گوناگون

مسئولین بخوانند: مرگ سالانه ۴۵ هزار ایرانی براثر آلودگی هوا

مدیر «طرح کلان ملی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون‌ شهری (ITF)» گفت: سالانه 45 هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا می‌میرند.

دکتر مهدی قطعی روز گذشته در نشست کمیته راهبری «طرح کلان ملی مطالعه و طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون شهری» مصوب شورای عالی عتف، با ارائه گزارش‌هایی از تلفات انسانی ناشی از آلودگی هوا با بیان این که آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر در جهان است، گفت: طبق آمار یک میلیارد و 400 میلیون نفر در جهان در معرض آلودگی هوا قرار دارند که سالانه دو میلیون نفر در دنیا جان خود را به دلیل عوارض مستقیم یا غیر مستقیم آلودگی هوا از دست می‌دهند.

قطعی با اشاره به طرح کلان ملی مطالعه و طراحی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون شهری (ITF) گفت: اگر این طرح اجرایی شود به نوعی تضمین کننده بهبود کیفیت هوا با روان‌سازی ترافیک و بهره‌مندی از سیستم‌های هوشمند حمل ونقل خواهد بود.

مدیر پروژه ملی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون‌ شهری تدوین سند راهبردی حمل و نقل هوشمند را از اقدامات فاز صفر این طرح دانست و گفت: این طرح با تصویب کمیسیون دائمی شورای عتف به دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاه محوری ارائه و طی آن از همکاری دانشگاه علم و صنعت نیز استفاده شده است.

قطعی افزود: برای اجرای این طرح مشاورانی از دانشگاه‌های تربیت مدرس، شریف، تهران و همچنین سازمان محیط زیست، فناوری اطلاعات و پلیس راهنمایی و رانندگی همکاری کرده‌اند.

وی با بیان این که برای اجرای طرح سیستم حمل و نقل هوشمند دو میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: این در حالی است که هزینه تصادفات جاده‌یی در کشور 20 میلیارد تومان برآورد شده است.

به گفته مدیر پروژه ملی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون‌ شهری، در حال حاضر 26 کشور دنیا دارای صنعت (ITF) هستند و در حال حاضر فاز صفر این پروژه در دستور کار است که طی آن قرار است به هشت محصول اساسی دست یابیم.

وی تهیه اسناد بسترسازی مدیریت داده‌های بایگانی، حمل و نقل، اطلاعات سفر، ایمنی خودروها، عملیات خودروهای تجاری، مدیریت اضطرار، مدیریت ترابری و ساخت، تامین و نگهداری را از جمله هشت محصول اساسی موجود در فاز صفر پروژه کلان سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون شهری عنوان کرد.

مدیر پروژه ملی سیستم‌های حمل و نقل هوشمند درون شهری و برون‌ شهری تاکید کرد: این پروژه کلان به منظور برون سازی صنعت ITF در کشور با هدف حمل و نقل سبز با تکیه بر محیط زیست و افزایش امکانات ایمنی در جاده‌های برون شهری با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در حال انجام است.

قطعی در پایان اظهار کرد: با اجرای این طرح تا کنون شش پایان‌نامه پایان تدوین نهایی شده و 13 پایان‌نامه در حال اجراست. همچنین 14 مقاله از دستاوردهای این پروژه تحقیقاتی منتشر شده است.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار