گوناگون

علت رفلاکس معده در نوزادان چیست؟

علت رفلاکس معده در نوزادان چیست؟

پارسینه: فوق تخصص نوزادان گفت: هرچند رفلاکس معده در نوزادان یک امر طبیعی است، اما تا ۲۴ ماهگی این عارضه باید بطور کامل برطرف شود.

خسروی فوق تخصص نوزادان در خصوص رفلاکس معده در نوزادان، اظهار کرد: به برگشت محتویات معده به مری که بطور فیزیولوژیک ممکن است روزانه برای هر فردی رخ دهد رفلاکس معده گفته می‌شود. البته رفلاکس معده در نوزادان و کودکان در مقایسه با بزرگسالان عوارض متفاوتی را به همراه دارد.

او افزود: رفلاکس معده معمولا در چند ماه اول زندگی بیشتر دیده می‌شود و اوج آن در ۴ ماهگی است، اما تا ۲۴ ماهگی معمولا این عارضه بطور کامل برطرف خواهد شد؛ بنابراین رفلاکس در نوزادان به دلیل شل بودن عضلات معده و کاهش فشار دریچه اسفنکتر تحتانی در یک امر طبیعی خواهد بود. زمانی که نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند شیر به راحتی از معده به مری منتقل شده و نوزاد دچار استفراغ خواهد شد.

این متخصص نوزادان بیان کرد: شل بودن عضلات معده در کودکان نارس بیشتر مشاهده می‌شود. یکی دیگر از دلایل رفلاکس در نوزادان افزایش فشار معده ناشی از مصرف زیاد شیر مادر است. حجم معده نوزادان بسیار کوچک است به همین دلیل مادران به هنگام شیردهی باید توجه داشته باشند که مکرر، اما مقدار کمی شیر به کودک بدهند تا از افزایش فشار معده نوزاد جلوگیری شود.

او در خصوص علائم رفلاکس در نوزادان بیان کرد: معمولا، مواد برگشت داده شده از معده به مری اسیدی است. سوزش انتهای مری، سرفه، برگشت سر به عقب، خس خس سینه، امتناع نوزاد از مصرف شیر از جمله علائم رفلاکس است.

خسروی گفت: در صورتی که این علائم ادامه پیدا کند و درمان نشود کاهش وزن ، مختل شدن وزن گیری، اختلال در تنفس کودک و در بد‌ترین حالت ممکن قطع تنفس کودک را خواهیم داشت.

او در خصوص عوارض رفلاکس در کودکان بزرگ‌تر افزود: عفونت گوش، سینوزیت، بیماری‌های ریوی، التهاب راه‌های تنفسی و آسم از جمله عوارضی است که در صورت ادامه دار شدن رفلاکس در سنین بالاتر کودک به آن‌ها دچار خواهد شد؛ بنابراین اگر رفلاکس تا بعد از دو سالگی ادامه پیدا کند کودک باید تحت درمان قرار گیرد.

این متخصص نوزادان تصریح کرد: در برخی موارد ممکن است خود مادر در زمان شیردهی به مواد پروتئین گاوی و برخی مواد غذایی آلرژی داشته باشد، همین موضوع از مهم‌ترین عوامل رفلاکس معده در نوزادان است؛ که در چنین شرایطی باید مصرف این مواد غذایی را تا حد ممکن از برنامه غذایی مادر حذف کرد تا از این طریق رفلاکس نوزاد درمان شود.

او گفت: ایستاده نگه داشتن یا خواباندن نوزاد روی شکم در زمان بیداری بعد از شیردهی منجر می‌شود تا فشار معده ایجاد شده در نوزاد تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند و در نتیجه رفلاکس معده رخ ندهد.

این فوق تخصص نوزادان در نهایت بیان کرد: مصرف عرق نعنا در کودکان نه تنها به درمان رفلاکس کمک نمی‌کند بلکه می‌تواند سبب تشدید این عارضه نیز شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار