انتقاد از ترجمه غیر دقیق سخنان ظریف
پارسینه: پس از حضور «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه ایران در شورای روابط خارجی آمریکا که در جریان سفرش به نیویورک برای شرکت در مجمععمومی سازمانملل انجام گرفت، پاسخ او به سوال یکی از حضار و تحریف در ترجمه آن، محل مانور برخی رسانههای منتقد در ایران شد.
پس از حضور «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه ایران در شورای روابط خارجی آمریکا که در جریان سفرش به نیویورک برای شرکت در مجمععمومی سازمانملل انجام گرفت، پاسخ او به سوال یکی از حضار و تحریف در ترجمه آن، محل مانور برخی رسانههای منتقد در ایران شد. پاسخی که منتقدان آن را بر اساس ذهنیات خود ترجمه کردند، وزارت خارجه ایران را مجبور به واکنش کرد.
به گزارش شرق، یک مقام آگاه در وزارت خارجه ایران درخصوص برخی تحلیلهای سیاسی و جناحی در رسانههای داخلی از اظهارات وزیرخارجه در یکی از مراکز مطالعاتی آمریکا گفت: «ترجمه غیردقیق و ناقص و برجستهساختن بخش کوچکی از سخنان وزیر خارجه کشورمان بدون درنظرگرفتن سایر بخشهای این سخنان و راهبرد تبیینی، تطبیقی و اقناعی حاکم بر آن یک ترفند روانی است که صرفا موجب گمراهی مخاطب و افکار عمومی میشود.»
برخی رسانههای منتقد دولت، مدعی بودند که ظریف در آن جلسه در پاسخ به سوال یکی از حضار مبنی بر «تاثیر گفتوگوهای هستهای بر مسایل سیاسی داخلی ایران»، گفته است: «در صورت شکست مذاکرات ایران و 1+5، دوستان ما در انتخابات مجلس آینده شکست میخورند و جریان غربستیز در ایران، مجلس را در اختیار خواهند گرفت.»
اما ترجمه واقعی سخنان ظریف در آن جلسه، مطلب دیگری را میرساند. واقعیت آن است که او سوال مذکور را اینگونه پاسخ داده است: «... اگر با وجود تلاشهای ما برای تعامل، این تلاشها بینتیجه بماند، مردم ایران این فرصت را خواهند داشت تا 16ماه دیگر که انتخابات پارلمانی در ایران برگزار میشود، به این عملکرد ما (با آرای خود) پاسخ بدهند...»
همانطور که پیداست در ترجمه واقعی که اتفاقا توسط خبرگزاری «فارس» هم منتشر شده، هیچ صحبتی از شکست در انتخابات مجلس نشده است. این درحالی است که «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه ایران نیز در مورد این ادعاها به «خبرگزاری دانشجو» گفته بود: «این خبرها بر اساس ترجمه غلط است.»
این مقام آگاه در وزارت خارجه ادامه داد: «فرصت فراهم شده برای تشریح دیدگاههای ایران که وزیر خارجه با دقت و بر اساس تجربه حرفهای از ظرفیت چنین نشستی بسیار خوب و هوشمندانه بهره برد با تبلیغات منفی پیرامون آن در داخل کشور و از سوی معدود افراد امکان کمک به پیشبرد اهداف و منافع ملی در سطح بینالمللی را در مواجهه خطرساز سیاست خارجی با مباحث جناحی و گروهی قرار میدهد و چنین امری اگر بیتوجه به چشمانداز تامین منافع ملی و امنیتی صورت گیرد نهتنها برای ما بلکه برای سیاست خارجی هر کشوری تبعات منفی دارد.»
ارسال نظر