمان

زنانی که به نوزاد خود شیر نمی‌دهند یا به طور نامنظم شیر می‌دهند، اولین پریودشان زودتر اتفاق می‌افتد.
پژوهشی در سال ۲۰۱۱ بر مبنای شش مطالعه قبلی انجام شد که نشان داد که برای بیشتر زنان اولین پریود بعد از زایمان را بین ۴۵ تا ۹۴ روز پس از زایمان رخ می‌دهد. به طور متوسط ۷۴ روز پس از زایمان اولین پریود اتفاق می‌افتد.

عامل اصلی موثر بر زمان اولین دوره پس از زایمان تخمک گذاری است. زنان که می‌خواهند بررسی کنند که آیا تخمک گذاری شان آغاز شده یا نه، می‌توانند از کیت پیش بینی تخمک گذاری (OPK) استفاده کنند که در داروخانه‌ها در دسترس هستند. اندازه گیری دمای بدن هر روز نیز می‌تواند به تشخیص زمان تخمک گذاری کمک کند.

پریود‌های نامنظم پس از زایمان

در ماه‌های اول پس از زایمان، معمول است که پریود‌ها نامنظم باشد. زنانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند تا پایان دوره شیردهی، پریود‌های نامنظم دارند. زیرا هورمون‌هایی که موجب تولید شیر مادر تغذیه می‌شوند باعث کم شدن یا تاخیر تخمک گذاری می‌شوند.
حتی در زنانی که نوزادشان از شیرخشک تغذیه می‌کند نیز پریود‌های نامنظم پس از زایمان دیده می‌شود، زیرا بدن پس از بارداری و زایمان به زمانی برای ترمیم نیاز دارد.
با گذشت زمان، پریود به الگوی معمولی خود بازمی گردد. با این حال، برخی از زنان پیش از بارداری نیز دوره‌های نامنظم داشته‌اند، مانند کسانی که مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اندومتریوز هستند.

اگر در مورد پریود‌های نامنظم پس از زایمان نگرانی دارید، بهتر است با پزشک خود صحبت کنند تا علت اصلی را بیابد.

پریود در دوران شیردهی

زنانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند، معمولا تا چند ماه پس از زایمان پریود نمی‌شوند؛ زیرا تغذیه با شیر مادر اغلب مانع از تخمک گذاری و پریود می‌شود.
برخی از زنان تغذیه با شیر مادر را به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری می‌شناسند. اما پژوهشی که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، نشان داد که ۱۱.۱ تا ۳۹.۴ درصد از زنان شیرده در طی ۶ ماه اول پس از تولد نوزاد، حداقل یک بار پریود شده‌اند.

پیشگیری از بارداری

پس از زایمان، می‌توان استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری را آغاز کرد. با این وجود، پزشکان مصرف قرص‌های ترکیبی را به چند هفته پس از زایمان موکول می‌کنند.
زنانی که می‌خواهند از مصرف قرص‌های هورمونی‌های اجتناب کنند می‌توانند از کاندوم، دیافراگم، دستگاه‌های داخل وریدی غیر هورمونی (IUD) یا روش‌های دیگر کنترل باروری استفاده کنند.

استفاده از روش‌های هورمونی به تنظیم پریود پس از زایمان کمک می‌کند. این روش‌ها شامل قرص‌های حاوی استروژن و پروژستین یا پروژستین به تنهایی، و همچنین IUD هورمونی، تزریق یا ایمپلنت است.

برخی از روش‌های کنترل بارداری می‌تواند پریود را متوقف کند یا فاصله دوره‌ها را طولانی‌تر کند. یک پزشک این روش‌ها را برای زنانی که پریود‌های بسیار طولانی یا دردناکی را تجربه می‌کنند، توصیه می‌کند.

زنانی که به نوزاد خود شیر می‌دهند، پیرامون تاثیر روش‌های پیشگیری از بارداری بر روی کیفیت و میزان تولید شیر مادر نگرانی‌هایی دارند. در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، دو نوع مختلف از قرص‌های پیشگیری از بارداری - قرص‌های ترکیبی و قرص‌های پروژستین مقایسه شد و تفاوت قابل توجهی در الگو‌های تغذیه با شیر مادر یا میزان تولید شیر یافت نشد.

اگرچه روش‌های پیشگیری هورمونی در هنگام شیردهی ایمن هستند، اما بازهم پیش از مصرف هر گونه دارو بایستی با پزشک صحبت شود.

مراجعه به پزشک
در صورت بروز موارد زیر، فرد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند:
خونریزی بسیار شدید
خونریزی همراه با تب
گرفتگی عضلانی شدید
خروج لخته خون بزرگتر از یک توپ گلف
هم چنین در صورت بروز خونریزی غیرمعمول، دوره‌های بسیار دردناک و یا ایجاد سوالات در مورد پریود‌های نامنظم فرد بایستی به پزشک معالج خود مراجعه کند.

جمع بندی
اولین پریود بعد از زایمان ممکن است طولانی‌تر و دردناک‌تر از پیش از بارداری باشد، یا سبک‌تر و آسان‌تر
در زنان شیرده معمولا اولین پریود بعد از زایمان، ماه‌ها بعد اتفاق می‌افتد.
در صورت بروز هر گونه اتفاق ناخوشایند در طول پریود (خونریزی شدید، درد شدید، مشاهده لخته‌های خون بزرگ و...) به پزشک مراجعه کنید.
منبع: مجله ستاره

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار