پلیکان هواپیمای برقی که دوست هوای پاک است
پارسینه: ستارتاپ کالیفرنیایی Pyka نسخه باربری هواپیمای برقی خودکار خود با نام «پلیکان» (Pelican) را توسعه داده است که بزرگترین هواپیمای باربری برقی خودکار در دنیاست.
ستارتاپ کالیفرنیایی Pyka در سال ۲۰۲۰ هواپیمای برقی خودکاری به نام «پلیکان» (Pelican) را معرفی کرد که برای مصارف صنایع کشاورزی کاربرد داشت. این شرکت حالا نسخه باربری همین هواپیما را توسعه داده است که ظاهراً بزرگترین هواپیمای باربری برقی خودکار در دنیاست.
«مایکل نورسیا»، مدیرعامل استارتاپ Pyka، میگوید هواپیمای باری جدید آنها تأثیر مثبتی بر زندگی مردم خواهد داشت. این هواپیما ساخته شده است تا آلودگی کربن دیاکسید را از زنجیره لجستیک حذف کند و درعینحال سرعت بسیار بیشتری نسبت به سیستمهای حملونقل زمینی داشته باشد. نورسیا میگوید استفاده از این هواپیما میتواند هزینههای حملونقل هوایی مرسوم را هم کاهش دهد.
هواپیمای باربری برقی «پلیکان» چه ویژگیهایی دارد؟
هواپیمای بدون سرنشین «پلیکان» بهعنوان وسیلهای برای حمل بار در کیلومتر آخر طراحی شده است. Pyka میگوید این محصول همچنین میتواند برای حمل بار به نقاط دورافتاده مفید باشد. این هواپیما یک باتری لیتیوم-یونی ۵۰ کیلوواتساعتی دارد که میتواند تا ۳۲۰ کیلومتر پرواز کند.
پلیکان از چهار موتور الکتریکی ۲۵ کیلوواتی استفاده میکند که توان چهار ملخ ثابت هواپیما در جلو و عقب هر بال را فراهم میکند. اندازه این هواپیمای باربری برقی ۷.۳ متر در ۲.۱ متر است و میتواند ۱۸۱ کیلوگرم بار را در فضایی بهاندازه ۱.۸۷ مترمکعب در خود جا بدهد. اندازه بالهای پلیکان ۱۱.۵ متر است و برای پرواز به یک باند ۱۸۳ در ۱۵ متری نیاز دارد. حداکثر سرعت هواپیمای Pyka بین ۱۴۸ تا ۱۶۷ کیلومتر بر ساعت است.
قابلیتهای پرواز خودکار پلیکان با شش پردازنده روی دو موتور پروازی اختصاصی در دو سیستم کامپیوتری ساخته شده است. Pyka باور دارد که شرکتهای حملونقل با کمترین آموزش میتوانند کنترل این هواپیما را در دست بگیرند.
این استارتاپ ظاهراً تاکنون بیش از ۸۰ سفارش از سه مشتری بزرگ داشته که یکی از آنها Skyports Drone Services انگلیس است. این هواپیما قرار است برنامه پروازی خود را از اوایل فصل دوم ۲۰۲۳ آغاز کند./خبر آنلاین
ارسال نظر