گوناگون

بازی مافیا با جوانان چه می‌کند؟

بازی مافیا با جوانان چه می‌کند؟

پارسینه: یک روانشناس گفت: بازی مافیا جوانان را در مرز‌های مختلف به چالش کشانده است و قدرت خلاقیت آن‌ها را محک می‌زند.

علی دربانی روانشناس و استاد دانشگاه اظهار کرد: بازی مافیا یا ورولف توسط دیمیتری دیویدوف روس در سال ۱۹۸۶ ثبت شد که بین دو گروه گرگ یا مافیا برگزار می‌شود. نکات مثبت و منفی بازی مافیا مورد ارزیابی قرار گرفته و دیده شده که مخاطبان بسیاری را درگیر خود کرده است. جالب است بدانید این بازی برای اولین بار در بخش روانشناسی دانشگاه دولتی مسکو بازی شده و به عنوان یکی از ۵۰ بازی برتر دنیا نیز انتخاب شده است.

او افزود: این بازی می‌تواند محاسن بسیاری از جمله تاثیر مستقیم بر مهارت جرئت‌ورزی و الگوی رفتار فاتح در کسانی که نمی‌توانند به راحتی از حق خود دفاع کنند، داشته باشد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی دیگر از نکات مثبت این بازی این است که به افرادی که با مشکل ابراز وجود و ترس از صحبت در جمع روبرو هستند، به آرامی قدرت بیان و سخنوری در جمع را می‌دهد.

دربانی آموزش کنترل خشم، مهارت همکاری و تعاون در جمع و افزایش قدرت تحلیل و ارزیابی خود و دیگران را نیز از سایر نکات مثبت این بازی گفت: تقویت مهارت حل مسئله، بالا بردن قدرت فهم، تشخیص افراد دروغ‌گو و توجه بیشتر به زبان بدن و دیگران نیز با این بازی تقویت می‌شود.

او اضافه کرد: با توجه به اینکه یکی از اصول تقویت خلاقیت و هوش هیجانی به چالش کشیدن زوایای مختلف خود و ارائه بازخورد‌های مختلف در موقعیت‌های یکسان است، این بازی شما را در مرز‌های مختلف به چالش کشانده و قدرت خلاقیت شما را محک می‌زند.

این دکترای روانشناسی در عین حال به نکات منفی این بازی نیز اشاره کرد و گفت: این بازی می‌تواند مانند بسیاری از بازی‌های دیگر اعتیادآور بوده و افراط در آن، فرد را از زندگی عادی خود بازدارد، بنابراین بهتر است تعادلی در حضور و انجام این بازی داشته باشیم. از سوی دیگر صادقانه باید بگوییم که این بازی کمی توان دروغ‌گویی افراد را نیز افزایش می‌دهد، اما در کل محاسن این بازی بسیار بیشتر از معایب آن است و انجام این بازی به تمامی گروه‌های سنی بالای ۱۳ سال توصیه می‌شود.

دربانی درباره تولید و پخش مسابقه مافیا از شبکه سلامت در ماه‌های اخیر نیز، گفت: مسابقه مافیا که اخیرا توسط شبکه سلامت پخش می‌شود، برگرفته از همین بازی است و مشاهده می‌کنیم که نوجوانان و جوانان بسیاری را طی ماه‌های اخیر به چالش کشیده و درگیر خود کرده است.

او اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در این برنامه می‌افتد، این است که بازیکنان پس از انجام مسابقه به تمام لحظه‌های بازی فکر و نکات اشتباه و درست بازی خود و دیگران را تجزیه و تحلیل می‌کنند که همین امر سبب می‌شود، توانایی این افراد در تحلیل و تشخیص افزایش یابد.

به گفته این استاد دانشگاه، این برنامه نسبت به سایر برنامه‌ها مخاطبان را نیز بسیار درگیر خود می‌کند و همانطور که دیده می‌شود در فضای مجازی علاقه‌مندان به مصاحبه بازی بلافاصله پس از پخش هر قسمت بازی را تحلیل و نکات مثبت و منفی با شور اشتیاق زیادی به بازیکنان گوشزد می‌کنند.

دربانی تاکید کرد: این را هم باید در نظر گرفت که بازی مافیا یکی از تفریحات سالم است که توانایی فردی افراد را تقویت می‌کند و هم می‌تواند اوقات فراغت آن‌ها را به خوبی پر کند.
منبع:بهداشت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار