گوناگون

خواص جادویی اسپیرولینا که نباید از آن غافل شویم!

خواص جادویی اسپیرولینا که نباید از آن غافل شویم!

دریاها و اقیانوس‌ها که حدود دو سوم سطح کره زمین را می‌پوشانند و بخش زیادی از اکسیژن تنفسی ما را تامین می‌کنند، سرشار از جانداران و موجوداتی جالب‌ توجه هستند که هر کدام مزایای بی‌شماری را برای انسان به همراه دارند.

به گزارش پارسینه و به نقل از همشهری آنلاین، اسپیرولینا که ممکن است نام آن هم به گوش شما خورده باشد، از جمله جلبک‌های ریزی است که به سبب ارزش غذایی بسیار بالای خود در بین عموم مردم شناخته شده است. اگر می‌خواهید بدانید که خواص اسپیرولینا چیست و چطور باید آن را مصرف کرد، ‌ مطالعه‌ی این مطلب از همشهری آنلاین را از دست ندهید.

 

اسپیرولینا چیست؟

اسپیرولینا نوعی جلبک سبز آبی است که به طور معمول در اقیانوس‌ها و دریاچه‌های شور یافت می‌شود. این ماده به سبب مقادیر بالای مواد مغذی و آنتی ‌اکسیدان خود به عنوان یک مکمل غذایی محبوب در سراسر جهان شهرت بالایی دارد و می‌تواند به حفظ سلامت عمومی بدن کمک کند. با توجه به این مسئله اشکال مختلف آن از قبیل پودر و مکمل را می‌توان خریداری کرد.

 

 

ارزش غذایی اسپیرولینا چقدر است؟

حال که متوجه شدید ماهیت اسپیرولینا چیست، بهتر است ارزش غذایی آن را هم در کنار یکدیگر بررسی کنیم. مطابق با آزمایش‌ها و بررسی‌های انجام شده یک قاشق غذاخوری از این جلبک (۷ گرم) حاوی ترکیباتی به شرح زیر است:

ارزش غذایی اسپیرولینا

کالری

۲۰

پروتئین

۴ گرم

چربی

۱ گرم

کربوهیدرات

۲ گرم

فیبر و شکر

۰ گرم

کلسیم

۸.۴ میلی‌گرم

آهن

۲ میلی‌گرم

پتاسیم

۹۵ میلی‌گرم

اسپیرولینا علاوه بر ترکیبات فوق حاوی منیزیم است که عملکردهای عادی و روزانه مثل حرکات ماهیچه‌ها و ضربان قلب را تنظیم می‌کند و مسئولیت تولید پروتئین و انرژی را برعهده دارد؛ ‌ اما در حال حاضر به دلیل نامناسب بودن رژیم غذایی عمده مردم نمی‌توانند مقادیر کافی از آن را به صورت روزانه دریافت کنند.

فواید اسپیرولینا برای سلامتی

همان‌طور که ملاحظه کردید اسپیرولینا منبع غنی از ویتامین‌ها، ‌ مواد معدنی و اسیدهای چرب است؛ علاوه‌براین سرشار از پروتئین گیاهی به نام فیکوسیانین است که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. با این حساب می‌توان فواید اسپیرولینا برای سلامتی را به صورت زیر تقسیم‌بندی کرد:

 

تقویت سیستم ایمنی

اسپیرولینا حاوی ویتامین‌ها و ترکیبات ضروری (ویتامین‌های B و C و E) است که برای حفظ سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری هستند. تحقیقات نشان می‌دهند که این جلبک می‌تواند تولید گلبول‌های سفید و آنتی‌بادی‌هایی را که با ویروس‌ها و باکتری‌ها مبارزه می‌کنند، افزایش دهد.

علاوه‌براین ممکن است در مبارزه با تبخال، آنفولانزا و HIV هم موثر باشد، ‌ هرچند تحقیقات بیشتری برای اثبات اثرگذاری آن در موارد ذکر شده موردنیاز است.

 

کاهش کلسترول

مصرف جلبک اسپیرولینا می‌تواند سطح کلسترول کل، لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یا همان کلسترول بد و تری‌گلیسیرید را کاهش و در عین حال مقادیر لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا کلسترول خوب را که همگی از عوامل موثر در بیماری‌های قلبی هستند، افزایش دهد و به این شکل سلامت قلب را بهبود ببخشد.

 

خواص آنتی‌اکسیدانی

آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند رادیکال‌های آزاد را که ما به صورت روزمره با آن‌ها در تماس هستیم، از بین ببرند. با این کار میزان التهاب در بدن کاهش می‌یابد و احتمال ابتلا به گروهی از بیماری‌های خاص شامل آلزایمر، آسم، سرطان، بیماری قلبی، دیابت نوع دو و آرتریت روماتوئید هم در نوع خود کمتر می‌شود.

 

کمک به کاهش وزن

بهترین مزیت اسپیرولینا چیست؟ این جلبک منبع غنی پروتئین است؛ ‌ به همین جهت هضم آن مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و می‌تواند به شکل کاملا موثری احساس گرسنگی را برطرف کند. نتایج یک مطالعه روی افرادی که رژیم غذایی کم‌کالری داشتند، نشان داد اشخاصی که مکمل اسپیرولینا مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که قرص‌ دارونما استفاده می‌کردند، ‌ وزن بیشتری از دست دادند و با سطوح پایین‌تر چربی خون مواجه شدند.

اسپیرولینا می‌تواند به شما کمک کند تا مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید و با کاهش میزان چربی در کبد هم وزن خود را کاهش دهید.

 

سم‌زدایی از بدن

اسپیرولینا توانایی اتصال به فلزات سنگین از قبیل سرب و جیوه و تنظیم میزان PH در بدن را دارد و به این شکل به دفع آن‌ها از بدن کمک می‌کند. علاوه‌براین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن از کبد در برابر آسیب‌های مختلف محافظت و روند سم‌زدایی از آن را تقویت می‌کنند.

 

مقابله با بیماری‌های کبدی

فیکوسیانین موجود در اسپیرولینا میزان استرس اکسیداتیو و آسیب‌های حاصل از رادیکال‌های آزاد در کبد را کاهش می‌دهد و در عین حال فرآیند سم‌زدایی را بهبود می‌بخشد. از طرفی دیگر با کاهش التهاب‌های مزمن کبد می‌تواند از پیشرفت بیماری‌های کبد به مراحل حادتر جلوگیری کند. دیگر مزایای این جلبک به شرح زیر هستند:

  • کاهش میزان چربی ذخیره‌شده در سلول‌های کبدی؛
  • ممانعت از بروز کبد چرب غیرالکلی؛
  • کاهش میزان کلسترول و چربی‌های مضر در خون و کاهش بار روی کبد؛
  • تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌های ویروسی از قبیل هپاتیت ویروسی B و C؛

 

بهبود گوارش و سلامت روده

ترکیبات مغذی موجود در اسپیرولینا می‌توانند به صورت زیر نقش موثری در بهبود گوارش و سلامت روده ایفا کنند:

  • فراهم کردن محیط مناسب برای رشد باکتری‌های مفید روده؛
  • تنظیم فلور میکروبی؛
  • کاهش میزان التهاب مزمن دستگاه گوارش؛
  • کمک به درمان بیماری‌هایی مانند سندروم روده تحریک‌پذیر؛
  • جذب بهتر ترکیبات مغذی و کاهش میزان کمبودهای تغذیه‌ای؛
  • سم‌زدایی از روده و دفع سموم و فلزات سنگین؛
  • تنظیم حرکات روده به واسطه فیبرهای طبیعی و جلوگیری از یبوست؛
  • ممانعت از بروز عفونت‌های روده‌ای؛

 

نحوه مصرف اسپیرولینا

اگر با دیدن مزایای اسپیرولینا تصمیم گرفتید از این جلبک فوق‌العاده استفاده کنید؛ ‌ می‌توانید آن را به شکل پودر یا قرص در رژیم غذایی خود بگنجانید:

پودر اسپیرولینا

شما می‌توانید از پودر اسپیرولینا در غذاهای خود استفاده کنید، آن را روی ذرت بوداده و سالاد بپاشید یا اینکه با گرانولا مخلوط کنید. البته در نظر داشته باشید که پودر این محصول طعمی خاکی و ماهی مانند دارد که برای برخی از افراد چندان خوشایند نیست.

قرص اسپیرولینا

در صورتی که طعم پودر اسپیرولینا برای شما خوشایند نیست، می‌توانید انواع قرص یا کپسول آن را تهیه کنید.

 

 

مقدار مصرف اسپیرولینا چقدر است؟

بسیاری از افراد کنجکاو هستند بدانند که روش مصرف اسپیرولینا چیست؟ باید بدانید که میزان مصرف اسپیرولینا با توجه به هدف شما و شرایط عمومی بدن متفاوت و در مجموع به شرح زیر است:

مقدار پیشنهادی مصرف اسپیرولینا

با هدف سلامت عمومی

بین ۲ تا ۳ گرم در روز

با هدف سم‌زدایی و تقویت سیستم ایمنی

بین ۴ تا ۵ گرم در روز

برای ورزشکاران و افراد با سطح فعالیت بالا

بین ۵ تا ۱۰ گرم در روز

در شرایط خاص (بیماری‌های کبدی، کم‌خونی و کاهش وزن)

بین ۴ تا ۶ گرم در روز

 

آیا مصرف اسپیرولینا عوارض دارد؟

اسپیرولینا علی‌رغم تمامی مزایای خود ممکن است خطرات و عوارضی به شرح زیر برای سلامت شما به همراه داشته باشد؛ ‌ به همین جهت پیش از مصرف آن حتما با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید:

 

آلودگی به سموم مختلف

اسپیرولینای برداشت شده از طبیعت ممکن است به فلزات سنگین و انواع باکتری‌ها آلوده شده باشد که به کبد فشار وارد می‌کنند یا به آن آسیب می‌رسانند.

احتمال خطرناک بودن برای زنان باردار

در حال حاضر تحقیقات کافی برای تایید اینکه اسپیرولینا برای زنان باردار و شیرده بی‌خطر یا خطرناک است، وجود ندارد.

اختلالات مرتبط با خون‌ریزی

جلبک سبز - آبی می‌تواند به کاهش لخته شدن خون کمک کند و خطر کبودی و خون‌ریزی را در افراد مبتلا به بیماری‌های خاص افزایش دهد.

دیابت

مصرف اسپیرولینا بر سطوح قند خون اثر می‌گذارد؛ بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید در زمان مصرف آن مراقب میزان قند خون خود باشند.

تداخلات دارویی

گاهی اوقات این جلبک با برخی از داروها از جمله ترکیبات سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، داروهای رقیق‌کننده خون و ترکیباتی که برای درمان دیابت استفاده می‌شوند، تداخل داشته باشد یا اینکه با اثرات آن‌ها مقابله کند.

 

سخن پایانی

همان‌طور که ملاحظه کردید اسپیرولینا خواص متعددی را برای سلامتی به همراه دارد، با این حال به منظور عدم مواجه با عوارض جانبی ناخواسته حتما پیش از مصرف آن به اشکال مختلف پودر و قرص این مسئله را با پزشک در میان بگذارید.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار