گوناگون

نارسایی کلیه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

نارسایی کلیه چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پارسینه: یک فوق تخصص اورولوژی گفت: نارسایی کلیه در

عباس بصیری، فوق تخصص اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نارسایی کلیه گفت: نارسایی کلیه یعنی اینکه کلیه ضعیف شده است. علائم آن شامل بی حسی، کم توانی، حالت ناخوشی عمومی، بی‌اشتهایی، تهوع، گاهی استفراغ، خارش بدن، عصبی، کم حوصلگی و افسردگی است و همه این‌ها می‌تواند علائم بالا رفتن اوره در خون باشد و بر تمام سلول‌های بدن از جمله مغز اثر گذارد و این آسیب‌ها را ایجاد کند.

او افزود: برخی افراد هستند که نارسایی کلیه آن‌ها تا به نیمه راه نرسیده، علامتی ندارند و اصلا باور نمی‌کنند که دچار نارسایی کلیه شده‌اند، اما وقتی آزمایش می‌گیریم و می‌گوییم تنها ۳۰ درصد کلیه شما کار می‌کند، باور نمی‌کنند و می‌گویند ما می‌توانیم ادرار کنیم. همه فکر می‌کنند اگر کلیه کار نکند، نباید بتوانند ادرار کنند؛ در صورتی که بیش از نیمی از بیمارانی که کلیه آن‌ها از کار می‌افتد، ادرار می‌کنند و حتی میزان ادرار بیش از مقدار معمول هم می‌شود.

بصیری بیان کرد: ادرار باید معمولا رنگ زرد و نسبتا غلیظ باشد؛ البته با مصرف مایعات زیاد می‌تواند این رنگ کم رنگ‌تر هم باشد، اما اگر تحت هر شرایطی ادرار شفاف و سفید است، باید بدانیم که نشانه ادرار کیفیت دار و خوب نیست.

این فوق تخصص اورولوژی دانشگاه در پایان تصریح کرد: نارسایی کلیه به صورت درد در پهلو همراه با ادرار خونی و ورم در کلیه و پهلو احساس می‌شود. امروزه به راحتی با سونوگرافی این عارضه تشخیص داده می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار