آزمایشی جدید برای پیش بینی خطر حمله قلبی و سکته
پارسینه: دانشمندان میگویند آزمایشی را ابداع کرده اند که میتواند خطر حمله قلبی و سکته را در فرد پیش بینی کند.
دانشمندان آزمایش خونی را ابداع کردهاند که میتواند پیشبینی کند که آیا فرد در چهار سال آینده در معرض خطر حمله قلبی، سکته، نارسایی قلبی یا مرگ بر اثر یکی از این بیماریها قرار دارد یا خیر.
دکتر استفان ویلیامزعضو موسسه SomaLogic در ایالت کلرادو آمریکا که این پروژه را رهبری کرده است، گفت: "من فکر میکنم این آزمایش مرزهای جدیدی را برای پزشکی باز و به ما کمک میکند تا بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا این فرد به درمان بهتری نیاز دارد؟ این که آیا وقتی این فرد دارو را مصرف میکند، درمان جواب داده و وضعیت او بهبود مییابد یا خیر؟
در حال حاضر این آزمایش در چهار سیستم مراقبتهای بهداشتی در ایالات متحده مورد استفاده قرار میگیرد و دکتر ویلیامز امیدوار است در آینده نزدیک به سایر کشورها نیز معرفی شود.
وی گفت: تعدادی از مقامات بهداشتی در کشورهای دیگر مانند NHS در انگلیس مورد توجه ما هستند و ما با چندین ارگان صحبت کرده ایم تا این آزمایش را در اختیار آنها قرار دهیم.
اما این آزمایش که مبتنی بر تخمین پروتئینهای موجود در خون است، فقط در ارزیابی نمرات خطر فعلی افراد دقیق نیست؛ اما ممکن است به پزشکان کمک کند تا تعیین کنند آیا داروهای فعلی بیماران به طور موثری عمل میکنند یا این که آنها به داروهای اضافی برای کاهش خطر نیاز دارند.
در حالی که آزمایشهای ژنتیکی میتوانند ایدهای در مورد خطر ابتلا به بیماریهای خاص در فرد ارائه دهد، تجزیه و تحلیل پروتئین میتواند تصویر دقیقتری از آن چه که اندامها، بافتها و سلولهای فرد در هر زمان انجام میدهند ارائه کند.
ویلیامز و همکارانش از فناوری یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل ۵۰۰۰ پروتئین در نمونههای پلاسمای خون جمع آوری شده از بیش از ۲۲۰۰۰ نفر استفاده کرده اند و تاثیر خاصی از ۲۷ پروتئین را شناسایی کردند که میتواند احتمال حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی یا مرگ فرد را در محدوده زمانی چهار سال آینده پیش بینی کند.
دانشمندان با بررسی صحت و دقت نتایج در ۱۱۶۰۰ مورد، دریافتند که دقت مدل تجزیه و تحلیل اطلاعات آنها دو برابر روشهای ارزیابی خطر فعلی است که از سن، جنس، نژاد، سابقه پزشکی، سطح کلسترول و فشار خون فرد برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی استفاده میکنند.
نتایج این مطالعه در مجله Science Translational Medicine منتشر شد.
این تیم تحقیقاتی معتقد است که این آزمایش جدید را میتوان به منظور تسریع در روند توسعه داروهای جدید قلبی عروقی با ارائه روشی سریعتر برای ارزیابی این که آیا داروهای مورد نظر برای بیمار در طول آزمایشهای بالینی کارآمد هستند یا خیر، استفاده کرد.
دکتر ویلیامز گفت: «این آزمایش میتواند خطر را در افرادی که قبلاً حمله قلبی یا سکته مغزی داشتهاند یا بیماریهای اضافی دارند و داروهایی برای کاهش خطر این بحرانهای سلامتی مصرف میکنند، ارزیابی کند».
تست SomaLogic از اندازه گیری پروتئین برای طبقه بندی سطوح خطر افراد از بالا به پایین و همچنین ارائه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در چهار سال آینده استفاده میکند.
منبع: المیادین
ارسال نظر