مراقب سایز کمرتان باشید
یک کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه بیان میکند: داشتن برنامه غذایی نامتعادل و نامناسب که فرد را دچار چاقی در قسمتهای فوقانی بدن به خصوص در ناحیه شکم کند، میتواند عامل خطر مهمی برای ابتلا به سندرم متابولیک باشد.
سیده زهرا حسینی، در گفتگو با خبر آنلاین میگوید: سندرم متابولیک به مجموعهای از اختلالات متابولیکی شامل مقاومت به انسولین و افزایش قند خون ناشتا، پرفشاری خون، چاقی شکمی، افزایش تری گلیسیرید خون، کاهش HDL (کلسترول خوب) و افزایش بیش از حد شاخص التهابی CRP-hs خون گفته میشود که فرد را مستعد ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی میکند. به گفته وی، در صورتی که فرد به سه مورد و یا به تعداد بیشتری از اختلالات گفته شده دچار باشد گفته میشود که به سندرم متابولیک مبتلا شده است.
مراقب سایز کمرتان باشید
حسینی با اشاره به اینکه چاقی، عامل خطر مهمی برای ابتلای افراد به این بیماری به شمار می رود معتقد است، چاقی قسمت فوقانی بدن به خصوص در ناحیه شکم میتواند فاکتور خطر مهمتری از چاقی کل بدن باشد. اگر دور کمر آقایان بیش از ۱۰۲ سانتی متر و خانمها بیش از ۸۸ سانتی متر باشد و در صورتی که نسبت دور کمر به دور باسن بیشتر از ۹ در مردان و بیشتر از ۵/۸ در زنان باشد از فاکتورهای خطر این بیماری محسوب میشود.
توجه به تامین ویتامین D و منیزیم
بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به این سندرم، اصلاح شیوه زندگی است. یعنی فرد باید سعی کند تا از یک برنامه غذایی متعادل، متنوع و متناسب با بدن خود پیروی کند و در کنار آن فعالیت بدنی لازم را داشته باشد تا تناسب اندام حفظ شود. ضمن اینکه به خواب کافی و به موقع اهمیت دهد. چرا که اختلال خواب و تغییر ریتم آن نیز با سندرم متابولیک مرتبط است. حسینی اظهار میکند، بر اساس مطالعات انجام شده کمبود برخی ریزمغذیها میتواند استعداد ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد. در خانمهایی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند، کمبود ویتامین D میتواند آنها را مستعد ابتلا به سندرم متابولیک کند. همینطور، کمبود منیزیم نیز میتواند شانس افراد را برای ابتلا به این بیماری بیشتر کند. در نتیجه بهتر است در برنامه غذایی خود از منابع حاوی منیزیم یعنی سبزیجات برگ سبز به مقدار کافی استفاده شود و جهت سنتز ویتامین D در بدن، مجاورت با نور آفتاب توصیه میشود.
لازم است بدانید داشتن برنامه غذایی نامتعادل و نامناسب مادر و پدر میتواند کودک را در آینده در معرض ابتلا به سندرم متابولیک قرار دهد. بنابراین با رعایت الگوی غذایی صحیح به سلامت خود و فرزندان مان کمک کنیم.
ارسال نظر