گوناگون

دست آورد بزرگ دولت رییسی رخ خواهد داد؟/ دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال ایرانی واکسن «فایزر» خواهند زد؟

دست آورد بزرگ دولت رییسی رخ خواهد داد؟/ دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال ایرانی واکسن «فایزر» خواهند زد؟

پارسینه: بر اساس یافته‌های یک آزمایش در آمریکا، واکسن فایزر بایون تک برای کودکان خوب است و به خوبی تحمل می‌شود. از آنجایی که گفته می شود بزودی تزریق واکسن کرونا به دانش اموزان ایرانی آغاز خواهد شد، آیا دانش آموزان کم سن و سال ایرانی از واکسن فایزر بهره خواهند برد؟

به گزارش پارسینه ، محمدحسن بیگی، مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش ایران روز دوشنبه گفت اگر دانش‌آموزان واکسن بزنند از آبان مدارس حضوری می‌شود.

این مقام از واکسیناسیون حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز از پیش دبستانی تا پایان متوسط دوم در ایران خبر داد و گفت قرار بر این شده است که واکسیناسیون این دانش‌آموزان از سنین بالاتر آغاز شود و به تدریج به پایه‌های پایین‌تر برسد.

این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان "بازگشایی مدارس منوط به واکسیناسیون جامعه و دانش‌آموزان" است.

علیرضا ناجی، عضو کمیته کشوری مبارزه با کووید ۱۹ در این باره گفته است: «این موضوع (واکسیناسیون کودکان و نوجوانان) یک قسمت مهم دیگر هم دارد و آن هم پذیرش مردم است. فکر می‌کنم که باید با مردم صحبت کرد و اطمینان‌شان را جلب کرد و اعلام کنیم که این واکسن‌ها ایمن هستند. با یک مطالعه بالینی دو ماهه می‌توان عوارض را در کودکان بررسی کرد.»

از سوی دیگر روزنامه همشهری، از آغاز واکسیناسیون کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال با یکی از دوز‌های واکسن بزرگسالان سینوفارم چین از روز یکشنبه ۲۸ شهریورماه خبر داد. براساس این گزارش قرار است برای کودکان زیر ۱۲ سال نیز واکسن دیگری غیر از واکسن سینوفارم به کشور وارد شود.

وزارت بهداشت اعلام کرده که مذاکرات در این زمینه ادامه دارد و «درصورت عقد قرارداد، دانش‌آموزان ۶ تا ۱۲ سال واکسینه می‌شوند».

آغاز واکسیناسیون زیر ۱۸ ساله‌ها با واکسن کرونای سینوفارم در ایران در حالی انجام می‌گیرد که بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، واکسن فایزر تنها واکسن ضد کرونایی است که برای واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا مجاز شناخته شده است.

پیشتر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو از صدور مجوز تزریق واکسن‌های «پاستور» و «سینوفارم» برای سنین زیر ۱۸ سال در ایران خبر داده بود.

این در حالی است که واکسن‌های ساخت داخل همچنان تائیدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارند.
بی بی سی نیز گزارش داده بر اساس یافته‌های یک آزمایش در آمریکا، واکسن فایزر بایون تک برای کودکان خوب است و به خوبی تحمل می‌شود. این آزمایش نشان داده که این واکسن "در کودکان ۵ تا ۱۱ سال یک واکنش ایمنی و "آنتی بادی قوی" ایجاد می‌کند.

محققان قصد دارند این نتایج را به منظور گرفتن مجوز برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال که محدودیت سنی کنونی برای استفاده از این واکسن است، به نهاد‌های نظارتی ارائه دهند. بیش از دو هزار کودک در این آزمایش‌ها شرکت کردند و دو دوز کوچک واکسن به آن‌ها داده شد.

انتظار می‌رود نتایج این آزمایش در کودکان زیر پنج سال هم به زودی ارائه شود. این یافته‌ها در نوع خود اولین یافته‌ها در مورد استفاده از واکسن کرونا برای کودکان زیر ۱۲ سال است.

آزمایش واکسن مدرنا هم در کودکان ۶ تا ۱۱ ساله در حال انجام است.

هر دو دوز این واکسن در حال حاضر به نوجوانان بالای ۱۲ سال در چند کشوراز جمله بریتانیا تزریق می‌شود. بریتانیا از امروز شروع به واکسینه کردن نوجوانان کرده است.

در آزمایش‌های مربوط به استفاده از واکسن فایزر به کودکان خردسال به جای دوز ۳۰ میکروگرم توصیه شده برای افراد بیش از ۱۲ سال، دوز ۱۰ میکروگرمی داده شد.
از سوی دیگر دویچه وله گزارش داده وزیر بهداشت آلمان پیش بینی کرده که در اوایل سال آینده مجوز استفاده از واکسن کرونا برای کودکان در این کشور صادر شود. ینس اشپان، سیاستمدار حزب دموکرات‌مسیحی آلمان (CDU) به گروه رسانه‌ای فونکه گفت: «تصور من بر این است که مجوز واکسن کودکان زیر ۱۲ سال در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۲ صادر شود.»

اشپان افزود که در این صورت می‌توان از "جوان‌تر‌ها بهتر محافظت کرد. "

وزیر بهداشت آلمان در عین حال افزود، اما ممکن است بعد از صدور مجوز مدتی طول بکشد تا کمیسیون دائمی واکسیناسیون آلمان (STIKO) نیز این اقدام را توصیه کند.

ینس اشپان گفت: «در این مورد نیز [مانند موارد دیگر]مدتی طول خواهد کشید تا کمیسیون دائمی واکسیناسیون نیز توصیه به انجام این کار کند.»

شرکت آلمانی بیون‌تک که همراه با شرکت آمریکایی فایزر واکسن کرونا را تولید کرده چند روز پیش اعلام کرد، در هفته‌های آینده برای واکسن کرونای کودکان بین ۵ تا ۱۱ سال درخواست مجوز خواهد کرد.
شرکت بیو‌ن‌تک خود را آماده تولید این واکسن کرده است. اما آژانس دارویی اروپا (EMA) اعلام کرد، نمی‌تواند زمانی را برای تأیید احتمالی این واکسن تعیین کند.
با توجه به آغاز احتمالی واکسیناسیون کودکان در کشورهای توسعه یافته با واکسن فایزر بیوان تک، همچنین سخن از آغاز واکسیناسیون دانش آموزان در کشورمان، آیا ممکن است مدیران و متولیان امر با توجه به عدم ممنوعیت واردات واکسن های فایز بیون تک تولیدی آلمان، کودکان ایرانی و دانش آموزان را با واکسن مدرن فایزر از لحاظ ایمنی بیمه کنند؟
باید به انتظار نشست و دید آیا دولت ابراهیم رئیسی می تواند این خبر خوب را به والدین و مردم ایران هدیه بدهد؟ بعد از اینکه ابراهیم رئیسی به سو مدیریت شرایط کرونا، واردات واکسن و عدم مدیریت بحران توسط دولت روحانی اشاره کرده، این شائبه وجود دارد که رئیسی با هوشمندی قصد دارد موقعیت خود را با واکسیناسیون کودکان و نوجوانان ایرانی احتمالاً با واکسن شناخته شده فایزر یا واکسنی به مراتب بهتر تثبیت کند!

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار