Social؛ شبکه اجتماعی مایکروسافت معرفی شد
پارسینه: مایکروسافت اخیرا سرویسی به نام سوشیال(Social) و به آدرس کوتاه و زیبای so.cl عرضه نموده است که از آن به عنوان شبکه اجتماعی مایکروسافت نام برده می شود.
مایکروسافت اخیرا سرویسی به نام سوشیال(Social) و به آدرس کوتاه و زیبای so.cl عرضه نموده است که از آن به عنوان شبکه اجتماعی مایکروسافت نام برده می شود.
به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از آفتاب، مایکروسافت اخیرا سرویسی به نام سوشیال(Social) و به آدرس کوتاه و زیبای so.cl عرضه نموده است که از آن به عنوان شبکه اجتماعی مایکروسافت نام برده می شود. علیرغم اینکه مایکروسافت این سرویس را بدون سر و صدا راه اندازی کرد. مطالب بسیاری به زبان فارسی و انگلیسی در خصوص آن منتشر شده است که بیشتر آنها سعی در مقایسه این سرویس با فیس بوک و گوگل پلاس و بعضا پینترست داشته اند.
از نظر من اساسا مقایسه هر آنچه که برچسب شبکه اجتماعی به آن می خورد با فیس بوک اشتباه است. زیرا که فیس بوک نیز صرفا یکی از انواع شبکه های اجتماعی است که البته کاربران بسیاری نیز دارد و شاید یکی از دلایلی که فیس بوک را به عنوان مرجع در نظر می گیرند وجود همین کاربران زیاد است.
در یکی از این پست ها نوشته شده بود "شبکه اجتماعی مایکروسافت یک شبکه اجتماعی کامل نیست. زیرا که برای ثبت نام و ورود به آن می تواند از کاربر فیس بوک استفاده نمود".
بر خلاف این دوست عزیز من تعجب می کنم که چرا مایکروسافت امکان لاگین با گوگل هم اضافه نکرده است. زیرا که با این روش، سوشیال به راحتی به تمام لیست تماسها و دوستان شما دسترسی پیدا می کند و طبیعتا آن ها را برای عضویت و استفاده از سوشیال دعوت و تشویق می کند.
در دیگر پستی نوشته شده بود "شبکه اجتماعی مایکروسافت چیزی جز کپی فیس بوک و گوگل پلاس نیست."
این جمله من را به یاد شکایت اپل از سامسونگ انداخت که چرا گلگسی یک مستطیل با گوشه های گرد است! آیا صرف داشتن امکان Follow کردن یعنی کپی تویتر یا گذاشتن امکان لایک به معنای سرقت ایده های فیس بوک است. به هر حال نباید فراموش کرد که ماهیت یک شبکه اجتماعی الزام می کند که حداقل امکاناتی برای آن در نظر گرفت که از این بابت ممکن است شباهت هایی با دیگر سرویس ها داشته باشد. به طور مثال همه نرم افزارهای حسابداری بالاخره امکان ثبت سند را دارند.
یکی دیگر از نکاتی که ممکن است عامل ایجاد چنین قضاوت هایی شده باشد بررسی زود هنگام این سرویس از روی تصاویر منتشر شده از آن می باشد که ظاهرا در نسخه های قبل از عرضه عمومی شباهت هایی با فیس بوک داشته است.
از نقطه نظر من سوشیال یک شبکه اجتماعی با کاربری خاص و جستجو محور است که با در نظر گرفتن این هدف یعنی جستجو محور بودن تفاوت عمده ای با دیگر شبکه های اجتماعی چون فیس بوک دارد که بیشتر بر محتوای "من درآوردی " کاربران استوار است. رابط کاربری سوشیال بسیار ساده و تمیز طراحی شده است. به نظر می رسد این یک راهبرد جدید برای مایکروسافت است. بعد از outlook.com این دومین سرویس اینترنتی مایکروسافت است که طراحی ساده را در دستور کار قرار داده است.
در سوشیال خبری از پیچیدگی های عجیب و غریب و تنظیمات بی شمار فیس بوک نیست. خبری هم از امکانات کم کاربرد و متعدد گوگل پلاس نیست. شاید بهترین مثالی که بتوان ارایه نمود تا طراحی سوشیال را تداعی کند. مقایسه Gmail.com با Outlook.com است.
هر پست در سوشیال از سه بخش تشکیل شده است. Title, Collage, Caption. در بخش Title شما عنوان مجموعه ای که قرار است آن منتشر کنید، را درج می کنید. سپس با استفاده از موتور جستجوی Bing که در سمت چپ قرار گرفته است. موارد مورد نظر را اعم از لینک، عکس و ویدئو را با کشیدن و رها کردن در بخش Collage قرار می دهید و توضیحات خود را در بخش Caption درج کرده و مطلب را post می کنید. مطالب مندرج در پست شما به صورت خودکار برای هر کاربر بر اساس تنظیمات مرورگرش و یا تنظیمات پروفایلش ترجمه می شود. البته امکان غیرفعال کردن این ویژگی وجود دارد.
در واقع آنچه شما منتشر می کنید مانند یک صفحه روزنامه، یک آلبوم عکس و … می باشد که از بخش های مختلف وب با استفاده از Bing جمع آوری شده و در قالب یک عنوان منتشر می شود. از این باب بهتر بود که مایکروسافت به جای نام Post از یک کلمه دیگر استفاده می نمود که مشخص کننده ماهیت مطالب ارسالی باشد.
تقریبا همه می توانند همه مطالب ارسالب شده را ببینند حتی بدون اینکه نیاز باشد عضو سوشیال باشند. چرا که شما احساس خودتان و یا هیچ چیز شخصی دیگری را منتشر نمی کنید که نیاز باشد مشخص کنید چه کسانی آن را باید ببینند. به عبارت دیگر شما فقط آنچه را که موتور جستجوی Bing می بیند را کنار هم قرار می دهید و یک عنوان جدید به آن اختصاص می دهید.
همچنین در بخش Discover شما می توانید با جستجوی یک عبارت و یا استفاده از طبقه بندی های موجود مطالبی را توسط دیگران منتشر شده است را مشاهده نمایید به مطالب جالب لبخند بزنید(در کنار +۱ گوگل و Like فیس بوک در سوشیال شما به مطالب لبخند میزنید)، Share کنید و یا بران آنها کامنت بگذارید و یا کلکسیون هایی از مطالب دیگران مخصوص خودتان یا به صورت عمومی ایجاد نمایید.
امکان Follow کردن اشخاص دیگر و یا کلکسیون ها هم وجود دارد. همچنین می توان برای اشخاص پیام اختصاصی ارسال نمود.
منبع:برسام
ارسال نظر